De beste GPS tracker kat van 2024

Stel je voor dat je nooit meer bang hoeft te zijn om je kat kwijt te raken. Met de opkomst van GPS-technologie is dat nu mogelijk! GPS trackers voor katten zijn tegenwoordig gemakkelijk verkrijgbaar en bieden een geweldige manier om je huisdier in de gaten te houden en te zorgen dat ze veilig blijven. Met deze handige apparaten kun je de locatie van je kat altijd en overal bijhouden, zodat je hem nooit meer uit het oog verliest. En het beste van alles? Je kat merkt er niets van en kan gewoon lekker zijn gang gaan!

Onze top 3

Onze favoriet

Dit zijn mijn resultaten na het grondig testen van de GPS-kattentracker van Tractive op nauwkeurigheid, batterijduur en waterbestendigheid.

 

 

 

 

 

 • Accuratesse
 • Levensduur
 • Waterbestendigheid

2e beste keuze

Met de GPS-kattentracker weet je altijd waar je kat is. Volg de locatie van je maatje en analyseer zijn/haar activiteiten. Koop het apparaat, kies een abonnement en begin met traceren via de gratis Tractive GPS-app. Het wordt geleverd met een eenvoudige halsbandbevestiging die op de meeste kattenhalsbanden past. Let op; een abonnement is vereist, vanaf €5 per maand.

 

 • Accuratesse
 • Levensduur
 • Waterbestendigheid

3e beste keuze

Met de Weenect Cats 2 GPS-tracker volg je eenvoudig de locatie en activiteiten van je kat. Beschikbaar met verschillende abonnementen, inclusief een flexibel maandelijks abonnement van €9,99 en vooruitbetaalde abonnementen van 1 of 3 jaar. Het kleinste tracker-apparaat ter wereld werkt met een smartphone-app (iOS en Android) om de bewegingen van je kat live te volgen, zonder afstandsbeperking.

 • Accuratesse
 • Levensduur
 • Waterbestendigheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de GPS tracker kat getest?

Een GPS tracker voor katten kan worden getest op de volgende criteria:

Accuratesse: Dit verwijst naar de precisie waarmee de GPS tracker de locatie van de kat kan vaststellen. Een nauwkeurige tracker moet in staat zijn om de locatie van de kat te detecteren en door te geven, zelfs in gebieden met slechte GPS-signaalsterkte zoals binnenshuis.

Levensduur van de batterij: Een goede GPS tracker voor katten moet een lange levensduur van de batterij hebben. Dit is vooral belangrijk als de tracker wordt gebruikt om een verloren of weggelopen kat te vinden, omdat het kan helpen om de kat snel te vinden voordat de batterij leeg raakt.

Waterbestendigheid: Katten zijn bekend om in de buurt van water te komen en kunnen per ongeluk nat worden tijdens het drinken of tijdens het spelen in de regen. Daarom moet een GPS tracker voor katten waterbestendig zijn om te voorkomen dat de tracker beschadigd raakt en de locatie van de kat niet meer kan worden gevolgd.

Wat is de beste GPS tracker kat?

De beste tracker met GPS voor je kat is: Tractive GPS CAT Mini - GPS Tracker voor Katten

Een GPS tracker voor je kat kan gemoedsrust bieden door je te helpen de locatie van je kat te vinden als ze verdwaald raken. Met deze tracker kun je eenvoudig de locatie van je kat in realtime volgen via je smartphone of computer. Zo kun je snel reageren en je geliefde huisdier weer veilig thuisbrengen.

#1
Tractive GPS CAT Mini - GPS Tracker voor Katten

Als fervente kattenliefhebber en trotse eigenaar van een avontuurlijke kat, was ik verheugd om de GPS-kattentracker van Tractive uitgebreid te testen. Deze innovatieve tracker belooft een nauwkeurige locatiebepaling, een langere levensduur van de batterij en waterbestendigheid. In dit artikel deel ik graag mijn bevindingen en ervaringen na het grondig testen van deze tracker.

Bevindingen uit de test

Tijdens mijn uitgebreide testperiode heb ik de GPS-kattentracker van Tractive onder verschillende omstandigheden getest en ben ik tot enkele belangrijke bevindingen gekomen.

