De beste Catit Drinkfontein van 2024

Stel je eens voor: een betoverende oase voor jouw geliefde harige metgezel, waar vers, stromend water wacht om dorst te lessen en speelsheid aan te moedigen. In een wereld die draait om kattencomfort en welzijn, komt de Catit Drinkfontein tevoorschijn als een waarachtige zegen voor zowel jou als je pluizige vriend. Met zijn elegante ontwerp en innovatieve technologie, brengt deze fontein een vleugje magie in het dagelijkse leven van je kat, terwijl het gezondheid en geluk bevordert. Duik mee in de wereld van de Catit Drinkfontein, waar het simpele genot van water drinken wordt omgetoverd tot een speelse en verfrissende ervaring.

Onze top 3

Onze favoriet

De Catit Senses 2.0 Flower Fountain is een drinkfontein voor katten met aanpasbare waterstromen - licht stromend, borrelend of in rustige stroompjes. Het bevat ook een onthardingsfilter en werkt op stroom.

 • Veiligheid
 • Watercirculatie
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

Stimuleer katten om water te drinken met een Pixi Fontein van Catit. Katten moeten goed gehydrateerd blijven, vooral omdat ze van nature woestijndieren zijn en vocht essentieel is voor hun gezondheid.

 • Veiligheid
 • Watercirculatie
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

Moedig katten aan om water te drinken met een drinkfontein. Katten moeten goed gehydrateerd blijven, vooral omdat ze van nature vocht nodig hebben voor hun nieren en urinewegen. 

 

 • Veiligheid
 • Watercirculatie
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de Catit Drinkfontein getest?

De Catit Drinkfontein wordt op de volgende drie criteria getest:

Veiligheid: Bij deze test wordt ervoor gezorgd dat alle onderdelen van de drinkfontein veilig zijn voor huisdieren. Dit omvat het vermijden van scherpe randen, giftige materialen en mogelijke verstikkingsgevaren. De drinkfontein moet ontworpen zijn om ongelukken te voorkomen en de gezondheid van de katten te beschermen.

Watercirculatie en filtratie: Dit criterium heeft betrekking op hoe effectief de drinkfontein water circuleert en filtert. De drinkfontein moet in staat zijn om het water constant in beweging te houden, zodat katten worden aangemoedigd om meer water te drinken. Daarnaast moet het filtratiesysteem van de drinkfontein in staat zijn om onzuiverheden en vuildeeltjes uit het water te verwijderen, waardoor het water fris en schoon blijft.

Duurzaamheid en prestatie: Deze test beoordeelt de duurzaamheid van de drinkfontein en hoe goed deze presteert op de lange termijn. Dit omvat het controleren van de materialen op bestendigheid tegen slijtage, de betrouwbaarheid van de pomp die de watercirculatie mogelijk maakt, en hoe goed het apparaat omgaat met dagelijks gebruik en regelmatig onderhoud.

Door deze criteria te evalueren, kan de Catit Drinkfontein worden beoordeeld op zijn vermogen om veilig en effectief water te verschaffen aan katten, en of het voldoet aan de verwachtingen van eigenaren wat betreft kwaliteit, duurzaamheid en prestatie.

Wat is de beste Catit Drinkfontein?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Cat-It Senses 2.0 Flower de beste is.

Ontdek de Catit Drinkfontein: de ultieme oplossing om je kat gehydrateerd te houden. Deze innovatieve drinkfontein stimuleert het drinkgedrag van je kat met zijn stromend water en aantrekkelijke design. Geef je harige vriend toegang tot vers, gefilterd water en bevorder zo hun welzijn. Perfect voor kieskeurige katten en eigenaren die alleen het beste willen. Ervaar nu een nieuwe manier van hydratatie voor je geliefde kat met de Catit Drinkfontein.

#1
Cat-It Senses 2.0 Flower

In de zoektocht naar het welzijn van onze geliefde viervoeters is de Catit Senses 2.0 Flower Fountain een opvallende innovatie. Deze geavanceerde drinkfontein is speciaal ontworpen om aan de drinkbehoeften van katten te voldoen. Met de mogelijkheid om de waterstroom aan te passen en voorzien van een onthardingsfilter, belooft dit product een nieuwe standaard te worden voor kattenverzorging. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de bevindingen uit onze eigen testervaring met de Catit Senses 2.0 Flower Fountain.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze uitgebreide testperiode hebben we de Catit Senses 2.0 Flower Fountain onderworpen aan rigoureuze beoordelingen op het gebied van veiligheid, watercirculatie en filtratie, evenals duurzaamheid en prestaties.

