De beste Waterfontein kat van 2024

Welkom in de verfrissende wereld van de waterfonteinen voor katten, waar dorstige avonturiers hun eigen oase van hydratatie kunnen ontdekken! We kennen allemaal de speelse nieuwsgierigheid van katten, altijd op zoek naar nieuwe en opwindende ervaringen. En wat is er beter dan een waterfontein speciaal ontworpen voor onze whiskered vrienden? Deze ingenieuze apparaten combineren functionaliteit en plezier, met stromend water dat katten aantrekt als een magneet. Dus neem een slokje van de spanning en duik met ons mee in de sprankelende wereld van waterfonteinen voor katten. Laat de hydratatie-avonturen beginnen!

Onze top 3

Onze favoriet

Onlangs heb ik de Happy Things drinkfontein getest, de ultieme dorstlesser voor huisdieren. Deze innovatieve fontein, speciaal ontworpen voor katten en honden, heeft mijn verwachtingen overtroffen. Mijn huisdier geniet nu van fris, schoon en stromend water, terwijl ik gemoedsrust en comfort ervaar.

 • Watercirculatie
 • Capaciteit
 • Gebruiksgemak

2e beste keuze

De Auronic drinkfontein is perfect voor katten en honden van verschillende groottes. Met een 2-liter waterreservoir biedt het voldoende water voor je huisdier. Het heeft een koolstoffiltersysteem en een stille pomp voor schoon en zuurstofrijk water. Eenvoudig te installeren met laag energieverbruik.

 • Watercirculatie
 • Capaciteit
 • Gebruiksgemak

3e beste keuze

Houd je huisdier goed gehydrateerd met de Pet Refresh drinkfontein. Het biedt stromend en helder water, voorkomt uitdroging en nier- of blaasproblemen. Met een zuurstoffilter voor gezonder water.

 

 

 • Watercirculatie
 • Capaciteit
 • Gebruiksgemak

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de Waterfontein getest?

Bij het testen van een waterfontein voor katten kunnen verschillende criteria worden beoordeeld. Hier zijn drie veelvoorkomende criteria die worden gebruikt bij het evalueren van waterfonteinen voor katten:

Watercirculatie en filtratie: Een goede waterfontein voor katten moet een efficiënt circulatiesysteem hebben dat het water voortdurend beweegt en filtert. Dit zorgt ervoor dat het water vers blijft en helpt bij het verwijderen van eventuele verontreinigingen, vuil en bacteriën. Het systeem moet stille, betrouwbare pompen en filters bevatten die gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn.

Capaciteit en grootte: De capaciteit van de waterfontein is belangrijk, vooral als je meerdere katten hebt of als je kat de neiging heeft om veel water te drinken. Een ruim waterreservoir zorgt ervoor dat er voldoende water beschikbaar is gedurende de dag. Daarnaast moet de grootte en vorm van de fontein geschikt zijn voor katten, zodat ze comfortabel kunnen drinken zonder dat hun snorharen de randen van de fontein raken.

Gebruiksgemak en onderhoud: Een goede waterfontein voor katten moet gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden zijn. Dit omvat zaken als een eenvoudige bediening, gemakkelijke toegang tot het waterreservoir voor bijvullen en reiniging, en vervangbare onderdelen indien nodig. Het materiaal van de fontein moet duurzaam en veilig zijn voor de gezondheid van de kat.

Bij het kiezen van een waterfontein is het belangrijk om rekening te houden met deze criteria om ervoor te zorgen dat de fontein geschikt is voor de behoeften van je kat en gebruiksgemak biedt voor jou als eigenaar.

Wat is de beste Waterfontein?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Happy Things® Waterfontein de beste waterfontein is.

Ontdek de perfecte dorstlesser voor je kat met een waterfontein! Laat je whiskered vriend genieten van stromend water dat zijn natuurlijke instincten prikkelt. Met efficiënte circulatie en filtratie, een ruime capaciteit en gebruiksgemak, biedt een waterfontein ultieme hydratatie voor je kat. Verfris je huis en zorg voor het welzijn van je geliefde viervoeter. Ontdek nu de magie van een waterfontein voor je kat!

#1
Happy Things Waterfontein Kat

Als huisdiereneigenaar wil je het beste voor je harige vrienden, inclusief hun drinkervaring. Onlangs kreeg ik de kans om de Happy Things drinkfontein, de ultieme dorstlesser voor huisdieren, te testen. Speciaal ontworpen voor katten en honden, heeft deze innovatieve fontein mijn verwachtingen overtroffen. In dit artikel deel ik mijn bevindingen uit de test, bespreek ik de voordelen van de Happy Things drinkfontein, geef ik handige tips voor het gebruik ervan, en kom ik tot een conclusie over dit geweldige product.

Bevindingen uit de test

Tijdens mijn testperiode heb ik verschillende aspecten van de Happy Things drinkfontein grondig onderzocht. Hier zijn mijn bevindingen:

Watercirculatie en filtratie:

De Happy Things drinkfontein maakt gebruik van een geavanceerd systeem voor watercirculatie en filtratie. Dit zorgt ervoor dat het water voortdurend in beweging is, waardoor het fris en smakelijk blijft voor mijn huisdier. Bovendien verwijdert het filtersysteem effectief onzuiverheden en vuil, waardoor het water schoon en veilig is om te drinken.