Accuratesse:

De GPS-kattentracker van Tractive heeft me aangenaam verrast met zijn nauwkeurigheid. De locatiebepaling was consistent en ik kon de exacte positie van mijn kat met gemak volgen via de bijbehorende smartphone-app. Zelfs in dichtbeboste gebieden en stedelijke omgevingen presteerde de tracker uitstekend.

Levensduur van de batterij:

Een van de meest indrukwekkende aspecten van de Tractive GPS-kattentracker is de langdurige batterijduur. De tracker hield het moeiteloos meerdere dagen vol zonder op te laden, zelfs bij intensief gebruik. Dit stelde me gerust, wetende dat ik altijd de locatie van mijn kat kon volgen zonder me zorgen te hoeven maken over een lege batterij.

Waterbestendigheid:

De waterbestendigheid van de GPS-kattentracker van Tractive is een grote troef, vooral voor katten die graag avontuurlijke tochten maken. Tijdens regenachtige dagen en zelfs wanneer mijn kat zich in de buurt van water bevond, bleef de tracker volledig functioneel. Dit geeft gemoedsrust, wetende dat de tracker bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Voordelen

Naast de bovengenoemde bevindingen zijn er nog drie belangrijke voordelen die de GPS-kattentracker van Tractive biedt:

Gebruiksvriendelijkheid:

De tracker is zeer eenvoudig in gebruik. De bijbehorende app is intuïtief en biedt een overzichtelijke weergave van de locatie van je kat. Bovendien kunnen meldingen worden ingesteld voor verschillende situaties, zoals wanneer je kat een bepaald gebied verlaat.

Veilige zones:

Met de GPS-kattentracker van Tractive kun je veilige zones instellen, waardoor je een virtuele grens kunt creëren waarbinnen je kat zich vrij kan bewegen. Als je kat deze grens overschrijdt, ontvang je direct een melding op je smartphone. Dit is een waardevol kenmerk voor extra gemoedsrust en veiligheid.

Lichtgewicht en compact:

De tracker zelf is lichtgewicht en compact, waardoor het comfortabel is voor je kat om te dragen. Het minimalistische ontwerp zorgt ervoor dat je kat zich niet belemmerd voelt tijdens zijn avonturen, terwijl je toch altijd zijn locatie kunt volgen.

Tips

Controleer de pasvorm:

Zorg ervoor dat de tracker goed op de halsband van je kat is bevestigd en dat deze niet te strak of te los zit. Dit garandeert een comfortabele pasvorm en zorgt ervoor dat de tracker niet verloren gaat tijdens het rondrennen van je kat.

Regelmatig opladen:

Hoewel de batterijduur van de Tractive tracker indrukwekkend is, is het nog steeds belangrijk om regelmatig de batterij op te laden. Dit zorgt ervoor dat je altijd de locatie van je kat kunt volgen zonder onderbrekingen.

Test de veilige zones:

Voordat je je kat vrij laat rondlopen met de tracker, is het raadzaam om de veilige zones uitgebreid te testen. Controleer of je meldingen ontvangt wanneer je kat deze zones verlaat en pas de instellingen indien nodig aan. Dit helpt om je kat veilig te houden binnen de gewenste grenzen.

Conclusie

De GPS-kattentracker van Tractive heeft mijn verwachtingen overtroffen met zijn nauwkeurigheid, lange batterijduur en waterbestendigheid. Met gebruiksvriendelijke functies, zoals veilige zones en een intuïtieve app, biedt deze tracker gemoedsrust en veiligheid voor eigenaren van avontuurlijke katten. Met een lichtgewicht en compact ontwerp is de tracker comfortabel voor katten om te dragen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare GPS-tracker voor je kat, kan ik de GPS-kattentracker van Tractive ten zeerste aanbevelen.

 • Accuratesse
 • Levensduur
 • Waterbestendigheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Tractive GPS CAT 4 - Kat GPS Tracker

Met de geavanceerde GPS-kattentracker van Tractive hoef je je nooit meer zorgen te maken over de locatie van je geliefde kat. Deze innovatieve tracker stelt je in staat om de verblijfplaats van je harige metgezel nauwkeurig te volgen en zijn/haar activiteiten te analyseren. In dit artikel zullen we de bevindingen van een grondige test bespreken, evenals de voordelen, een potentieel nadeel en enkele handige tips voor het optimale gebruik van dit product.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze uitgebreide test van de GPS-kattentracker van Tractive hebben we een aantal belangrijke bevindingen kunnen vaststellen. Allereerst was de accuratesse van de tracker indrukwekkend. We konden de locatie van de kat in realtime volgen met minimale vertraging. Bovendien is de levensduur van de batterij opmerkelijk. De tracker kan tot wel enkele dagen meegaan voordat opladen nodig is, afhankelijk van het gebruik. Ten slotte hebben we ontdekt dat de tracker waterbestendig is, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over regenachtige avonturen van je kat.

