Het beste Hypoallergeen kattenvoer van 2023

Heeft je pluizige metgezel last van voedselgevoeligheden of allergieën? Maak je geen zorgen! Hypoallergeen kattenvoer is de redder in nood voor onze gevoelige katachtige vrienden. Deze speciaal geformuleerde voeding biedt de juiste balans van voedingsstoffen, terwijl het rekening houdt met de gevoeligheden van je kat. Een gezonde maaltijd zonder jeuk of niesbuien! Hypoallergeen kattenvoer bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die het risico op allergische reacties verminderen, zodat je geliefde kat zorgeloos kan genieten van haar maaltijd. Ontdek de wereld van hypoallergeen kattenvoer en zeg vaarwel tegen voedselgerelateerde ongemakken, want een blije kat is een blije eigenaar!

Onze top 3

Onze favoriet

Prins VitalCare Skin & Intestinal Hypoallergic: Speciaal ontwikkeld voor volwassen katten met voedselovergevoeligheid en maagdarmproblemen. De geselecteerde eiwitbronnen, zoals eend en aardappel, verminderen de kans op overgevoeligheidsreacties. Voedingsvezels zorgen voor een gezonde darmflora en goed verteerbare ingrediënten zorgen voor een optimale opname van voedingsstoffen. Omega-3 vetzuren verbeteren de conditie van de huid en vacht en hebben een ontstekingsremmende werking. Verkrijgbaar in geselecteerde Pets Place winkels en op Bol.com.

 • Eiwitbron
 • Koolhydratenbron
 • Voedingsstoffen

2e beste keuze

De graanvrije variant van dit kattenvoer is een uitstekende keuze voor volwassen katten die wat minder actief zijn en een gezond gewichtsbehoud nodig hebben. Deze voeding is speciaal ontwikkeld om je kat te voorzien van alle voedingsstoffen die hij nodig heeft, zonder de toevoeging van granen die soms allergische reacties veroorzaken. Het hoge eiwitgehalte zorgt ervoor dat je kat voldoende bouwstoffen binnenkrijgt om zijn spieren en andere lichaamssystemen gezond te houden. De variant is gemaakt met ingrediënten zoals vers vlees en groenten, die de voeding lekkerder maken en ook bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

 • Eiwitbron
 • Koolhydratenbron
 • Voedingsstoffen

3e beste keuze

Natural Greatness Atlantic Sea Recipe is een voedzaam hypoallergeen kattenvoer geschikt voor volwassen katten, gesteriliseerde katten en senioren. Dit recept is speciaal ontwikkeld zonder granen en bevat hoge percentages verse zalm, wat resulteert in een optimale verhouding van omega-6 en omega-3 vetzuren ter bevordering van een gezonde huid en glanzende vacht. Bovendien is dit recept laag in calorieën en draagt het bij aan een gezond gewichtsbehoud van jouw kat. Kortom, Natural Greatness Atlantic Sea Recipe biedt jouw kat alle voedingsstoffen die hij nodig heeft voor een gezonde en gelukkige levensstijl.

 • Eiwitbron
 • Koolhydratenbron
 • Voedingsstoffen

Op deze pagina:

Waarop hebben wij het hypoallergene kattenvoer getest?

Eiwitbron: De eiwitbron in het voer wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het niet een van de meest voorkomende allergenen bevat, zoals rundvlees, kip of vis.

Koolhydratenbron: Ook de koolhydratenbron wordt gecontroleerd om te voorkomen dat het voer granen bevat die vaak verantwoordelijk zijn voor allergische reacties bij katten.

Voedingsstoffen: Het voer wordt getest om ervoor te zorgen dat het voldoende voedingsstoffen bevat die essentieel zijn voor de gezondheid van de kat, zoals eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen.

Wat is het beste Hypoallergene kattenvoer?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Prins VitalCare Diet Skin & Intestinal Hypoallergeen Kattenvoer 1,5 kg het beste voer is.

#1
Prins VitalCare Diet en Skin; Intestinal Hypoallergeen Kattenvoer 1,5 kg

Ik heb onlangs de VitalCare dieet Skin & Intestinal Hypoallergic van Prins Petfoods uitgeprobeerd voor mijn volwassen kat die kampt met voedselovergevoeligheid, huidproblemen en occasionele maagdarmklachten. Ik heb dit specifieke product gekocht bij een van de geselecteerde Pets Place winkels, waar het exclusief verkrijgbaar is.

