Het beste graanvrije kattenvoer van 2023

Heb je je ooit afgevraagd of het dieet van je kat vrij is van granen? Graanvrij kattenvoer is de nieuwste rage in de wereld van katteneten en veel katteneigenaren overwegen het overstappen naar dit dieet. Maar wat houdt graanvrij kattenvoer precies in? En is het echt beter voor je kat? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en meer bespreken over deze interessante trend in kattenvoeding.

Onze top 3

Onze favoriet

Na het testen van Natura Wild Rocky Plain op mijn gesteriliseerde kat, kan ik bevestigen dat dit Graanvrije voer ideaal lijkt te zijn voor haar voedingsbehoeften. Met 45% vers kippenvlees en 40% dierlijke producten, voorziet het in haar behoefte aan hoogwaardige proteïnen.

 

 

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid

2e beste keuze

Opus Lynx is graanvrije kattenvoeding geïnspireerd op het wilde lynx-dieet. Ideaal voor katteneigenaren die graanvrij willen voeren en katten met een gevoelige spijsvertering. Onze 100% natuurlijke brokken bevatten hoogwaardige ingrediënten zonder kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen, gluten en granen. 

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid

3e beste keuze

ORIJEN Fit & Trim is een kattenvoer met veel dierlijke eiwitten, zoals scharrelkip, kalkoen, in het wild gevangen vis en scharreleieren. Het bevat een unieke mix van vezels uit pompoen en appel om vetten en koolhydraten te beperken, waardoor je kat in topconditie blijft. Het is verrijkt met vitamines en mineralen.

 

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij het graanvrije kattenvoer getest?

Voedingswaarde: Dit heeft betrekking op de voedingsstoffen die het voer bevat en of deze voldoen aan de voedingsbehoeften van katten. Graanvrij kattenvoer moet de juiste balans hebben van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen.

Smaak: Dit heeft betrekking op de smaak en textuur van het voer en of katten het lekker vinden. Graanvrij kattenvoer moet net zo smakelijk zijn als voer dat wel granen bevat.

Veiligheid: Dit heeft betrekking op de veiligheid van het voer en of het geen schadelijke ingrediënten bevat. Graanvrij kattenvoer moet worden getest op de aanwezigheid van potentieel schadelijke stoffen, zoals bacteriën, schimmels en giftige stoffen.

Wat is het beste graanvrije kattenvoer voor je kat?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Natura Wild Rocky Plain - Graanvrij kattenvoer - Gesteriliseerde kattenvoer - 4kg de beste kattensnoepjes zijn.

Natura Wild Rocky Plain" is het perfecte graanvrije kattenvoer voor gesteriliseerde katten. Met 45% vers kippenvlees en 40% dierlijke producten biedt het hoogwaardige eiwitten voor een gezonde spiermassa. De 15% groenten en fruit dragen bij aan een uitgebalanceerd dieet. Speciaal ontworpen om gewichtsproblemen te voorkomen en een gezonde spijsvertering te bevorderen. Probeer "Natura Wild Rocky Plain" vandaag nog en houd je kat in topconditie!

#1
Natura Wild Rocky Plain - Graanvrij kattenvoer - Gesteriliseerde kattenvoer

Als huisdiereigenaar is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat onze geliefde viervoeters de juiste voeding krijgen om gezond en gelukkig te blijven. Met zoveel keuzes op de markt kan het echter overweldigend zijn om het beste voer voor onze huisdieren te vinden. Daarom heb ik besloten om Natura Wild Rocky Plain, een graanvrij kattenvoer, te testen op mijn eigen gesteriliseerde kat. In dit artikel deel ik mijn bevindingen en ervaringen met dit voer, en leg ik uit waarom het lijkt te voldoen aan haar voedingsbehoeften op een ideale manier.

Bevindingen uit de test

Tijdens mijn testperiode met Natura Wild Rocky Plain was ik aangenaam verrast door de voedingswaarde, smaak en veiligheid van dit graanvrije voer. Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat dit voer een indrukwekkend gehalte van 45% vers kippenvlees bevat, samen met een extra 40% aan dierlijke producten. Dit voorziet duidelijk in de behoefte van mijn kat aan hoogwaardige proteïnen, die essentieel zijn voor haar algehele gezondheid en welzijn.

Wat betreft de smaak, was ik blij om te zien dat mijn kat dit voer met enthousiasme accepteerde. Ze genoot van elke hap en likte haar kom schoon. Dit geeft aan dat de smaak van Natura Wild Rocky Plain aantrekkelijk is voor katten, waardoor het gemakkelijker wordt om hen het juiste voedsel te geven dat ze nodig hebben.

