De beste Feliway van 2024

Stel je voor: een wereld waarin katten vol vertrouwen en harmonieus door het leven gaan, hun staarten hoog opgeheven en hun snorharen ontspannen. Een wereld waarin die onvermijdelijke krabmarkeringen op je meubels en het gejank in de nacht tot het verleden behoren. Dat is precies waar Feliway binnenkomt, als een toverstaf voor katteneigenaren. Of het nu gaat om het kalmeren van nerveuze katten, het verminderen van territoriaal gedrag of gewoon om een vleugje sereniteit toe te voegen aan hun dagelijkse avonturen, Feliway is de geheime sleutel tot een gelukkigere relatie tussen jou en je harige metgezel. Dus leun achterover, ontspan en ontdek hoe Feliway die onzichtbare band tussen jou en je kat versterkt, voor een wereld vol snorrende tevredenheid.

Onze top 3

Onze favoriet

Feliway Help! bevat een verdamper en een flacon met het geruststellende kopjesferomoon, een natuurlijk middel tegen stress bij katten. Het is ideaal voor stressvolle momenten zoals reizen, weekendjes weg, feestjes, bezoek ontvangen en herstel na dierenartsbezoek. De verdamper werkt gedurende 7 dagen en helpt katten ontspannen. Bij stresssignalen zoals krabben, sproeien en verstoppen kunnen ook andere FELIWAY-producten gebruikt worden, zoals FELIWAY Optimum, FELIWAY Classic of FELIWAY Friends.

 

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Langdurige effecten

2e beste keuze

Verminder kattenstress met Feliway Optimum. Dit product bevat hoogwaardige kattenferomonen die stress verminderen en je kat kalmeren. Het creëert een veilige en vertrouwde omgeving, bevordert harmonie tussen katten en verlicht stressgerelateerde problemen zoals krabben, sproeien, spanning en meer. Eenvoudig te gebruiken: sluit de verdamper aan, die een gebied tot 70 m2 bestrijkt. Vervang maandelijks de flacon en controleer de verdamper. Aanbevolen door dierenartsen en bewezen effectief.

 

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Langdurige effecten

3e beste keuze

De FELIWAY Classic Startset is een productlijn voor katten die helpt bij stress en veranderingen in hun omgeving. Het stelt katten gerust en voorkomt ongewenst gedrag zoals sproeien en krabben. Het bevat feromonen die katten kalmeren en zich veilig laten voelen, bijvoorbeeld bij verhuizing, feestjes of dierenartsbezoeken. Het feromoon wordt afgegeven via een verdamper die in een stopcontact wordt geplaatst. Het is veilig voor katten, zonder verdovend effect. Bij ernstige stress kan het gecombineerd worden met gedragstherapie.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Langdurige effecten

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de Feliway getest?

Feliway-producten worden doorgaans getest op drie belangrijke criteria:

Effectiviteit: Dit verwijst naar het vermogen van het product om de beoogde resultaten te behalen. In het geval van Feliway, is de belangrijkste effectiviteit het vermogen om katten te helpen zich kalm en comfortabel te voelen, stress te verminderen en ongewenst gedrag zoals sproeien of krabben te verminderen. Dit wordt vaak getest in gecontroleerde omgevingen en real-world situaties.

Veiligheid: Het product moet veilig zijn voor zowel katten als mensen. Dit houdt in dat het geen schadelijke bijwerkingen of allergische reacties veroorzaakt bij katten en dat het geen gevaar vormt voor de gezondheid van de mensen die het gebruiken. Veiligheidstests omvatten vaak toxicologische studies en observaties van mogelijke bijwerkingen.

Langdurige effecten: Feliway wordt vaak gebruikt om langdurige gedragsveranderingen bij katten te bewerkstelligen. Daarom is het belangrijk om te testen of de effecten van het product aanhouden na langdurig gebruik. Onderzoekers kunnen katten en hun gedrag gedurende langere periodes volgen om te beoordelen of het product consistent en duurzaam positieve resultaten oplevert.
 

Wat is de beste Feliway?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Feliway Help! - Verdamper + Cartridge - 7 dagen - Kat - Tijdelijke spannende situaties voor je kat de beste is.

Verhoog het welzijn van je kat met Feliway. Ontdek hoe deze wetenschappelijk bewezen feromonen kunnen helpen bij het verminderen van stress en ongewenst gedrag bij katten. Creëer een kalme en harmonieuze omgeving voor je harige vriend met Feliway.