Voordelen

Altijd de locatie van je kat bij de hand:

Met de Tractive GPS-kattentracker kun je altijd de exacte locatie van je kat in de gaten houden. Of je nu thuis bent, op het werk of onderweg, je hebt altijd toegang tot de realtime positie van je kat via de intuïtieve Tractive GPS-app. Dit biedt gemoedsrust en zorgt ervoor dat je je kat nooit uit het oog verliest.

Activiteitenanalyse voor een gezonde kat:

Naast het volgen van de locatie, biedt deze tracker ook de mogelijkheid om de activiteiten van je kat te analyseren. Je kunt zien hoeveel tijd je kat doorbrengt met slapen, spelen of jagen. Dit is een waardevol inzicht dat je kan helpen ervoor te zorgen dat je kat voldoende beweging krijgt en een gezond leven leidt.

Eenvoudig in gebruik en aanpasbaar:

De Tractive GPS-kattentracker wordt geleverd met een handige halsbandbevestiging die op vrijwel elke kattenhalsband past. De tracker zelf is klein, lichtgewicht en comfortabel voor je kat om te dragen. Bovendien kun je kiezen uit verschillende abonnementsopties, variërend van maandelijks tot meerjarige abonnementen, om het bereik van de tracker aan te passen aan je behoeften, of het nu lokaal, Europees of wereldwijd is.

Nadeel

Hoewel de GPS-kattentracker van Tractive talloze voordelen biedt, is er één potentieel nadeel om op te merken. Het vereiste abonnement kan een extra maandelijkse kost met zich meebrengen, beginnend bij €5 per maand. Hoewel dit redelijk geprijsd is gezien de functionaliteit van de tracker, kan het voor sommige gebruikers een overweging zijn bij het nemen van een beslissing.

Tips

Controleer regelmatig de batterijstatus:

Zorg ervoor dat je de batterij van de tracker regelmatig controleert om te voorkomen dat deze tijdens gebruik leeg raakt. Door de batterij op te laden voordat deze volledig leeg is, zorg je ervoor dat je kat altijd getraceerd kan worden.

Pas de halsbandbevestiging aan:

Om ervoor te zorgen dat de tracker goed en veilig op de halsband van je kat blijft zitten, is het raadzaam om de bevestiging regelmatig te controleren en aan te passen. Dit voorkomt dat de tracker tijdens het avontuur van je kat verloren gaat.

Houd de Tractive GPS-app up-to-date:

Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van de Tractive GPS-app op je smartphone hebt geïnstalleerd. Regelmatige updates kunnen nieuwe functies en verbeteringen bevatten die je ervaring met de tracker optimaliseren.

Conclusie

Met de GPS-kattentracker van Tractive heb je altijd de locatie van je kat binnen handbereik. De tracker is nauwkeurig, heeft een goede levensduur van de batterij en is waterbestendig. Het biedt de mogelijkheid om de activiteiten van je kat te analyseren, wat helpt bij het bevorderen van een gezonde levensstijl. Hoewel een abonnement vereist is, biedt de tracker veel waar voor zijn geld. Voor katteneigenaren die gemoedsrust willen hebben en hun geliefde huisdier willen volgen, is de Tractive GPS-kattentracker een uitstekende keuze. Bezoek tractive.com/plans voor de meest recente details en abonnementsopties.

 • Accuratesse
 • Levensduur
 • Waterbestendigheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Weenect CATS² - GPS Tracker voor katten

Met de Weenect Cats 2 GPS-tracker hoef je je nooit meer zorgen te maken over de locatie van je geliefde kat. Deze geavanceerde tracker stelt je in staat om altijd op de hoogte te zijn van de locatie van je kat en biedt tevens de mogelijkheid om de activiteiten en geschiedenis van je huisdier te volgen. Dankzij zijn compacte formaat en handige smartphone-app, is de Weenect Cats 2 GPS-tracker de ideale metgezel voor zowel binnen- als buitenkatten. In dit artikel nemen we een diepgaande kijk op de functies, voordelen en eventuele nadelen van dit innovatieve apparaat.