Capaciteit en grootte:

De drinkfontein heeft een ruime capaciteit, waardoor mijn huisdier altijd voldoende water heeft, zelfs als ik een dag van huis ben. Met een inhoud van 2 liter is het geschikt voor zowel katten als kleine tot middelgrote honden. Bovendien heeft de fontein een compact ontwerp dat niet te veel ruimte inneemt, waardoor het perfect past in elke hoek van mijn huis.

Gebruiksgemak en onderhoud:

Een van de beste kenmerken van de Happy Things drinkfontein is het gebruiksgemak. Het instellen van de fontein was een fluitje van een cent, en mijn huisdier had geen enkele moeite om het water te vinden. Het apparaat is ook eenvoudig te reinigen, dankzij de afneembare onderdelen en het gebruiksvriendelijke ontwerp. Ik kon de fontein snel demonteren, grondig schoonmaken en weer in elkaar zetten zonder gedoe.

Voordelen

Na mijn uitgebreide test kan ik de volgende voordelen van de Happy Things drinkfontein benadrukken:

Verbeterde hydratatie:

De constante watercirculatie en frisheid van de Happy Things fontein hebben mijn huisdier aangemoedigd om meer water te drinken. Een goede hydratatie is van cruciaal belang voor hun gezondheid en welzijn, en deze fontein heeft dit doel zeker bereikt.

Bevordering van de gezondheid:

Dankzij het effectieve filtratiesysteem van de fontein, wordt het water vrijgehouden van onzuiverheden en bacteriën. Hierdoor drinkt mijn huisdier schoon water, wat kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid en een verminderd risico op urinewegproblemen.

Verminderde zorgen en gemak:

Met de Happy Things drinkfontein hoef ik me geen zorgen te maken over het water van mijn huisdier. Het constante stromende water zorgt ervoor dat het altijd vers en aantrekkelijk blijft. Bovendien kan ik met de ruime capaciteit van de fontein zonder stress een dagje uit plannen, wetende dat mijn huisdier voldoende water heeft.

Tips

Om optimaal gebruik te maken van de Happy Things drinkfontein, raad ik de volgende tips aan:

Plaats de fontein op een geschikte locatie:

Zorg ervoor dat de drinkfontein op een rustige en toegankelijke plek wordt geplaatst, weg van voerbakken en drukke verkeersgebieden. Hierdoor voelt je huisdier zich comfortabel en gemotiveerd om water te drinken.

Ververs het water regelmatig:

Hoewel de fontein het water schoon houdt, is het nog steeds belangrijk om regelmatig het waterreservoir bij te vullen en de fontein schoon te maken. Dit helpt om optimale hygiëne te handhaven en de smaak van het water te behouden.

Controleer de filters:

De Happy Things drinkfontein maakt gebruik van filters om onzuiverheden uit het water te verwijderen. Zorg ervoor dat je regelmatig de filters controleert en vervangt volgens de aanbevelingen van de fabrikant, om een optimale filtratie te behouden.

Conclusie

Na mijn testervaring kan ik met zekerheid zeggen dat de Happy Things drinkfontein een uitstekende investering is voor huisdiereigenaren die het welzijn van hun katten en honden willen verbeteren. Met zijn indrukwekkende watercirculatie en filtratiesysteem, ruime capaciteit, gebruiksgemak en vele voordelen, heeft deze fontein mijn huisdier en mijzelf zeker bevredigd. Geef je huisdier de ultieme dorstlesser en geniet van gemoedsrust en comfort met de Happy Things drinkfontein.

 • Watercirculatie
 • Capaciteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#2
Auronic Waterfontein voor Katten

De drinkfontein van Auronic is een uitstekende keuze voor eigenaren van zowel katten als honden. Deze drinkfontein is ontworpen om tegemoet te komen aan verschillende groottes van huisdieren, variërend van klein tot middelgroot. Met een waterreservoir van 2 liter biedt deze fontein voldoende water om je huisdier gehydrateerd te houden. De fontein is voorzien van een geavanceerd koolstoffiltersysteem en een stille pomp om ervoor te zorgen dat het water schoon en vol zuurstof blijft. Bovendien is de installatie eenvoudig en heeft de fontein een laag energieverbruik. In dit artikel zullen we de bevindingen uit een test bespreken, de voordelen van de Auronic drinkfontein benadrukken, een nadeel bespreken, en enkele handige tips geven voor het gebruik van dit product.

Bevindingen uit de test

Tijdens een grondige test van de Auronic drinkfontein zijn verschillende aspecten geëvalueerd om de prestaties ervan te beoordelen. Hier zijn de belangrijkste bevindingen:

Watercirculatie en filtratie:

De Auronic drinkfontein scoorde uitstekend op het gebied van watercirculatie en filtratie. De ingebouwde pomp zorgt ervoor dat het water voortdurend circuleert, waardoor het fris en zuurstofrijk blijft. Bovendien verwijdert het geavanceerde koolstoffiltersysteem haren, vuil, smaakjes en geurtjes, wat resulteert in schoon en smakelijk water voor je huisdier.