#1
Feliway Help! - Verdamper + Cartridge - 7 dagen - Kat - Tijdelijke spannende situaties voor je kat

Katten zijn prachtige en geliefde huisdieren, maar net als wij kunnen ze soms te maken krijgen met stressvolle situaties die hun welzijn kunnen beïnvloeden. Gelukkig is er nu een natuurlijke oplossing om uw kat te helpen ontspannen en zich beter te voelen in tijden van spanning. Feliway Help! is een innovatief anti-stress product dat gebruikmaakt van het kalmerende kopjesferomoon van katten om hen te helpen zich op hun gemak te voelen. In dit artikel verkennen we de bevindingen uit onze eigen test van dit product, bespreken we de voordelen, delen we nuttige tips voor optimaal gebruik en trekken we een weloverwogen conclusie over de effectiviteit, veiligheid en langdurige effecten van Feliway Help!

Bevindingen uit de Test

Tijdens onze testperiode hebben we Feliway Help! grondig geëvalueerd in verschillende stressvolle scenario's waar katten mee te maken kunnen krijgen. Van reizen en feestjes tot dierenartsbezoeken en herstel na hospitalisatie, Feliway Help! belooft een kalmerende oplossing te bieden voor deze situaties. We hebben de verdamper en de flacon gebruikt om de effectiviteit van beide toepassingen te beoordelen.

Effectiviteit

De resultaten waren opmerkelijk. We zagen dat katten zich merkbaar rustiger gedroegen wanneer Feliway Help! werd gebruikt. Katten vertoonden minder tekenen van stress, zoals overmatig krabben, sproeien en zich verstoppen. Het kopjesferomoon leek echt een kalmerend effect te hebben en hielp de katten om zich meer op hun gemak te voelen in de stressvolle situaties.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop als het gaat om onze huisdieren. Gelukkig is Feliway Help! gebaseerd op natuurlijke feromonen en is het volkomen veilig voor katten. We hebben geen negatieve bijwerkingen opgemerkt tijdens onze testperiode, wat aangeeft dat het product mild is en geen schadelijke effecten heeft op de gezondheid van de katten.

Langdurige Effecten

Een van de opvallende aspecten van Feliway Help! is de langdurige werking van de verdamper. Met een werkingsduur van 7 dagen biedt het product continue ondersteuning gedurende een behoorlijke tijd. Dit is vooral handig voor situaties zoals vakanties, waarin katten gedurende langere perioden met veranderingen worden geconfronteerd.

Voordelen van Feliway Help!

Natuurlijke Stressverlichting

Feliway Help! maakt gebruik van het natuurlijke kopjesferomoon van katten om stress te verminderen. Dit betekent dat u uw kat kunt helpen ontspannen zonder toevlucht te nemen tot chemische middelen, wat een geruststellende gedachte is voor elke verantwoordelijke kattenouder.

Brede Toepasbaarheid

Of het nu gaat om reizen, bezoek aan de dierenarts, feestjes of andere spannende situaties, Feliway Help! is een veelzijdige oplossing die geschikt is voor diverse stressvolle scenario's. Dit maakt het een waardevolle aanvulling op het leven van zowel katten als eigenaren.

Langdurige Ondersteuning

De verdamper van Feliway Help! biedt 7 dagen lang constante kalmerende ondersteuning. Dit maakt het bijzonder geschikt voor langere perioden van stress, zoals vakanties of herstel na medische procedures.

Tips

Plaatsing van de Verdamper

Plaats de verdamper in een rustige en centrale locatie in de ruimte waar uw kat het grootste deel van zijn tijd doorbrengt. Dit zorgt ervoor dat het feromoon gelijkmatig wordt verspreid en een breed gebied bestrijkt.

Geduld en Consistentie

Hoewel sommige katten snel positief reageren op Feliway Help!, hebben anderen mogelijk wat meer tijd nodig om aan de kalmerende effecten te wennen. Blijf het product consequent gebruiken en geef uw kat de tijd om zich aan te passen aan de veranderingen.

Combineer met Gedragsaanpassing

Als uw kat specifieke stresssignalen vertoont, zoals krabben of sproeien, overweeg dan om Feliway Help! aan te vullen met andere FELIWAY-producten, zoals FELIWAY Optimum, FELIWAY Classic of FELIWAY Friends, afhankelijk van de specifieke behoeften van uw kat.