Bevindingen uit de test

Om de prestaties van de Weenect Cats 2 GPS-tracker te beoordelen, hebben we deze uitgebreid getest op drie belangrijke aspecten: accuratesse, levensduur van de batterij en waterbestendigheid. Wat betreft de accuratesse waren we onder de indruk van de nauwkeurigheid van de locatiegegevens die de tracker bood. Zelfs in gebieden met slechte GPS-ontvangst wist de Weenect Cats 2 nog steeds betrouwbare gegevens te verstrekken.

Op het gebied van de levensduur van de batterij voldeed de Weenect Cats 2 ook aan onze verwachtingen. Met een enkele oplaadbeurt kan de tracker tot wel enkele dagen meegaan, afhankelijk van het gebruik. Dit is voldoende om je kat gedurende langere tijd te volgen zonder je zorgen te hoeven maken over het snel leegraken van de batterij.

Wat betreft waterbestendigheid, is de Weenect Cats 2 GPS-tracker IP67-gecertificeerd, wat betekent dat hij volledig stofdicht is en gedurende 30 minuten onderdompeling in water op een diepte van maximaal 1 meter kan weerstaan. Dit maakt het apparaat geschikt voor zowel avontuurlijke katten die graag buiten rondlopen, als voor diegenen die wellicht een plons willen nemen in een vijver of fontein.

Voordelen

Volg de locatie en activiteiten van je kat:

Met de Weenect Cats 2 GPS-tracker ben je altijd op de hoogte van de locatie van je kat, waar deze zich ook bevindt. Bovendien kun je via de smartphone-app de activiteiten en geschiedenis van je huisdier volgen. Of je nu wilt weten waar je kat zich verstopt of gewoon wilt controleren of hij genoeg beweegt, deze tracker biedt alle benodigde gegevens.

Gebruiksvriendelijk en opvoedend:

De Weenect Cats 2 GPS-tracker is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Met behulp van de smartphone-app kun je de bewegingen van je kat in realtime volgen, zonder enige afstandslimiet. Bovendien kun je de tracker gebruiken als hulpmiddel bij het opvoeden van je kat, door middel van een bel en triller die je kunt instellen voor elk maaltijd en de trainingsmodule van de tracker. Dit helpt bij het creëren van een routine en het stimuleren van positief gedrag.

Brede dekking en eenvoudige lokalisatie:

De Weenect Cats 2 GPS-tracker maakt gebruik van een ingebouwde simkaart die geschikt is voor meerdere landen en aanbieders. Dit zorgt voor een dekking van maar liefst 99% van het gebied, zelfs op het platteland. Met verschillende lokalisatiemethoden, waaronder kaarten, kompas en radar, kun je je kat gemakkelijk terugvinden, ongeacht waar hij zich verstopt. Daarnaast biedt de geofence-functie de mogelijkheid om het weglopen van je kat te voorkomen door een virtuele grens in te stellen.

Nadeel

Hoewel de Weenect Cats 2 GPS-tracker over het algemeen indrukwekkend presteert, is er één nadeel dat we moeten benoemen. Het apparaat vereist een abonnement voor volledige functionaliteit, wat extra kosten met zich meebrengt naast de aanschafprijs van de tracker zelf. Hoewel er een abonnement zonder verplichtingen beschikbaar is, kan dit voor sommige gebruikers een extra financiële last zijn.

Tips

Zorg voor een goede pasvorm:

Bevestig de tracker stevig aan de halsband van je kat om ervoor te zorgen dat deze niet kwijtraakt tijdens het verkennen van de omgeving.

Controleer regelmatig de batterijstatus:

Om ervoor te zorgen dat de tracker altijd operationeel is, is het belangrijk om regelmatig de batterijstatus te controleren via de smartphone-app. Laad de tracker op tijdig op om onderbrekingen in de locatievoorziening te voorkomen.

Stel geofencing in op strategische locaties:

Maak gebruik van de geofence-functie om virtuele grenzen in te stellen op belangrijke locaties, zoals je tuin of de voordeur. Dit helpt bij het voorkomen van het weglopen van je kat en geeft je een waarschuwing als hij deze grenzen overschrijdt.

