Het beste Sisal touw van 2024

Welkom in de boeiende wereld van het maken van kattenspeelgoed! Droom je van een prachtige krabpaal waar jouw kat zich helemaal kan uitleven? Pak wat sisaltouw en laat je creativiteit de vrije loop om de ideale krabpaal te creëren die zowel praktisch als stijlvol is. Sisaltouw is perfect voor dit doel met zijn ruwe en stevige textuur, ideaal voor katten om hun klauwen in te zetten. Dus, doe je doe-het-zelf handschoenen aan en ontketen je innerlijke designer. Laten we samen ontdekken hoe je een unieke krabpaal maakt die je kat dolgelukkig zal maken!

Onze top 3

Onze favoriet

Dit populaire sisal touw heeft vele toepassingen, zowel in professionele als privésferen. Het is geschikt voor landbouw, scheepvaart, huis- en tuinprojecten, zoals relingen en plantondersteuning. Het touw is sterk, duurzaam en weerbestendig. Gemaakt van 100% natuurlijk sisal, is het milieuvriendelijk en recyclebaar. Het heeft een diameter van 8 mm, een lengte van 50 m en wordt geleverd op een haspel.

 • Treksterkte
 • Slijtvastheid
 • Absorptie van vocht

2e beste keuze

Dit populaire sisal touw heeft vele toepassingen in verschillende vakgebieden. Het is geschikt voor landbouw, scheepvaart en privégebruik rondom het huis en in de tuin. Het touw is sterk, duurzaam en bestand tegen weersinvloeden. Het is gemaakt van 100% natuurlijk sisal, waardoor het milieuvriendelijk en recyclebaar is. De specificaties zijn: 100% sisal materiaal, 10 mm diameter, 10 m lengte, verpakt in een bundel.

 • Treksterkte
 • Slijtvastheid
 • Absorptie van vocht

3e beste keuze

KWALITATIEF SISAL TOUW - 100% natuurlijk, ideaal voor huisdieren, decoratie en DIY. Geen chemicaliën gebruikt. UV-bestendig & biologisch afbreekbaar. Robuust speeltouw voor dieren, gaat lang mee. Deco rope voor creatieve DIY-projecten. Verkrijgbaar in 6mm (265kg) en 8mm (485kg) sterkte. Werkbelasting max. 1/10e van de breukbelasting.

 • Treksterkte
 • Slijtvastheid
 • Absorptie van vocht

Op deze pagina:

Waarop hebben wij het Sisal touw getest?

Treksterkte: De treksterkte is een belangrijk criterium bij het testen van een sisal touw. Het meet de maximale kracht die het touw kan weerstaan voordat het breekt. Dit criterium is van vitaal belang, vooral bij toepassingen waarbij het touw wordt blootgesteld aan zware belastingen of spanningen, zoals hijsen of slepen. Een hoogwaardig sisal touw moet een hoge treksterkte hebben om de veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen.

Slijtvastheid: Slijtvastheid verwijst naar de weerstand van het sisal touw tegen slijtage veroorzaakt door wrijving of schuring. Dit criterium is met name belangrijk in situaties waarin het touw in contact komt met ruwe oppervlakken of regelmatig over scherpe randen wordt getrokken. Een touw met goede slijtvastheid zal langer meegaan en zijn prestaties behouden, zelfs onder veeleisende omstandigheden.

Absorptie van vocht: Sisal touw staat erom bekend dat het vocht kan opnemen. De mate van vochtopname kan invloed hebben op de eigenschappen van het touw, zoals de sterkte en duurzaamheid. Bij blootstelling aan vocht kan sisal touw zachter en zwakker worden. Daarom wordt dit criterium getest om te bepalen hoeveel vocht het touw kan absorberen en hoe goed het zijn structurele integriteit kan behouden onder vochtige omstandigheden. Een kwalitatief goed sisal touw moet in staat zijn om vocht op te nemen zonder significante afname van de sterkte en prestaties.

Wat is het beste Sisal touw?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Sisaltouw - sisal - touw - 8mm x 50mtr het beste Sisaltouw is.

Ontdek de veelzijdigheid van Sisal touw - een natuurlijk en duurzaam materiaal dat perfect is voor knutselprojecten, tuinieren, decoratie en meer. Met zijn sterke vezelstructuur biedt Sisal touw een uitstekende grip en betrouwbaarheid voor verschillende toepassingen.