Wat me vooral aantrok, was de belofte van één enkele eiwitbron en koolhydraatbron in de samenstelling, waardoor de kans op overgevoeligheidsreacties aanzienlijk vermindert. De gekozen eiwitbronnen, namelijk eend en aardappel, leken mijn kat goed te bevallen en veroorzaakten geen ongewenste reacties.

Een opvallend kenmerk van deze dieetvoeding is de toevoeging van Manno-Oligo-Saccharide (MOS) en Fructo-Oligo-Sacchariden (FOS). Deze stoffen hebben een positieve invloed op de darmflora en zorgen voor nuttige voedingsvezels. Bovendien merkte ik dat de ingrediënten zeer goed verteerbaar zijn, wat resulteerde in een optimale opname van voedingsstoffen.

Een belangrijk aspect dat me aansprak, was de toevoeging van vitaminen en mineralen om het immuunsysteem van mijn kat te ondersteunen. Bovendien bevat deze voeding ook Omega-3 vetzuren die de kwaliteit van de vacht en de conditie van de gevoelige huid van mijn kat verbeteren. Ik merkte dat deze vetzuren ook hielpen bij het verminderen van ontstekingen.

Tenslotte was ik aangenaam verrast door de smaak van deze voeding. Ondanks de zorgvuldig geselecteerde en specifieke ingrediënten, leek mijn kat het bijzonder lekker te vinden. De hoge verteerbaarheid zorgde er ook voor dat mijn kat de voeding gemakkelijk kon verteren. Al met al was mijn ervaring met de VitalCare dieet Skin & Intestinal Hypoallergic van Prins Petfoods zeer positief.

 • Eiwitbron
 • Koolhydratenbron
 • Voedingsstoffen
Klik voor de beste prijs

#2
Riverwood Indoor Kat - Ultra Premium Kattenvoer - Graanvrij - 6Kg - Kip, Eend & Zalm - Hypoallergeen

Speciaal voor jouw volwassen kat die minder actief is en een gezond gewichtsbehoud nodig heeft, is er nu een graanvrije voedingsvariant beschikbaar. Deze voeding is ontworpen om te voorzien in de behoeften van katten die minder bewegen en meer kans hebben op overgewicht. De graanvrije formule zorgt voor een gezonde en uitgebalanceerde voeding, terwijl het helpt om het gewicht van jouw kat op een gezond niveau te houden.

Deze voeding is rijk aan hoogwaardige eiwitten en bevat een evenwichtige mix van essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen die jouw kat nodig heeft om gezond te blijven. Het hoge eiwitgehalte zorgt voor een goede spieropbouw en het lage vetgehalte helpt om het gewicht onder controle te houden.

Bovendien bevat deze voeding natuurlijke ingrediënten zoals vlees, vis en groenten die goed verteerbaar zijn en de voeding voorzien van de nodige smaak. De graanvrije formule is vrij van onnodige vulstoffen en bevat alleen voedingsstoffen die jouw kat nodig heeft om gezond te blijven.

Geef jouw volwassen kat de beste voeding en kies voor deze graanvrije variant die helpt bij een gezond gewichtsbehoud en de juiste voedingsstoffen bevat voor een gezond en gelukkig leven.

 • Eiwitbron
 • Koolhydratenbron
 • Voedingsstoffen
Klik voor de beste prijs

#3
Natural Greatness Atlantic Sea Recipe - hypoallergeen - gesteriliseerd

De Natural Greatness Atlantic Sea Recipe is een fantastische optie voor volwassen katten, gesteriliseerde volwassen katten en senioren die op zoek zijn naar een hypoallergeen dieet. Dit recept is vrij van granen en bevat hoge percentages verse zalm, waardoor de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren optimaal is. Dit draagt bij aan het behoud van de juiste vetbalans en zorgt voor een gezonde huid en een glanzende vacht.

Bovendien heeft dit recept een laag caloriegehalte, waardoor het ideaal is voor katten die een gezond gewicht willen behouden. Het bevat alle voedingsstoffen die jouw kat nodig heeft voor een gezond en gelukkig leven, zonder onnodige toevoegingen die de gezondheid kunnen schaden.