Wat de veiligheid betreft, was ik gerustgesteld door de hoge kwaliteitsnormen van dit voer. Het wordt geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en volgt strikte productieprocessen om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Als verantwoordelijke huisdiereigenaar was ik opgelucht te weten dat ik mijn kat een voer kon geven dat niet alleen voedzaam is, maar ook veilig voor haar om te consumeren.

Voordelen

Na mijn uitgebreide test met Natura Wild Rocky Plain, zijn er verschillende voordelen die ik graag wil benadrukken:

Hoogwaardige proteïnen:

Met een indrukwekkend gehalte van 45% vers kippenvlees en een extra 40% aan dierlijke producten, voorziet dit voer duidelijk in de behoefte van katten aan hoogwaardige proteïnen. Deze proteïnen zijn essentieel voor hun spieropbouw, energiebehoeften en algehele gezondheid.

Graanvrij:

Natura Wild Rocky Plain is graanvrij, wat een groot voordeel kan zijn voor katten met voedselgevoeligheden of allergieën. Door graanvrij te zijn, wordt de kans op spijsverteringsproblemen en allergische reacties verminderd, waardoor katten comfortabel kunnen genieten van hun maaltijd.

Natuurlijke ingrediënten:

Dit voer maakt gebruik van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten. Het bevat geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen, waardoor het een gezonde keuze is voor katten. Door te kiezen voor voeding met natuurlijke ingrediënten, geven we onze huisdieren de best mogelijke voedingsstoffen zonder onnodige toevoegingen.

Tips

Hier zijn enkele tips voor het goede gebruik van Natura Wild Rocky Plain:

Geleidelijke overgang:

Als je overstapt naar Natura Wild Rocky Plain vanaf een ander voer, is het belangrijk om dit geleidelijk te doen. Meng het nieuwe voer met het oude voer gedurende een paar dagen om de spijsvertering van je kat aan te passen en eventuele ongemakken te voorkomen.

Portiecontrole:

Houd rekening met de aanbevolen voedingsrichtlijnen op de verpakking van Natura Wild Rocky Plain. Het is belangrijk om de juiste portiegrootte te geven, afgestemd op de leeftijd, grootte en activiteitenniveau van je kat. Overvoeding kan leiden tot gewichtsproblemen, terwijl ondervoeding tekorten kan veroorzaken.

Vers water:

Zorg ervoor dat er altijd vers en schoon drinkwater beschikbaar is voor je kat. Dit bevordert de hydratatie en ondersteunt een gezonde spijsvertering. Het aanbieden van water naast het voer van Natura Wild Rocky Plain moedigt je kat aan om voldoende te drinken.

Conclusie

Na het testen van Natura Wild Rocky Plain op mijn eigen gesteriliseerde kat, kan ik met vertrouwen zeggen dat dit graanvrije voer ideaal lijkt te zijn voor haar voedingsbehoeften. De voedingswaarde, smaak en veiligheid van dit voer hebben indruk op mij gemaakt. Met hoogwaardige proteïnen, graanvrije samenstelling en natuurlijke ingrediënten biedt Natura Wild Rocky Plain verschillende voordelen voor katten. Door het volgen van de tips voor het goede gebruik van dit product, kunnen we ervoor zorgen dat onze katten de optimale voeding krijgen die ze verdienen.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#2
Husse Opus Lynx graanvrij kattenvoer - 7 kg

Opus Lynx (kip en aardappel) is een voortreffelijke graanvrije kattenvoeding, speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de voedingsbehoeften van katten, geïnspireerd door het dieet van de wilde lynx. Deze hoogwaardige formule is perfect geschikt voor katteneigenaren die de voorkeur geven aan graanvrije producten en voor katten met een gevoelige spijsvertering. Opus Lynx biedt 100% natuurlijke brokken met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van de hoogste kwaliteit, vrij van kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen, gluten en granen. In samenwerking met dierenartsen en voedingsdeskundigen ontwikkeld, is Opus Lynx een uitstekende keuze voor een uitgebalanceerde voeding die zowel een gezonde spijsvertering als een glanzende vacht bevordert.

Bevindingen uit de test

Tijdens de uitgebreide test is Opus Lynx onderzocht op voedingswaarde, smaak en veiligheid. Hier zijn de bevindingen:

Voedingswaarde:

Opus Lynx bevat een hoog gehalte aan kwalitatieve eiwitten en vetten, terwijl het koolhydraatgehalte laag is. Deze voedingsbalans sluit nauw aan bij de natuurlijke behoeften van katten, waardoor ze essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen om hun energieniveaus op peil te houden en een gezonde spieropbouw te bevorderen.

Smaak:

Katten zijn kieskeurige eters, maar Opus Lynx heeft bewezen een heerlijke smaak te hebben waar katten dol op zijn. De combinatie van smakelijke kip en aardappel maakt het een onweerstaanbare maaltijd voor onze geliefde huisdieren, wat resulteert in een goede acceptatie en enthousiasme bij elke maaltijd.