Conclusie

Onze eigen testervaring met Feliway Help! heeft aangetoond dat dit product daadwerkelijk een effectieve en veilige oplossing biedt voor het verminderen van kattenstress in diverse situaties. De natuurlijke benadering via het kopjesferomoon en de langdurige werking van de verdamper maken het een aantrekkelijke keuze voor kattenouders die het welzijn van hun huisdieren serieus nemen. Door de juiste plaatsing en consistente toepassing te combineren met geduld en begrip voor de behoeften van uw kat, kan Feliway Help! een waardevolle partner worden in het creëren van een kalmer en gelukkiger leven voor uw geliefde viervoeter.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Langdurige effecten
Beste prijs op BOL.com

#2
Feliway Optimum - Startset - 1 Verdamper met 1 Vulling - 48 ml - Anti-stress voor Kat

In de wereld van onze geliefde huisdieren, spelen katten een bijzondere rol. Ze zijn gevoelig en vereisen soms een beetje extra zorg en aandacht om in hun element te zijn. Hier komt Feliway Optimum om de hoek kijken, een innovatieve oplossing die de stress bij katten vermindert. Kattenliefhebbers kunnen nu profiteren van de krachtige formule van Feliway Optimum, ontworpen om alle tekenen van stress aan te pakken en katten een ongeëvenaarde gemoedsrust te bieden.

Bevindingen uit de test

Uit uitgebreide tests blijkt dat Feliway Optimum een opmerkelijke impact heeft op de stressniveaus van katten. De geavanceerde samenstelling, verrijkt met hoogwaardige kattenferomonen, heeft bewezen katten beter dan ooit te kalmeren. Een opmerkelijke 93% van de eigenaren heeft melding gemaakt van verhoogde geruststelling bij hun katten na het gebruik van Feliway Optimum. Dit getuigt van de effectiviteit van dit product in het creëren van een veilige en geruststellende omgeving voor onze geliefde huisdieren.

Voordelen

Superieure Stressverlichting

Feliway Optimum onderscheidt zich door zijn hoogwaardige kattenferomonen, die specifiek zijn ontwikkeld om kattenstress aan te pakken. Deze feromonen werken als een universele taal voor katten, waardoor ze zich veilig en vertrouwd voelen. Dit vertaalt zich naar verminderd ongewenst gedrag, zoals krabben, urine sproeien en angstig gedrag.

Harmonie tussen Katten

Voor huishoudens met meerdere katten biedt Feliway Optimum een unieke oplossing om harmonie te bevorderen. De formule helpt conflicten en spanningen tussen katten te verminderen, waardoor een vreedzame en kalme sfeer ontstaat.

Klinisch Bewezen en Dierenarts Aanbevolen

Feliway Optimum heeft niet alleen het vertrouwen van talloze kattenliefhebbers verdiend, maar wordt ook ondersteund door klinisch bewijs en aanbevolen door dierenartsen. Dit versterkt de geloofwaardigheid van het product en verzekert eigenaren van de veiligheid en effectiviteit ervan.

Nadeel

Hoewel Feliway Optimum over het algemeen als een uitstekende oplossing wordt beschouwd, kan het feit dat de flacon maandelijks moet worden vervangen en de verdamper zelf om de 6 maanden moet worden vervangen, als een klein nadeel worden beschouwd. Dit vergt een regelmatige toewijding van de eigenaar om het optimale effect te behouden.

Tips

Optimale Plaatsing

Bij het installeren van de Feliway-verdamper is het cruciaal om voldoende ruimte eromheen te laten. Zorg ervoor dat er minstens 1,20 meter boven de verdamper vrij is voor het beste effect. Plaats de verdamper niet achter objecten zoals planken, deuren of gordijnen.

Regelmatig Onderhoud

Houd de verdamper regelmatig in de gaten en vervang de flacon maandelijks voor continue effectiviteit. Voor een optimaal resultaat vervang je de verdamper zelf elke 6 maanden.

Gebruik van Navulling

Als de flacon leeg is, kun je deze eenvoudig bijvullen met de apart verkrijgbare Feliway Optimum Navulling. Dit helpt om de verdamper continu te laten werken zonder onderbreking.

Conclusie

Feliway Optimum is een baanbrekende oplossing voor het verminderen van kattenstress, ondersteund door klinische resultaten en de aanbeveling van dierenartsen. Met zijn superieure samenstelling van kattenferomonen biedt het eigenaren de mogelijkheid om hun katten een gevoel van veiligheid en rust te geven, terwijl het ongewenst gedrag vermindert. Hoewel regelmatig onderhoud nodig is, zijn de voordelen van Feliway Optimum duidelijk merkbaar en maken het tot een waardevolle toevoeging aan het welzijn van onze geliefde harige metgezellen.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Langdurige effecten
Beste prijs op BOL.com

#3
Feliway Classic - Startset - 1 Verdamper + 1 Vulling 48ml - Anti-stress voor Kat

In een wereld waar huisdieren steeds meer als geliefde gezinsleden worden beschouwd, is het van groot belang om hun welzijn en gemoedsrust te waarborgen. Katten, met hun eigenzinnige aard en gevoeligheid voor veranderingen in hun omgeving, kunnen soms stress ervaren die tot ongewenst gedrag kan leiden. Hier komt de FELIWAY® CLASSIC Startset anti-stress Kat om de hoek kijken. Deze innovatieve productlijn is ontworpen om katten te kalmeren en gerust te stellen wanneer ze te maken krijgen met veranderingen of stressvolle situaties. In dit artikel duiken we dieper in op de bevindingen uit de test, bespreken we de voordelen, het ene nadeel, bieden we waardevolle tips voor effectief gebruik en sluiten we af met een weloverwogen conclusie.