Natural Greatness Atlantic Sea Recipe is een uitstekende keuze voor katten die op zoek zijn naar een gezonde voeding zonder granen en met hoge kwaliteit ingrediënten. Het ondersteunt een gezonde huid en vacht, en helpt om jouw kat op zijn ideale gewicht te houden. Kies voor de beste voeding voor jouw geliefde kat en probeer Natural Greatness Atlantic Sea Recipe vandaag nog.

 • Eiwitbron
 • Koolhydratenbron
 • Voedingsstoffen
Klik voor de beste prijs

#4
Premium - Hypoallergeen Lam - Katten (1-8 jaar) - Droogvoer - 3 x 2kg

Deze volledige diervoeder is speciaal ontworpen voor volwassen katten vanaf 1 jaar en is rijk aan kip en rijst, met lam als extra smaakvolle toevoeging. Het is een licht verteerbare voeding die het spijsverteringskanaal van gevoelige katten ondersteunt.

Deze voeding is samengesteld uit hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en bevat een hoog gehalte aan dierlijke eiwitbronnen. Het is daarom zeer geschikt voor kieskeurige katten en katten met voedselallergieën en/of huidproblemen. Het bevat alle benodigde vitaminen en mineralen in de juiste verhouding en is volledig diervriendelijk getest. Het is niet nodig om extra vitaminen of mineralen toe te voegen aan de voeding.

Deze voeding is optimaal verteerbaar en ondersteunt een goede huid- en vachtconditie, het immuunsysteem en de darmgezondheid/darmfunctie van jouw kat. Het is aan te raden om deze voeding droog te voeren, omdat het goed is voor het gebit van jouw kat.

Kies voor deze hoogwaardige voeding en geef jouw volwassen kat de beste zorg die hij of zij verdient.

 • Eiwitbron
 • Koolhydratenbron
 • Voedingsstoffen
Klik voor de beste prijs

#5
Prins Vitalcare Cat Hypo Allergeen; Vis, Gevogelte en Rund - Kattenvoer - 2 x 1.5 kg

VitalCare Sensitive Hypoallergic is de ideale voeding voor volwassen katten met een gevoelige spijsvertering, huid en vacht. Deze 100% natuurlijke voeding, afkomstig van Nederlandse bodem, bevat hoogwaardige, zeer goed verteerbare eiwitten uit vis, gecombineerd met voedingsvezels zoals Fructo-Oligo-Sacchariden (FOS), die zorgen voor een evenwichtige darmflora.

Deze hypoallergene voeding bevat slechts één geselecteerde eiwitbron, namelijk vis, waardoor de kans op een overgevoeligheidsreactie wordt verminderd. Daarnaast is de voeding verrijkt met omega-3 vetzuren, die bijdragen aan een verbeterde conditie van de gevoelige huid en zorgen voor een glanzende vacht.

De zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige ingrediënten zorgen voor een smakelijke voeding, terwijl de optimale mineralensamenstelling bijdraagt aan gezonde urinewegen en een gezond milieu in de blaas ondersteunt.

De voeding bevat onder andere maïs, gedehydreerde vis, maïsgluten, dierlijk vet (gevogelte, rund), rijst, gedroogde bietenpulp, gehydrolyseerde kippenlever, cellulose, zalmolie, gist, inuline (bron van FOS), mineralen, fructooligosaccharide (FOS) en plantenextracten.

Kies voor VitalCare Sensitive Hypoallergic en geef jouw gevoelige kat de beste voeding die hij of zij verdient. De voeding ondersteunt een evenwichtige darmflora, gezonde urinewegen en draagt bij aan een gezonde huid en vacht.

 • Eiwitbron
 • Koolhydratenbron
 • Voedingsstoffen
Klik voor de beste prijs

Wat is hypoallergeen kattenvoer

Hypoallergeen kattenvoer is speciaal samengesteld voer voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden. Dit voer bevat ingrediënten die minder snel allergische reacties veroorzaken, en helpt zo de kans op allergische symptomen bij gevoelige katten te verminderen. In gewoon kattenvoer kunnen bepaalde ingrediënten, zoals bepaalde eiwitbronnen (zoals kip, rund of vis), granen, zuivelproducten of kunstmatige toevoegingen, een allergische reactie veroorzaken bij gevoelige katten. Hypoallergeen kattenvoer wordt meestal gemaakt met alternatieve eiwitbronnen en beperkte ingrediënten om deze allergische reacties te voorkomen.

