De beste kattenbakfilter van 2023

Heb je ooit geprobeerd om de geur van een kattenbak te verdoezelen met sprays of geurkaarsen? Het kan een tijdelijke oplossing bieden, maar het is geen langdurige oplossing. Gelukkig is er nu een betere optie: de kattenbakfilter! Dit kleine maar krachtige filter kan in de kattenbak worden geplaatst en zal de onaangename geuren effectief neutraliseren. Het is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je huis fris blijft ruiken zonder je kat te beroven van zijn essentiële toiletbezoekjes. Probeer het eens en ontdek het verschil!

Onze top 3

Onze favoriet

De Beeztees Kattenbakfilter is geschikt voor gebruik in alle soorten kattenbakken en kan eenvoudig op maat worden geknipt, in welke vorm of maat dan ook. De actieve koolstofdeeltjes in de filter zuiveren de lucht en houden de kattenbak geurvrij. Het is raadzaam om de filter elke 3 maanden te vervangen voor het beste resultaat. Als tip kan je jouw oude filter als voorbeeld gebruiken. De afmeting van de filter is 20x30 cm.

 

 

 • Filtratie
 • Levensduur
 • Gebruiksgemak

2e beste keuze

Hoewel de PeeWee Houtkorrels een geurneutraliserende werking hebben, kan het zijn dat de ontlasting van sommige katten nog steeds een vervelende geur achterlaat. Gelukkig biedt de PeeWee kattenbakfilter uitkomst! Deze filter vangt de vieze geurtjes op en zorgt voor een frisse kattenbak. De filter is geschikt voor de PeeWee EcoHûs en EcoDome en dient elke drie maanden vervangen te worden. Bij aankoop ontvang je zes PeeWee filters voor jouw PeeWee EcoHûs of EcoDome.

 

 • Filtratie
 • Levensduur
 • Gebruiksgemak

3e beste keuze

De koolstoffilter van je Curver kattenbak zorgt ervoor dat nare geurtjes worden tegengehouden. Na verloop van tijd kan de filter zijn werking verliezen en moet hij vervangen worden. Met deze kattenbakfilter van kun je de filter gemakkelijk vervangen en je kattenbak weer fris laten ruiken. De filters zijn speciaal ontworpen voor de rotan kattenbakken van Curver, maar je kunt de filter ook op maat knippen voor een andere kattenbak. Leg de oude filter op de nieuwe filter om het juiste formaat uit te knippen.

 • Filtratie
 • Levensduur
 • Gebruiksgemak

Op deze pagina:

Waarop hebben wij het kattenbakfilter getest?

Filtratie-efficiëntie: Dit is een belangrijk criterium voor het testen van een kattenbakfilter. Het geeft aan hoe effectief het filter is in het verwijderen van geuren en vervelende stoffen uit de kattenbak. Hoe hoger de filtratie-efficiëntie, hoe beter het filter presteert in het verwijderen van geuren en stofjes.

Levensduur van het filter: De levensduur van het filter is ook een belangrijk criterium bij het testen van kattenbakfilters. Het geeft aan hoe lang het filter meegaat voordat het vervangen moet worden. Een filter met een lange levensduur is kosteneffectiever en handiger voor de eigenaar van de kat.

Gebruiksgemak: Een ander belangrijk criterium bij het testen van kattenbakfilters is het gebruiksgemak. Het filter moet gemakkelijk te installeren zijn en gemakkelijk te verwijderen en te vervangen zijn. Het filter mag het gebruik van de kattenbak niet belemmeren en moet gemakkelijk schoon te maken zijn.

Wat is het beste kattenbakfilter?

Het beste filter voor de kattenbak is: Beeztees Filter Kattenbak - Universeel

Een kattenbakfilter is een handig hulpmiddel om nare geurtjes te verminderen en de lucht frisser te houden in de omgeving van de kattenbak. Ontdek hoe een kattenbakfilter kan helpen om uw huis schoon en fris te houden terwijl uw kat comfortabel gebruik blijft maken van zijn of haar kattenbak.

#1
Beeztees Filter Kattenbak - Universeel

De Beeztees Kattenbakfilter is geschikt voor alle soorten kattenbakken. De filter kan eenvoudig op maat geknipt worden in de gewenste vorm en grootte. De koolstofdeeltjes in de filter zuiveren actief de lucht en voorkomen ongewenste geuren in de kattenbak. Om de beste resultaten te behalen, raden wij aan om de filter elke 3 maanden te vervangen. Handige tip: gebruik je oude filter als sjabloon om de nieuwe filter op maat te knippen. De afmeting van de filter is 20x30 cm.