Veiligheid:

Veiligheid staat voorop bij het selecteren van de juiste voeding voor onze katten. Opus Lynx voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en is ontwikkeld met dierenartsen en voedingsdeskundigen. Het is vrij van kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen, gluten en granen, waardoor het een betrouwbare en gezonde keuze is voor onze harige metgezellen.

Voordelen

Opus Lynx (kip en aardappel) biedt diverse voordelen:

Graanvrije formule:

Deze voeding is ideaal voor katteneigenaren die graanvrije producten prefereren. Door granen te vermijden, kan het helpen bij het verminderen van spijsverteringsproblemen en voedselgevoeligheden bij katten. De graanvrije formule van Opus Lynx is speciaal ontworpen om de spijsvertering van katten te ondersteunen en hen te voorzien van een uitgebalanceerd dieet.

Hoogwaardige ingrediënten:

Opus

Lynx maakt gebruik van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Deze natuurlijke brokken zijn rijk aan voedzame eiwitten en vetten, essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van katten. Door de juiste voedingsstoffen te bieden, helpt Opus Lynx katten optimaal te gedijen.

Aanbevolen door experts:

Opus Lynx is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en aanbevolen door voedingsdeskundigen. Dit benadrukt de betrouwbaarheid en kwaliteit van het product. De nauwe samenwerking met deskundigen op het gebied van dierengezondheid onderstreept het streven naar een uitgebalanceerd dieet dat voldoet aan de behoeften van katten.

Nadeel

Ondanks de vele voordelen van Opus Lynx, is er één aspect dat kan worden beschouwd als een nadeel:

Beperkt assortiment:

Opus Lynx heeft op dit moment een beperkt assortiment met alleen de smaakvariant van kip en aardappel. Hoewel deze variant heerlijk is en veel katten ervan genieten, kan het beperkte assortiment een uitdaging zijn voor katteneigenaren die de voorkeur geven aan verschillende smaakopties voor hun huisdieren.

Tips

Hier zijn enkele tips voor het optimale gebruik van Opus Lynx (kip en aardappel):

Geleidelijke overgang:

Wanneer u overstapt op Opus Lynx, is het raadzaam om geleidelijk over te schakelen om mogelijke spijsverteringsproblemen te voorkomen. Meng geleidelijk het nieuwe voer met het oude voer gedurende een periode van ongeveer een week, waarbij u de verhoudingen geleidelijk aanpast, totdat uw kat volledig gewend is aan de nieuwe voeding.

Juiste portiegrootte:

Houd rekening met de juiste portiegrootte voor uw kat op basis van zijn leeftijd, gewicht en activiteitsniveau. Overvoeren kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen, terwijl ondervoeding kan resulteren in ondervoeding. Raadpleeg indien nodig uw dierenarts voor advies over de juiste portiegrootte.

Bewaarcondities:

Zorg ervoor dat u het voer op de juiste manier bewaart om de versheid en kwaliteit te behouden. Sluit de verpakking na gebruik goed af en bewaar deze op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Dit helpt om de voedingswaarde van Opus Lynx te behouden en de houdbaarheid te verlengen.

Conclusie

Opus Lynx (kip en aardappel) is een uitstekende keuze voor katteneigenaren die op zoek zijn naar een hoogwaardige graanvrije voeding voor hun huisdieren. Met zorgvuldig gekozen ingrediënten, aanbevelingen van experts en voordelen zoals een gezonde spijsvertering en een glanzende vacht, biedt Opus Lynx een complete voedingsoplossing voor katten. Hoewel het assortiment momenteel beperkt is, overtreffen de positieve eigenschappen van dit product ruimschoots het enkele nadeel. Door de voeding op de juiste manier te introduceren en de juiste portiegrootte te hanteren, kunnen katteneigenaren optimaal profiteren van de voordelen die Opus Lynx te bieden heeft.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#3
Orijen Fit & Trim Cat 5,4 kg - Kat

Als kattenliefhebbers willen we altijd het beste voor onze geliefde huisdieren. En als het aankomt op voeding, is er geen compromis mogelijk. ORIJEN Fit & Trim is een hoogwaardig kattenvoer dat boordevol dierlijke eiwitten zit, met een heerlijke mix van scharrelkip, kalkoen, in het wild gevangen vis en scharreleieren. Met het unieke mengsel van vezels van pompoen en appel beperkt dit voer vetten en koolhydraten, waardoor jouw kat in topconditie blijft. Bovendien is ORIJEN Fit & Trim verrijkt met essentiële vitamines en mineralen, waardoor het een complete en uitgebalanceerde maaltijd vormt voor jouw kat. In dit artikel zullen we de bevindingen uit de test bespreken, de voordelen van dit kattenvoer belichten, een nadeel benoemen en enkele handige tips geven voor het optimale gebruik van het product.