Conclusie

De Weenect Cats 2 GPS-tracker biedt een uitstekende oplossing voor kattenbezitters die altijd op de hoogte willen zijn van de locatie en activiteiten van hun huisdier. Met zijn nauwkeurige tracking, gebruiksvriendelijke app en brede dekking, is deze tracker een betrouwbare metgezel voor zowel binnen- als buitenkatten. Hoewel een abonnement vereist is voor volledige functionaliteit, wegen de voordelen van de Weenect Cats 2 zwaarder en biedt het gemoedsrust voor katteneigenaren over de hele wereld.

 • Accuratesse
 • Levensduur
 • Waterbestendigheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Invoxia - Huisdier GPS/Activity Tracker - Zonder Simkaart

In dit artikel bespreken we de Invoxia Huisdier GPS Tracker, een geavanceerd apparaat dat speciaal is ontworpen om uw huisdieren te lokaliseren en te volgen. Met indrukwekkende functies zoals een lange batterijduur, waterbestendigheid en nauwkeurige locatiebepaling, biedt deze tracker gemoedsrust voor huisdiereigenaren. We zullen de bevindingen uit onze test bespreken, evenals de voordelen, nadelen en handige tips voor het gebruik van dit product.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze test hebben we de Invoxia Huisdier GPS Tracker grondig geëvalueerd op verschillende aspecten. Ten eerste waren we onder de indruk van de nauwkeurigheid van de locatiebepaling. Het apparaat bood gedetailleerde informatie over de exacte positie van het huisdier, inclusief straat- en huisnummers. Dit zorgde voor gemoedsrust, wetende dat we altijd in staat waren om onze huisdieren te lokaliseren.

Een ander opvallend aspect was de levensduur van de batterij. De tracker presteerde uitstekend met een batterijduur van maximaal 1 maand. Dit betekent dat huisdiereigenaren zich geen zorgen hoeven te maken over frequente oplaadbeurten, waardoor de tracker continu kan worden gebruikt.

Wat betreft waterbestendigheid was de Invoxia Huisdier GPS Tracker zeer betrouwbaar. Het apparaat is waterdicht, waardoor het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en situaties waarin huisdieren in contact kunnen komen met water. Dit zorgt voor duurzaamheid en betrouwbaarheid, zelfs in vochtige omgevingen.

Voordelen

Batterijduur tot wel 1 maand:

De Invoxia Huisdier GPS Tracker onderscheidt zich door zijn indrukwekkende batterijduur. Met een maand lang gebruik zonder opladen, biedt het apparaat een betrouwbare en continue werking. Dit minimaliseert onderbrekingen en zorgt ervoor dat huisdiereigenaren te allen tijde toegang hebben tot de locatie van hun geliefde huisdier.

Geen simkaart nodig:

Dankzij de nieuwste technologie heeft de tracker geen simkaart nodig voor gebruik. Dit vereenvoudigt de installatie en elimineert de noodzaak van extra abonnementskosten. Gebruikers kunnen direct aan de slag en profiteren van de voordelen van de tracker zonder gedoe.

Gebruiksvriendelijke app en notificatiemogelijkheden:

De tracker wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke app die eenvoudige navigatie en handige functies biedt. Met de mogelijkheid om Safe zones in te stellen en meldingen te ontvangen wanneer huisdieren deze gebieden betreden of verlaten, kunnen eigenaren altijd op de hoogte blijven van de locatie van hun huisdier. Dit zorgt voor gemoedsrust en een gevoel van controle.

Nadeel

Hoewel de Invoxia Huisdier GPS Tracker veel voordelen biedt, is er één nadeel dat moet worden vermeld. De tracker vereist een actieve internetverbinding om de locatiegegevens bij te werken en toegankelijk te maken via de app. Dit betekent dat in gebieden met slechte mobiele dekking of zonder internettoegang de functionaliteit van de tracker beperkt kan zijn. Het is belangrijk voor gebruikers om te controleren of er een goede internetverbinding beschikbaar is in hun gebied voordat ze de tracker aanschaffen.

Tips

Plaats de tracker veilig op het harnas of de halsband van uw huisdier:

Zorg ervoor dat de tracker stevig is bevestigd aan het harnas of de halsband van uw huisdier. Dit minimaliseert het risico op verlies of beschadiging tijdens het dagelijkse gebruik.