Capaciteit en grootte:

Met een royale capaciteit van 2 liter is deze drinkfontein geschikt voor zowel kleine als middelgrote huisdieren. De ruime hoeveelheid water zorgt ervoor dat je huisdier de hele dag voldoende water heeft, zelfs als je niet thuis bent. Bovendien is de fontein ontworpen met verschillende niveaus en hoogtes, waardoor zowel katten als honden gemakkelijk toegang hebben tot het water, ongeacht hun grootte.

Gebruiksgemak en onderhoud:

De Auronic drinkfontein is zeer gebruiksvriendelijk en vereist minimaal onderhoud. De installatie is eenvoudig en kan binnen enkele minuten worden voltooid. Het apparaat is bijna geruisloos, waardoor het geen overlast veroorzaakt. Daarnaast is de fontein gemakkelijk schoon te maken dankzij het afneembare ontwerp en de vaatwasmachinebestendige onderdelen.

Voordelen

De Auronic drinkfontein biedt verschillende voordelen voor zowel huisdieren als hun eigenaren:

Circulatie- en filtersysteem:

De Auronic drinkfontein is uitgerust met een geavanceerd koolstoffiltersysteem en een krachtige pomp. Dit systeem zorgt voor continue watercirculatie en filtratie, waardoor het water vers en vrij blijft van haren, vuil, smaakjes en geurtjes. Hierdoor kan je huisdier genieten

van schoon en heerlijk smakend water, wat de hydratatie bevordert.

Grote capaciteit:

Met een royale capaciteit van 2 liter biedt de Auronic drinkfontein voldoende water voor je huisdier gedurende de dag. Dit is vooral handig als je vaak van huis bent of als je meerdere huisdieren hebt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het waterreservoir leeg raakt, want deze fontein kan een aanzienlijke hoeveelheid water bevatten om je huisdier gehydrateerd te houden.

Gemakkelijke installatie en onderhoud:

De Auronic drinkfontein is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. De installatie is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Bovendien is het onderhoud minimaal. De fontein kan snel uit elkaar worden gehaald en de onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig, waardoor schoonmaken een moeiteloze taak wordt.

Nadeel

Ondanks de vele voordelen van de Auronic drinkfontein is er één nadeel dat moet worden opgemerkt:

Alleen geschikt voor katten en honden van klein tot middelgroot formaat:

Hoewel de Auronic drinkfontein geschikt is voor de meeste huisdieren, is het belangrijk op te merken dat deze niet ideaal is voor grote hondenrassen. Voor grotere honden is een fontein met een grotere capaciteit en grotere waterbakken wellicht meer geschikt.

Tips

Hier zijn enkele handige tips voor het gebruik van de Auronic drinkfontein:

Reinig regelmatig:

Om optimale hygiëne te garanderen, is het belangrijk om de drinkfontein regelmatig schoon te maken. Spoel de onderdelen af met water en gebruik een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat je alle onderdelen goed afspoelt voordat je ze opnieuw in elkaar zet.

Controleer het waterpeil:

Houd het waterpeil in de gaten en vul het reservoir regelmatig bij om ervoor te zorgen dat je huisdier altijd toegang heeft tot vers water. Dit is vooral belangrijk tijdens warme dagen of als je meerdere huisdieren hebt die de fontein veel gebruiken.

Vervang het koolstoffilter op tijd:

Het koolstoffilter in de drinkfontein is essentieel voor het behoud van schoon water. Controleer regelmatig de staat van het filter en vervang het volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Een vers filter zorgt ervoor dat het water optimaal wordt gefilterd en vrij blijft van ongewenste verontreinigingen.

Conclusie

De Auronic drinkfontein is een uitstekende keuze voor eigenaren die hun katten en honden van verschillende groottes willen voorzien van schoon en vers water. Met zijn watercirculatie- en filtratiesysteem, royale capaciteit en gebruiksgemak biedt deze fontein tal van voordelen. Hoewel het belangrijk is om op te merken dat de fontein het meest geschikt is voor kleinere en middelgrote huisdieren, blijft

het een betrouwbare en efficiënte optie voor het bevorderen van de hydratatie van je geliefde huisdieren.

 • Watercirculatie
 • Capaciteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#3
Pet Refresh Waterfontein kat

Bent u op zoek naar een manier om ervoor te zorgen dat uw huisdier goed gehydrateerd blijft? Maak kennis met de Pet Refresh drinkfontein, een innovatieve oplossing die het drinken van water een stuk aantrekkelijker maakt voor uw geliefde viervoeter. Deze drinkfontein bevordert de gezondheid van uw huisdier door stromend en helder water aan te bieden, waardoor uitdroging en nier- of blaasproblemen worden voorkomen. In dit artikel zullen we de bevindingen van onze test bespreken, evenals de voordelen, het enige nadeel en enkele handige tips voor het gebruik van dit product.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze test hebben we de Pet Refresh drinkfontein grondig geanalyseerd op drie belangrijke aspecten: watercirculatie en filtratie, capaciteit en grootte, en gebruiksgemak en onderhoud. Hieronder vindt u onze bevindingen op elk van deze gebieden.

