De beste Probiotica voor je kat van 2023

Katten zijn niet alleen onze trouwe huisdieren, ze zijn ook lid van onze families en verdienen daarom dezelfde aandacht en zorg als wijzelf. Maar wist je dat de gezondheid van je kat niet alleen afhangt van wat ze eten, maar ook van de bacteriën in hun buik? Dat klopt, net als bij mensen hebben katten ook hun eigen microbioom, dat een cruciale rol speelt bij hun spijsvertering, immuunsysteem en algehele gezondheid. Maar maak je geen zorgen, er is een eenvoudige en smakelijke manier om de gezondheid van het microbioom van je kat te ondersteunen: probiotica! Of je nu een nieuw kittensouvenir zoekt of de gezondheid van je senior kat wilt bevorderen, probiotica voor katten zijn de nieuwste rage en beloven een wereld van verschil te maken voor de gezondheid en het welzijn van jouw pluizige metgezel. Dus waar wacht je nog op? Ontdek vandaag nog wat probiotica voor katten voor jouw harige vriend kunnen betekenen!

Onze favoriet

Organimal Darmen - In Balans is een 100% natuurlijk supplement dat zorgvuldig is samengesteld om de darmwerking van je kat te ondersteunen en de darmflora te bevorderen. Het bevat pre- en probiotica, oligosacchariden, Beta glucanen, vezels en tannine, en is veilig in gebruik zonder kunstmatige of chemische toevoegingen. Dit supplement is geschikt voor alle katten, inclusief kittens, en kan langdurig worden gebruikt. Bij signalen van darmproblemen, zoals dunne ontlasting, winderigheid of maagkrampen, kan het gebruikt worden als onderdeel van een behandeling. Bij heftige diarree kan de dosis tijdelijk worden verhoogd en bij langdurig gebruik wordt aangeraden om ook de oorzaak van de darmproblemen te onderzoeken.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Werkzaamheid

2e beste keuze

Protexin Pro-Fibre pellets is een hoogwaardig en effectief aanvullend diervoeder voor katten dat speciaal is ontworpen om de darmgezondheid te bevorderen. De smakelijke pellets zijn rijk aan vezels en dragen bij aan een betere darmfunctie bij katten van alle leeftijden. Het product bevat zowel pre- als probiotische ingrediënten die de darmflora van je kat ondersteunen en bevorderen. Het bevat ook beta-glucanen die het immuunsysteem van je kat versterken en oligosacchariden die de groei van nuttige darmbacteriën stimuleren. Protexin Pro-Fibre pellets zijn 100% natuurlijk en veilig, zonder kunstmatige toevoegingen en vulstoffen. Het is ideaal voor katten met darmproblemen zoals dunne ontlasting, winderigheid of maagkrampen.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Werkzaamheid

3e beste keuze

Frama Probiotica Plus is een verbeterde poedervorm met Pro- en Prébiotica, wat helpt bij het ondersteunen van het immuunsysteem van je kat. De combinatie van Cichoreiwortelpoeder, gist, lactobacillus helveticus en pectine zorgen voor een optimale werking op de darmflora en de algehele darmgezondheid. Het bevat tevens Clinoptiloliet van sedimentaire oorsprong voor het binden van schadelijke stoffen. Het product bevat een hoog gehalte aan probiotica, namelijk maar liefst 1,0 miljard CFU per 1 gram. Frama Probiotica Plus is geschikt voor katten van alle rassen en leeftijden. De aanbevolen dagdosering is 5 gram per 10 kg lichaamsgewicht, welke je over het voer kunt verdelen.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Werkzaamheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de probiotica voor je kat getest?

Veiligheid: Veiligheidstests omvatten het onderzoeken van bijwerkingen en toxiciteit.

Stabiliteit: Stabiliteitstests richten zich op het beoordelen van de overleving en activiteit van de probiotische stammen in verschillende omstandigheden, zoals tijdens opslag en transport.

Werkzaamheid: Werkzaamheidstests beoordelen of de probiotica daadwerkelijk de beoogde gezondheidsvoordelen bieden, zoals het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.

Wat is de beste probiotica voor je kat?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Organimal - Darmen in Balans - Kat - 90 tabletten a 250mg de beste kattensnoepjes zijn.

Organimal Darmen in Balans is een natuurlijk voedingssupplement in tabletvorm, speciaal ontworpen voor katten met darmproblemen. De tabletten zijn samengesteld uit probiotica, prebiotica, vezels en tannines, die de darmflora en -functie ondersteunen. Met 90 tabletten van 250mg per stuk, is Darmen in Balans een effectieve en handige manier om de darmgezondheid van uw kat te verbeteren.