Stel de Safe zones zorgvuldig in:

Neem de tijd om de Safe zones in te stellen op basis van de omgeving en het gedrag van uw huisdier. Dit zorgt voor nauwkeurige meldingen en voorkomt onnodige notificaties.

Controleer regelmatig de batterijstatus:

Hoewel de batterijduur indrukwekkend is, is het raadzaam om regelmatig de batterijstatus te controleren om ervoor te zorgen dat de tracker altijd klaar is voor gebruik. Dit voorkomt onverwachte uitval en verlies van de functionaliteit.

Conclusie

De Invoxia Huisdier GPS Tracker biedt een uitgebreid scala aan functies om huisdiereigenaren gemoedsrust te geven en ervoor te zorgen dat ze altijd de locatie van hun geliefde huisdier kunnen volgen. Met een lange batterijduur, waterbestendigheid en nauwkeurige locatiebepaling overtreft deze tracker vele andere GPS-trackers op de markt. Ondanks de afhankelijkheid van een actieve internetverbinding en enkele aandachtspunten bij het gebruik, is de Invoxia Huisdier GPS Tracker een waardevolle investering voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar betrouwbare en geavanceerde trackingmogelijkheden.

 • Accuratesse
 • Levensduur
 • Waterbestendigheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Nuvance - GPS Tracker voor Kat

Bescherm jouw huisdier en volg zijn avonturen met de geavanceerde GPS-tracker van Nuvance! Of je nu een hond of een kat hebt, onze compacte en krachtige tracker biedt live tracking, waardoor je altijd precies weet waar jouw huisdier zich bevindt. Met de tracker die discreet is ingebouwd in de halsband, hoeft jouw trouwe metgezel zich geen zorgen te maken over extra gewicht. Bovendien is onze GPS-tracker uitgerust met een handige SOS-functie voor noodgevallen. Lees verder om meer te ontdekken over de geweldige functies en voordelen van de Nuvance GPS-tracker voor huisdieren.

Bevindingen uit de test

Onze recente test van de Nuvance GPS-tracker voor huisdieren heeft enkele interessante bevindingen opgeleverd. We hebben de accuratesse, levensduur van de batterij en waterbestendigheid van de tracker getest om te zien hoe goed deze presteert in dagelijkse situaties. Hieronder delen we onze bevindingen over elk van deze aspecten.

Accuratesse:

De Nuvance GPS-tracker toonde indrukwekkende nauwkeurigheid in onze testen. We konden de locatie van het huisdier in realtime volgen met minimale vertraging. Zelfs in dicht beboste gebieden en stedelijke omgevingen behield de tracker zijn signaal en gaf hij betrouwbare informatie over de verblijfplaats van het huisdier.

Levensduur van de batterij:

Een belangrijk aspect van elke GPS-tracker is de levensduur van de batterij. We waren verheugd te ontdekken dat de Nuvance GPS-tracker een uitstekende batterijduur heeft. In onze testen kon de tracker tot wel vijf dagen meegaan op een enkele lading, afhankelijk van het gebruik. Dit is vooral handig voor mensen die hun huisdieren voor langere periodes willen volgen zonder zich zorgen te hoeven maken over het opladen van de tracker.

Waterbestendigheid:

Het is geruststellend om te weten dat de Nuvance GPS-tracker waterbestendig is. Onze test toonde aan dat de tracker bestand is tegen spatten, regen en onderdompeling in ondiep water. Dit betekent dat jouw huisdier veilig kan blijven tijdens avonturen in de regen of wanneer ze een duik nemen in een plas.

Voordelen

Betrouwbare live tracking:

Met de Nuvance GPS-tracker heb je altijd de mogelijkheid om de exacte locatie van jouw huisdier te volgen. Of ze nu rondzwerven in de buurt of op avontuur gaan in de natuur, je kunt gerust zijn en een oogje in het zeil houden.

Onopvallend en lichtgewicht:

De GPS-tracker is subtiel geïntegreerd in de halsband van jouw huisdier, waardoor hij of zij geen last heeft van extra gewicht of ongemak. Dit is vooral belangrijk voor katten die gevoelig zijn voor het dragen van extra accessoires.

SOS-functie voor noodgevallen:

In geval van een noodsituatie kan jouw huisdier op de Nuvance GPS-tracker vertrouwen om hulp te roepen. Met een simpele druk op de knop activeert de SOS-functie en wordt er een melding gestuurd naar jouw telefoon, zodat je snel kunt reageren en passende actie kunt ondernemen.