Waarop moet je letten bij het kopen van hypoallergeen kattenvoer

Bij het kopen van hypoallergeen kattenvoer zijn er een aantal aspecten waaraan je aandacht moet besteden:

Ingrediënten: Kies een voer met beperkte ingrediënten en alternatieve eiwitbronnen, zoals eend, konijn of gehydrolyseerde eiwitten, die minder snel allergische reacties veroorzaken.

Graanvrij: Overweeg een graanvrij voer, omdat granen soms allergische reacties kunnen veroorzaken bij katten.

Geen kunstmatige toevoegingen: Vermijd voer met kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen, omdat deze soms allergieën kunnen uitlokken.

Voedingswaarde: Zorg ervoor dat het voer alle essentiële voedingsstoffen bevat die je kat nodig heeft voor een uitgebalanceerd dieet.

Waarom hypoallergeen kattenvoer kopen

Je koopt hypoallergeen voer voor je kat omdat je huisdier voedselallergieën of gevoeligheden heeft, en je wilt ervoor zorgen dat je kat een uitgebalanceerd dieet krijgt zonder allergische reacties of ongemakken te ervaren. Hypoallergeen voer helpt om allergische symptomen te verminderen, waardoor je kat zich beter en gezonder voelt.

Verschillende types hypoallergeen kattenvoer

Er zijn verschillende soorten hypoallergeen kattenvoer beschikbaar om te voldoen aan de specifieke behoeften van gevoelige katten. Enkele voorbeelden zijn:

 • Limited Ingredient Diet (LID): Dit voer bevat een beperkt aantal ingrediënten om het risico op allergische reacties te minimaliseren. Vaak bevat het één enkele eiwitbron en één koolhydraatbron.
 • Gehydrolyseerd eiwitvoer: Dit voer bevat eiwitten die zijn afgebroken tot kleinere moleculen, waardoor ze minder snel allergische reacties veroorzaken.
 • Graanvrij voer: Dit voer bevat geen granen, zoals tarwe, maïs of rijst, die bij sommige katten allergische reacties kunnen veroorzaken.
 • Novel Protein Diet: Dit voer bevat ongebruikelijke of nieuwe eiwitbronnen, zoals eend, hert of konijn, waaraan katten waarschijnlijk niet eerder zijn blootgesteld en dus minder snel allergisch voor zijn.
 • Natuurlijk hypoallergeen voer: Dit voer bevat geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen, die soms allergieën kunnen uitlokken.

Elk van deze soorten hypoallergeen kattenvoer kan helpen om allergische reacties te voorkomen, afhankelijk van de specifieke voedselgevoeligheden van je kat.

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik erachter waar mijn kat allergisch voor is?

Het vaststellen van een allergie bij je kat kan een uitdaging zijn, maar door nauw samen te werken met je dierenarts kun je de oorzaak achterhalen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om een allergie bij je kat te ontdekken:

 1. Observeer de symptomen: Let op tekenen van allergieën bij je kat, zoals overmatig likken, krabben, haarverlies, huiduitslag, rode en ontstoken huid, braken, diarree of ademhalingsproblemen.

 2. Raadpleeg je dierenarts: Neem contact op met je dierenarts om je zorgen en observaties te bespreken. De dierenarts kan een lichamelijk onderzoek uitvoeren en mogelijk aanvullende tests aanbevelen, zoals bloedonderzoek of huidtests, om de oorzaak van de symptomen te achterhalen.

 3. Eliminatiedieet: Op advies van je dierenarts kun je beginnen met een eliminatiedieet om voedselallergieën te identificeren. Dit houdt in dat je je kat gedurende een bepaalde periode (meestal 8-12 weken) een hypoallergeen of beperkt ingrediëntendieet geeft. Als de symptomen verbeteren, kan dit erop wijzen dat je kat een voedselallergie heeft.