Veiligheid

De veiligheid van onze harige metgezellen staat altijd voorop. Gelukkig kunnen we met zekerheid stellen dat de Catit Senses 2.0 Flower Fountain aan hoge veiligheidsnormen voldoet. Het apparaat is stevig gebouwd en heeft afgeronde randen die het risico op letsel minimaliseren, zelfs voor nieuwsgierige katten.

Watercirculatie en Filtratie

Een essentieel aspect van elke drinkfontein is de effectiviteit van watercirculatie en filtratie. Tijdens onze testperiode hebben we ontdekt dat de Catit Senses 2.0 Flower Fountain uitblinkt in dit opzicht. De aanpasbare waterstromen, variërend van een rustige stroom tot borrelend water, stimuleren katten om gehydrateerd te blijven. Bovendien zorgt het ingebouwde onthardingsfilter ervoor dat het water schoon en vrij van onzuiverheden blijft, wat een positieve invloed heeft op de gezondheid van uw kat.

Duurzaamheid en Prestatie

De duurzaamheid van de Catit Senses 2.0 Flower Fountain heeft indruk op ons gemaakt. Gemaakt van hoogwaardig materiaal, heeft het apparaat onze testperiode probleemloos doorstaan. De motor werkt stil en efficiënt, wat zorgt voor een langdurige en betrouwbare prestatie. Dit verzekert dat uw investering in dit product zich op de lange termijn terugbetaalt.

Voordelen

Aanpasbare Waterstromen:

De mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende waterstromen biedt maatwerk aan de voorkeuren van uw kat. Sommige katten geven de voorkeur aan een zachte stroom, terwijl anderen de voorkeur geven aan het opborrelende effect. Met de Catit Senses 2.0 Flower Fountain kunt u het perfecte niveau van waterstimulatie vinden.

Geïntegreerd Onthardingsfilter:

Het ingebouwde onthardingsfilter is een waardevolle toevoeging aan deze drinkfontein. Het filtert onzuiverheden en mineralen uit het water, wat niet alleen de smaak verbetert, maar ook de algehele gezondheid van uw kat bevordert door het aanbieden van zuiver water.

Stil en Efficiënt:

De stille werking van de motor van de Catit Senses 2.0 Flower Fountain is een welkome eigenschap. Dit zorgt ervoor dat uw kat ongestoord kan drinken zonder afgeschrikt te worden door een luidruchtig apparaat. Bovendien draagt de efficiëntie van de motor bij aan de duurzaamheid en prestaties van de fontein.

Tips

Regelmatig Onderhoud:

Om de optimale werking van de drinkfontein te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. Reinig het apparaat en het filter volgens de instructies van de fabrikant om ophoping van vuil en bacteriën te voorkomen.

Monitor Waterpeil:

Zorg ervoor dat u het waterpeil in de fontein regelmatig controleert. Een constante toevoer van water is belangrijk om uw kat gehydrateerd te houden. Voeg indien nodig vers water toe.

Introduceer Geleidelijk:

Sommige katten kunnen terughoudend zijn om een nieuw apparaat te benaderen. Introduceer de Catit Senses 2.0 Flower Fountain geleidelijk en geduldig, zodat uw kat eraan kan wennen voordat hij eruit drinkt.

Conclusie

De Catit Senses 2.0 Flower Fountain heeft zichzelf bewezen als een opmerkelijke toevoeging aan de wereld van kattenverzorging. Met zijn aanpasbare waterstromen, geïntegreerd onthardingsfilter en duurzame prestaties, biedt het zowel voordelen voor de gezondheid van uw kat als voor uw gemoedsrust. Door de veiligheid, watercirculatie en filtratie, en duurzaamheid en prestaties te doorstaan, heeft deze drinkfontein onze verwachtingen overtroffen en verdient het zijn plaats in de routine van elke kattenliefhebber.