 • Filtratie
 • Levensduur
 • Gebruiksgemak
Klik voor de beste prijs

#2
Peewee Filter Ecodome/Ecohûs 6 Stuks

De PeeWee kattenbakfilters voor een aangename geur in de PeeWee kattenbak Ondanks de geurneutraliserende werking van de PeeWee houtkorrels, kan de geur van ontlasting van sommige katten nog steeds vervelend zijn. De PeeWee kattenbakfilters vangen vieze geurtjes op en zorgen voor een frisse geur in de kattenbak. Deze filters zijn geschikt voor de PeeWee EcoHûs en EcoDome kattenbakken. Vervang het filter elke drie maanden voor het beste resultaat. Opmerking: Bij aankoop van dit product ontvang je zes PeeWee kattenbakfilters voor jouw PeeWee EcoHûs of EcoDome.

 • Filtratie
 • Levensduur
 • Gebruiksgemak
Klik voor de beste prijs

#3
Freija kattenbak koolstoffilter

Deze filter voor de kattenbak bevat actieve koolstof en is eenvoudig op maat te knippen. Hiermee worden nare geurtjes voorkomen.

 • Filtratie
 • Levensduur
 • Gebruiksgemak
Klik voor de beste prijs

#4
Koolfilter universeel 20 x 30 cm

Deze koolfilters zijn geschikt voor alle kattenbakken omdat ze op maat kunnen worden geknipt. De kool in de filters absorbeert geuren uit de kattenbak en de filters moeten regelmatig worden vervangen voor optimale prestaties. De afmetingen van elk vel zijn 20 x 30 cm.

 • Filtratie
 • Levensduur
 • Gebruiksgemak
Klik voor de beste prijs

#5
Curver Kattenbakfilter - 2 stuks

Heb je een Curver kattenbak en is de koolstoffilter aan vervanging toe? Dan biedt deze vervangende Kattenbakfilter van Beeztees de oplossing. De filter houdt vervelende geurtjes tegen en is speciaal ontworpen voor de rotan kattenbakken van Curver. Mocht je filter nodig hebben voor een andere kattenbak dan de Curver, dan is deze filter eenvoudig op maat te knippen. Leg de oude filter op de nieuwe en knip het juiste formaat uit. De verpakking bevat 2 filters met afmetingen van 8,2 x 13,2 cm.

 • Filtratie
 • Levensduur
 • Gebruiksgemak
Klik voor de beste prijs

Wat is een kattenbakfilter?

Een kattenbakfilter is een accessoire dat wordt gebruikt in een kattenbak om geuren te verminderen. Het is meestal een klein filter dat in de deksel van de kattenbak wordt geplaatst en helpt om de geuren van de kattenbakvulling te verminderen door de lucht te filteren terwijl deze door de ventilatieopeningen stroomt. Kattenbakfilters zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, maar de meeste zijn gemaakt van actieve koolstof, dat bekend staat om zijn absorberende eigenschappen. Het filter vangt geuren en vocht op terwijl de lucht door de kattenbak heen stroomt, waardoor de kattenbak frisser blijft ruiken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een kattenbakfilter niet alle geuren kan elimineren. Het is nog steeds nodig om de kattenbak regelmatig schoon te maken en de kattenbakvulling te vervangen om de gezondheid en het comfort van je kat te waarborgen.

Waarop moet je letten bij het kopen van een kattenbakfilter?

Als je een kattenbakfilter wilt kopen, zijn er een aantal belangrijke dingen om op te letten. Hier zijn enkele punten die je in gedachten moet houden:

Type filtermateriaal: Kattenbakfilters zijn gemaakt van verschillende soorten materiaal, waaronder actieve koolstof, zeoliet, en keramische korrels. Elk type materiaal heeft zijn eigen unieke voordelen. Actieve koolstof kan bijvoorbeeld geuren neutraliseren, terwijl zeoliet vocht kan absorberen en keramische korrels de groei van bacteriën en schimmels kunnen beperken.

Filtergrootte: Kattenbakfilters zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest die past bij jouw kattenbak. Een te groot filter zal niet passen en een te klein filter zal niet effectief zijn.

Compatibiliteit met de kattenbak: Kattenbakfilters zijn ontworpen om te werken met specifieke kattenbakken. Zorg ervoor dat je het juiste type filter koopt dat compatibel is met jouw kattenbakmodel.

Levensduur: Kattenbakfilters hebben een beperkte levensduur. Sommige filters moeten na een paar dagen worden vervangen, terwijl andere filters maandenlang meegaan. Kies een filter dat past bij jouw budget en levensstijl.

Prijs-kwaliteitverhouding: De prijs van een kattenbakfilter kan variëren, afhankelijk van het type materiaal en de levensduur. Zorg ervoor dat je de prijs vergelijkt met de kwaliteit en prestaties van het filter om waar voor je geld te krijgen.