#1
Organimal Darmen in Balans - Kat - 90 tabletten a 250mg

Organimal Darmen – In Balans is een effectief supplement dat de darmwerking en darmflora van je kat stimuleert, zonder nare bijwerkingen. Het bevat een zorgvuldig samengestelde mix van probiotica, prebiotica, oligosacchariden, Beta glucanen, vezels en tannine, allemaal natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige of chemische toevoegingen. Het is geschikt voor alle katten van elk ras en elke leeftijd, inclusief kittens, en kan langdurig worden gebruikt. Het kan helpen bij darmproblematiek, zoals dunne ontlasting, winderigheid, maagkrampen en borrelen in de maag, of na een antibioticakuur. Wanneer je kat last blijft houden van ontlastingsproblemen, is het raadzaam om een dierenarts te raadplegen. Bij hevige diarree mag de dosis gedurende 2-3 dagen worden verhoogd naar 2 keer per dag in plaats van 1 keer per dag. Doorgaans raden wij aan om bij diarree uw kat gedurende 7 – 10 dagen te behandelen. Voor zowel kuur (7 – 10 dagen) als onderhoudsdosering adviseren wij een halve tablet per kilogram lichaamsgewicht per dag. Bij hevige klachten kan de dosis gedurende 2-3 dagen worden verdubbeld. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je dit supplement gebruikt in combinatie met andere medicijnen.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Werkzaamheid
Klik voor de beste prijs

#2
Protexin Probiotica Protexin Pro-Fibre Pellets - 500 gram

Protexin Pro-Fibre pellets zijn een smakelijke en effectieve bron van vezels, speciaal ontwikkeld als aanvullend diervoeder om de darmfunctie van je kat te verbeteren. De vezels in de pellets dragen bij aan een gezonde spijsvertering, waardoor je kat minder last zal hebben van darmproblemen zoals diarree, verstopping, winderigheid en maagkrampen. Deze pellets bevatten ook prebiotica, wat de groei van goede bacteriën in de darmen stimuleert en zo de darmflora van je kat bevordert. Hierdoor wordt de weerstand van je kat versterkt en wordt het immuunsysteem ondersteund. Protexin Pro-Fibre pellets zijn volledig natuurlijk en veilig voor gebruik, zonder kunstmatige toevoegingen en vulmiddelen. Voeg deze pellets toe aan het dieet van je kat en zorg voor een gezonde darmfunctie en een gelukkige kat!

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Werkzaamheid
Klik voor de beste prijs

#3
Frama Probiotica Plus Poeder 100 gram

Frama Probiotica Plus is een hoogwaardig voedingssupplement in verbeterde poedervorm, speciaal ontwikkeld voor het ondersteunen van het immuunsysteem van uw kat. Dit supplement bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, waaronder pro- en prebiotica, gist, cichoreiwortelpoeder, Lactobacillus Helveticus ha-122, pectine en zinkchelaat van glycinehydraat. Bovendien is het verrijkt met Bacillus Subtilis C-3102 (DSM15544), een darmflorastabilisator die zorgt voor een gezonde darmflora. Met een totaal van 1,0 miljard CFU per gram is dit supplement zeer effectief. De aanbevolen dagdosering voor katten is 5 gram per 10 kg lichaamsgewicht. Verdeel het poeder over het voer en ga daarna over op een onderhoudsdosering van de halve dosering. Frama Probiotica Plus is niet geschikt voor gebruik tijdens de dracht en zoogperiode en bij allergieën voor één van de bestanddelen. Bewaar het product koel, droog en buiten bereik en zicht van jonge kinderen. Raadpleeg bij twijfel uw dierenspeciaalzaak of dierenarts. Dit voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. De inhoud van de verpakking is 100 gram.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Werkzaamheid
Klik voor de beste prijs

#4
Groene Os Ultimaflor Probiotica - Kat - 100 g

Groene Os Ultimaflor Probiotica voor Katten is een hoogwaardig natuurproduct dat speciaal is ontwikkeld om de darmgezondheid van uw huisdier te ondersteunen. De unieke formule van probiotica, prebiotica, postbiotica en parabiotica is samengesteld volgens de nieuwste inzichten op het gebied van darmgezondheid. Dit voedingssupplement bevordert de spijsvertering, verzorgt de darmwand en ondersteunt het immuunsysteem van uw huisdier.