 • Veiligheid
 • Watercirculatie
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Catit Pixi Fountain - Kattendrinkbak

In de zorg voor onze geliefde katten is hydratatie van cruciaal belang. Als natuurlijke woestijndieren hebben katten een verhoogde behoefte aan vocht om hun nieren en urinewegen gezond te houden. Voor sommige katten gaat echter de voorkeur uit naar stromend water boven stilstaand water. Hier komt de Catit Pixi Fountain in beeld, een innovatieve drinkfontein die het drinkgedrag van je kat positief beïnvloedt. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van de Pixi Fountain, de testresultaten op het gebied van veiligheid, watercirculatie en filtratie, en duurzaamheid en prestatie.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze uitgebreide test van de Catit Pixi Fountain zijn er enkele belangrijke bevindingen naar voren gekomen. Allereerst valt op dat de fontein is vervaardigd uit hoogwaardige materialen en BPA-vrij is (met uitzondering van de adapter). Dit zorgt voor een veilige drinkervaring voor je kat. De Pixi Fountain is ontworpen met het oog op zowel functionaliteit als esthetiek, met een schattig kattensnuitje aan de voorzijde.

Voordelen

Stimuleert hydratatie met stromend water:

Katten hebben van nature een voorkeur voor stromend water, en de Pixi Fountain speelt hier slim op in. Door de instelbare waterstroom met het meegeleverde tuitje voelt het voor je kat alsof ze uit een kraantje drinkt, wat het water extra aantrekkelijk maakt. Dit kan katten die anders terughoudend zijn om te drinken aanmoedigen om gehydrateerd te blijven.

Triple Action-filters voor schoon en zacht water:

De vervangbare triple action-filters van de Pixi Fountain zorgen voor een uitstekende watercirculatie en filtratie. Deze filters houden het water schoon en zacht door onzuiverheden en geurtjes te verminderen. Door het filter elke drie weken te vervangen, blijft het drinkwater van je kat van optimale kwaliteit.

Betere lichaamshouding en constante beschikbaarheid van water:

De mogelijkheid om het tuitje aan te sluiten op de fontein zorgt niet alleen voor een gebogen waterstroom die katten aanspreekt, maar bevordert ook een betere lichaamshouding tijdens het drinken. Bovendien blijft er altijd een laag water in de bovenzijde van de fontein liggen, zelfs wanneer deze is uitgeschakeld. Dit zorgt ervoor dat je kat nooit zonder water komt te zitten.

Nadeel

Hoewel de Catit Pixi Fountain tal van voordelen biedt, moeten we ook het enige nadeel benoemen:

de noodzaak om de filters elke drie weken te vervangen. Hoewel dit bijdraagt aan de waterkwaliteit, kan het voor sommige eigenaren een extra onderhoudsinspanning betekenen.

Tips

Regelmatig onderhoud:

Om ervoor te zorgen dat de Pixi Fountain optimaal blijft presteren, is het essentieel om regelmatig onderhoud uit te voeren. Reinig de fontein en vervang de filters volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Observeer het drinkgedrag:

Houd het drinkgedrag van je kat in de gaten nadat je de Pixi Fountain hebt geïntroduceerd. Sommige katten kunnen wat tijd nodig hebben om aan de nieuwe fontein te wennen.

Plaatsing van de fontein:

Kies een strategische locatie voor de fontein waar je kat comfortabel toegang heeft tot zowel de waterbron als de omgeving eromheen. Dit kan het drinkgedrag positief beïnvloeden.

Conclusie

De Catit Pixi Fountain is een uitstekende aanvulling op de routine van elke katteneigenaar die de gezondheid en het welzijn van hun huisdier hoog in het vaandel heeft staan. Met de mogelijkheid om de drinkgewoonten van je kat positief te beïnvloeden, biedt deze drinkfontein niet alleen stromend water, maar ook functionaliteit en esthetiek. Ondanks de noodzaak van periodieke filtervervanging, wegen de voordelen van de Pixi Fountain ruimschoots op tegen dit kleine ongemak. Kortom, investeren in de Pixi Fountain kan een slimme stap zijn naar een beter gehydrateerde en gelukkigere kat.

 • Veiligheid
 • Watercirculatie
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Catit Senses Drinkfontein Mini Bloem

In de zorg voor onze geliefde katachtige metgezellen staat hun welzijn altijd voorop. Een cruciaal aspect van hun gezondheid is voldoende hydratatie. Katten zijn van nature woestijndieren, maar voldoende vochtinname is van essentieel belang voor hun nieren en urinewegen. Sommige katten geven de voorkeur aan stromend water boven stilstaand water, en dit is waar de Catit Drinkfontein Mini Bloem Senses zijn intrede doet. Deze ingenieuze fontein is ontworpen om jouw kat aan te moedigen meer water te drinken, met aandacht voor zowel hun smaakvoorkeur als hun gezondheid.

