De beste houtkorrels kattenbak van 2023

Als kattenliefhebber weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om de juiste kattenbakvulling te kiezen. Houtkorrels zijn een populair alternatief voor traditionele kattenbakvulling van klei of silica. Niet alleen zijn ze milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, maar ze hebben ook andere voordelen, zoals het verminderen van geurtjes en het bevorderen van een gezonde pootgezondheid van je kat. In dit artikel zullen we meer ingaan op de voordelen van houtkorrels en waarom ze een goede keuze kunnen zijn voor jouw huisdier.

Onze top 3

Onze favoriet

Katten zijn net als mensen kieskeurig over de hygiëne van hun toilet. Helaas biedt een gewone kattenbak niet dezelfde hygiënische voordelen als een modern toilet. Het resultaat: onaangename geurtjes, vastgekoekte urine en uitwerpselen die de kat liever elders achterlaat. Gelukkig biedt de JC Pets biologisch afbreekbare kattenbakvulling uitkomst: een unieke samenstelling die zichzelf afbreekt en geurtjes, uitwerpselen en de kat in de bak houdt! Deze kattenbakvulling is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de JC Pets Zelfreinigende Kattenbak. De vocht absorberende houtkorrels veranderen in contact met vocht in zaagsel en vallen door het filterrooster, waardoor urine en vaste ontlasting worden gescheiden. Bij gebruik van een normale kattenbak wordt urine vastgehouden, waardoor het niet in de bakbodem trekt. Dag hardnekkige geurtjes! 

 • Absorptievermogen
 • Stofvorming
 • Milieuvriendelijkheid

2e beste keuze

Als kattenbezitter weet je dat een kattenbak soms flink wat ongemakken met zich meebrengt. Van witte pootafdrukken op de vloer tot een vervelende geur in huis en het regelmatig moeten verschonen van de bak. PeeWee houtkorrels bieden hier een duurzame oplossing voor. Gebruik de houtkorrels in combinatie met een PeeWee kattenbak, zoals de EcoHûs of EcoDome, voor het beste resultaat. De houtkorrels zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor gebruik in deze kattenbakken. De PeeWee houtkorrels zijn gemaakt van zaagsel van de Zweedse fijnspar, waardoor ze 100% biologisch afbreekbaar zijn. Bovendien bevatten de korrels geen geurstoffen, bindmiddelen of chemicaliën. De korrels absorberen meer vocht dan andere houtkorrels en neutraliseren geurtjes volledig. Een laagje van slechts 2 cm in de bovenbak is voldoende en eens per week dient het vervuilde zaagsel uit de onderbak te worden weggegooid.

 • Absorptievermogen
 • Stofvorming
 • Milieuvriendelijkheid

3e beste keuze

De Easypets Biodegradable Classic Houtkorrels Kattenbakvulling van 20 liter is een milieuvriendelijk en bacterievrij alternatief voor traditionele kattenbakvulling. Deze kattenbakvulling is speciaal ontworpen om snel vocht op te nemen en de kattenbak hygiënisch en schoon te houden. Het is een goed alternatief voor de Tooper Houtkorrel 20 liter en de PeeWee houtkorrels. Easypets houtkorrels zijn gemaakt van hoogwaardig gerecycled hout en zijn daarom speciaal geschikt voor sanitaire behoeften van huisdieren. De kattenbakvulling is stofvrij en van premium kwaliteit. Dankzij een speciaal droogproces heeft het een zeer goede absorberende werking. Het neutraliseert nare geurtjes en heeft een frisse natuurlijke dennegeur. Bovendien is het FSC-gecertificeerd, wat betekent dat het materiaal afkomstig is uit duurzaam en verantwoord beheerde bossen.

 

 • Absorptievermogen
 • Stofvorming
 • Milieuvriendelijkheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de houtkorrels kattenbak getest?

De 3 criteria waarop een houtkorrels kattenbak getest wordt zijn:

Absorptievermogen: Het absorptievermogen van de houtkorrels wordt getest om te zien hoe goed ze urine en geuren absorberen. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de kattenbak onaangenaam gaat ruiken en om de kattenbak langer te kunnen gebruiken voordat deze vervangen moet worden.

Stofvorming: Het stofvormingsniveau van de houtkorrels wordt ook getest om te zien hoeveel stof er vrijkomt wanneer de korrels worden gebruikt. Te veel stof kan leiden tot ademhalingsproblemen bij zowel katten als mensen.

Milieuvriendelijkheid: De milieuvriendelijkheid van de houtkorrels wordt getest om te zien hoe duurzaam en hernieuwbaar ze zijn, en hoe gemakkelijk ze kunnen worden afgevoerd en gerecycled. Dit is belangrijk omdat veel kattenbezitters milieubewuster willen zijn en de impact van hun huisdieren op het milieu willen verminderen.