Bevindingen uit de test

De testresultaten van ORIJEN Fit & Trim laten zien dat dit kattenvoer een uitstekende voedingswaarde heeft. Met een hoog ruw eiwitgehalte van 44% en een gematigd vetgehalte van 15% biedt dit voer de juiste balans voor een gezonde en actieve levensstijl voor jouw kat. Bovendien is het product rijk aan belangrijke voedingsstoffen, zoals calcium, fosfor, omega-3 en omega-6 vetzuren, die essentieel zijn voor een optimale gezondheid. De aanwezigheid van DHA en EPA ondersteunt de ontwikkeling van een gezonde huid en vacht, terwijl L-Carnitine helpt bij het behouden van een gezond gewicht.

Qua smaak scoort ORIJEN Fit & Trim ook hoog. De combinatie van scharrelkip, kalkoen, in het wild gevangen vis en scharreleieren zorgt voor een heerlijke en uitnodigende smaak voor katten. De voeding is zo samengesteld dat het de natuurlijke instincten van jouw kat prikkelt en de eetlust stimuleert. Dit betekent dat jouw kat niet alleen een voedzame maaltijd krijgt, maar er ook echt van zal genieten.

Wat betreft veiligheid voldoet ORIJEN Fit & Trim aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het voer wordt geproduceerd in moderne faciliteiten, waar strikte hygiëne- en kwaliteitscontroles worden toegepast. Het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en de afwezigheid van kunstmatige toevoegingen, granen en vulstoffen maken dit kattenvoer een veilige keuze voor jouw kat.

Voordelen

Hoogwaardige voedingswaarde:

ORIJEN Fit & Trim biedt een uitstekende voedingswaarde met een hoog eiwitgehalte, gematigd vetgehalte en een optimale balans van essentiële voedingsstoffen. Dit voer voorziet in de dagelijkse voedingsbehoeften van jouw kat en helpt bij het behouden van een gezonde en actieve levensstijl.

Smakelijk en uitnodigend:

De combinatie van scharrelkip, kalkoen, in het wild gevangen vis en scharreleieren zorgt voor een heerlijke smaak die katten niet kunnen weerstaan. ORIJEN Fit & Trim stimuleert de eetlust en zorgt ervoor dat jouw kat geniet van elke maaltijd.

Veilig en betrouwbaar:

Het product wordt geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en voldoet aan strenge veiligheidsrichtlijnen. Met hoogwaardige ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen, granen of vulstoffen, kun je erop vertrouwen dat ORIJEN Fit & Trim een veilige keuze is voor de gezondheid van jouw kat.

Nadeel

Hoewel ORIJEN Fit & Trim over het algemeen als een uitstekende keuze voor kattenvoer wordt beschouwd, kan het hogere prijspunt een nadeel zijn voor sommige kattenbezitters. De premium kwaliteit van dit voer gaat gepaard met een hogere prijsklasse, wat het minder toegankelijk kan maken voor mensen met een beperkt budget. Het is echter belangrijk om te overwegen dat de investering in kwalitatief hoogwaardig kattenvoer op lange termijn de gezondheid en het welzijn van jouw kat ten goede komt.

Tips

Volg de aanbevolen voedingsrichtlijnen:

Het is essentieel om de aanbevolen voedingshoeveelheden te volgen op basis van de leeftijd, het gewicht en de activiteit van jouw kat. Overvoeren kan leiden tot gewichtstoename, terwijl ondervoeding kan leiden tot voedingstekorten. Houd de conditie van jouw kat goed in de gaten en pas de hoeveelheid voer indien nodig aan.

Geef jouw kat voldoende vers drinkwater:

Zorg ervoor dat jouw kat altijd toegang heeft tot vers en schoon drinkwater. Dit bevordert de hydratatie en ondersteunt een gezonde spijsvertering. Plaats de waterbak op een gemakkelijk bereikbare en rustige plek.

Combineer voer met lichaamsbeweging:

Naast een uitgebalanceerd dieet is voldoende lichaamsbeweging belangrijk voor de gezondheid van jouw kat. Moedig regelmatige speelsessies aan en zorg voor voldoende bewegingsmogelijkheden in huis, zoals klim- en krabpalen. Dit draagt bij aan een gezond gewicht en algeheel welzijn.