Bevindingen uit de Test:

Een Diepgaande Blik op Functionaliteit

Tijdens onze uitgebreide test hebben we verschillende aspecten van de Catit Drinkfontein Mini Bloem Senses onderzocht, waaronder veiligheid, watercirculatie en filtratie, evenals duurzaamheid en prestaties.

Veiligheid:

Geen Zorgen voor Glijden of Morsen

Deze drinkfontein is ontworpen met stabiliteit in gedachten. De stevige basis voorkomt onbedoeld omvallen, zelfs bij de meest nieuwsgierige katten. Dit elimineert niet alleen morsen, maar ook het risico van elektrische schokken dankzij het gebruik van laagspanningstechnologie.

Watercirculatie en Filtratie:

Houd het Water Fris en Aantrekkelijk

Een opvallende eigenschap van de Catit Drinkfontein Mini Bloem Senses is het driestaps watercirculatiesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat het water voortdurend in beweging is, wat de aantrekkelijkheid vergroot voor kieskeurige drinkers. De vervangbare filters spelen een sleutelrol bij het handhaven van de waterkwaliteit, door onzuiverheden te verwijderen en de groei van bacteriën te minimaliseren.

Duurzaamheid en Prestatie:

Een Investering in Langdurig Gebruik

De stevige constructie van de Drinkfontein Mini Bloem Senses belooft langdurige prestaties. Het waterreservoir met een capaciteit van anderhalve liter betekent dat je niet dagelijks water hoeft bij te vullen. Daarnaast draagt het feit dat het product wordt geleverd met vervangbare filters bij aan de duurzaamheid en effectiviteit op de lange termijn.

Nadeel:

Afmetingen en Geschiktheid

Hoewel de Drinkfontein Mini Bloem Senses een uitstekende optie is voor kittens en kleinere katten vanwege zijn compactere formaat, kan het voor grotere katten mogelijk minder geschikt zijn. Het is belangrijk om de grootte en behoeften van je kat te overwegen bij het kiezen van de juiste drinkfontein.

Tips voor Goed Gebruik:

Maximaliseer de Voordelen

Plaatsing en Rust:

Zet de fontein op een vlakke en stabiele ondergrond weg van drukke looproutes om rustig drinken te bevorderen.

Regelmatig Onderhoud:

Volg de aanbevolen richtlijnen voor het vervangen van de filters (elke drie weken) om de waterkwaliteit te waarborgen.

Maak het Aantrekkelijk:

Experimenteer met verschillende waterstroomsnelheden om te ontdekken welke je kat het meest aanspreekt en stimuleer zo de waterinname.

Conclusie:

Een Slimme Keuze voor Kat en Eigenaar

De Catit Drinkfontein Mini Bloem Senses biedt een doordachte en effectieve oplossing om de hydratatie van je kat te verbeteren. Met aandacht voor veiligheid, watercirculatie, filtratie en duurzaamheid, presenteert deze fontein zich als een waardevolle toevoeging aan het leven van je harige vriend. Hoewel de grootte een beperking kan zijn voor sommige katten, overstijgen de voordelen ruimschoots de nadelen. Investeer in de gezondheid van je kat met deze innovatieve drinkfontein.

 • Veiligheid
 • Watercirculatie
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Catit Led Flower Fountain Rvs

Het belang van voldoende hydratatie voor katten kan niet worden onderschat. Hoewel ze van nature woestijndieren zijn, is vocht essentieel voor hun welzijn, met name voor hun nieren en urinewegen. Sommige katten geven de voorkeur aan stromend water boven stilstaand water. De Flower Fountain RVS van Catit is een innovatieve oplossing die niet alleen het drinken van water voor je kat stimuleert, maar ook een vrolijk en functioneel element aan je huis toevoegt. In dit artikel onderzoeken we de bevindingen uit de test van de Flower Fountain RVS, bespreken we de voordelen, benoemen we een nadeel, delen we handige tips voor gebruik en trekken we een conclusie over dit product.

Bevindingen uit de test

Tijdens de testperiode heeft de Flower Fountain RVS van Catit zich bewezen als een effectieve manier om katten gehydrateerd te houden. De stromende waterbeweging trok de aandacht van katten en moedigde hen aan om meer te drinken dan met een standaard stilstaande waterbak. Het roestvrijstalen ontwerp van de fontein zorgt voor duurzaamheid en langdurige prestaties, en het ledlampje maakt het zelfs 's nachts zichtbaar. De waterniveau-indicator en vervangbare filters dragen bij aan het gemak van onderhoud en schoonmaak.