#1
Sisaltouw - sisal - touw - 8mm x 50mtr - ( voor o.a. krabpalen )

Dit universeel bruikbare sisal touw is zeer geliefd in diverse vakgebieden vanwege zijn brede toepassingsmogelijkheden. Het is niet alleen ideaal voor de landbouw en scheepvaart, maar ook voor privégebruik in en rondom het huis en de tuin. Het touw kan bijvoorbeeld dienen als reling voor een veranda of als plantondersteuning. Met zijn stijfheid en hoge weerstand tegen scheuren en slijtage is dit sisal touw geschikt voor allerlei doeleinden. Het is duurzaam en kan in alle weersomstandigheden worden gebruikt. Bovendien is het touw milieuvriendelijk en recyclebaar, omdat het volledig gemaakt is van natuurlijk sisal. Sisal is een natuurlijke vezel die veelvuldig wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor het vastzetten van ladingen, zelfgemaakte interieurdecoratie, kattenbomen, krabpalen, enzovoort. Specificaties: Materiaal: 100% sisal Diameter: 8 mm Lengte: 50 m Verpakking: op haspel

 • Treksterkte
 • Slijtvastheid
 • Absorptie van vocht
Beste prijs op BOL.com

#2
Sisaltouw - sisal - touw - 10mm x 10mtr - ( voor o.a. krabpalen )

Dit sisal touw is ontzettend populair in diverse vakgebieden vanwege de veelzijdige toepassingen ervan. Het is niet alleen uitermate geschikt voor landbouw- en scheepvaartdoeleinden, maar het is ook zeer bruikbaar voor privégebruik rondom het huis en in de tuin. Denk hierbij aan toepassingen zoals een reling voor een veranda of als ondersteuning voor planten. Dit touw is geschikt voor allerlei doeleinden, het is stevig en heeft een hoge weerstand tegen scheuren en slijtage. Hierdoor is het touw duurzaam en bestand tegen alle weersomstandigheden. Bovendien is dit touw milieuvriendelijk en recyclebaar, omdat het gemaakt is van 100% natuurlijk sisal. Sisal is een natuurlijke vezel die gebruikt wordt voor diverse klussen, zoals het vastzetten van ladingen, het creëren van zelfgemaakte interieurdecoratie, kattenbomen en krabpalen, enzovoort. Specificaties: Materiaal: 100% sisal Diameter: 10 mm Lengte: 10 m Verpakking: Bundel

 • Treksterkte
 • Slijtvastheid
 • Absorptie van vocht
Beste prijs op BOL.com

#3
SNURO Sisal natuur touw (8mm, 20M) voor kattenkrabpaal of -boom, dieren & decoratie - 100% natuurlijk sisaltouw afkomstig van de agave plant - Robuust sisaltouw voor diverse toepassingen, ook voor katten, papegaai & parkieten

KWALITEITSVOL SISAL TOUW - Ons sisaltouw bestaat uit 100% natuurlijke materialen, wat zorgt voor maximale speelplezier voor uw huisdieren. Daarnaast is het ideaal voor decoratie en doe-het-zelf projecten. Het touw is vervaardigd zonder enig gebruik van chemicaliën. DUURZAAM EN MILIEUVRIENDELIJK - Het sisaltouw is UV-bestendig, biologisch afbreekbaar en voldoet aan de ISO 1181 norm, waardoor het geschikt is voor buitengebruik en zijn kleur en sterkte behoudt na verloop van tijd. Het is een robuust speeltouw voor uw dieren, waardoor uw krabpaal langer meegaat. CREATIEF DECORATIETOOL - Ons sisaltouw biedt vele mogelijkheden voor creatieve projecten. Of het nu gaat om het maken van hangmanden, hangmatten, cadeaus of andere decoratieve elementen, dit touw komt goed van pas. HOOGWAARDIGE STERKTE - Ons sisaltouw is beschikbaar in twee diktes. Het 6mm touw heeft een breukbelasting van 265kg, terwijl het 8mm touw een breukbelasting van 485kg heeft. We raden aan om niet meer dan 1/10e van de breukbelasting als werkbelasting te gebruiken.