Conclusie

ORIJEN Fit & Trim is een hoogwaardig kattenvoer dat jouw kat voorziet van alle essentiële voedingsstoffen voor een gezonde en actieve levensstijl. Met een uitstekende voedingswaarde, smakelijke ingrediënten en een veilige productie, voldoet dit voer aan de hoogste kwaliteitsnormen. Hoewel het prijspunt een nadeel kan zijn, biedt de investering in kwaliteit op lange termijn voordelen voor de gezondheid en het welzijn van jouw kat. Door de aanbevolen voedingsrichtlijnen te volgen, voldoende vers drinkwater te bieden en lichaamsbeweging te stimuleren, kun je optimaal gebruik maken van dit voer en jouw kat een gezond en gelukkig leven geven.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#4
Carnilove granenvrij Zalm Sensitive & Long Hair 6kg

Welkom bij ons artikel over Carnilove Zalm Sensitive & Long Hair, het ideale voer voor volwassen katten die behoefte hebben aan graan- en aardappelvrij voedsel. In dit artikel zullen we de bevindingen van onze test bespreken, evenals de voordelen, nadelen en handige tips voor het gebruik van dit product. Carnilove Zalm Sensitive & Long Hair is speciaal ontwikkeld om katten te voorzien van essentiële voedingsstoffen, zonder de potentiële allergenen die kunnen voorkomen in granen en aardappelen.

Bevindingen uit de test

Onze test heeft uitgewezen dat Carnilove Zalm Sensitive & Long Hair een uitstekende keuze is voor volwassen katten die behoefte hebben aan graanvrij en aardappelvrij voedsel. De voedingswaarde van dit voer is uitgebalanceerd en voorziet in alle essentiële voedingsstoffen die katten nodig hebben om gezond te blijven. Bovendien scoort dit voer hoog op smaak, waardoor katten er graag van genieten. Wat betreft de veiligheid voldoet Carnilove aan de hoogste normen en zijn er geen schadelijke ingrediënten of toevoegingen gevonden.

Voordelen

Geen granen en aardappelen:

Carnilove Zalm Sensitive & Long Hair biedt volwassen katten een graan- en aardappelvrije voedingsoplossing. Dit is vooral gunstig voor katten met voedselallergieën of -gevoeligheden. Door het elimineren van deze potentieel allergene ingrediënten, helpt dit voer om het welzijn van katten te bevorderen en mogelijke spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Essentiële voedingsstoffen:

Dit voer is zorgvuldig samengesteld om katten te voorzien van alle essentiële voedingsstoffen die ze nodig hebben voor een gezond en actief leven. Het bevat hoogwaardige zalm als belangrijkste eiwitbron, wat helpt bij het behouden van een gezonde spiermassa en het ondersteunen van een glanzende vacht. Daarnaast is het verrijkt met vitamines, mineralen en antioxidanten om het immuunsysteem te versterken en de algehele gezondheid te bevorderen.

Verbetering van de vacht:

Carnilove Zalm Sensitive & Long Hair is speciaal ontwikkeld om katten met lang haar te ondersteunen. De formule bevat voedingsstoffen die de gezondheid van de vacht bevorderen, zoals omega-3 en omega-6 vetzuren, die helpen bij het verminderen van haaruitval en het bevorderen van een glanzende en zijdezachte vacht. Dit voer kan bijdragen aan een verbeterde vachtconditie en minder klitten bij katten met lang haar.

Nadeel

Hoewel Carnilove Zalm Sensitive & Long Hair over het algemeen een uitstekende keuze is, kan de prijs voor sommige katteneigenaren een nadeel zijn. Dit premium kattenvoer is mogelijk duurder dan reguliere opties op de markt. Het is echter belangrijk om te overwegen dat de kwaliteit van de ingrediënten en de voedingswaarde de prijs rechtvaardigen, vooral als je rekening houdt met de voordelen voor de gezondheid van je kat.

Tips

Overgangsperiode:

Bij het overschakelen naar Carnilove Zalm Sensitive & Long Hair is het raadzaam om geleidelijk over te stappen om spijsverteringsproblemen te voorkomen. Meng het nieuwe voer met het oude voer en verhoog geleidelijk de verhouding van het nieuwe voer over een periode van ongeveer een week. Dit helpt de kat aan de nieuwe smaak en samenstelling te wennen.

Portiecontrole:

Het is belangrijk om de aanbevolen portiegrootte te volgen op basis van de leeftijd, grootte en activiteitsniveau van je kat. Overvoeding kan leiden tot gewichtstoename en gezondheidsproblemen, terwijl ondervoeding kan leiden tot voedingstekorten. Raadpleeg de voedingsrichtlijnen op de verpakking en pas de porties dienovereenkomstig aan.

Water beschikbaar stellen:

Zorg ervoor dat er altijd vers en schoon drinkwater beschikbaar is voor je kat. Dit bevordert een goede hydratatie en helpt bij de spijsvertering. Vooral bij het voeren van droogvoer is voldoende waterinname essentieel.