Voordelen

Stimulatie van waterinname:

Katten hebben de neiging kieskeurig te zijn als het gaat om hun waterbronnen. De stromende beweging van de Flower Fountain RVS bootst natuurlijk stromend water na, wat veel katten aantrekkelijker vinden dan stilstaand water. Dit leidt tot een verhoogde waterinname, wat essentieel is voor hun algehele gezondheid.

Verrassend ontwerp:

Deze drinkfontein voegt een vrolijke noot toe aan je interieur met het bloemvormige ontwerp. Het is niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Dit maakt het een geweldige aanvulling op elk huis met katten, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan.

Eenvoudig onderhoud en schoonmaak:

De Flower Fountain RVS is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten. De roestvrijstalen bovenkant is vaatwasmachinebestendig, waardoor het schoonmaken een fluitje van een cent is. De waterniveau-indicator en vervangbare filters dragen bij aan het behoud van schoon en fris water voor je kat.

Nadeel

Afhankelijkheid van elektriciteit:

Een nadeel van de Flower Fountain RVS is dat het afhankelijk is van elektriciteit om het water te laten stromen. Dit kan een beperking zijn als je bijvoorbeeld kampt met een stroomuitval. Hoewel het fonteinontwerp aantrekkelijk is, kan het ontbreken van een batterij- of handmatige optie een minpunt zijn voor sommige gebruikers.

Tips

Plaatsing:

Plaats de Flower Fountain RVS op een rustige en toegankelijke plek voor je kat. Vermijd drukke gebieden of plekken waar je kat zich niet op zijn gemak voelt.

Regelmatig onderhoud:

Spoel de fontein en de filters regelmatig af om ophoping van vuil en bacteriën te voorkomen. Volg de instructies van de fabrikant voor het vervangen van de filters.

Introduceer geleidelijk:

Sommige katten kunnen wat tijd nodig hebben om aan de nieuwe fontein te wennen. Laat ze geleidelijk wennen aan het geluid en de beweging van het stromende water.

Conclusie

De Flower Fountain RVS van Catit is een uitstekende optie om katten gehydrateerd te houden en tegelijkertijd een speels element aan je huis toe te voegen. Met zijn stromende waterbeweging, duurzaam ontwerp en gebruiksvriendelijkheid, heeft dit product bewezen effectief te zijn in het stimuleren van waterinname bij katten. Hoewel het afhankelijk is van elektriciteit en dit een potentieel nadeel kan zijn, wegen de voordelen en het positieve effect op de gezondheid van je kat zwaarder. Met de juiste plaatsing, regelmatig onderhoud en geduldige introductie, kan de Flower Fountain RVS een waardevolle aanwinst zijn voor zowel jou als je geliefde kat.

 • Veiligheid
 • Watercirculatie
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Catit Pixi Smart Fountain - Kattendrinkbak

In de zorg voor onze geliefde katten is het handhaven van hun welzijn van cruciaal belang. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar van vitaal belang is, is hydratatie. Katten zijn van nature woestijndieren en het handhaven van hun vochtbalans is essentieel voor hun gezondheid, met name voor hun nier- en urinewegfuncties. De manier waarop katten water consumeren, kan echter variëren. Sommige geven de voorkeur aan stromend water boven stilstaand water. Hier komt de innovatieve Pixi Smart Fountain van Catit in beeld, die niet alleen het drinken van water stimuleert, maar ook een reeks voordelen biedt om de gezondheid en het welzijn van je kat te bevorderen.

Bevindingen uit de test

Bij het evalueren van de Pixi Smart Fountain door Catit, zijn enkele cruciale aspecten opgemerkt die bijdragen aan het bevorderen van een gezonde drinkgewoonte bij katten. Deze aspecten omvatten veiligheid, watercirculatie en filtratie, en duurzaamheid en prestatie.

Veiligheid

De veiligheid van onze huisdieren staat voorop. De Pixi Smart Fountain is ontworpen met veiligheid in gedachten, met name voor onze katachtige metgezellen. Gemaakt van BPA-vrij materiaal, met uitzondering van de adapter, elimineert de fontein de zorgen over schadelijke chemicaliën die in contact kunnen komen met het drinkwater van je kat.

