De beste Drinkfontein kat van 2023

Ben jij op zoek naar een leuke manier om jouw kat gehydrateerd te houden? Dan is een drinkfontein voor katten misschien wel de perfecte oplossing! Deze fonteinen zijn niet alleen functioneel, maar ook nog eens erg leuk om naar te kijken. Jouw kat zal het geweldig vinden om uit de stromende waterstraal te drinken en jij kunt genieten van een verfrissend en gezellig tafereel in huis. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar de perfecte drinkfontein voor jouw geliefde huisdier!

Onze top 3

Onze favoriet

De S.old drinkfontein is niet alleen een mooie toevoeging aan je interieur, maar ook goed voor de gezondheid van je huisdier. Deze stijlvolle drinkfontein heeft een inhoud van 2,5 liter en is geschikt voor katten en kleine tot middelgrote honden. Het drievoudige filtersysteem en de waterpomp zorgen voor schoon en zuurstofrijk water. Bovendien is de drinkfontein fluisterstil en heeft een laag energieverbruik. De S.old drinkfontein bevordert de gezondheid van je huisdier. Katten en sommige honden zijn van nature slechte drinkers en met deze drinkfontein wordt het water drinken een stuk aantrekkelijker. Het stromende water wordt constant verrijkt met zuurstof en smaakt frisser dan stilstaand water.

 

 

 • Watercirculatie
 • Geluidsniveau
 • Materiaal

2e beste keuze

Ben jij op zoek naar een stijlvolle drinkfontein die jouw huisdier gezond en gelukkig houdt? Dan is de Happy Things GOLD Drinkfontein de perfecte keuze voor echte dierenliefhebbers! Met zijn unieke design is deze drinkfontein een echte blikvanger in huis. Veel huisdieren, vooral katten en honden, drinken te weinig water of willen alleen vers stromend water drinken. Het stromende water van de Happy Things Drinkfontein prikkelt de zintuigen van jouw huisdier en verhoogt de drinkbehoefte tot wel 91%, wat essentieel is voor hun gezondheid. De Happy Things Drinkfontein biedt schoon en gefilterd water voor elk huisdier. Het stromende water is niet alleen gezond voor je huisdier, maar ze vinden het vaak ook nog leuker, waardoor hun aandacht naar het water wordt getrokken!

 • Watercirculatie
 • Geluidsniveau
 • Materiaal

3e beste keuze

De Cat Mate drinkfontein is een ideale oplossing om aan de drinkbehoefte van jouw kat of katten te voldoen. Het gebruik is eenvoudig: sluit de adapter aan en vul de fontein met water. Bovendien heeft deze drinkfontein verschillende hoogtes. De afmetingen zijn als volgt: lengte van 20,4 cm, breedte van 24,5 cm en hoogte van 17,3 cm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Watercirculatie
 • Geluidsniveau
 • Materiaal

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de Drinkfontein kat getest?

Een drinkfontein voor katten kan op verschillende criteria worden getest, maar hier zijn drie veel voorkomende:

Watercirculatie: Een goede drinkfontein voor katten moet een goede watercirculatie hebben, zodat het water constant in beweging blijft. Dit kan helpen om de kat aan te moedigen om meer te drinken, omdat stilstaand water minder aantrekkelijk kan zijn voor katten.

Geluidsniveau: Sommige katten zijn gevoelig voor lawaai en kunnen gestrest raken door een drinkfontein met een hoog geluidsniveau. Een goede drinkfontein voor katten moet stil genoeg zijn om de kat niet te storen.

Materiaal en veiligheid: Een drinkfontein voor katten moet gemaakt zijn van veilige en duurzame materialen. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat de kat veilig is bij het gebruik van de fontein en dat de fontein niet snel zal verslijten of breken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de fontein gemakkelijk schoon te maken is om de gezondheid van de kat te waarborgen.

Wat is de beste Drinkfontein kat?

De beste drinkfontein voor katten is: S.old Drinkfontein Kat - Waterfontein Kat

Een drinkfontein voor katten is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw harige vriend voldoende water binnenkrijgt. Niet alleen stimuleert het hun dorst, maar het kan ook helpen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Ontdek de voordelen van een drinkfontein voor katten en hoe u er een kunt kiezen die perfect past bij de behoeften van uw huisdier.