Ultimaflor Probiotica bevat een mengsel van vezels en actieve ingrediënten die bijdragen aan de gezondheid van de darmflora van uw huisdier. Het product bevat onder andere FOS van gedroogde cichoreiwortels, shiitake, acaciavezels, MOS, L-threonine, butyraat, enterococcus faecium en lactobacillus acidophilus. Dit zorgt voor een optimale balans van de darmflora en een gezonde spijsvertering.

Ultimaflor Probiotica kan gebruikt worden als kuur van 8 weken voor uw kat. Het poeder kan eenvoudig worden toegevoegd aan het voer van uw huisdier en bij voorkeur met een scheutje water. Het advies is om de dosering langzaam op te bouwen en te beginnen op een nuchtere maag, bijvoorbeeld tijdens de ochtendmaaltijd.

De aanbevolen dagelijkse dosering van Groene Os Ultimaflor Probiotica is afhankelijk van het gewicht van uw huisdier en kan variëren van 1/4 tot 2 maatscheppen per dag. Het is belangrijk om de dosering niet te overschrijden en het product buiten bereik van kinderen te bewaren. Raadpleeg bij twijfel altijd uw dierenarts of dierenspeciaalzaak.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Werkzaamheid
Klik voor de beste prijs

#5
Zoolac Propaste 15 ML - probiotica tegen diarree - honden en katten

Zoolac Propaste is een voedingssupplement van 15 ml met een hoge concentratie probiotica, ontworpen om de spijsvertering te verbeteren en de bacteriële darmflora in evenwicht te brengen. Het stabiliseert de spijsvertering en bevordert de balans in de darmflora door gebruik te maken van goede bacteriën en het eigen immuunsysteem van het dier. Dankzij de unieke samenstelling van Zoolac Propaste wordt de darmwand beschermd tegen schadelijke bacteriën terwijl de goede bacteriën de schadelijke aanpakken. Dit natuurlijke proces beperkt de groei van schadelijke bacteriën en voorkomt dat ze resistentie ontwikkelen, wat vaak het geval is bij antibiotica behandelingen.

Zoolac Propaste biedt een natuurlijke manier om diarree te bestrijden en kan ook preventief worden gebruikt. Het werkt snel en is geschikt voor alle diersoorten. Het supplement is gemakkelijk te doseren en de dieren vinden het lekker. Het kan niet overgedoseerd worden en kan zelfs gecombineerd worden met antibiotica. Het kan bijvoorbeeld worden gemengd met melk of voer voor een betere opname.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Werkzaamheid
Klik voor de beste prijs

Wat is probiotica voor katten

Probiotica voor katten zijn levende micro-organismen die een gunstig effect hebben op de gezondheid van het microbioom van katten. Het microbioom is een verzameling van bacteriën die in de darmen van de kat leven en een belangrijke rol spelen bij de spijsvertering, de opname van voedingsstoffen en het immuunsysteem. Door het toevoegen van probiotica aan het dieet van de kat, kan de hoeveelheid goede bacteriën in het microbioom toenemen en bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een sterker immuunsysteem. Probiotica voor katten kunnen worden verkregen in de vorm van supplementen of voedsel dat al probiotica bevat.

Waarop moet je letten bij het kopen van probiotica kat

Bij het kopen van probiotica voor je kat is het belangrijk om op de volgende vijf punten te letten:

Soorten probiotica: Kies voor een product met meerdere soorten probiotica, zoals Lactobacillus en Bifidobacterium. Dit zorgt voor een diversiteit aan gunstige bacteriën die de darmflora van je kat kunnen ondersteunen.

CFU-concentratie: Let op de concentratie van de kolonievormende eenheden (CFU) per dosis. Een hoger aantal CFU's betekent dat er meer levende bacteriën aanwezig zijn in het product. Zoek naar een probiotica met ten minste 1 miljoen CFU per dosis.

Stabiliteit: Probiotica moeten stabiel zijn bij kamertemperatuur en een gegarandeerde houdbaarheid hebben. Controleer de verpakking op informatie over de stabiliteit en houdbaarheidsdatum om ervoor te zorgen dat de probiotica effectief blijven gedurende de aanbevolen gebruiksperiode.

Additieven en allergenen: Kies een product dat vrij is van onnodige additieven, kleurstoffen, smaakstoffen en kunstmatige conserveringsmiddelen. Let ook op eventuele allergenen, zoals lactose of gluten, als je kat daar gevoelig voor is.

Kwaliteit en reputatie: Koop probiotica van een betrouwbare fabrikant met een goede reputatie op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Lees reviews van andere klanten en zoek naar aanbevelingen van dierenartsen om er zeker van te zijn dat je een product koopt dat veilig en effectief is voor je kat.