Watercirculatie en filtratie

De watercirculatie en filtratie van de Pixi Smart Fountain zijn indrukwekkend. Het stromende water bootst de natuur na en spreekt de voorkeur aan van katten die vers water verkiezen. Dankzij vervangbare triple action-filters blijft het water niet alleen schoon, maar ook zacht voor de gevoelige smaak van katten. Deze filters moeten om de drie weken worden vervangen, wat zorgt voor een voortdurende optimale drinkervaring.

Duurzaamheid en prestatie

De duurzaamheid en prestaties van de Pixi Smart Fountain zijn opmerkelijk. Het UV-C licht in de fontein is een belangrijke toevoeging die maar liefst 99% van de bacteriën en virussen in het water neutraliseert. Dit versterkt niet alleen de gezondheid van je kat, maar verlengt ook de levensduur van de fontein. Bovendien wordt de waterstand altijd op peil gehouden, zelfs wanneer de fontein is uitgeschakeld, wat ervoor zorgt dat je kat nooit zonder water komt te zitten.

Voordelen

Stimuleert gezond drinkgedrag:

De stromende waterbeweging van de Pixi Smart Fountain stimuleert katten om meer water te drinken, wat van vitaal belang is voor hun algehele gezondheid en welzijn.

Geavanceerde filtratie:

De triple action-filters en UV-C technologie zorgen ervoor dat het water niet alleen schoon en fris blijft, maar ook vrij van potentieel schadelijke bacteriën en virussen.

Handige monitoring via app:

Met de bijbehorende mobiele app kun je het drinkgedrag van je kat nauwlettend volgen. Veranderingen in drinkgewoonten kunnen wijzen op mogelijke gezondheidsproblemen, waardoor vroegtijdige interventie mogelijk is.

Nadeel

Hoewel de Pixi Smart Fountain een scala aan voordelen biedt, kan het enige nadeel zijn dat sommige katten tijd nodig kunnen hebben om aan de stromende waterstroom te wennen. Dit kan initieel een lichte aanpassingsperiode vergen.

Tips

Geduldige introductie:

Als je kat niet gewend is aan stromend water, introduceer de fontein dan geleidelijk. Laat de kat wennen aan het nieuwe systeem voordat je het volledig in gebruik neemt.

Regelmatig onderhoud:

Houd je aan het vervangingsschema van de filters en reinig de fontein regelmatig om de optimale werking ervan te behouden.

Pas het tuitje aan:

Probeer het bijgeleverde tuitje om de waterstroom aan te passen aan de voorkeur van je kat. Dit kan helpen om de overgang naar stromend water te vergemakkelijken.

Conclusie

De Pixi Smart Fountain van Catit is een innovatieve oplossing om het drinken van water bij katten te stimuleren en te verbeteren. Met zijn focus op veiligheid, geavanceerde filtratie en handige monitoring via de app, biedt deze fontein een scala aan voordelen die de gezondheid en het welzijn van je kat bevorderen. Hoewel er mogelijk een aanpassingsperiode is voor sommige katten, zijn de positieve aspecten en prestaties van de fontein overtuigend. Door zorgvuldig gebruik en onderhoud zul je merken dat je kat gehydrateerd en tevreden blijft, wat essentieel is voor een lang en gezond kattenleven.

 • Veiligheid
 • Watercirculatie
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een Catit Drinkfontein?

Een Catit Drinkfontein is een populaire accessoire voor huisdieren, met name voor katten. Het is een elektrische drinkfontein die is ontworpen om katten van vers en stromend water te voorzien. Het doel is om katten te stimuleren meer water te drinken, omdat sommige katten van nature de neiging hebben om te weinig te drinken, wat kan leiden tot problemen met de gezondheid van de urinewegen.

De Catit Drinkfontein heeft meestal een reservoir waarin water wordt opgeslagen en een ingebouwde pomp die het water door een filter pompt en omhoog laat stromen in een koepel of een andere vorm van wateruitloop. Het stromende water kan aantrekkelijker zijn voor katten dan stilstaand water in een gewone waterbak, waardoor ze mogelijk meer gehydrateerd blijven.

Bovendien heeft de fontein meestal een vervangbaar filter dat helpt bij het verwijderen van vuil, haren en onzuiverheden uit het water, waardoor het schoon en fris blijft. Dit kan vooral handig zijn voor katten die kieskeurig zijn als het gaat om de kwaliteit van het water dat ze drinken.