Watercirculatie en filtratie:

De Pet Refresh drinkfontein maakt gebruik van een efficiënt watercirculatiesysteem dat ervoor zorgt dat het water voortdurend in beweging blijft. Dit stimuleert uw huisdier om vaker te drinken, omdat veel dieren de voorkeur geven aan stromend water boven stilstaand water. Bovendien is de drinkfontein uitgerust met een hoogwaardige filter die zuurstof aan het water toevoegt en ziektekiemen en bacteriën verwijdert. Dit zorgt ervoor dat het water in de fontein altijd schoon en gezond is.

Capaciteit en grootte:

Met een ruime capaciteit van 2 liter is de Pet Refresh drinkfontein geschikt voor zowel kleine als grote huisdieren. De fontein is groot genoeg om voldoende water te bieden, zelfs als u meerdere huisdieren heeft. Bovendien heeft de fontein een compact ontwerp dat niet te veel ruimte in beslag neemt, zodat u hem gemakkelijk kunt plaatsen waar u maar wilt.

Gebruiksgemak en onderhoud:

De Pet Refresh drinkfontein is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Het apparaat is eenvoudig te monteren en te bedienen, met een handige aan- en uitschakelaar. Het waterreservoir is transparant, zodat u gemakkelijk kunt zien wanneer het tijd is om bij te vullen. Bovendien is de fontein eenvoudig te reinigen, met verwijderbare onderdelen die vaatwasmachinebestendig zijn. Dit maakt het onderhoud van de drinkfontein zeer gemakkelijk en tijdbesparend.

Voordelen

Gezondheidsbevordering:

De Pet Refresh drinkfontein biedt uw huisdier constant stromend en helder water. Dit moedigt uw huisdier aan om meer water te drinken, waardoor uitdroging en potentiële nier- of blaasproblemen worden voorkomen. Het bevorderen van de gezondheid van uw huisdier is essentieel voor een lang en gelukkig leven.

Waterfiltratie:

De drinkfontein is voorzien van een geavanceerde filter die ziektekiemen en bacteriën verwijdert, waardoor het water in de fontein veel gezonder is dan gewoon kraanwater. Bovendien voegt de filter zuurstof toe aan het water, wat de smaak en de algehele kwaliteit verbetert. U kunt erop vertrouwen dat uw huisdier altijd toegang heeft tot schoon en fris water.

Aantrekkelijk design:

De Pet Refresh drinkfontein heeft een aantrekkelijk en modern design dat perfect past in elk interieur. Het biedt niet alleen functionaliteit, maar dient ook als een decoratief element in uw huis. Met zijn stijlvolle uitstraling en rustgevende waterstroom zal de drinkfontein zowel u als uw huisdier bekoren.

Nadeel

Geluidsniveau:

Tijdens onze test hebben we gemerkt dat de Pet Refresh drinkfontein een licht zoemend geluid produceert wanneer hij in werking is. Hoewel dit geluid over het algemeen niet storend is, kan het voor sommige mensen enigszins hinderlijk zijn, vooral als de fontein in de buurt van een slaapruimte staat. Het is echter belangrijk op te merken dat het geluidsniveau voor elk individu subjectief kan zijn.

Tips

Hier zijn enkele handige tips om optimaal gebruik te maken van de Pet Refresh drinkfontein:

Reinig regelmatig:

Om ervoor te zorgen dat het water in de drinkfontein schoon en gezond blijft, is het belangrijk om regelmatig de onderdelen van de fontein schoon te maken. Volg de instructies in de handleiding voor de juiste reinigingsprocedure. Dit helpt ook bij het voorkomen van eventuele verstoppingen in de watercirculatie.

Controleer het waterpeil:

Houd het waterreservoir altijd goed in de gaten en vul het bij wanneer dat nodig is. Het is belangrijk dat uw huisdier altijd voldoende water heeft om te drinken. Het transparante ontwerp van de drinkfontein maakt het gemakkelijk om het waterpeil te controleren en bij te vullen.

Introduceer de drinkfontein geleidelijk:

Als uw huisdier niet gewend is aan een drinkfontein, kan het even duren voordat het eraan gewend raakt. Introduceer de fontein geleidelijk door deze naast de gebruikelijke drinkbak te plaatsen. Uw huisdier zal nieuwsgierig worden en geleidelijk aan de fontein wennen.