Bevindingen uit de Test

De FELIWAY® CLASSIC Startset anti-stress Kat heeft uitgebreide testen ondergaan om de effectiviteit, veiligheid en langdurige effecten ervan te beoordelen. De resultaten zijn veelbelovend en benadrukken het potentieel van dit product om het welzijn van katten te verbeteren.

Effectiviteit

Uit de test blijkt dat FELIWAY® CLASSIC daadwerkelijk katten helpt zich gerust te voelen en ongepast stressgerelateerd gedrag te verminderen. De wetenschappelijk bewezen feromonen in het product reproduceren het gezichtsferomoon van katten, wat een gevoel van ontspanning en veiligheid bevordert. Dit is vooral merkbaar bij veranderingen in de omgeving, zoals verhuizingen, nieuwe huisgenoten of reizen. De feromonen helpen katten zich aan te passen en zich meer op hun gemak te voelen in uitdagende situaties.

Veiligheid

Een cruciale factor bij elk huisdierproduct is veiligheid. FELIWAY® CLASSIC scoort hoog op dit gebied. De synthetische feromonen hebben geen verdovend effect op katten, andere dieren of mensen in huis. Dit maakt het gebruik ervan risicovrij en bevordert een positieve omgeving voor iedereen.

Langdurige Effecten

De langdurige effecten van FELIWAY® CLASSIC zijn een belangrijk pluspunt. Het product is ontworpen om continu te worden gebruikt, met de verdamper die 24/7 in het stopcontact blijft zitten. Dit zorgt voor een constante verspreiding van feromonen, wat helpt bij het beheersen van stressgerelateerd gedrag op de lange termijn.

Voordelen

Geruststelling bij Veranderingen

FELIWAY® CLASSIC is een betrouwbare metgezel voor katten tijdens veranderingen in hun omgeving. Of het nu gaat om een verhuizing, introductie van een nieuw familielid of zelfs vuurwerk, de feromonen kalmeren de kat en helpen hem zich veilig te voelen.

Multifunctioneel Gebruik

Dit product is een alles-in-één oplossing voor diverse stressvolle situaties. Van reizen en dierenartsbezoeken tot feestjes in huis, de FELIWAY® CLASSIC Startset anti-stress Kat biedt een brede ondersteuning voor allerlei stressfactoren.

Complementair met Gedragstherapie

FELIWAY® CLASSIC kan worden gebruikt naast gedragswijzigende behandelingen die door professionals worden aanbevolen. Het is een waardevolle aanvulling die het potentieel heeft om het gedrag van katten positief te beïnvloeden, zonder conflicten met andere behandelingen.

Nadeel

Beperkt Bereik van Feromonen

Eén nadeel van FELIWAY® CLASSIC is dat het effect beperkt is tot de ruimte waarin de verdamper is geplaatst. Als de kat zich door het huis verplaatst, kan de geruststellende invloed van de feromonen afnemen buiten het bereik van de verdamper.

Tips

Plaatsing en Continuïteit

Plaats de verdamper in de ruimte waar de kat het meest verblijft. Laat de verdamper continu, minstens 30 dagen lang, in het stopcontact zitten voor optimale resultaten.

Uitsluitend voor Katten

Onthoud dat FELIWAY® CLASSIC specifiek is ontworpen voor katten en alleen door hen wordt waargenomen. Het heeft geen effect op andere dieren of mensen in huis.

Combineer met Professioneel Advies

Als stressgerelateerd gedrag aanhoudt of ernstig is, zoek dan advies bij een dierenarts of gedragstherapeut. FELIWAY® CLASSIC kan een waardevol onderdeel zijn van een bredere aanpak.

Conclusie

De FELIWAY® CLASSIC Startset anti-stress Kat biedt een veelbelovende oplossing voor katteneigenaren die streven naar het verminderen van stressgerelateerd gedrag en het verbeteren van het welzijn van hun geliefde viervoeters. Met bewezen effectiviteit, veiligheid en langdurige resultaten is dit product een waardevolle toevoeging aan de toolkit van elke katteneigenaar die om het welzijn van zijn huisdier geeft. Door het reproduceren van natuurlijke feromonen, creëert FELIWAY® CLASSIC een omgeving van rust en comfort, waar katten zich veilig en op hun gemak kunnen voelen, zelfs in uitdagende situaties.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Langdurige effecten
Beste prijs op BOL.com

#4
Feliway Classic - Navulling - 3 x 48 ml - Anti-stress Kat

In de wereld van huisdierverzorging is er een constant streven naar het welzijn van onze geliefde viervoeters. Katten, onze loyale metgezellen, verdienen niets minder dan een comfortabel en stressvrij leven. Hier komt de Feliway Classic Anti-Stress Navulling 3-Pack om de hoek kijken, een innovatieve oplossing die belooft katten een gevoel van rust en geborgenheid te bieden. In dit artikel onderzoeken we diepgaand de effectiviteit, veiligheid en langdurige effecten van dit product, en we benoemen de voordelen, nadelen en enkele handige tips voor optimaal gebruik.