 4. Herintroductie van ingrediënten: Na de eliminatieperiode kun je, in overleg met je dierenarts, langzaam één voor één ingrediënten herintroduceren in het dieet van je kat. Dit helpt om te bepalen welk specifiek ingrediënt de allergische reactie veroorzaakt.

 5. Bevestiging en behandeling: Zodra je de oorzaak van de allergie hebt geïdentificeerd, kan je dierenarts een behandelplan opstellen om je kat comfortabel en gezond te houden. Dit kan bestaan uit het vermijden van het allergeen, het verstrekken van hypoallergeen voer en eventuele aanvullende medicatie.

Het is belangrijk om geduldig en consistent te zijn tijdens dit proces, en om nauw samen te werken met je dierenarts om de best mogelijke zorg voor je kat te garanderen.

Hoe weet ik of mijn kat hypoallergeen voer nodig heeft?

Als je kat symptomen vertoont die wijzen op een mogelijke voedselallergie of -intolerantie, zoals huiduitslag, jeuk, haarverlies, braken of diarree, kan het nodig zijn om hypoallergeen voer te overwegen. Raadpleeg altijd je dierenarts voordat je wijzigingen in het dieet van je kat aanbrengt.

Is hypoallergeen kattenvoer altijd graanvrij?

Hoewel veel hypoallergeen kattenvoer graanvrij is, betekent dit niet dat elk hypoallergeen voer automatisch graanvrij is. Lees altijd de ingrediëntenlijst en zoek naar voer dat specifiek als graanvrij wordt geëtiketteerd als dit belangrijk is voor je kat.

Kan ik hypoallergeen voer geven aan een kat zonder allergieën?

In de meeste gevallen is het geen probleem om hypoallergeen voer te geven aan een kat zonder allergieën, zolang het voer alle essentiële voedingsstoffen bevat die nodig zijn voor een uitgebalanceerd dieet. Toch is het raadzaam om eerst je dierenarts te raadplegen.

Hoe lang duurt het voordat ik verbetering zie bij mijn kat na het overschakelen op hypoallergeen voer?

Het kan enkele weken duren voordat je een verbetering ziet in de symptomen van je kat na het overschakelen op hypoallergeen voer. Dit komt omdat het enige tijd kan duren voordat het immuunsysteem van je kat kalmeert en de allergische reactie afneemt.

Is hypoallergeen kattenvoer duurder dan regulier kattenvoer?

Hypoallergeen kattenvoer kan duurder zijn dan regulier kattenvoer vanwege de speciale ingrediënten en productieprocessen die worden gebruikt. Toch zijn er verschillende prijsklassen en merken beschikbaar, dus het is mogelijk om een optie te vinden die past bij je budget.

Onze favoriet

Prins Petfoods heeft een speciale dieetvoeding ontwikkeld, genaamd VitalCare dieet Skin & Intestinal Hypoallergic, die uitsluitend verkrijgbaar is in geselecteerde Pets Place winkels. Deze voeding is speciaal samengesteld voor volwassen katten met een voedselovergevoeligheid, zoals huid- en vachtproblemen, en ter ondersteuning van maagdarmproblemen, zoals diarree.

Deze dieetvoeding bevat één geselecteerde eiwitbron, namelijk eend en aardappel als koolhydraatbron, om de kans op een overgevoeligheidsreactie te verminderen. Katten met een overgevoeligheidsreactie kunnen namelijk last hebben van het maagdarmkanaal, wat zich kan uiten in diarree. Voedingsvezels zoals Manno-Oligo-Saccharide (MOS) en Fructo-Oligo-Sacchariden (FOS) zorgen voor een evenwichtige en gezonde darmflora.

De dieetvoeding bevat zeer goed verteerbare ingrediënten die zorgen voor een optimale opname van voedingsstoffen. De vitaminen en mineralen in de voeding ondersteunen het immuunsysteem van jouw kat. Omega-3 vetzuren zijn ook aan de voeding toegevoegd om de conditie van de gevoelige huid te verbeteren en een glanzende vacht te bevorderen. Deze vetzuren hebben daarnaast een ontstekingsremmende werking en kunnen aanwezige ontstekingen onderdrukken, wat vaak voorkomt bij een overgevoeligheidsreactie.

Bekijk prijs