Wat is de beste houtkorrel voor je kattenbak?

De beste kattenbakvulling houtkorrels: JC Pets Kattenbakvulling - Houtkorrels

Deze houtkorrels kattenbak is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele kattenbakvulling. Gemaakt van natuurlijke materialen, biedt het uitstekende geurcontrole en absorptie-eigenschappen, terwijl het ook biologisch afbreekbaar is. Een gezonde en praktische keuze voor zowel katten als hun eigenaren.

#1
JC Pets Kattenbakvulling - Houtkorrels

Net als wij mensen houden ook katten van een schoon en fris toilet. Helaas, tot mijn teleurstelling, leveren de meeste kattenbakken niet de hygiëne die we kennen van onze moderne toiletten. Van stinkende geuren tot vastgekoekte urine en uitwerpselen, ik heb het allemaal meegemaakt met mijn kat, wat er soms toe leidde dat ze haar behoefte buiten de bak deed. Maar, met de JC Pets biologisch afbreekbare Kattenbakvulling heb ik eindelijk een oplossing gevonden voor deze problemen.

Deze kattenbakvulling heeft een unieke, 100% zelf-afbreekbare formule, speciaal ontwikkeld voor de JC Pets Zelfreinigende Kattenbak die ik gebruik. De houtkorrels, die vocht absorberen, veranderen bij contact met urine in zaagsel en vallen door het filterrooster, waardoor urine en ontlasting gescheiden worden. Het resultaat? Geen urine meer die in de bakbodem blijft plakken, en dus geen nare geurtjes meer. Dankzij deze kattenbakvulling zijn die onaangename, penetrante geuren voorgoed verleden tijd!

De JC Pets biologisch afbreekbare Kattenbakvulling, verpakt in een 16L - 10KG formaat dat lang meegaat, bestaat uit 100% houtkorrels. Dit is een milieuvriendelijk alternatief voor het traditionele kattengrit dat ik eerder gebruikte. Wat ik echt waardeer aan de houtkorrels is hun natuurlijke dennegeur die helpt om onaangename geurtjes te neutraliseren. Bovendien zijn de korrels stofvrij, waardoor mijn kat geen grit op haar pootjes krijgt en er minder rommel buiten de kattenbak wordt verspreid. 

Naar mijn ervaring is de JC Pets Kattenbakvulling een vriendelijk alternatief voor zowel dieren, het milieu als mensen in vergelijking met gewone kattenkorrels. Het is zelf-afbreekbaar en vocht absorberend, waardoor de kattenbak droog en geurvrij blijft. Precies zoals kattenbakvulling hoort te zijn. Ik waardeer dat JC Pets volledig achter dit product staat en een risicovrije aankoop aanbiedt. Als ik ooit ontevreden zou zijn met mijn aankoop, is hun klantenservice er om me te helpen. Wat mij betreft is het een 'kat in het bakkie'!

 • Absorptievermogen
 • Stofvorming
 • Milieuvriendelijkheid
Klik voor de beste prijs

#2
Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling

PeeWee houtkorrels voor een milieuvriendelijke kattenbak

Een van de grootste nadelen van het hebben van katten is het schoonmaken van de kattenbak. Traditionele kattenbakvullingen zoals klei, silica en bentoniet kunnen ongewenste bijwerkingen hebben zoals kattenpootjes op het laminaat, de regelmatige noodzaak om de bak schoon te maken en een vervelende geur in de woonkamer. PeeWee houtkorrels bieden hier de oplossing. Voor optimaal resultaat worden de PeeWee houtkorrels aanbevolen in combinatie met een PeeWee kattenbak, zoals de EcoHûs of EcoDome. Het unieke karakter van de PeeWee houtkorrels komt het beste tot zijn recht in een PeeWee kattenbak.

De houtkorrels zijn gemaakt van Zweeds fijnspar zaagsel en zijn daarom 100% biologisch afbreekbaar. De korrels bevatten geen geurstoffen, bindmiddelen of andere chemicaliën en hebben een hoge vochtopname. Geurtjes worden effectief geneutraliseerd en de korrels zijn bovendien stofvrij. Slechts een laagje van 2 cm houtkorrels is nodig in de bovenbak en eens per week moet het vervuilde zaagsel uit de onderbak worden weggegooid. Met een zak van 9 kg (14 liter) kan je ongeveer 4 maanden vooruit!