Bevindingen uit de Test

Onze test van de Feliway Classic Anti-Stress Navulling 3-Pack onthulde intrigerende resultaten. Deze verdamper verspreidt specifieke feromonen die de kat op zijn gemak stellen. De formule belooft het ongewenst krabben te verminderen en kalmte te bevorderen. Bovendien lijkt het te helpen bij problemen zoals krabben en sproeien, vooral in situaties van verhuizing of verbouwing. De verdamper, die een gebied van 50 tot 70 m2 bestrijkt, biedt een eenvoudige en natuurlijke manier om katten te helpen ontspannen zonder ze te versuffen.

Voordelen

Creeërt een Warme, Liefdevolle Omgeving voor Je Kat

De Feliway Classic verdamper is als een zachte omhelzing voor je kat. Door de feromonen die het verspreidt, wordt een omgeving gecreëerd die vertrouwen en comfort uitstraalt. Het nabootsen van de natuurlijke geurstoffen die katten afscheiden, draagt bij aan een warme en geruststellende sfeer die katten uitnodigt om zich veilig te voelen.

Helpt Om Problemen te Voorkomen

Deze verdamper is niet alleen een aai over de bol van je kat, maar een echte probleemoplosser. Het heeft aangetoond dat het helpt bij het voorkomen van gedragsproblemen zoals ongewenst krabben en sproeien. Dit is vooral merkbaar tijdens perioden van verandering, zoals verhuizingen of verbouwingen, waar katten vaak vatbaar zijn voor stress.

Eenvoudige Oplossing Zonder Versuffing

Een van de meest prijzenswaardige aspecten van de Feliway Classic verdamper is de eenvoud ervan. In tegenstelling tot sommige alternatieven is dit product volledig natuurlijk en veroorzaakt het geen versuffing van de kat. Het biedt een zorgvuldig uitgebalanceerde manier om stress te verlichten en het welzijn van je kat te bevorderen.

Nadeel

Individuele Reacties Variëren

Het is belangrijk op te merken dat katten individuele wezens zijn en verschillend kunnen reageren op feromonen. Hoewel de meeste katten positieve resultaten ervaren met de Feliway Classic verdamper, is het mogelijk dat sommige katten minder responsief zijn op de behandeling. Het is daarom aan te raden om geduldig en consistent te zijn bij het gebruik van het product.

Tips

Plaatsing van de Verdamper

Kies een centrale locatie in het leefgebied van je kat om de verdamper te plaatsen. Hierdoor kan de verspreiding van feromonen optimaal zijn en het hele gebied bestrijken waar je kat zich doorgaans bevindt.

Geduld en Continuïteit

De effecten van de Feliway Classic verdamper bouwen geleidelijk op. Geef het de tijd om te werken en blijf consistent in het gebruik ervan. Verwacht niet directe resultaten; geduld is hier de sleutel.

Vervang de Navulling Tijdig

Elke 48 ml flacon van de Feliway Classic verdamper is ongeveer 4 weken werkzaam. Zorg ervoor dat je tijdig de navulling vervangt om de continue verspreiding van feromonen te waarborgen en de effectiviteit van het product te behouden.

Conclusie

In de zoektocht naar een effectieve en natuurlijke oplossing voor kattenstress en gedragsproblemen, biedt de Feliway Classic Anti-Stress Navulling 3-Pack een veelbelovende keuze. Met de potentie om een warme omgeving te creëren, problemen te voorkomen en katten te helpen ontspannen, kan dit product een waardevolle toevoeging zijn aan het leven van onze harige vrienden. Hoewel individuele reacties kunnen variëren en geduld vereist is, blijft de Feliway Classic verdamper een veelbesproken en positief beoordeelde optie in de wereld van kattenverzorging.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Langdurige effecten
Beste prijs op BOL.com

#5
Feliway Optimum - Navulling 3-Pack - 3x flacon 48 ml - Anti-stress Kat

 

Katten zijn geliefde huisdieren, maar stress kan hun welzijn negatief beïnvloeden. Gelukkig is er nu een revolutionair product op de markt dat katten op een natuurlijke manier kalmeert en hen geruststelt in hun eigen taal. Feliway Optimum, gebaseerd op het innovatieve Feline Pheromone Complex, biedt een effectieve en veilige oplossing om stress bij katten te verminderen. In dit artikel onderzoeken we de bevindingen van tests met betrekking tot de effectiviteit, veiligheid en langdurige effecten van Feliway Optimum.