Conclusie

De Pet Refresh drinkfontein is een uitstekende keuze om ervoor te zorgen dat uw huisdier goed gehydrateerd blijft. Met zijn watercirculatiesysteem, filtratiecapaciteiten en gebruiksgemak biedt deze drinkfontein vele voordelen voor zowel u als uw huisdier. Hoewel er een licht zoemend geluid kan zijn, is het over het algemeen een effectief en betrouwbaar product. Met de Pet Refresh drinkfontein kunt u de gezondheid en het welzijn van uw huisdier naar een hoger niveau

 • Watercirculatie
 • Capaciteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#4
SNOOTS - Waterfontein kat

Ben je regelmatig bezorgd of je kat wel voldoende vers drinkwater binnenkrijgt? Het is geen geheim dat veel katten en honden niet genoeg water drinken of de voorkeur geven aan vers stromend water. Gelukkig is er een oplossing die deze zorgen wegneemt - de Snoots Waterfontein voor katten. Deze waterfontein stimuleert de zintuigen van je huisdier en moedigt gezond drinkgedrag aan. In dit artikel zullen we de bevindingen van onze test bespreken, de voordelen van de Snoots Waterfontein benadrukken, en enkele tips geven voor het optimale gebruik ervan.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze test hebben we verschillende aspecten van de Snoots Waterfontein geëvalueerd, waaronder watercirculatie en filtratie, capaciteit en grootte, en gebruiksgemak en onderhoud.

Watercirculatie en filtratie:

De watercirculatie in de Snoots Waterfontein zorgt ervoor dat het water constant in beweging is, waardoor het frisser en aantrekkelijker wordt voor katten. Bovendien beschikt de fontein over een effectief filtersysteem dat vuil, haren en andere verontreinigingen uit het water verwijdert, waardoor je kat altijd toegang heeft tot schoon water.

Capaciteit en grootte:

De Snoots Waterfontein is geschikt voor katten van verschillende formaten, van klein tot (middel)groot. Met een ruime capaciteit kan de fontein voldoende water bevatten om je kat gedurende de dag gehydrateerd te houden, zelfs als je niet altijd in de buurt bent om het water bij te vullen.

Gebruiksgemak en onderhoud:

Deze kattenfontein is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, wat niet alleen duurzaam is, maar ook gemakkelijk schoon te maken. De fontein is eenvoudig te monteren en kan worden aangesloten op reguliere Europese stopcontacten. Bovendien heeft de Snoots Waterfontein een laag geluidsniveau en energieverbruik, waardoor je kat zonder afleiding kan genieten van vers stromend water.

Voordelen

Stimuleert gezond drinkgedrag:

De Snoots Waterfontein prikkelt de zintuigen van je kat en stimuleert zo het drinkgedrag. Door de constante watercirculatie en het aantrekkelijke stromende water zal je kat meer geneigd zijn om voldoende water te drinken, wat essentieel is voor een goede hydratatie en algemene gezondheid.

Duurzaam en van uitstekende kwaliteit:

Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, is de Snoots Waterfontein een duurzame en betrouwbare keuze. Het materiaal is bestand tegen slijtage en corrosie, wat resulteert in een langdurige fontein van uitstekende kwaliteit die je kat jarenlang zal kunnen gebruiken.

Laag geluidsniveau en energieverbruik:

Een van de grote voordelen van de Snoots Waterfontein is het lage geluidsniveau en energieverbruik. Dit betekent dat je kat kan genieten van het stromende water zonder gestoord te worden door vervelend lawaai. Bovendien zorgt het lage energieverbruik voor een efficiënt gebruik van elektriciteit, waardoor je kosten worden bespaard.

Nadeel

Hoewel de Snoots Waterfontein veel voordelen biedt, is het belangrijk om op te merken dat sommige katten kunnen wennen aan het stromende water en moeite kunnen hebben met de overgang naar stilstaand water. Het kan nodig zijn om je kat geleidelijk aan de waterfontein te laten wennen om dit probleem te voorkomen.

Tips

Introductie en gewenning:

Introduceer de Snoots Waterfontein geleidelijk aan je kat. Plaats deze naast de huidige waterbron en verhoog geleidelijk de tijd dat de fontein in gebruik is. Geef je kat de tijd om te wennen aan het stromende water en stimuleer het gebruik door positieve bekrachtiging, zoals beloningen of lof.

Regelmatig onderhoud:

Om ervoor te zorgen dat de Snoots Waterfontein optimaal functioneert, is regelmatig onderhoud belangrijk. Reinig de fontein wekelijks, volg de instructies van de fabrikant voor het schoonmaken van het filtersysteem en vervang indien nodig de filters. Schoon water is essentieel voor de gezondheid van je kat.

Positionering en plaatsing:

Plaats de waterfontein op een rustige plek waar je kat zich comfortabel voelt. Vermijd het plaatsen van de fontein naast de kattenbak of voerbak, aangezien katten de voorkeur geven aan gescheiden ruimtes voor deze activiteiten. Door de juiste positionering kan je kat gemakkelijk toegang krijgen tot het water en ervan genieten.