Kortom, bij het kopen van een kattenbakfilter is het belangrijk om rekening te houden met het type filtermateriaal, de filtergrootte, compatibiliteit met de kattenbak, levensduur en prijs-kwaliteitverhouding. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een filter kiezen dat goed werkt voor jouw katten en jouw budget.

Waarom een kattenbakfilter kopen?

Een kattenbakfilter kan helpen om onaangename geuren te verminderen en de lucht frisser te houden in de ruimte waar de kattenbak zich bevindt. Het kan ook helpen om stof en andere deeltjes te verminderen die door het kattengrit kunnen worden verspreid, waardoor de lucht in de omgeving schoner blijft. Bovendien kan het gebruik van een filter de levensduur van de kattenbak verlengen door de hoeveelheid vuil die zich ophoopt op de bodem van de bak te verminderen.

Welke verschillende type kattenbakfilter zijn er?

 • Actief koolstoffilter: Dit filter gebruikt actieve kool, een vorm van koolstof die is behandeld om kleine poriën te creëren, om geuren en sommige chemicaliën uit de lucht van de kattenbak te absorberen.
 • Zeoliet filter: Zeoliet is een mineraal dat bekend staat om zijn vermogen om geuren en vocht te absorberen. Een zeolietfilter in een kattenbak helpt om onaangename geurtjes te neutraliseren.
 • Keramisch filter: Keramische filters zijn vaak poreus en kunnen helpen bij het absorberen en neutraliseren van geuren. Ze zijn duurzamer en kunnen soms worden gereinigd en hergebruikt.
 • Schuimfilter: Dit type filter bestaat uit schuimmateriaal dat helpt bij het vangen van grote deeltjes en stof uit de kattenbak, waardoor de omgeving schoner blijft.
 • Plantenfilter: Plantenfilters gebruiken natuurlijke planten of plantaardige materialen om geuren te absorberen en te neutraliseren. Ze kunnen ook bijdragen aan een meer natuurlijke uitstraling van de kattenbak.
 • Silica gel filter: Silica gel is een sterk absorberend materiaal dat vocht en geuren kan opnemen. Deze filters zijn vaak effectief bij het beheersen van geur en houden de kattenbak langer fris.
 • Houtskool filter: Vergelijkbaar met actieve koolfilters, gebruiken houtskoolfilters houtskool om geuren te absorberen. Ze zijn effectief in het neutraliseren van geuren en zijn een populaire keuze voor kattenbakfilters.

Kan ik een kattenbakfilter combineren met andere geurverdrijvers?

Ja, je kunt een kattenbakfilter combineren met andere geurverdrijvers, zoals luchtverfrissers of kattenbakdeodorizers, voor een nog betere geurcontrole.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een kattenbakfilter?

Een kattenbakfilter werkt door middel van actieve koolstof, die de geurmoleculen uit de lucht haalt en vasthoudt, waardoor de geur wordt verminderd.

Hoe vaak moet ik een kattenbakfilter vervangen?

Het vervangen van een kattenbakfilter hangt af van het type filter en hoe vaak de kattenbak wordt gebruikt. Over het algemeen wordt aanbevolen om het filter eens per maand te vervangen.

Welke soorten kattenbakfilters zijn er?

Er zijn verschillende soorten kattenbakfilters, zoals wegwerp- en wasbare filters, filters die in de kattenbakkap worden geplaatst en filters die in de kattenbakvulling worden gemengd.

Kan ik een kattenbakfilter hergebruiken?

Nee, de meeste kattenbakfilters zijn niet bedoeld om hergebruikt te worden. Ze moeten worden vervangen zodra de werking afneemt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een kattenbakfilter?

Let bij het kopen van een kattenbakfilter op het type filter, de grootte en vorm van de kattenbak, en het materiaal waarvan het filter is gemaakt.

Heb ik een kattenbakfilter nodig?

Een kattenbakfilter is niet per se nodig, maar kan helpen om onaangename geurtjes te verminderen en de lucht in huis frisser te houden.

Kan ik een kattenbakfilter combineren met andere geurverdrijvers?

Ja, je kunt een kattenbakfilter combineren met andere geurverdrijvers, zoals luchtverfrissers of kattenbakdeodorizers, voor een nog betere geurcontrole.

Onze favoriet

Als de koolstoffilter van jouw Curver kattenbak zijn werking verliest, kun je deze vervangen met de Beeztees Kattenbakfilter. Dit product is speciaal ontworpen voor de rotan kattenbakken van Curver en voorkomt onaangename geurtjes. Als je de filter voor een ander merk kattenbak wilt gebruiken, kun je deze op maat knippen door de oude filter op de nieuwe te leggen en het juiste formaat uit te knippen. De verpakking bevat 2 filters met een afmeting van 8,2 x 13,2 cm.

Bekijk prijs