Catit is een bekend merk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van producten voor katten, en hun drinkfonteinen zijn een populair hulpmiddel geworden voor katteneigenaren die willen zorgen voor de gezondheid en het welzijn van hun huisdieren.

Waarop moet je letten bij het kopen van een Catit Drinkfontein?

Bij het kopen van een Catit Drinkfontein, een populaire keuze voor het voorzien van katten van stromend water, zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw kat. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

Grootte en Capaciteit: Kies een drinkfontein die geschikt is voor het aantal katten dat je hebt. Als je meerdere katten hebt, is het belangrijk om een model te kiezen met voldoende capaciteit om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende water beschikbaar is.
Watercapaciteit en Filtertype: Sommige Catit Drinkfonteinen hebben verschillende filteropties, zoals actieve koolfilters om onzuiverheden en geuren te verwijderen. Zorg ervoor dat je het juiste filtertype kiest op basis van de waterkwaliteit in jouw omgeving en de behoeften van je kat.
Materiaal en Duurzaamheid: Kies een drinkfontein die gemaakt is van hoogwaardige materialen die duurzaam zijn en bestand zijn tegen het dagelijkse gebruik en eventuele bijt- of kraspogingen van je kat.
Stroombron en Geluidsniveau: Sommige modellen gebruiken elektriciteit om het water te laten stromen, terwijl andere werken op batterijen. Let op het geluidsniveau van de fontein, aangezien sommige katten gevoelig kunnen zijn voor storende geluiden.
Onderhoud en Reiniging: Kies een model met eenvoudig te reinigen onderdelen. Het water moet regelmatig worden ververst en de fontein moet worden gereinigd om de groei van bacteriën en schimmel te voorkomen.
Waterstroom en Ontwerp: Sommige katten geven de voorkeur aan een bepaalde waterstroom (bijvoorbeeld een rustige stroom of een sprankelende straal). Kies een model dat aan de voorkeuren van je kat voldoet. Daarnaast kan het ontwerp van de fontein ook belangrijk zijn om in je huisinrichting te passen.
Anti-Slip en Stabiliteit: Let op of de drinkfontein een antislipbasis heeft om te voorkomen dat deze verschuift wanneer je kat drinkt. Stabiliteit is belangrijk om morsen en knoeien te minimaliseren.
Reserveonderdelen en Beschikbaarheid: Controleer of reserveonderdelen, zoals filters en pompen, gemakkelijk verkrijgbaar zijn voor het geval er iets vervangen moet worden.
Prijs en Garantie: Vergelijk prijzen en kwaliteit om ervoor te zorgen dat je een betaalbare optie vindt die aan je behoeften voldoet. Controleer ook of de fabrikant een garantie biedt voor het geval er problemen optreden.

Door rekening te houden met deze factoren en ze af te stemmen op de specifieke behoeften van jouw kat, kun je een Catit Drinkfontein kiezen die zowel aan de behoeften van je huisdier voldoet als een praktische aanvulling is op je huishouden.

Waarom een Catit Drinkfontein kopen?

Het kopen van een Catit Drinkfontein biedt verschillende voordelen voor zowel jouw kat als voor jou als eigenaar. Allereerst stimuleert het het natuurlijke drinkgedrag van katten door stromend water aan te bieden, wat vaak aantrekkelijker is voor katten dan stilstaand water in een kom. Dit kan helpen om uitdroging te voorkomen, vooral bij katten die van nature minder geneigd zijn om veel water te drinken.

Daarnaast kan een drinkfontein helpen bij het filteren en zuiveren van het water, wat resulteert in een schonere en frissere drinkervaring voor je kat. Dit kan vooral handig zijn als je in een gebied met hard water woont.

Een ander voordeel is dat de continue watercirculatie helpt om bacteriegroei te verminderen, waardoor het water langer vers blijft en de kans op gezondheidsproblemen wordt verminderd.

Voor jou als eigenaar betekent het hebben van een drinkfontein dat je minder vaak de waterkom van je kat hoeft bij te vullen, omdat deze meestal een grotere capaciteit heeft. Bovendien hoef je je minder zorgen te maken over het waterverbruik van je kat, vooral als je vaak weg bent van huis.

Al met al kan een Catit Drinkfontein bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van je kat door een aantrekkelijke, schone en continue bron van vers water te bieden.

Welke verschillende type Catit Drinkfontein zijn er?