 • Watercirculatie
 • Capaciteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#5
Waterfontein Kat

Wil je een elegante drinkfontein die niet alleen perfect in je interieur past, maar ook de gezondheid van je huisdier bevordert? Maak kennis met de stijlvolle S.old drinkfontein. Deze fontein stimuleert de dorst van je huisdier en is voorzien van geavanceerde functies om ervoor te zorgen dat het water schoon en rijk aan zuurstof blijft. Met een capaciteit van 2,5 liter is deze fontein geschikt voor katten en kleine tot middelgrote honden. Ontdek hoe de S.old drinkfontein een positieve invloed kan hebben op het welzijn van je huisdier.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze test hebben we de S.old drinkfontein grondig onderzocht en zijn we tot de volgende bevindingen gekomen:

Watercirculatie en filtratie:

De S.old drinkfontein maakt gebruik van een geavanceerd drievoudig filtersysteem en een waterpomp om de watercirculatie te bevorderen. Dit zorgt ervoor dat het water continu wordt gefilterd en voorzien blijft van voldoende zuurstof. Het resultaat is schoon en vers water waar je huisdier graag van zal drinken.

Capaciteit en grootte:

Met een capaciteit van 2,5 liter is de S.old drinkfontein ideaal voor katten en kleine tot middelgrote honden. De fontein biedt voldoende water om je huisdier gehydrateerd te houden gedurende de dag, zonder dat je voortdurend het waterreservoir hoeft bij te vullen. Bovendien heeft de fontein een compact formaat dat perfect in verschillende interieurs past.

Gebruiksgemak en onderhoud:

De S.old drinkfontein is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het apparaat is fluisterstil, zodat het geen storend geluid maakt in huis. Daarnaast is de fontein energiezuinig, waardoor je geen hoge energierekeningen hoeft te verwachten. Het schoonmaken en onderhouden van de fontein is eenvoudig dankzij het afneembare waterreservoir en de vaatwasmachinebestendige onderdelen.

Voordelen

Hier zijn drie voordelen van de S.old drinkfontein:

Stimuleert de dorst van je huisdier:

De S.old drinkfontein is speciaal ontworpen om de dorst van je huisdier te stimuleren. Het stromende water trekt de aandacht van je huisdier en moedigt hem aan om meer te drinken. Dit kan helpen om uitdroging te voorkomen en de algehele gezondheid van je huisdier te bevorderen.

Schoon en zuurstofrijk water:

Dankzij het geavanceerde drievoudige filtersysteem en de waterpomp blijft het water in de S.old drinkfontein schoon en rijk aan zuurstof. De filters verwijderen vuil, haar en onzuiverheden, terwijl de waterpomp zorgt voor een constante watercirculatie. Hierdoor krijgt je huisdier altijd toegang tot vers en gezond water.

Stijlvol en geschikt voor interieurs:

De S.old drinkfontein combineert functionaliteit met stijl. Het elegante ontwerp past perfect in verschillende interieurstijlen en voegt een vleugje verfijning toe aan je huis. Je kunt nu zowel de gezondheid van je huisdier bevorderen als een esthetisch aantrekkelijk element toevoegen aan je interieur.

Nadeel

Hoewel de S.old drinkfontein vele voordelen biedt, is er één potentieel nadeel om op te merken:

Vereist regelmatig onderhoud:

Om ervoor te zorgen dat de drinkfontein optimaal presteert, is regelmatig onderhoud nodig. Het filtersysteem moet regelmatig worden vervangen en de fontein moet worden gereinigd om de vorming van bacteriën en algen te voorkomen. Dit vergt wat extra tijd en inspanning van de eigenaar.

Tips

Vervang filters op tijd:

De filters in de S.old drinkfontein spelen een cruciale rol bij het schoonhouden van het water. Zorg ervoor dat je de filters regelmatig vervangt volgens de instructies van de fabrikant. Dit zorgt ervoor dat het water altijd schoon en fris blijft voor je huisdier.

Reinig de fontein regelmatig:

Om een optimale hygiëne te behouden, is het belangrijk om de S.old drinkfontein regelmatig schoon te maken. Verwijder het waterreservoir en de onderdelen en reinig ze grondig met warm water en milde zeep. Controleer ook regelmatig op eventuele ophoping van vuil of kalkaanslag.

Houd het waterreservoir gevuld:

Zorg ervoor dat het waterreservoir van de drinkfontein altijd voldoende gevuld is, zodat je huisdier altijd toegang heeft tot vers water. Controleer regelmatig het waterpeil en vul indien nodig bij. Dit helpt uitdroging te voorkomen en zorgt ervoor dat je huisdier te allen tijde gehydrateerd blijft.

 • Watercirculatie
 • Capaciteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

Wat is een Waterfontein voor katten?

Een waterfontein voor je kat is een speciaal ontworpen apparaat dat stromend water biedt voor je kat om uit te drinken. Het is een alternatieve manier om je kat gehydrateerd te houden en te voorzien in zijn of haar behoefte aan vers water. In plaats van stilstaand water in een kom, pompt een waterfontein continu water en creëert het een aantrekkelijke stroming die katten instinctief aantrekt.

Waterfonteinen voor katten hebben meestal een waterreservoir, een pomp en een wateruitloop. De pomp pompt het water omhoog en laat het door de uitloop stromen, waardoor er een stromend watereffect ontstaat. Dit kan katten aanmoedigen om meer water te drinken, omdat ze van nature aangetrokken worden door bewegend water. Bovendien hebben veel waterfonteinen ook ingebouwde filters om het water schoon en vrij van onzuiverheden te houden.