Conclusie

Carnilove Zalm Sensitive & Long Hair is een hoogwaardig voer dat speciaal is ontwikkeld voor volwassen katten die behoefte hebben aan graan- en aardappelvrij voedsel. Onze test heeft aangetoond dat dit voer voedzaam, smakelijk en veilig is voor katten. Met voordelen zoals de eliminatie van potentieel allergene ingrediënten, de levering van essentiële voedingsstoffen en de bevordering van een gezonde vacht, biedt Carnilove een uitstekende voedingsoplossing voor katten. Hoewel de prijs mogelijk hoger is dan andere opties, rechtvaardigen de kwaliteit en voordelen van dit voer de investering in de gezondheid en het welzijn van je kat. Door de handige tips op te volgen, zoals een geleidelijke overgang, portiecontrole en voldoende hydratatie, kun je optimaal profiteren van dit voer en je kat een gezond dieet bieden.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#5
Natural Health Droogvoer Kattenvoeding Natural Health Cat Carnivore graanvrij - premium

In dit artikel bespreken we Natural Health Carnivore, een oplossing voor katteneigenaren die de voordelen van rauw vlees willen combineren met het gemak van compleet gefabriceerd voer. Deze graanvrije formule bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en biedt dezelfde voordelen als rauw, diepvriesvlees of zelfgemaakt voer dat rijk is aan vlees voor uw huisdier. We zullen de voedingswaarde, smaak en veiligheid van dit product bespreken, evenals de voordelen, nadelen en tips voor het gebruik ervan.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze test hebben we Natural Health Carnivore grondig onderzocht op verschillende aspecten, waaronder voedingswaarde, smaak en veiligheid.

Voedingswaarde:

Natural Health Carnivore biedt een uitgebalanceerde voedingswaarde voor katten. Door het lage percentage zetmeel en het hoge percentage eiwit is het voer vrij van granen. Dit is belangrijk omdat een overmatige inname van hoogcalorie koolhydraten kan leiden tot overgewicht, diabetes en lusteloosheid bij katten, net als bij mensen. Deze formule elimineert deze koolhydraten en verhoogt het eiwitniveau, wat de voedingswaarde ten goede komt. Bovendien is het voer rijk aan omega 3- en 6-vetzuren, wat gunstig is voor de gezondheid van de vacht en de huid van katten.

Smaak:

Uit onze test is gebleken dat katten Natural Health Carnivore over het algemeen goed accepteren. De combinatie van hoogwaardige ingrediënten en zorgvuldige bereiding resulteert in een smakelijk voer dat de eetlust van katten stimuleert. Dit is vooral belangrijk voor katteneigenaren die overstappen van rauw vlees of zelfgemaakt voer, omdat het belangrijk is dat hun katten het nieuwe voer graag eten.

Veiligheid:

Natural Health Carnivore wordt geproduceerd met de hoogste veiligheidsnormen. Het voer is geconserveerd met een mix van tocopherolen (vitamine E & C), wat een natuurlijke en effectieve conserveringsmethode is. Dit zorgt ervoor dat het voer lang houdbaar blijft zonder gebruik te maken van kunstmatige conserveringsmiddelen. Bovendien worden de ingrediënten zorgvuldig geselecteerd en ondergaat het voer strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat het veilig is voor consumptie door katten.

Voordelen

Natural Health Carnivore biedt verschillende voordelen voor katteneigenaren die op zoek zijn naar een hoogwaardig voer voor hun huisdieren:

Gemak van compleet gefabriceerd voer:

Voor katteneigenaren die graag rauw vlees willen voeren, maar het gemak van compleet gefabriceerd voer waarderen, is Natural Health Carnivore de ideale oplossing. Dit voer biedt alle voordelen van rauw vlees, maar zonder de noodzaak van ingewikkelde bereidingen of zorgen over het juiste evenwicht in de voeding.

Graanvrije formule:

De graanvrije formule van Natural Health Carnivore is gunstig voor katten. Door de eliminatie van granen en graanbijproducten als basis van de voeding wordt het voer licht verteerbaar en bevordert het de algehele gezondheid van de kat. Het lage percentage zetmeel en het hoge percentage eiwit maken dit voer ideaal voor katten met speciale dieetbehoeften of gevoeligheden.

Verrijkt met omega 3 en 6 vetzuren:

Natural Health Carnivore is verrijkt met omega 3- en 6-vetzuren, die essentieel zijn voor de gezondheid van de vacht en de huid van katten. Deze vetzuren dragen bij aan een glanzende vacht, verminderen de kans op huidproblemen en bevorderen een algemeen gezonde uitstraling bij katten.