#1
S.old Drinkfontein Kat

Op zoek naar een drinkfontein die zowel stijlvol is als bijdraagt aan de gezondheid van je huisdier? Ik heb de S.old drinkfontein zelf uitgeprobeerd bij mijn kat en ik kan zeggen dat deze een geweldige keuze is. Met een capaciteit van 2,5 liter is deze fontein geschikt voor zowel katten als kleine tot middelgrote honden. Het drievoudige filtersysteem en de waterpomp houden het water schoon en zuurstofrijk. Bovendien is de fontein zeer stil, energiezuinig en makkelijk te bedienen.

Ik heb genoten van de volgende voordelen van de S.old drinkfontein:
- Uitstekende kwaliteit en elegant ontwerp
- Bevordert de gezondheid van mijn huisdier
- Geschikt voor zowel katten als kleine tot middelgrote honden
- Touchscreen bediening, slimme modus en laagwater alarm
- Drievoudig filtersysteem met 2 filter pads inbegrepen
- Groot waterreservoir van 2,5 liter met 2 waterstanden
- Energiebesparende functie en fluisterstil (echt waar!)
- Gebruiksvriendelijk en makkelijk schoon te maken
- Vrij van BPA

Mijn kat is van nature een slechte waterdrinker, wat haar gezondheid kan beïnvloeden. Maar met de S.old drinkfontein werd water drinken aantrekkelijker voor haar. Het stromende water wordt constant verrijkt met zuurstof en smaakt frisser dan stilstaand water. Bovendien helpt het verdampende water voor een betere luchtcirculatie in huis, wat droge lucht helpt voorkomen.

Het ontwerp van de drinkfontein is stijlvol en past in elk interieur. Het was eenvoudig te installeren en te gebruiken. Dankzij de touchscreen bediening kon ik gemakkelijk de gewenste waterstand instellen.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de drinkfontein is dat deze fluisterstil is, dankzij de zeer stille waterpomp. Daarnaast heeft de fontein een zeer laag energieverbruik van 1W en beschikt over een energiebesparende slimme modus.

Het drievoudige filtersysteem houdt het water in optimale conditie. De pomp zorgt voor een constante circulatie van het water, terwijl het filtersysteem het water schoon houdt. Hierdoor voel ik me op mijn gemak dat mijn kat altijd toegang heeft tot vers water. Al met al was mijn ervaring met de S.old drinkfontein zeer positief.

 • Watercirculatie
 • Geluidsniveau
 • Materiaal
Klik voor de beste prijs

#2
Happy Things Drinkfontein Kat

De Happy Things GOLD Drinkfontein is de perfecte keuze voor echte dierenliefhebbers die hun huisdieren gelukkig willen maken. Dit unieke design is een echte blikvanger en stimuleert de drinkgewoonten van huisdieren, vooral van katten en honden, die vaak te weinig water drinken of alleen vers stromend water willen drinken. Met de Happy Things Drinkfontein hebben jouw huisdieren voortaan toegang tot heerlijk en gezond stromend water! Schoon en zuurstofrijk water is essentieel voor de gezondheid van honden en katten, en de Happy Things Drinkfontein biedt schoon gefilterd water voor elk huisdier. Het stromend water prikkelt de zintuigen van huisdieren en verhoogt hun drinkbereidheid tot wel 91%. Bovendien vinden veel huisdieren stromend water ook leuker en interessanter dan stilstaand water in een gewone waterbak.

De Happy Things Drinkfontein heeft vele voordelen, waaronder gefilterd en gezond water voor huisdieren, een waterreservoir van 2,5 liter dat voldoende water biedt voor 5-10 dagen, het bevorderen van de gezondheid van huisdieren, en een uniek ontwerp dat geschikt is voor elk interieur. De fontein is ook snorhaar vriendelijk, waardoor de snorharen van katten niet nat worden tijdens het drinken. De ingebouwde motor heeft een laag energieverbruik van slechts 2W, wat zowel gunstig is voor de energierekening als het milieu. Bovendien is de Happy Things Drinkfontein geruisloos en gemakkelijk in gebruik en onderhoud.