Waarom probiotica voor je kat kopen

Probiotica zijn goed voor je kat omdat ze gunstige bacteriën bevatten die bijdragen aan een gezonde darmflora. Een evenwichtige darmflora ondersteunt het immuunsysteem, helpt bij de spijsvertering en voedingsopname, en kan bijdragen aan het voorkomen of verlichten van maag-darmproblemen. Door het aanvullen van deze gunstige bacteriën met probiotica, kan de algehele gezondheid en welzijn van je kat worden bevorderd.

Verschillende types probiotica voor je kat

Er zijn verschillende probiotica beschikbaar voor katten, die voornamelijk bestaan uit verschillende soorten gunstige bacteriën zoals Lactobacillus, Bifidobacterium, en Enterococcus. Deze bacteriën kunnen worden aangetroffen in diverse probiotische producten zoals poeders, capsules, of speciale diervoeders. Het is belangrijk om een product te kiezen met een combinatie van meerdere soorten probiotica om een gezonde en diverse darmflora te ondersteunen.

Veelgestelde vragen

Hoelang gebruik je probiotica bij je kat?

De duur van het gebruik van probiotica bij je kat kan variëren, afhankelijk van de reden waarom je het toedient en de specifieke behoeften van je huisdier. In sommige gevallen kan een kortdurende kuur van enkele weken voldoende zijn, bijvoorbeeld na een antibioticabehandeling of bij milde spijsverteringsproblemen. Voor andere situaties, zoals chronische darmproblemen of als onderdeel van een algemeen gezondheidsplan, kan het nodig zijn om probiotica langdurig of zelfs levenslang te geven.

Is probiotica onzin?

Probiotica voor katten worden over het algemeen als nuttig beschouwd, vooral voor het ondersteunen van een gezonde darmflora en het immuunsysteem. Ze kunnen ook helpen bij het behandelen of voorkomen van spijsverteringsproblemen en het herstel na antibioticagebruik.

Echter, de effectiviteit van probiotica kan variëren per individuele kat en de specifieke situatie. Het is belangrijk om de aanbevelingen van je dierenarts op te volgen en een kwalitatief hoogwaardig probioticum te kiezen dat geschikt is voor je kat. Niet alle probiotica zijn gelijk en de kwaliteit en effectiviteit kunnen sterk variëren tussen producten.

Wat zijn de bijwerkingen van probiotica bij katten?

Bijwerkingen van probiotica bij katten zijn over het algemeen zeldzaam en mild, aangezien probiotica bedoeld zijn om de natuurlijke darmflora te ondersteunen. In sommige gevallen kunnen katten echter tijdelijke spijsverteringsklachten ervaren, zoals gasvorming, diarree of veranderingen in de ontlasting. Deze bijwerkingen zijn meestal van korte duur en verdwijnen vanzelf naarmate de kat zich aanpast aan het probioticum. Als de bijwerkingen aanhouden of verergeren, is het raadzaam om contact op te nemen met je dierenarts voor advies.

Welke soorten probiotica zijn geschikt voor katten?

Er zijn verschillende soorten probiotica die geschikt zijn voor katten, waaronder Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium lactis. Het is belangrijk om probiotica te kiezen die specifiek zijn ontworpen voor katten en die de juiste stammen van bacteriën bevatten.

Hoe geef je probiotica aan je kat?

Probiotica voor katten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals poeder, capsules en kauwtabletten. Het is belangrijk om de aanwijzingen op de verpakking te volgen voor de juiste dosering. Je kunt probiotica mengen door het voedsel van je kat of rechtstreeks aan je kat geven. Het is aan te raden om probiotica te geven op een lege maag, zodat de bacteriën beter overleven en zich kunnen vestigen in de darmen van je kat.

Onze favoriet

Organimal Darmen in Balans is een natuurlijk en veilig supplement voor katten dat de darmflora bevordert en een gezonde darmwerking stimuleert. Dit effectieve supplement bevat een zorgvuldig samengestelde mix van pro- en prebiotica, oligosacchariden, beta-glucanen, vezels en tannine en kan zonder nare bijwerkingen langdurig worden gegeven aan alle katten, inclusief kittens. Het is uitermate geschikt voor langdurig gebruik, maar wij adviseren u om de oorzaak van aanhoudende darmproblemen te onderzoeken. Bij heftige diarree kan de dosis tijdelijk worden verdubbeld. Raadpleeg uw dierenarts als uw kat medicijnen gebruikt en u Darmen in Balans wilt toedienen. Voor zowel kuur als onderhoudsdosering is de aanbevolen dosis een halve tablet per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Bekijk prijs