 • Treksterkte
 • Slijtvastheid
 • Absorptie van vocht
Beste prijs op BOL.com

#4
Sisaltouw - sisal - touw - 6mm x 50mtr - ( voor o.a. krabpalen )

Dit sisal touw geniet grote populariteit in diverse vakgebieden vanwege zijn veelzijdige toepassingen. Naast het ideale gebruik in de landbouw en scheepvaart, biedt het ook talloze voordelen voor privégebruik rondom het huis en in de tuin. Het kan dienen als reling voor een veranda of als ondersteuning voor planten. Dit veelzijdige sisal touw is geschikt voor allerlei doeleinden, met zijn stijfheid en hoge weerstand tegen scheuren en schuren. Hierdoor is het duurzaam en geschikt voor gebruik onder verschillende weersomstandigheden. Bovendien is het touw milieuvriendelijk en recyclebaar, omdat het volledig gemaakt is van natuurlijk sisal, een natuurlijke vezel die voor verschillende klussen wordt gebruikt. Het wordt gebruikt om ladingen vast te zetten, voor zelfgemaakte interieurdecoratie, kattenbomen, krabpalen, en nog veel meer. Enkele specificaties zijn: materiaal - 100% sisal, diameter - 6 mm, lengte - 50 m, verpakking - haspel.

 • Treksterkte
 • Slijtvastheid
 • Absorptie van vocht
Beste prijs op BOL.com

#5
Sisaltouw - sisal - touw - 6mm x 220mtr - tros (voor o.a. krabpalen)

Sisaltouw is uitermate geschikt voor krabpalen vanwege zijn sterke vezels die de nagels van uw kat goed kunnen weerstaan. Hierdoor gaat het touw langer mee en hoeft het niet snel vervangen te worden. Bovendien is sisaltouw zeer geliefd in diverse vakgebieden vanwege de veelzijdige toepassingen. Het is niet alleen ideaal voor gebruik in de landbouw of scheepvaart, maar ook voor privédoeleinden in en rondom het huis en in de tuin. Bijvoorbeeld als reling voor een veranda, voor het vastzetten van ladingen, als ondersteuning voor planten of voor zelfgemaakte interieurdecoratie.Enkele specificaties van het sisaltouw zijn:Materiaal: 100% sisalDiameter: 6 mmLengte: 220 mVerpakking: tros

 • Treksterkte
 • Slijtvastheid
 • Absorptie van vocht
Beste prijs op BOL.com

Wat is Sisal touw?

Sisal touw is een type touw dat gemaakt is van de vezels van de sisal-agaveplant (Agave sisalana). Sisalvezels staan bekend om hun sterkte en duurzaamheid, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen. De sisal-agaveplant wordt voornamelijk verbouwd in tropische gebieden, zoals Mexico, Brazilië, Kenia en Tanzania. De lange bladeren van de plant worden geoogst en de vezels worden eruit gehaald. Deze vezels worden vervolgens gedroogd en verwerkt tot touwen. Sisal touwen hebben verschillende toepassingen vanwege hun sterkte en slijtvastheid. Ze worden vaak gebruikt in de landbouw, tuinbouw en bouwsector. Sisal touwen kunnen worden gebruikt voor het bundelen van materialen, het optrekken van zware voorwerpen, het bevestigen van ladingen en als klimtouwen. Ze worden ook gebruikt in de scheepvaartindustrie, bijvoorbeeld voor het vastmaken van zeilen en voor het maken van netten. Sisal touwen hebben een natuurlijke uitstraling en zijn biologisch afbreekbaar, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn in vergelijking met sommige synthetische touwmaterialen.

Waarop moet je letten bij het kopen van Sisal touw?

Bij het kopen van Sisal touw zijn er verschillende factoren waarop je moet letten. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen en een uitleg waarom ze relevant zijn:

Diameter: De diameter van het touw bepaalt de dikte en sterkte ervan. Het is belangrijk om de juiste diameter te kiezen, afhankelijk van het beoogde gebruik. Dikkere touwen zijn over het algemeen sterker en geschikt voor zware belastingen, terwijl dunnere touwen meer geschikt kunnen zijn voor lichtere taken.

Lengte: Controleer de vereiste lengte van het touw voordat je het koopt. Zorg ervoor dat je voldoende lengte hebt om aan je behoeften te voldoen, rekening houdend met eventuele extra speling die je nodig hebt.