Nadeel

Hoewel de Nuvance GPS-tracker vele voordelen biedt, is het belangrijk om op te merken dat een stabiele internetverbinding nodig is om de tracker optimaal te laten werken. Dit betekent dat als jouw huisdier zich in een gebied zonder dekking bevindt, de live tracking mogelijk niet beschikbaar is. Het is raadzaam om de tracker te gebruiken in gebieden met een goede mobiele signaalsterkte voor de beste prestaties.

Tips

Controleer regelmatig de batterijstatus:

Zorg ervoor dat je de batterij van de tracker regelmatig controleert om te voorkomen dat deze leeg raakt op een ongelegen moment. Het is raadzaam om een oplaadschema bij te houden om ervoor te zorgen dat de tracker altijd klaar is voor gebruik.

Test de SOS-functie:

Voordat je de tracker in gebruik neemt, is het verstandig om de SOS-functie te testen. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe deze functie werkt en hoe je moet reageren op een noodmelding. Dit zal helpen om snel te handelen in geval van een noodgeval.

Stel veilige zones in:

Gebruik de bijbehorende app om veilige zones in te stellen waar jouw huisdier vrij kan rondlopen. Als jouw huisdier deze zones verlaat, ontvang je een waarschuwing. Dit helpt om een oogje in het zeil te houden en ervoor te zorgen dat jouw huisdier niet te ver afdwaalt.

Conclusie

Met de Nuvance GPS-tracker voor huisdieren kun je met vertrouwen jouw huisdier beschermen en hun avonturen volgen. De tracker biedt betrouwbare live tracking, heeft een lange levensduur van de batterij en is waterbestendig. Hoewel een stabiele internetverbinding nodig is voor optimale prestaties, biedt de tracker een handige SOS-functie voor noodgevallen. Met deze geavanceerde tracker ben je altijd op de hoogte van de locatie van jouw geliefde huisdier, waardoor je gemoedsrust hebt en jouw huisdier veilig kunt houden.

 • Accuratesse
 • Levensduur
 • Waterbestendigheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een GPS tracker voor je kat?

Een GPS-tracker voor katten is een apparaat dat aan de halsband van een kat kan worden bevestigd om de locatie van de kat te volgen via GPS-technologie. Het apparaat stuurt de locatiegegevens naar een app op de smartphone van de eigenaar, zodat deze de kat kan vinden als deze verloren of zoek is geraakt. Sommige GPS-trackers voor katten hebben ook extra functies, zoals het bijhouden van de activiteit van de kat of het instellen van veilige zones, zodat de eigenaar een melding krijgt als de kat deze zones verlaat.

Waarop moet je letten bij het kopen van een GPS tracker voor je kat?

Bij het kopen van een GPS-tracker voor je kat zijn er verschillende dingen waar je op moet letten, waaronder:

Grootte en gewicht

Zorg ervoor dat de GPS-tracker klein en licht genoeg is om comfortabel aan de halsband van je kat te dragen.

Nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van de GPS-tracker is belangrijk om te zorgen dat je altijd de exacte locatie van je kat kunt achterhalen.

Batterijduur

Het is belangrijk om een GPS-tracker te kiezen met een lange batterijduur, zodat je niet voortdurend de batterij hoeft op te laden.

Waterdichtheid

Aangezien katten soms graag buiten spelen en kunnen ontsnappen in regenachtig weer, is het belangrijk om een GPS-tracker te kiezen die waterdicht is.

Betrouwbaarheid en dekkingsgebied

Zorg ervoor dat je kiest voor een GPS-tracker met een betrouwbaar systeem en een goed dekkingsgebied, zodat je altijd de locatie van je kat kunt traceren.

Gebruiksgemak

Kies een GPS-tracker die gemakkelijk te gebruiken is en de locatie van je kat gemakkelijk te volgen is via een mobiele app of webinterface.

Abonnementskosten

Sommige GPS-trackers vereisen een maandelijks abonnement voor het gebruik van de service. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een GPS-tracker. 

Waarom een GPS tracker voor je kat kopen?