Het gebruik van een waterfontein voor je kat heeft verschillende voordelen. Het stimuleert je kat om meer water te drinken, wat kan bijdragen aan een goede hydratatie en een gezonde urinewegfunctie. Bovendien kan het stromende water helpen om stilstaand water te vermijden, wat bacteriegroei kan bevorderen. Waterfonteinen kunnen ook handig zijn als je kat de neiging heeft om water uit andere bronnen te drinken, zoals de gootsteen of de wc.

Katten genieten over het algemeen van het drinken uit waterfonteinen vanwege het stimulerende effect en de versheid van het water. Het kan een leuke toevoeging zijn aan het dagelijks leven van je kat en tegelijkertijd bijdragen aan zijn of haar welzijn.

Waarop moet je letten bij het kopen van een Waterfontein?

Bij het kopen van een waterfontein voor katten zijn er verschillende belangrijke factoren waar je op moet letten. Hier zijn enkele punten die je moet overwegen:

Capaciteit

Kies een waterfontein met voldoende capaciteit om je kat gedurende langere tijd van vers water te voorzien. Dit is vooral belangrijk als je vaak van huis bent of meerdere katten hebt.

Watercirculatie

Controleer of de waterfontein een goede watercirculatie heeft. Katten zijn van nature aangetrokken tot stromend water, dus een fontein met een stromende beweging kan je kat aanmoedigen om meer water te drinken.

Filtersysteem

Een filtersysteem is essentieel om het water schoon en vrij van vuil en haar te houden. Controleer welk type filtersysteem de waterfontein gebruikt en hoe vaak de filters moeten worden vervangen.

Geluidsniveau

Let op het geluidsniveau van de waterfontein. Sommige fonteinen kunnen luidruchtig zijn, wat je kat kan afschrikken. Kies een fontein die stil genoeg is, zodat het je kat niet stoort.

Materiaal

Controleer het materiaal waarvan de waterfontein is gemaakt. Het moet van hoogwaardige en niet-giftige materialen zijn gemaakt, zodat het veilig is voor je kat om van te drinken.

Onderhoudsgemak

Overweeg hoe gemakkelijk de waterfontein schoon te maken is. Een fontein met afneembare onderdelen en die vaatwasmachinebestendig zijn, maakt het schoonmaken veel eenvoudiger.

Veiligheid

Controleer of de waterfontein stabiel is en niet gemakkelijk kan worden omgestoten. Dit voorkomt dat water wordt gemorst en zorgt ervoor dat je kat veilig kan drinken zonder zichzelf te verwonden.

Grootte en ontwerp

Overweeg de grootte van de waterfontein in relatie tot de beschikbare ruimte in je huis. Kies een ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is en bij de inrichting van je huis past. Het is belangrijk om de behoeften van je kat in overweging te nemen bij het kiezen van een waterfontein. Sommige katten geven de voorkeur aan stromend water, terwijl anderen mogelijk een voorkeur hebben voor een stille fontein. Door deze factoren in gedachten te houden, kun je een waterfontein kiezen die je kat aanspreekt en stimuleert om gehydrateerd te blijven.

Waarom een waterfontein voor je kat kopen?

Het hebben van een waterfontein voor katten biedt verschillende voordelen die kunnen bijdragen aan het welzijn van je kat. Hier zijn enkele redenen waarom mensen ervoor kiezen om een waterfontein voor hun katten te kopen:

Stimulatie van het drinkgedrag: Katten hebben de neiging om minder water te drinken wanneer ze alleen toegang hebben tot stilstaand water. Een waterfontein creëert een constante stroming, wat katten kan aanmoedigen om meer te drinken.

Hygiëne: Stilstaand water kan snel vervuild raken door stof, haren en andere verontreinigingen. Een waterfontein is vaak uitgerust met een filter om vuil en bacteriën te verwijderen, waardoor het water schoner en veiliger is voor je kat om te drinken.

Preventie van urinewegproblemen: Voldoende hydratatie is essentieel voor de gezondheid van de urinewegen bij katten. Door ervoor te zorgen dat je kat voldoende water binnenkrijgt met behulp van een waterfontein, kun je mogelijk urinewegproblemen zoals kristalvorming en verstopping helpen voorkomen.

Stimulatie en entertainment: Sommige katten zijn gefascineerd door bewegend water. Een waterfontein kan dienen als een bron van stimulatie en entertainment voor je kat, waardoor ze nieuwsgierig worden en gestimuleerd worden om te drinken.

Gemak en tijdbesparing: Een waterfontein zorgt voor een constante toevoer van vers water, zelfs wanneer je niet thuis bent. Hierdoor hoef je minder vaak het waterbakje bij te vullen en ben je minder afhankelijk van regelmatig water verversen.

Hoewel deze voordelen niet uitputtend zijn, laten ze zien waarom mensen ervoor kiezen om een waterfontein voor hun katten aan te schaffen. Door te investeren in een waterfontein kun je de gezondheid, het comfort en het welzijn van je kat bevorderen.

Welke verschillende type Waterfontein voor je kat zijn er?