Als je op zoek bent naar een geweldige manier om jouw huisdieren gelukkig en gezond te houden, dan is de Happy Things Drinkfontein een perfecte keuze. Met de 100% tevredenheidsgarantie kun je er zeker van zijn dat je een kwalitatief hoogwaardig product krijgt dat voldoet aan al jouw verwachtingen. Vergeet niet om de pomp en het filter minstens om de twee weken schoon te maken en ervoor te zorgen dat de pomp volledig onder water staat wanneer je hem voor de eerste keer gebruikt.

 • Watercirculatie
 • Geluidsniveau
 • Materiaal
Klik voor de beste prijs

#3
Cat Mate Waterfontein Kat - Kattenfontein

De Cat Mate drinkfontein biedt een uitstekende oplossing voor het voorzien in de drinkbehoefte van jouw kat(ten). De fontein is eenvoudig te gebruiken door simpelweg de adapter aan te sluiten en de fontein te vullen met water. Bovendien heeft deze drinkfontein verschillende hoogtes. Hieronder staan de afmetingen vermeld: Productlengte: 20,4 cm, Productbreedte: 24,5 cm, Producthoogte: 17,3 cm.

 • Watercirculatie
 • Geluidsniveau
 • Materiaal
Klik voor de beste prijs

#4
Auronic Drinkfontein - Waterfontein voor Katten

De drinkfontein van Auronic is perfect voor katten, van klein tot middelgroot formaat. Met drie verschillende standen en een waterreservoir van 2 liter, houdt het koolstoffiltersysteem en de pomp het water schoon en zuurstofrijk. De drinkfontein is bijna geruisloos, heeft een laag energieverbruik en is eenvoudig te installeren. 
Voordelen van deze drinkfontein zijn:
- Circulatie- en filtersysteem
- Bijna geruisloos & laag energieverbruik
- Drie verschillende standen
- Waterreservoir van 2 liter
- Eenvoudig in gebruik
- Inclusief vier filter pads


De drinkfontein beschikt over drie verschillende standen die aangepast kunnen worden aan de voorkeur van jouw huisdier. De bloemenwaterval is perfect voor katten, terwijl de waterval en fontein een bubbelend effect hebben en geschikt zijn voor honden. De fontein geeft licht bewegend water en is ideaal voor wat voorzichtige katten. 
Een drinkfontein kan bevorderlijk zijn voor de gezondheid van jouw huisdier omdat sommige katten niet genoeg drinken. Het stromende water van de fontein prikkelt de zintuigen en verhoogt de drinkintentie. De Auronic drinkfontein heeft een super stille pomp met een zeer laag energieverbruik van 2W. Daarnaast heeft de pomp een circulatie- en filtersysteem dat viezigheid, haren, geurtjes en smaakjes uit het water filtert, waardoor jouw huisdier altijd gezond en vers water drinkt. De drinkfontein wordt geleverd met vier koolstoffilters en is gemaakt van milieuvriendelijk en BPA-vrij plastic. Veiligheid is belangrijk en daarom is dit product veilig voor jouw huisdier. 

Het is belangrijk om de pomp en filter minstens om de twee weken schoon te maken (afhankelijk van de waterhardheid) en ervoor te zorgen dat de pomp bij eerste gebruik volledig onder water staat.

 • Watercirculatie
 • Geluidsniveau
 • Materiaal
Klik voor de beste prijs

#5
Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat - Slimme Waterfontein met App

De slimme drinkfontein Hydrate Compact van Pettadore is ontworpen voor katten en is verbonden met een app om de waterstroom en -niveau te regelen. Met een inhoud van 1,9 liter heeft de waterfontein een krachtige pomp en een 4-filtersysteem om het water schoon en zuurstofrijk te houden. De hangende pomp zorgt voor minimale geluidshinder en de app geeft meldingen voor het vervangen van filters, het schoonmaken van de pomp en het waterniveau. Bovendien is de Hydrate Compact veilig voor huisdieren, laag in energieverbruik en eenvoudig te installeren. De fontein zorgt ervoor dat katten voldoende drinken, en dankzij de smart technologie kan de fontein op afstand worden gecontroleerd. De fontein is gemaakt van plastic, weegt 750 gram en heeft een afmeting van 18cm x 17,5cm x 14,7cm. Het apparaat heeft een vermogen van DC 5V/1A en werkt via Wi-Fi. Het type filter omvat koolstof, fijn gaas, ionen wisselaar en koper-zinkwaterfiltratie. Let op: er wordt geen adapter meegeleverd vanuit ecologisch perspectief.