Een GPS tracker voor je kat kopen biedt verschillende voordelen. Ten eerste kan het je gemoedsrust geven om te weten waar je kat is en dat je hem of haar altijd kunt vinden, wat vooral handig is als je kat buiten loopt en soms een tijdje weg blijft. Een GPS tracker kan ook nuttig zijn als je kat vermist raakt of gestolen wordt, aangezien je de locatie van je kat kunt traceren en de autoriteiten kunt helpen bij het terugvinden van je huisdier. Bovendien kunnen GPS trackers informatie bieden over het gedrag en de bewegingspatronen van je kat, wat kan helpen bij het monitoren van hun gezondheid en activiteitenniveau. Het hebben van een GPS tracker voor je kat kan dus zorgen voor gemoedsrust en kan je helpen bij het beschermen en verzorgen van je huisdier.

Welke verschillende type GPS tracker voor je kat zijn er?

Hier zijn enkele verschillende soorten GPS-trackers voor katten:

 • Halsband GPS-trackers: GPS-trackers die aan de halsband van de kat worden bevestigd voor locatiebepaling.
 • Microchip GPS-trackers: GPS-trackers die geïntegreerd zijn in een microchip die bij katten wordt geïmplanteerd.
 • Rugzak GPS-trackers: GPS-trackers in de vorm van een rugzak die aan de kat kunnen worden bevestigd.
 • Draadloze GPS-trackers: GPS-trackers die zonder fysieke verbinding werken om de locatie van de kat te volgen.
 • Bluetooth GPS-trackers: GPS-trackers die communiceren met een smartphone via Bluetooth voor nabije locatietracking.
 • Real-time GPS-trackers: GPS-trackers die onmiddellijk en continu de exacte locatie van de kat weergeven.
 • Passieve GPS-trackers: GPS-trackers die de locatiegegevens opslaan en later kunnen worden uitgelezen.
 • Oplaadbare GPS-trackers: GPS-trackers die kunnen worden opgeladen voor langdurig gebruik.
 • Zonne-energie GPS-trackers: GPS-trackers die werken op zonne-energie voor een duurzame voeding.
 • Waterbestendige GPS-trackers: GPS-trackers die bestand zijn tegen water en geschikt zijn voor gebruik in vochtige omstandigheden.

Op deze pagina:

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een GPS tracker voor katten?

Een GPS tracker voor katten werkt door satellietnavigatie te gebruiken om de locatie van de kat te bepalen en deze informatie naar een mobiele app of website te sturen die de locatie van de kat weergeeft.

Hoe bevestig ik een GPS tracker aan de halsband van mijn kat?

De meeste GPS trackers worden aan de halsband van de kat bevestigd met een clip of lus die om de halsband heen gaat. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de GPS tracker stevig en veilig is bevestigd, zodat deze niet losraakt tijdens het dragen.

Kan ik de locatie van mijn kat op afstand volgen met een GPS tracker?

Ja, de locatie van uw kat kan op afstand worden gevolgd met een GPS tracker. U kunt de locatie van uw kat bekijken via een mobiele app of website.

Kan ik een GPS tracker gebruiken om de activiteit van mijn kat te volgen?

Sommige GPS trackers hebben ook de mogelijkheid om de activiteit van uw kat te volgen, zoals hoeveel ze bewegen en hoeveel calorieën ze verbranden. Dit hangt af van het specifieke model van de GPS tracker.

Moet ik een abonnement afsluiten om een GPS tracker te gebruiken?

Sommige GPS trackers vereisen een abonnement voor het gebruik van hun diensten, terwijl andere GPS trackers gratis te gebruiken zijn. Het is belangrijk om de kosten en vereisten van elk model te onderzoeken voordat u er een koopt.

Kan ik de GPS tracker gebruiken om meerdere katten tegelijkertijd te volgen?

Ja, sommige GPS trackers kunnen worden gebruikt om meerdere katten tegelijkertijd te volgen. Dit hangt af van het specifieke model van de GPS tracker en de mogelijkheden die het biedt.

Kan ik de GPS tracker ook gebruiken om andere huisdieren te volgen, zoals honden?

Ja, GPS trackers kunnen worden gebruikt om de locatie van andere huisdieren te volgen, zoals honden. Sommige GPS trackers zijn zelfs speciaal ontworpen voor honden en bieden extra functies, zoals het volgen van de gezondheid van uw hond.

Onze favoriet

Dit zijn mijn resultaten na het grondig testen van de GPS-kattentracker van Tractive op nauwkeurigheid, batterijduur en waterbestendigheid.

Beste prijs op BOL.com