 • Absorptievermogen
 • Stofvorming
 • Milieuvriendelijkheid
Klik voor de beste prijs

#3
Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling

Easypets Biodegradable Classic Houtkorrels Kattenbakvulling van 20 liter biedt een milieuvriendelijk, bacterievrij en stofvrij alternatief voor reguliere kattenbakvulling, met een snelle vochtabsorptie voor een hygiënische en schone kattenbak. Dit product is het beste alternatief voor Tooper Houtkorrel 20 liter en PeeWee houtkorrels. Easypets houtkorrels worden geproduceerd van de hoogste kwaliteit gerecycled hout, speciaal voor de sanitaire behoeften van huisdieren. De Easypets Classic Wooden kattenbakvulling is een stuifvrije en milieuvriendelijke sanitaire vulling van premium kwaliteit voor huisdieren, met een speciaal droogproces voor een zeer goede absorptie. De houtkorrels hebben een frisse natuurlijke dennegeur die nare geurtjes neutraliseert. Bovendien is dit product FSC-gecertificeerd, wat bevestigt dat het materiaal afkomstig is uit duurzaam en verantwoord beheerde bossen.

 • Absorptievermogen
 • Stofvorming
 • Milieuvriendelijkheid
Klik voor de beste prijs

#4
Cats Best Oko Plus Korrels - Kattenbakvulling

Cat's Best Original is een uiterst absorberende klontvormende kattenbakvulling van wereldklasse. Dankzij de natuurlijke, fijne vezelstructuur van de plantenvezels kan Cat's Best Original maar liefst 7 keer meer watervolume absorberen dan traditionele kattenbakvullingen - dat is een indrukwekkende 700%! Nare geuren worden permanent geneutraliseerd en vastgehouden in de kern van de vezels. Deze kattenbakvulling werkt natuurlijk tegen geurtjes en bacteriën en biedt uitstekende absorptie. Bovendien gaat een zak Cat's Best Original tot wel 4-6 weken mee en is het zeer voordelig en efficiënt in gebruik. Deze kattenbakvulling biedt totale geurcontrole, is composteerbaar, 100% biologisch afbreekbaar en produceert aantoonbaar minder restafval. Licht van gewicht en makkelijk in gebruik!

 • Absorptievermogen
 • Stofvorming
 • Milieuvriendelijkheid
Klik voor de beste prijs

#5
Husse Eco Stro Houtkorrels Kattenbakvulling

ECO Strö is een volledig natuurlijk product dat is FSC® gecertificeerd. Het wordt gemaakt van duurzaam geproduceerd zaagsel afkomstig uit Zweedse bossen van dennen- en sparrenbomen. Deze pellets hebben een zeer hoog absorptievermogen en zijn vrij van schadelijke toevoegingen. Door de natuurlijke vezelstructuur worden geuren geneutraliseerd en vastgehouden in de kern van de vezel. Belangrijkste voordelen van ECO Strö zijn dat het een 100% natuurlijk product is, zonder toegevoegde geurstoffen en schadelijke stoffen. Het heeft een hoog absorptievermogen en biedt natuurlijke geurbestrijding. De pellets zijn composteerbaar en biologisch afbreekbaar. Het FSC® label garandeert dat het hout afkomstig is van verantwoord beheerde bossen, gerecycled materiaal of gecontroleerd hout. De verpakking van ECO Strö is milieuvriendelijk en gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. De kattenbakvulling wordt geleverd in papieren zakken van 3 kg die kunnen worden weggegooid in de papiercontainer.

 • Absorptievermogen
 • Stofvorming
 • Milieuvriendelijkheid
Klik voor de beste prijs

Wat zijn houtkorrels kattenbakvulling?

Houtkorrels kattenbak is een soort kattenbakvulling gemaakt van samengeperste houtvezels. Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor traditionele kattenbakvullingen zoals klei, silica of grind. Houtkorrels zijn meestal gemaakt van gerecyclede houtmaterialen en zijn biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Ze hebben ook de neiging om minder stof te produceren dan andere soorten kattenbakvullingen. Houtkorrels kunnen een beetje duurder zijn dan traditionele kattenbakvullingen, maar sommige katteneigenaren vinden dat het de extra kosten waard is vanwege de voordelen voor het milieu en de geurbeheersing.

Waarop moet je letten bij het kopen van houtkorrels voor je kattenbak?

Bij het kopen van houtkorrels voor je kattenbak zijn er een aantal zaken waarop je kunt letten:

Absorptievermogen: Het is belangrijk dat de houtkorrels goed vocht kunnen absorberen om te voorkomen dat urine en uitwerpselen zich ophopen in de bak en onaangename geurtjes veroorzaken.

Geurcontrole: Kies voor houtkorrels die geurtjes neutraliseren in plaats van ze te maskeren met kunstmatige geurstoffen.

Milieuvriendelijkheid: Kies voor houtkorrels die biologisch afbreekbaar zijn en bij voorkeur zijn gemaakt van duurzaam geproduceerd hout.

Stofvrij: Zorg ervoor dat de houtkorrels geen stof produceren dat schadelijk kan zijn voor jou en je kat.

Compatibiliteit: Sommige houtkorrels werken het beste in combinatie met specifieke kattenbakken. Controleer daarom of de houtkorrels compatibel zijn met de kattenbak die je hebt of van plan bent te kopen.