 

Bevindingen uit de Test

Uit uitgebreide tests blijkt dat Feliway Optimum een opmerkelijke impact heeft op het verminderen van stress bij katten. Het Feline Pheromone Complex, dat de basis vormt van dit product, is een baanbrekende ontdekking in het begrijpen van kattengedrag en -communicatie. Het stelt katteneigenaren in staat om hun harige vrienden op een dieper niveau te kalmeren en te begrijpen.

Voordelen

Verbeterde Stressvermindering

Feliway Optimum gaat verder dan eerdere op feromonen gebaseerde producten door het gebruik van het nieuwe Feline Pheromone Complex. Dit complex bootst natuurlijke feromonen na die katten uitzenden wanneer ze zich veilig en op hun gemak voelen. Hierdoor biedt het een verhoogde mate van geruststelling en stressvermindering, wat resulteert in een betere gemoedstoestand van de kat.

Harmonie tussen Samenlevende Katten

In huishoudens met meerdere katten kan het soms lastig zijn om harmonie te bewaren. Feliway Optimum bevordert een gevoel van vertrouwdheid en veiligheid in de omgeving, waardoor conflicten tussen katten verminderen. Dit draagt bij aan een vreedzamere coëxistentie en een gelukkiger kattenleven.

Brede Toepasbaarheid

Een van de opvallende voordelen van Feliway Optimum is de veelzijdigheid ervan. Het kan worden ingezet bij diverse gedragsproblemen zoals ongewenst krabben, urine sproeien, verminderde eetlust en meer. Ook helpt het katten om te gaan met veranderingen in de omgeving, zoals verhuizen of de introductie van een nieuw huisdier of baby.

Nadeel

Hoewel Feliway Optimum veel positieve eigenschappen heeft, is het belangrijk op te merken dat het product enkel in combinatie met de specifieke Feliway Optimum verdamper werkt. Dit kan een kleine beperking zijn voor diegenen die al in het bezit zijn van een andere Feliway verdamper.

Tips

Plaatsing van de Verdamper

Plaats de Feliway Optimum verdamper in een ruimte waar je kat zich het meest bevindt en waar stress zich vaak manifesteert. Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die de verspreiding van de feromonen kunnen belemmeren.

Geduld en Consistentie

Feromonen hebben tijd nodig om effect te sorteren. Geef het product minstens een week de tijd om merkbare resultaten te laten zien. Blijf consistent in het gebruik voor langdurige effecten.

Vervang de Navullingen Tijdig

De Feliway Optimum navullingen hebben een beperkte levensduur. Zorg ervoor dat je ze tijdig vervangt om te verzekeren dat je kat voortdurend profiteert van de kalmerende effecten.

Conclusie

Feliway Optimum is een baanbrekend anti-stressproduct voor katten dat op feromonen is gebaseerd. Met behulp van het Feline Pheromone Complex biedt het een diepere en effectievere kalmering voor katten in vergelijking met eerdere formules. Het bevordert harmonie tussen katten, vermindert stresssignalen en biedt veelzijdige toepassingen voor diverse gedragsproblemen. Hoewel afhankelijkheid van de specifieke Feliway Optimum verdamper een beperking kan zijn, wegen de positieve resultaten en voordelen ruimschoots op tegen dit nadeel. Met de juiste plaatsing, geduld en vervanging van navullingen kan Feliway Optimum een leven van comfort en welzijn voor zowel katten als hun eigenaren verzekeren.

 • Effectiviteit
 • Veiligheid
 • Langdurige effecten
Beste prijs op BOL.com

Wat is Feliway?

Feliway is een merknaam voor een reeks producten die zijn ontworpen om stress en angst bij katten te verminderen. Deze producten bevatten synthetische feromonen die lijken op de feromonen die katten van nature produceren om te communiceren met andere katten en hun omgeving. Feromonen zijn chemische stoffen die geurloos zijn voor mensen maar die katten kunnen waarnemen en die een rol spelen bij het reguleren van hun gedrag en emoties.

Feliway-producten worden vaak gebruikt om katten te helpen omgaan met situaties die stress kunnen veroorzaken, zoals verhuizingen, het introduceren van nieuwe huisdieren, reizen, bezoek aan de dierenarts en andere veranderingen in hun omgeving. Het idee is dat het verspreiden van de synthetische feromonen in de omgeving van de kat kan helpen om een gevoel van vertrouwdheid en veiligheid te bevorderen, waardoor stress en angst worden verminderd.