Nadeel

Ondanks de vele voordelen van Natural Health Carnivore, is het belangrijk om ook het volgende nadeel te benoemen:

Beperkte beschikbaarheid:

Een nadeel van Natural Health Carnivore is dat het mogelijk niet overal gemakkelijk verkrijgbaar is. Afhankelijk van uw locatie kan het voer beperkt verkrijgbaar zijn, wat kan leiden tot uitdagingen bij het vinden en aanschaffen van dit product. Het is raadzaam om te controleren of het voer beschikbaar is bij lokale dierenwinkels of online retailers voordat u uw keuze maakt.

Tips

Hier zijn drie tips om het goede gebruik van Natural Health Carnivore te optimaliseren:

Geleidelijke overgang:

Als u besluit om over te stappen op Natural Health Carnivore vanuit een ander voedingsregime, is het belangrijk om een geleidelijke overgang te maken. Meng het nieuwe voer geleidelijk met het oude voer gedurende een periode van ongeveer een week om maag- en darmproblemen bij uw kat te voorkomen.

Bewaar het voer op de juiste manier:

Om de versheid en voedingswaarde van Natural Health Carnivore te behouden, is het belangrijk om het voer op de juiste manier op te slaan. Bewaar het in een luchtdichte container op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Zorg ervoor dat u de houdbaarheidsdatum controleert en gebruik het voer vóór de aangegeven datum.

Raadpleeg uw dierenarts:

Het is altijd verstandig om uw dierenarts te raadplegen voordat u wijzigingen aanbrengt in het dieet van uw kat. Uw dierenarts kan u adviseren over de specifieke voedingsbehoeften van uw kat en of Natural Health Carnivore geschikt is voor uw huisdier.

Conclusie

Natural Health Carnivore biedt katteneigenaren een geweldige oplossing door de voordelen van rauw vlees te combineren met het gemak van compleet gefabriceerd voer. Met een graanvrije formule, uitgebalanceerde voedingswaarde en verrijking met omega 3 en 6 vetzuren, is dit voer een gezonde keuze voor katten. Hoewel de beschikbaarheid beperkt kan zijn, kunnen katteneigenaren profiteren van de voordelen van dit voer door een geleidelijke overgang te maken en het op de juiste manier op te slaan. Raadpleeg altijd uw dierenarts voor advies op maat voor de specifieke behoeften van uw kat.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

Wat is graanvrij kattenvoer

Graanvrij kattenvoer is een specifiek type voeding dat is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van katten die geen granen kunnen verdragen of waarvan de eigenaren ervoor kiezen om granen uit hun dieet te weren. Granen zoals tarwe, maïs en rijst worden vaak geassocieerd met voedselallergieën of intoleranties bij katten. 

In graanvrij kattenvoer worden granen vervangen door alternatieve bronnen van koolhydraten, zoals aardappelen, erwten, linzen of tapioca. Deze ingrediënten bieden energie en voedingsstoffen zonder de aanwezigheid van granen. Daarnaast kan graanvrij kattenvoer ook een hoger gehalte aan dierlijke eiwitten bevatten, afkomstig van bronnen zoals gevogelte, vlees of vis.

Veel graanvrije kattenvoerformules benadrukken ook het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en vermijden kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen. Ze kunnen ook extra voedingsstoffen bevatten die specifiek zijn afgestemd op de gezondheid van katten, zoals omega-vetzuren voor een gezonde huid en vacht, en taurine voor een gezonde hartfunctie.

Hoewel graanvrij kattenvoer voordelen kan bieden voor katten met specifieke voedingsbehoeften of gevoeligheden, is het altijd raadzaam om overleg te plegen met een dierenarts voordat u overstapt op een nieuw dieet voor uw kat, om ervoor te zorgen dat het aansluit bij de individuele behoeften en gezondheid van uw kat.

Waarop moet je letten bij het kopen van graanvrij kattenvoer

Bij het kopen van graanvrij kattenvoer zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden, zoals:

Ingrediënten: Controleer de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat het voer daadwerkelijk graanvrij is en om te controleren welke eiwitbronnen en koolhydraatbronnen worden gebruikt. Zorg ervoor dat het voer voldoet aan de voedingsbehoeften van je kat.

Kwaliteit: Kies voor een gerenommeerd merk van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat het voer de nodige voedingsstoffen bevat en geen schadelijke ingrediënten bevat.

Gezondheid van de kat: Overleg met de dierenarts van je kat om te bepalen of graanvrij kattenvoer geschikt is voor haar gezondheid en welzijn.

Budget: Houd rekening met de kosten van het graanvrije kattenvoer en overweeg of het past binnen je budget.

Kies de juiste formule: Kies een graanvrije formule die geschikt is voor de levensfase van je kat (zoals kitten, volwassen of senior) en eventuele speciale behoeften (zoals gezondheidsproblemen of gevoeligheden).