 • Watercirculatie
 • Geluidsniveau
 • Materiaal
Klik voor de beste prijs

Wat is een Drinkfontein kat?

Een drinkfontein voor katten is een elektrisch apparaat dat speciaal is ontworpen om katten te voorzien van stromend water om te drinken. In tegenstelling tot een gewone drinkbak met stilstaand water, circuleert een drinkfontein continu het water door middel van een pomp en een filter, waardoor het water vers blijft en meer zuurstof bevat. Dit kan voor katten aantrekkelijker zijn dan stilstaand water, waardoor ze mogelijk meer water drinken en beter gehydrateerd blijven. Daarnaast kan een drinkfontein helpen bij het verminderen van bacteriegroei en het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals urineweginfecties.

Waarop moet je letten bij het kopen van een Drinkfontein kat?

Als je een drinkfontein voor je kat wilt kopen, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Capaciteit: Zorg ervoor dat de drinkfontein groot genoeg is voor het formaat van jouw kat en het aantal katten dat je hebt. Als je meerdere katten hebt, moet de fontein voldoende capaciteit hebben om ze allemaal te hydrateren zonder dat je de fontein voortdurend moet bijvullen.

Materiaal: Kies voor een drinkfontein die is gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen die veilig zijn voor je kat. Bij voorkeur moet de fontein gemaakt zijn van keramiek of roestvrij staal, omdat deze materialen niet alleen veilig zijn voor je kat, maar ook eenvoudig schoon te maken zijn.

Filter: Veel drinkfonteinen worden geleverd met een filter om het water schoon te houden en eventuele onzuiverheden te verwijderen. Controleer of de fontein een filter heeft en wat voor soort filter het is.

Geluid: Sommige drinkfonteinen kunnen nogal luid zijn, wat de katten kan afschrikken om ervan te drinken. Kies daarom een fontein die stil is, zodat je kat niet gestrest raakt of zich ongemakkelijk voelt terwijl hij drinkt.

Onderhoud: Zorg ervoor dat je de drinkfontein regelmatig kunt schoonmaken. Het is belangrijk dat de fontein schoon en hygiënisch blijft om gezondheidsproblemen bij je kat te voorkomen.

Design: Overweeg het ontwerp van de fontein en hoe het bij je huis en interieur past. Er zijn veel verschillende ontwerpen beschikbaar, dus kies er een die past bij jouw persoonlijke smaak en de stijl van je huis.

Pomp: De meeste drinkfonteinen hebben een pomp om het water te laten circuleren. Zorg ervoor dat de pomp niet te luid is en eenvoudig schoon te maken is. Door op deze factoren te letten, kun je een drinkfontein voor je kat kiezen die niet alleen geschikt is voor hun behoeften, maar ook past bij jouw persoonlijke smaak en budget.

Waarom een Drinkfontein kat kopen?

Het gebruik van een drinkfontein voor katten kan verschillende voordelen bieden, afhankelijk van de behoeften van je kat. Katten hebben water nodig om gezond te blijven, maar sommige katten drinken niet genoeg water. Een drinkfontein kan aantrekkelijker zijn voor katten omdat het water continu in beweging is en daarom frisser aanvoelt. Dit kan katten aanmoedigen om meer water te drinken en gehydrateerd te blijven. Bovendien kan een drinkfontein helpen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen, zoals urineweginfecties en nierproblemen, doordat katten meer water drinken. Sommige katten houden ervan om water uit een stromende kraan te drinken. Een drinkfontein kan deze ervaring nabootsen en het comfort en de tevredenheid van je kat vergroten. Ook kan een drinkfontein handiger zijn dan een waterbak omdat het water niet zo snel vuil wordt en je het minder vaak hoeft bij te vullen. Kortom, het gebruik van een drinkfontein voor katten kan bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van je kat, evenals aan je eigen gemak.