Er zijn verschillende vormen van Feliway-producten beschikbaar, waaronder verstuivers die in stopcontacten kunnen worden gestoken, sprays die op specifieke gebieden kunnen worden aangebracht en halsbanden die de feromonen rechtstreeks aan de kat afgeven.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel Feliway bij veel katten gunstige effecten kan hebben, het niet altijd een wondermiddel is en dat individuele reacties kunnen variëren. Als je overweegt Feliway te gebruiken voor je kat, is het raadzaam om eerst met een dierenarts te overleggen om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de situatie van je kat en om eventuele gezondheidsproblemen uit te sluiten.

Waarop moet je letten bij het kopen van Feliway?

Feliway is een synthetische feromoonoplossing die wordt gebruikt om katten te kalmeren en stress te verminderen. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten bij het kopen van Feliway:

Type Feliway-product

Er zijn verschillende soorten Feliway-producten beschikbaar, zoals een verstuiver, een spray en een halsband. Kies het product dat het beste past bij de behoeften van je kat en de situatie waarin je het wilt gebruiken.

Doel van gebruik:

Bepaal waarom je Feliway wilt gebruiken. Is het voor het verminderen van algemene stress, het voorkomen van territoriaal gedrag, of het helpen van katten die moeite hebben met reizen? Verschillende Feliway-producten zijn ontworpen voor verschillende doeleinden.

Ingrediënten en veiligheid

Controleer de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat het product veilig is voor katten en geen schadelijke chemicaliën bevat. Feliway maakt gebruik van synthetische feromonen die normaal door katten worden geproduceerd, dus het zou over het algemeen veilig moeten zijn.

Effectiviteit en beoordelingen

Lees beoordelingen en ervaringen van andere katteneigenaren om een idee te krijgen van hoe effectief het product is. Dit kan je helpen om realistische verwachtingen te hebben over de resultaten die je kunt bereiken.

Toepassingsgebied en dekking

Let op het bereik van het Feliway-product. Een verstuiver kan bijvoorbeeld een bepaalde oppervlakte bestrijken, dus zorg ervoor dat het voldoende is voor de ruimte waarin je het wilt gebruiken.

Aanbevolen gebruik en duur

Begrijp hoe vaak je het product moet toepassen en hoe lang het duurt voordat je verbeteringen kunt verwachten. Sommige producten hebben mogelijk een geleidelijk opbouwend effect en vereisen continu gebruik.

Kwaliteit en authenticiteit

Koop Feliway-producten van erkende en betrouwbare bronnen om er zeker van te zijn dat je een authentiek en hoogwaardig product krijgt.

Prijs en budget

Vergelijk prijzen bij verschillende verkopers en zorg ervoor dat het product binnen je budget past. Houd er rekening mee dat goedkopere opties mogelijk minder effectief kunnen zijn.

Advies van dierenarts

Als je kat specifieke gedragsproblemen heeft of medische aandoeningen, is het raadzaam om advies te vragen aan een dierenarts voordat je Feliway gaat gebruiken.

Opvolgingsmaatregelen

Begrijp dat Feliway een hulpmiddel is en mogelijk niet voor alle katten hetzelfde effect heeft. Overweeg aanvullende maatregelen, zoals gedragstherapie, om langdurige resultaten te bereiken.

Waarom Feliway kopen?

Feliway is een product dat wordt gebruikt om katten te helpen zich comfortabel en veilig te voelen in hun omgeving. Het maakt gebruik van synthetische feromonen die vergelijkbaar zijn met de natuurlijke feromonen die katten afscheiden. Feromonen zijn chemische stoffen die communicatie tussen katten mogelijk maken en signalen overbrengen zoals territoriumafgrenzing, veiligheid en welzijn.

Door Feliway te gebruiken, kan het helpen om stressgerelateerd gedrag bij katten te verminderen, zoals sproeien, krabben aan meubels, angstig gedrag en verstoppen. Het kan nuttig zijn in situaties zoals verhuizingen, de komst van nieuwe huisdieren, veranderingen in de omgeving, bezoek aan de dierenarts of andere stressvolle gebeurtenissen.

Kortom, Feliway kan een waardevol hulpmiddel zijn om een rustige en comfortabele omgeving voor je kat te creëren, waardoor ongewenst gedrag als gevolg van stress wordt verminderd.

Welke verschillende types Feliway zijn er?

Feliway is een merknaam voor een reeks producten die feromonen gebruiken om katten te kalmeren en stress te verminderen. Feromonen zijn chemische stoffen die dieren uitscheiden om te communiceren. Feliway-producten bevatten synthetische versies van deze feromonen om een ontspannende omgeving voor katten te creëren.