Materiaalkwaliteit: Sisal is een natuurlijke vezel die afkomstig is van de bladeren van de Agave sisalana-plant. Controleer de kwaliteit van het sisal touw dat je wilt kopen. Hoogwaardig sisal touw is duurzamer en heeft een betere treksterkte. Controleer of het touw goed is samengesteld en dat de vezels stevig zijn.

Veerkracht en flexibiliteit: Een goed sisal touw moet voldoende veerkracht en flexibiliteit hebben. Dit is belangrijk als je het touw wilt gebruiken voor het vastbinden van objecten of voor andere toepassingen waarbij enige flexibiliteit vereist is. Test de flexibiliteit van het touw door eraan te trekken en te buigen.

Bestendigheid tegen slijtage: Overweeg de omgeving waarin het sisal touw zal worden gebruikt. Als het touw wordt blootgesteld aan vocht, hoge temperaturen of andere ruwe omstandigheden, is het belangrijk om een touw te kiezen dat bestand is tegen slijtage. Sommige sisal touwen zijn behandeld om beter bestand te zijn tegen slijtage en langdurig gebruik.

Toepassingsgebied: Bedenk waar je het sisal touw voor wilt gebruiken. Of je nu van plan bent om het touw te gebruiken voor knutselprojecten, tuinieren, decoratie of andere toepassingen, zorg ervoor dat het touw geschikt is voor het beoogde gebruik. Sommige touwen zijn speciaal ontworpen voor bepaalde toepassingen, zoals klimtouwen of touwen voor huisdieren. 

Waarom Sisal touw kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om sisal touw te kopen:

Duurzaamheid:

Sisal touw is gemaakt van natuurlijke vezels die zeer sterk en duurzaam zijn. Het kan lang meegaan, zelfs bij intensief gebruik, waardoor het een goede investering is.

Milieuvriendelijk:

Sisal is een natuurlijke vezel die wordt gewonnen uit de bladeren van de Agave sisalana-plant. Het productieproces van sisal touw heeft over het algemeen een lagere ecologische impact dan synthetische touwen, die gemaakt worden van petrochemische materialen.

Veelzijdigheid:

Sisal touw kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het wordt vaak gebruikt in de landbouw, scheepvaart, tuinieren, knutselen, en als decoratief touw in huis. Het is sterk genoeg om objecten vast te binden, maar ook flexibel genoeg om te knopen.

Grip:

Sisal touw biedt een goede grip, wat handig kan zijn bij het hanteren van objecten of bij activiteiten waarbij grip essentieel is, zoals klimmen of tuinieren.

Natuurlijke uitstraling:

Sisal touw heeft een natuurlijke en authentieke uitstraling, waardoor het een populaire keuze is voor decoratieve toepassingen. Het kan een rustieke of nautische sfeer toevoegen aan een ruimte.

Biologisch afbreekbaar:

Sisal touw is biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het na gebruik kan worden afgebroken door natuurlijke processen, waardoor het minder schadelijk is voor het milieu in vergelijking met synthetische touwen.

Geen statische elektriciteit:

In tegenstelling tot sommige synthetische touwen, creëert sisal touw geen statische elektriciteit, waardoor het veiliger is bij gebruik rond elektrische apparaten of in situaties waarin statische ontladingen problematisch kunnen zijn.

Gemakkelijk te knopen:

Sisal touw heeft een goede knoopvastheid en is gemakkelijk te knopen. Dit maakt het handig voor verschillende toepassingen, zoals het vastzetten van ladingen, het maken van katrollen of het bevestigen van voorwerpen. Al met al biedt sisal touw een combinatie van duurzaamheid, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor zowel functionele als decoratieve doeleinden.

Welke verschillende type Sisal touw zijn er?

Er zijn verschillende types sisaltouw, die variëren in dikte, constructie en behandeling:

 • Dikte van het Touw: Sisaltouw is verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van dunne draden tot dikke touwen. Voor krabpalen wordt vaak een dikker touw gebruikt omdat dit duurzamer is en beter bestand tegen het krabben van katten.