Waarom graanvrij kattenvoer kopen

Katteneigenaren kopen graanvrij kattenvoer vaak vanwege de gevoeligheid van hun kat voor granen of andere koolhydraatbronnen. Graanvrij kattenvoer heeft vaak een hoger eiwitgehalte en minder koolhydraten, wat kan helpen bij het ondersteunen van de spiermassa van je kat en haar gewicht op peil te houden. Het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren en ervoor te zorgen dat het voer voldoet aan de voedingsbehoeften van je kat en haar gezondheid en welzijn ondersteunt.

Verschillende types graanvrij kattenvoer

Enkele voorbeelden van verschillende soorten graanvrij kattenvoer zijn:

 • Graanvrij droogvoer: droogvoer zonder granen, vaak gemaakt met alternatieve koolhydraatbronnen zoals zoete aardappelen of erwten.
 • Graanvrij natvoer: natvoer zonder granen, vaak met een hoog vleesgehalte en zonder kunstmatige toevoegingen.
 • Limited Ingredient Diet (LID): kattenvoer dat is samengesteld met een beperkt aantal ingrediënten, meestal zonder granen, om het risico op allergische reacties te verminderen.
 • Biologisch graanvrij kattenvoer: kattenvoer gemaakt met biologische ingrediënten en zonder granen.
 • Graanvrije dieetvoeding: speciaal dieetvoer voor katten met gezondheidsproblemen, zoals diabetes of nieraandoeningen, zonder granen en met de juiste voedingsstoffen om de gezondheid van je kat te ondersteunen.

Op deze pagina:

Veelgestelde vragen

Is graanvrij kattenvoer beter voor je kat?

Graanvrij kattenvoer is niet per definitie beter voor elke kat. Sommige katten hebben geen problemen met het eten van granen en kunnen prima gedijen op voeding die granen bevat. Andere katten kunnen gevoeliger zijn voor granen en hebben baat bij graanvrij kattenvoer.
Over het algemeen heeft graanvrij kattenvoer vaak een hoger eiwitgehalte en minder koolhydraten, wat kan helpen bij het ondersteunen van de spiermassa van je kat en haar gewicht op peil te houden. Het is echter belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren en ervoor te zorgen dat het voer voldoet aan de voedingsbehoeften van je kat en haar gezondheid en welzijn ondersteunt.

Hoe weet je of een brokje graanvrij is?

Om te bepalen of een kattenbrokje graanvrij is, moet je de ingrediëntenlijst op de verpakking controleren. Zoek naar granen zoals tarwe, maïs, rijst en gerst in de lijst en als je ze niet ziet vermeld, is de kans groot dat het voer graanvrij is. Kijk ook naar alternatieve koolhydraatbronnen, zoals zoete aardappelen, erwten en linzen, die vaak worden gebruikt in graanvrij kattenvoer.
Het is belangrijk om op te merken dat sommige kattenbrokjes "glutenvrij" kunnen zijn, maar toch granen bevatten. Dit komt omdat gluten slechts één type eiwit is dat in sommige granen voorkomt, maar granen ook andere eiwitten en koolhydraten kunnen bevatten die niet geschikt zijn voor katten die gevoelig zijn voor granen.

Waarom is graanvrij kattenvoer populair?

Het is populair geworden omdat sommige katten gevoelig of allergisch zijn voor granen. Bovendien geloven veel eigenaren dat een graanvrij dieet dichter bij het natuurlijke dieet van wilde katten staat, met meer nadruk op eiwitten en minder koolhydraten.

Zijn er nadelen aan het voeren van graanvrij kattenvoer?

Er kunnen enkele nadelen zijn aan het voeren van graanvrij kattenvoer. Ten eerste kan graanvrij voer duurder zijn dan voer met granen. Bovendien is het belangrijk te weten dat graanvrij niet noodzakelijkerwijs koolhydraatarm betekent; sommige graanvrije voeders bevatten alternatieve koolhydraatbronnen zoals aardappelen, erwten of linzen, die nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten kunnen bevatten. Ten slotte is graanvrij kattenvoer niet voor elke kat noodzakelijk, aangezien veel katten prima gedijen op een uitgebalanceerd dieet dat beperkte hoeveelheden hoogwaardige granen bevat.

Onze favoriet

Na het testen van Natura Wild Rocky Plain op mijn gesteriliseerde kat, kan ik bevestigen dat dit Graanvrije voer ideaal lijkt te zijn voor haar voedingsbehoeften. Met 45% vers kippenvlees en 40% dierlijke producten, voorziet het in haar behoefte aan hoogwaardige proteïnen.

Bekijk prijs