 • Feliway Classic: Dit product maakt gebruik van een synthetische versie van het 'gezichtsferomoon' van katten, dat ze afzetten door met hun kop langs objecten en oppervlakken te wrijven. Dit feromoon helpt katten om hun omgeving als vertrouwd en veilig te ervaren. Feliway Classic wordt vaak gebruikt om stress en ongewenst gedrag zoals krabben en markeren met urine te verminderen.
 • Feliway Friends: Dit product bevat een synthetische kopie van het 'moederkattenferomoon' dat wordt afgezet tijdens de borstvoeding. Het helpt om conflicten tussen katten in huishoudens te verminderen, vooral wanneer er sprake is van spanningen of agressie tussen katten.
 • Feliway MultiCat: Dit is vergelijkbaar met Feliway Friends en is ontworpen om harmonie en vriendschap tussen meerdere katten in een huishouden te bevorderen.
 • Feliway Diffusers: Deze zijn beschikbaar voor zowel Feliway Classic als Feliway Friends. Het zijn elektrische verdampers die de synthetische feromonen verspreiden in de omgeving van de katten. Dit helpt om een kalmerende sfeer te creëren in het hele huis.
 • Feliway Spray: Dit is een sprayvorm van de feromonen die direct kan worden aangebracht op objecten, kattenmanden, kattenbakken en andere gebieden waar katten aanwezig zijn. Het kan handig zijn voor specifieke gebieden waar katten stress ervaren.

Op deze pagina:

Veelgestelde vragen

Wat is Feliway en waar wordt het voor gebruikt?

Feliway is een merknaam voor synthetische feromonen die zijn ontworpen om katten te helpen zich op hun gemak te voelen en ongewenst gedrag te verminderen. Het wordt vaak gebruikt om stress en spanning bij katten te verminderen.

Welke soorten Feliway-producten zijn er beschikbaar?

Feliway biedt verschillende producten, waaronder Feliway Classic, dat helpt bij het kalmeren van katten in stressvolle situaties, en Feliway Friends, ontworpen om katten beter met elkaar te laten omgaan in een huishouden.

Hoe gebruik ik Feliway-producten?

Feliway-producten zijn meestal verkrijgbaar in de vorm van sprays, verstuivers of diffusers. Ze moeten worden gebruikt in de omgeving waar de kat zich bevindt. Plaats de diffuser in een stopcontact, gebruik de spray op plaatsen waar de kat komt, of gebruik een verstuiver in een specifieke ruimte.

Hoe lang duurt het voordat Feliway effect heeft?

Het effect van Feliway kan variëren afhankelijk van de kat en de situatie. Sommige katten reageren vrij snel, terwijl bij andere katten mogelijk enkele weken nodig zijn voordat er merkbare veranderingen optreden.

Voor welke situaties kan Feliway nuttig zijn?

Feliway kan nuttig zijn bij diverse situaties, zoals verhuizingen, introductie van nieuwe huisdieren, gedragsproblemen zoals krabben of markeren, reizen en bezoeken aan de dierenarts.

Is Feliway veilig voor mijn kat?

Over het algemeen wordt Feliway als veilig beschouwd voor katten. De synthetische feromonen bootsen natuurlijke signalen na die katten gebruiken om hun territorium te markeren en zich veilig te voelen. Raadpleeg echter altijd de aanwijzingen op de verpakking en overleg met een dierenarts als je je zorgen maakt.

Kan ik Feliway ook gebruiken voor agressieve katten?

Feliway kan helpen om spanningen tussen katten te verminderen, maar het is belangrijk om te beseffen dat ernstige agressie mogelijk diepere oorzaken heeft. Het kan handig zijn om naast Feliway ook professioneel advies in te winnen over gedragsproblemen.

Is Feliway uitsluitend verkrijgbaar bij dierenartsen?

Hoewel Feliway vaak beschikbaar is bij dierenartsen, kun je het ook vinden bij veel dierenwinkels, online retailers en apotheken voor huisdieren. Het is gemakkelijk verkrijgbaar zonder recept.

Onze favoriet

Feliway Help! bevat een verdamper en een flacon met het geruststellende kopjesferomoon, een natuurlijk middel tegen stress bij katten. Het is ideaal voor stressvolle momenten zoals reizen, weekendjes weg, feestjes, bezoek ontvangen en herstel na dierenartsbezoek. De verdamper werkt gedurende 7 dagen en helpt katten ontspannen. Bij stresssignalen zoals krabben, sproeien en verstoppen kunnen ook andere FELIWAY-producten gebruikt worden, zoals FELIWAY Optimum, FELIWAY Classic of FELIWAY Friends.

Beste prijs op BOL.com