Tot aan mijn kennisafsnijding in september 2021 waren er verschillende modellen van de Catit Drinkfontein beschikbaar. Deze fonteinen zijn ontworpen om katten van vers stromend water te voorzien, wat vaak aantrekkelijker is voor katten dan stilstaand water in een kom. Hier zijn enkele van de Catit Drinkfonteinmodellen die voor die tijd beschikbaar waren:

 • Catit Senses 2.0 Flower Fountain: Dit model heeft een bloemvormige bovenkant waaruit het water stroomt. Het heeft verschillende instellingen voor de waterstroom en wordt vaak goed ontvangen door katten vanwege het aantrekkelijke ontwerp en het stromende water.
 • Catit Senses 2.0 Wellness Center: Dit is meer dan alleen een drinkfontein; het bevat ook borstels en massagepunten om de kat te stimuleren terwijl hij drinkt en speelt.
 • Catit Fresh & Clear Fountain: Dit model heeft een modernere uitstraling met een doorzichtige container waarin het water zich bevindt. Het heeft ook een dubbel filtratiesysteem om het water schoon te houden.
 • Catit Stainless Steel Drinking Fountain: Zoals de naam al aangeeft, is dit model gemaakt van roestvrij staal, wat duurzaam is en helpt bij het verminderen van bacteriegroei. Het heeft ook meerdere waterstromingsinstellingen.
 • Catit Mini Flower Fountain: Een compactere versie van de Flower Fountain, ideaal voor kleinere ruimtes.


Houd er rekening mee dat deze informatie mogelijk niet meer up-to-date is, aangezien mijn kennis is bijgesneden in september 202Er kunnen nieuwe modellen zijn uitgebracht sinds die tijd. Ik raad je aan om de officiële Catit-website of andere actuele bronnen te raadplegen voor de meest recente informatie over beschikbare Catit Drinkfonteinmodellen.

Op deze pagina:

Veelgestelde vragen

Moet ik de Catit Drinkfontein dagelijks bijvullen?

Ja, je moet regelmatig controleren of er voldoende water in de fontein zit. Vooral tijdens warme dagen kan het water sneller verdampen. Zorg ervoor dat het water altijd boven het minimumniveau blijft om de pomp goed te laten werken.

Hoe vaak moet ik het water en het filter vervangen?

Het wordt aanbevolen om het water dagelijks te verversen en het filter ongeveer eens per maand te vervangen. Als je meerdere katten hebt of als het water snel vuil wordt, moet je mogelijk vaker het water verversen en het filter vervangen.

Kan ik gewoon kraanwater gebruiken?

Ja, kraanwater is over het algemeen prima voor de Catit Drinkfontein. Zorg er wel voor dat het water schoon en veilig is om te drinken. In gebieden met hard water kan kalkaanslag zich ophopen, dus regelmatig reinigen is belangrijk.

Hoe maak ik de Catit Drinkfontein schoon?

De fontein moet regelmatig worden gereinigd om ophoping van vuil en bacteriën te voorkomen. Volg de instructies in de handleiding om de fontein uit elkaar te halen en grondig schoon te maken. Gebruik milde zeep en vermijd agressieve chemicaliën.

Mijn Catit Drinkfontein maakt lawaai, is dat normaal?

Een licht zoemend geluid is normaal vanwege de interne pomp. Als het geluid echter luid of ongebruikelijk is, kan er een probleem zijn met de pomp of andere onderdelen. Controleer de fontein op eventuele verstoppingen of defecten.

Mijn kat lijkt de fontein niet te gebruiken, wat kan ik doen?

Sommige katten kunnen terughoudend zijn om een nieuwe waterbron te gebruiken. Probeer de fontein op een rustige plek te plaatsen waar je kat zich op zijn gemak voelt. Je kunt ook proberen wat speelgoed of snoepjes rond de fontein te plaatsen om je kat aan te moedigen om dichterbij te komen.

Is de Catit Drinkfontein geschikt voor alle katten?

Over het algemeen is de Catit Drinkfontein geschikt voor de meeste katten. Katten hebben van nature interesse in stromend water, omdat dit hen herinnert aan de waterbronnen in de natuur. Sommige katten geven echter de voorkeur aan stilstaand water, dus het kan even duren voordat ze aan de fontein wennen.

Onze favoriet

De Catit Senses 2.0 Flower Fountain is een drinkfontein voor katten met aanpasbare waterstromen - licht stromend, borrelend of in rustige stroompjes. Het bevat ook een onthardingsfilter en werkt op stroom.

Beste prijs op BOL.com