 • Gedraaid vs. Gevlochten:

  • Gedraaid Sisaltouw: Dit is het meest voorkomende type en bestaat uit meerdere strengen sisalvezels die in elkaar zijn gedraaid. Het is flexibel en sterk, ideaal voor krabpalen.
  • Gevlochten Sisaltouw: Dit type is gemaakt door sisalvezels te vlechten. Het is meestal platter en breder dan gedraaid touw en wordt minder vaak gebruikt voor krabpalen.
 • Behandeld vs. Onbehandeld:

  • Behandeld Sisaltouw: Sommige sisaltouwen worden behandeld met chemicaliën of oliën om de duurzaamheid te verhogen of om ze waterbestendig te maken. Echter, voor krabpalen is het beter om onbehandeld touw te gebruiken, omdat behandeld touw schadelijk kan zijn voor katten.
  • Onbehandeld Sisaltouw: Dit is de natuurlijke vorm van sisaltouw zonder toegevoegde chemicaliën. Het is veiliger voor katten en wordt daarom aanbevolen voor krabpalen.
 • Kleur en Afwerking: Sisaltouw is meestal beschikbaar in zijn natuurlijke beige kleur, maar het kan ook gekleurd zijn. Voor krabpalen is het beter om natuurlijk, ongekleurd touw te gebruiken, omdat gekleurd touw soms chemicaliën kan bevatten die schadelijk zijn voor katten.

Veelgestelde vragen

Waar wordt sisal touw voor gebruikt?

Sisal touw wordt vaak gebruikt in de landbouw, scheepvaart en bouwsector. Het wordt gebruikt voor het bundelen van materialen, zoals hout en bamboe, het maken van netten en touwen, en voor het bevestigen van objecten.

Wat zijn de voordelen van sisal touw?

Sisal touw heeft verschillende voordelen. Het is sterk en duurzaam, waardoor het bestand is tegen zware belastingen. Het is ook biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk, omdat het gemaakt is van natuurlijke vezels. Daarnaast heeft sisal touw goede grip en is het bestand tegen schuren en slijtage.

Is sisal touw waterbestendig?

Sisal touw is niet waterbestendig. Het absorbeert vocht, waardoor het uitzet en zwakker kan worden wanneer het nat is. Daarom is het belangrijk om sisal touw droog te houden en niet bloot te stellen aan langdurige vochtigheid.

Hoe dik moet het sisal touw zijn voor mijn toepassing?

De dikte van het sisal touw die je nodig hebt, hangt af van de specifieke toepassing en de vereiste treksterkte. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder de belasting, hoe dikker het touw moet zijn. Raadpleeg de specificaties en richtlijnen van de fabrikant voor de juiste dikte voor jouw specifieke gebruik.

Kan sisal touw worden gebruikt voor buitenprojecten?

Sisal touw kan worden gebruikt voor lichte buitenprojecten, maar het is belangrijk om te onthouden dat het niet waterbestendig is. Als het touw wordt blootgesteld aan langdurige vochtigheid of regen, kan het zijn sterkte verliezen en beschadigd raken. Het is raadzaam om alternatieve touwmaterialen te overwegen voor toepassingen waarbij het touw constant aan vocht wordt blootgesteld.

Kan sisal touw worden gebruikt voor het ophangen van zware voorwerpen?

Sisal touw heeft over het algemeen een goede treksterkte, maar het is belangrijk om de specifieke gewichtslimieten te kennen voordat je het gebruikt voor het ophangen van zware voorwerpen. Zorg ervoor dat het touw voldoende dik en van hoge kwaliteit is en houd rekening met de belasting om veiligheidsproblemen te voorkomen.

Hoe kan ik sisal touw onderhouden?

Om sisal touw in goede staat te houden, is het belangrijk om het droog te houden en blootstelling aan vocht te vermijden. Als het touw vuil wordt, kun je het voorzichtig schoonmaken met een zachte borstel en mild reinigings

Onze favoriet

Dit populaire sisal touw heeft vele toepassingen, zowel in professionele als privésferen. Het is geschikt voor landbouw, scheepvaart, huis- en tuinprojecten, zoals relingen en plantondersteuning. Het touw is sterk, duurzaam en weerbestendig. Gemaakt van 100% natuurlijk sisal, is het milieuvriendelijk en recyclebaar. Het heeft een diameter van 8 mm, een lengte van 50 m en wordt geleverd op een haspel.

Beste prijs op BOL.com