Er zijn verschillende types waterfonteinen voor katten beschikbaar, elk met hun eigen ontwerp en functies. Hier zijn enkele veelvoorkomende types waterfonteinen voor katten:

 • Elektrische waterfonteinen: Deze fonteinen werken op elektriciteit en hebben een ingebouwde pomp die het water circuleert. Ze zijn meestal uitgerust met verschillende drinkgebieden, zoals stromend water, een waterval of een vijverachtige kom. Elektrische fonteinen kunnen instelbare snelheden hebben en sommige modellen hebben zelfs programmeerbare timers.
 • Zwaartekrachtgevoede waterfonteinen: Deze fonteinen werken op basis van zwaartekracht, waarbij het water automatisch wordt bijgevuld vanuit een reservoir wanneer het niveau in de drinkkom afneemt. Ze hebben geen pomp en vereisen geen elektriciteit. Zwaartekrachtgevoede fonteinen zijn eenvoudig in gebruik en vereisen geen constante monitoring.
 • Keramische waterfonteinen: Deze fonteinen zijn gemaakt van keramisch materiaal, wat duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is. Keramiek helpt ook om het water koel te houden. Deze fonteinen hebben vaak aantrekkelijke ontwerpen en kunnen een esthetische toevoeging zijn aan je interieur.
 • Roestvrijstalen waterfonteinen: Deze fonteinen zijn gemaakt van roestvrij staal, wat duurzaam is en bestand tegen bacteriën. Roestvrijstalen fonteinen zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen helpen bij het handhaven van de waterkwaliteit.
 • Draagbare waterfonteinen: Deze fonteinen zijn compact en gemakkelijk mee te nemen, waardoor je je kat onderweg van vers water kunt voorzien. Ze zijn ideaal voor reizen, wandelingen of uitstapjes naar de dierenarts.

Bij het kiezen van een waterfontein voor je kat is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van je kat, de grootte van de fontein, de capaciteit en het gemak van schoonmaken en onderhoud. Elk type waterfontein heeft zijn eigen voordelen, dus kies er een die het beste past bij de behoeften van zowel jou als je kat.

Op deze pagina:

Veelgestelde vragen

Waarom houden sommige katten van waterfonteinen?

Sommige katten hebben een natuurlijke aantrekkingskracht voor bewegend water. Het kan te maken hebben met hun voorouders die in het wild op zoek gingen naar stromend water om te drinken, omdat dit vaak veiliger en schoner is dan stilstaand water.

Is een waterfontein veilig voor katten?

Ja, waterfonteinen die speciaal zijn ontworpen voor katten zijn over het algemeen veilig. Ze zijn voorzien van filters om het water schoon te houden en hebben meestal laagspanningspompen om mogelijke gevaren te minimaliseren.

Zijn waterfonteinen goed voor de gezondheid van katten?

Ja, waterfonteinen kunnen de gezondheid van katten ten goede komen. Ze moedigen katten aan om meer water te drinken, wat kan helpen bij het voorkomen van uitdroging en het bevorderen van een gezonde nierfunctie. Bovendien kan het drinken van meer water helpen bij het verminderen van urinewegproblemen bij katten.

Moet ik mijn kat dwingen om een waterfontein te gebruiken?

Nee, je kunt je kat niet dwingen om een waterfontein te gebruiken. Sommige katten zullen er van nature van genieten, terwijl anderen er misschien geen interesse in tonen. Het is belangrijk om katten altijd de keuze te geven en alternatieve waterbronnen beschikbaar te stellen, zoals gewone waterbakken.

Moet ik een waterfontein gebruiken als mijn kat geen interesse toont?

Nee, als je kat geen interesse toont in een waterfontein, is dat prima. Het belangrijkste is dat je kat voldoende toegang heeft tot vers en schoon water. Je kunt verschillende waterbakken op verschillende plaatsen in huis plaatsen om ervoor te zorgen dat je kat altijd gemakkelijk water kan vinden.

Hoe onderhoud ik een waterfontein voor mijn kat?

Het onderhoud van een waterfontein omvat meestal het regelmatig vervangen van het water en het schoonmaken van de fontein zelf. Volg de specifieke instructies van de fabrikant over het vervangen van filters en het reinigen van de onderdelen om ervoor te zorgen dat de waterfontein schoon en veilig blijft voor je kat.

Zijn er alternatieven voor waterfonteinen voor katten?

Ja, als je kat geen interesse heeft in een waterfontein, zijn er alternatieven beschikbaar. Sommige katten geven de voorkeur aan brede en ondiepe waterbakken, terwijl anderen liever stromend water uit een kraan drinken. Het belangrijkste is om je kat voldoende waterbronnen aan te bieden die schoon en toegankelijk zijn.

Onze favoriet

Onlangs heb ik de Happy Things drinkfontein getest, de ultieme dorstlesser voor huisdieren. Deze innovatieve fontein, speciaal ontworpen voor katten en honden, heeft mijn verwachtingen overtroffen. Mijn huisdier geniet nu van fris, schoon en stromend water, terwijl ik gemoedsrust en comfort ervaar.

Beste prijs op BOL.com