Welke verschillende type Drinkfontein kat zijn er?

 • Keramische drinkfontein kat
 • RVS drinkfontein kat
 • Plastic drinkfontein kat
 • Elektrische drinkfontein kat
 • Zwaartekracht drinkfontein kat
 • Fontein met waterreservoir
 • Drinkfontein kat met filtersysteem
 • Drinkfontein kat met LED-lichtjes.

Veelgestelde vragen

Waarom hebben katten een drinkfontein nodig?

Katten hebben van nature een voorkeur voor stromend water, omdat dit water vaak verser en koeler is dan stilstaand water. Bovendien kan een drinkfontein helpen om katten gehydrateerd te houden, wat belangrijk is voor hun gezondheid.

Zijn drinkfonteinen duur in onderhoud?

Nee, drinkfonteinen zijn over het algemeen niet duur in onderhoud. De meeste modellen hebben vervangbare filters die om de paar maanden moeten worden vervangen, en de pomp moet af en toe worden schoongemaakt.

Zijn drinkfonteinen veilig voor katten?

Ja, drinkfonteinen zijn veilig voor katten, zolang ze goed worden onderhouden en gereinigd. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de fontein regelmatig schoon te maken.

Welk type drinkfontein is het beste voor katten?

Er zijn verschillende soorten drinkfonteinen beschikbaar, waaronder keramische, plastic en roestvrijstalen modellen. Over het algemeen zijn keramische en roestvrijstalen modellen het meest duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.

Hoe vaak moet ik de water in de drinkfontein verversen?

Het wordt aanbevolen om het water in de drinkfontein om de paar dagen te verversen om ervoor te zorgen dat het schoon en vers blijft. Als het water er troebel of vies uitziet, moet het onmiddellijk worden vervangen.

Is een drinkfontein alleen geschikt voor binnenkatten?

Nee, drinkfonteinen zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenkatten. Het kan vooral handig zijn voor buitenkatten, omdat het kan helpen voorkomen dat ze vuil water drinken uit plassen of modder.

Is het noodzakelijk om een drinkfontein te hebben als ik al een waterbak heb voor mijn kat?

Nee, het is niet noodzakelijk om een drinkfontein te hebben als je al een waterbak hebt voor je kat. Echter, als je kat de neiging heeft om weinig water te drinken, kan een drinkfontein een goede investering zijn om ervoor te zorgen dat je kat altijd toegang heeft tot vers en stromend water.

Onze favoriet

Als huisdiereigenaar wil je een drinkfontein die niet alleen mooi in je interieur past, maar ook bijdraagt aan de gezondheid van je huisdier. Met de stijlvolle drinkfontein van S.old stimuleer je de drinkbehoefte van je huisdier. De drinkfontein heeft een inhoud van 2,5 liter en is geschikt voor katten en kleine tot middelgrote honden. Het drievoudige filtersysteem en de waterpomp zorgen ervoor dat het water schoon en zuurstofrijk blijft. Bovendien is de drinkfontein fluisterstil, heeft een laag energieverbruik en energiebesparende stand en is eenvoudig in gebruik.

Het gebruik van de S.old drinkfontein biedt vele voordelen, zoals de bevordering van de gezondheid van je huisdier. Katten en sommige honden zijn van nature slechte water drinkers en dit kan effect hebben op hun gezondheid. Door het stromende water wordt de aandacht van je huisdier getrokken en wordt het drinken van water aantrekkelijker. Het verdampen van het water zorgt ook voor betere luchtcirculatie en helpt droge lucht voorkomen. Het stijlvolle design van de drinkfontein past bovendien in elk interieur.

De drinkfontein is eenvoudig te installeren en te bedienen via het touchscreen. De fontein is fluisterstil en heeft een laag energieverbruik. Het drievoudige filtersysteem zorgt ervoor dat het water in optimale conditie blijft en haren, vuil, nare geuren en smaken uit het water gefilterd worden. De fontein is BPA-vrij en gemaakt van milieuvriendelijk materiaal. Bij aanschaf worden 2 filters meegeleverd welke bij dagelijks gebruik circa 1 maand meegaan. De fontein heeft een CE-markering en voldoet daarmee aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en prestatie.

Bekijk prijs