Waarom houtkorrels kattenbakvulling kopen?

Houtkorrels kattenbak kan voor verschillende redenen een goede keuze zijn. Zo zijn houtkorrels natuurlijk en milieuvriendelijk, omdat ze gemaakt zijn van samengeperst houtzaagsel en daardoor biologisch afbreekbaar zijn. Ook absorberen ze vocht goed, waardoor geurtjes worden verminderd en de kattenbak langer schoon blijft. Daarnaast zijn houtkorrels stofvrij en daardoor beter voor de gezondheid van zowel de kat als de eigenaar. Tot slot zijn houtkorrels vaak lichter in gewicht dan andere kattenbakvullingen, waardoor de kattenbak makkelijker schoon te maken en te verschonen is.

Welke verschillende type houtkorrels kattenbakvulling zijn er?

 • Naaldhoutkorrels
 • Tarwekorrels
 • Maiskorrels
 • Papierkorrels
 • Zaagselkorrels
 • Houtvezelkorrels
 • Pijnboomkorrels
 • Kokoskorrels
 • Kleikorrels
 • Bentonietkorrels

Veelgestelde vragen

Hoe werken houtkorrels kattenbakvullingen?

Wanneer de houtkorrels in aanraking komen met vocht, absorberen ze het op en vormen ze compacte, stevige klonten. Deze klonten kunnen vervolgens gemakkelijk worden weggegooid.

Zijn houtkorrels kattenbakvullingen veilig voor katten?

Ja, houtkorrels kattenbakvullingen zijn veilig voor katten. Ze bevatten geen chemicaliën of toevoegingen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de kat.

Hoe vaak moet ik de kattenbakvulling vervangen?

De frequentie van het vervangen van de kattenbakvulling hangt af van de grootte van de kattenbak, het aantal katten en hoe vaak ze deze gebruiken. Over het algemeen wordt aanbevolen om de kattenbakvulling om de paar dagen te vervangen.

Zijn houtkorrels kattenbakvullingen geurloos?

Houtkorrels kattenbakvullingen hebben meestal een natuurlijke houtgeur, maar deze is niet overweldigend en verdwijnt meestal na een paar dagen. Sommige fabrikanten voegen ook geurverwijderaars toe aan hun houtkorrels kattenbakvullingen om geuren te verminderen.

Hoeveel houtkorrels kattenbakvulling heb ik nodig?

De hoeveelheid houtkorrels kattenbakvulling die nodig is, hangt af van de grootte van de kattenbak en de voorkeur van de kat. Over het algemeen wordt aanbevolen om een laag van ongeveer 5 cm kattenbakvulling aan te brengen.

Kan ik houtkorrels kattenbakvullingen doorspoelen?

Nee, houtkorrels kattenbakvullingen zijn niet geschikt om door het toilet te spoelen. De klonten kunnen verstoppingen veroorzaken in de leidingen en het rioolstelsel.

Zijn houtkorrels kattenbakvullingen duurder dan traditionele kattenbakvullingen?

Houtkorrels kattenbakvullingen zijn meestal duurder dan traditionele kattenbakvullingen op basis van klei of silica. Dit komt omdat ze milieuvriendelijker zijn en biologisch afbreekbaar, waardoor ze duurder zijn om te produceren.

Onze favoriet

Katten houden net als mensen van een schone en frisse toiletruimte. Helaas is de gemiddelde kattenbak niet altijd even hygiënisch. Geurtjes, aangekoekte urine en uitwerpselen zijn niet bepaald aantrekkelijk voor de kat. Gelukkig biedt de biologisch afbreekbare kattenbakvulling van JC Pets uitkomst! De unieke samenstelling zorgt ervoor dat de vocht absorberende houtkorrels bij contact met vocht veranderen in zaagsel en door het filterrooster vallen. Zo worden urine en ontlasting gescheiden en blijft de kattenbak droog en fris. Dag nare geurtjes! Deze houtkorrels zijn 100% zelf-afbreekbaar en speciaal ontwikkeld voor gebruik bij de JC Pets Zelfreinigende Kattenbak. De verpakking bevat 16 liter/10 kg kattenbakvulling, wat 3x langer meegaat dan normale kattenbakvulling. Bovendien is deze kattenbakvulling verrijkt met een natuurlijke dennengeur die penetrante geurtjes maskeert. En er is nog meer goed nieuws: deze houtkorrels blijven niet plakken aan voetkussentjes en laten geen sporen achter. De JC Pets Kattenbakvulling is het ideale alternatief voor reguliere kattenkorrels. Het is niet alleen diervriendelijk, maar ook nog eens milieuvriendelijk en mensvriendelijk. Kat in 't bakkie! En als je onverhoopt toch niet tevreden bent, staat de klantenservice voor je klaar.

Bekijk prijs