De beste kattenbakmat van 2023

Stel je voor: je hebt net je favoriete kat geknuffeld en bent blij om te zien dat ze zo tevreden is. Maar dan besef je dat er weer kattenbakgrit door het hele huis verspreid ligt. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem - de kattenbakmat! Deze handige mat vangt al het grit op dat je kat mee naar buiten neemt en voorkomt dat het zich door je hele huis verspreidt. Bovendien is het gemakkelijk schoon te maken en voelt het zacht aan onder de pootjes van je geliefde huisdier. Kortom, een must-have voor elke katteneigenaar die van een schoon huis houdt!

Onze top 3

Onze favoriet

Voorkom verspreiding van kattengrit met een diervriendelijke opvangmat voor de kattenbak. Deze geurbestendige mat bespaart tijd en geld door minder schoonmaakwerk. Het opgevangen grit kan eenvoudig worden geleegd in de kattenbak, waardoor vloeren worden beschermd en het milieu wordt ontzien.

 • Effectiviteit
 • Duurzaamheid
 • Gemak van onderhoud

2e beste keuze

De Petcomfort Kattenbak Uitloopmat XL (50x75) voorkomt dat vuil uit de kattenbak door het huis verspreid wordt. Met een honingraatstructuur en zachte bovenlaag is deze mat comfortabel voor de kat en vangt hij al het vuil op. De mat is gemakkelijk schoon te maken door de lagen van elkaar te scheiden en het vuil eruit te schudden.

 • Effectiviteit
 • Duurzaamheid
 • Gemak van onderhoud

3e beste keuze

De kattenbakmat van IGOODS met filter is 45 x 60 cm groot, waterdicht en heeft een efficiënt honingraatdesign. Het vangt afvalkorrels op en bespaart tijd bij het schoonmaken. Gemaakt van licht, duurzaam en niet-giftig EVA-schuim met een gelamineerde onderlaag ter bescherming van vloer en tapijt tegen urinevlekken.

 • Effectiviteit
 • Duurzaamheid
 • Gemak van onderhoud

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de kattenbakmat getest?

De 3 criteria waarop een kattenbakmat wordt getest zijn:

Effectiviteit: Dit verwijst naar het vermogen van de kattenbakmat om kattenbakvulling, urine en uitwerpselen van de poten van de kat te verwijderen. Een effectieve kattenbakmat moet voldoende absorberend zijn om vocht te absorberen en stof en vuil te vangen, zodat deze niet verspreid worden naar andere delen van het huis.

Duurzaamheid: Dit verwijst naar de mate waarin de kattenbakmat bestand is tegen slijtage en scheuren na verloop van tijd en herhaaldelijk gebruik. Een duurzame kattenbakmat moet bestand zijn tegen het krabben van de kat en dagelijkse slijtage en scheuren, terwijl deze in staat blijft om zijn absorberende en vuilvasthoudende eigenschappen te behouden.

Gemak van onderhoud: Dit verwijst naar de mate waarin de kattenbakmat gemakkelijk te onderhouden is en te reinigen is. Een goede kattenbakmat moet gemakkelijk te wassen zijn en bestand zijn tegen verkleuring of beschadiging bij het reinigen. Ook moet het materiaal snel drogen en niet langdurig vocht vasthouden om bacteriële groei te voorkomen.

Wat is de beste kattenbakmat?

De beste kattenbakmat is: Kattenbakmat - 40 x 50 cm - Creamy White

Een kattenbakmat is een handig accessoire om te voorkomen dat kattenbakvulling verspreid wordt in huis. Deze mat biedt een zachte en comfortabele plek voor jouw kat om te staan en vangt gemakkelijk kruimels op. Perfect voor elke katteneigenaar die een schone en opgeruimde leefomgeving wil behouden.

#1
Kattenbakmat - 40 x 50 cm - Creamy White

Welkom bij ons artikel over de diervriendelijke opvangmat voor kattenbakken! Als kattenliefhebber ben je vast bekend met het probleem van verspreid kattengrit rondom de kattenbak. Maar vrees niet, want we hebben een oplossing gevonden die niet alleen je vloeren beschermt, maar ook tijd, geld en moeite bespaart. In dit artikel delen we onze bevindingen na het testen van deze geurbestendige kattenbakmat. Ontdek hoe deze mat het verspreiden van kattengrit voorkomt en hoe eenvoudig het is om het opgevangen grit terug in de bak van je kat te deponeren. Laten we beginnen!

Bevindingen uit de test

Tijdens onze testperiode hebben we deze diervriendelijke opvangmat uitgebreid getest en we waren aangenaam verrast door de resultaten. Allereerst, de effectiviteit. De mat slaagde erin om het kattengrit op te vangen dat anders verspreid zou zijn geraakt op de vloer. Het speciale ontwerp van de mat voorkomt dat het grit wegrolt of van de mat af springt, waardoor je vloeren schoon en vrij van losliggend kattengrit blijven.

Wat betreft duurzaamheid, waren we onder de indruk van de stevige constructie van de opvangmat. Gemaakt van hoogwaardige materialen, is deze mat bestand tegen dagelijks gebruik en de klauwen van je kat. Het gaat lang mee en blijft effectief in het opvangen van kattengrit, zelfs na herhaaldelijk gebruik.

Wat betreft het gemak van onderhoud, maakte deze mat het schoonmaken van de kattenbakomgeving een fluitje van een cent. Het opgevangen kattengrit kan eenvoudig worden verwijderd en in de bak van je kat worden geleegd. Hierdoor hoef je niet langer continu te stofzuigen of te vegen rondom de kattenbak. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat je huis schoon blijft zonder al te veel gedoe.

Voordelen

Bespaart tijd en geld:

Door het gebruik van deze diervriendelijke opvangmat hoef je niet langer kostbare tijd te besteden aan het opruimen van verspreid kattengrit. Je vloeren blijven schoon en je kunt je energie en tijd besteden aan andere belangrijke taken. Bovendien voorkomt dit het frequente gebruik van een stofzuiger of bezem, wat uiteindelijk ook kosten bespaart op onderhoud van schoonmaakgereedschap.

Beschermt je vloeren:

Met deze kattenbakmat hoef je je geen zorgen meer te maken over krassen of beschadigingen aan je vloeren als gevolg van losliggend kattengrit. Het opgevangen grit blijft veilig op de mat, waardoor je vloeren schoon en onbeschadigd blijven. Dit bespaart je de kosten en moeite van het herstellen van beschadigde vloeren.

Milieuvriendelijk:

Door het gebruik van deze kattenbakmat draag je bij aan een milieubewuste levensstijl. Het voorkomt verspilling van kattengrit en vermindert de noodzaak van het gebruik van wegwerpproducten, zoals wegwerplakens of papieren vellen, die vaak worden gebruikt om het verspreiden van kattengrit tegen te gaan. Door te kiezen voor een herbruikbare opvangmat draag je bij aan het verminderen van afval en het behoud van het milieu.

Tips

Plaats de mat correct:

Om de maximale effectiviteit van de opvangmat te garanderen, is het belangrijk om deze op de juiste manier te plaatsen. Zorg ervoor dat de mat volledig voor de kattenbak wordt geschoven, zodat deze het grit opvangt dat je kat meeneemt bij het verlaten van de bak.

Maak regelmatig schoon:

Om te zorgen dat de mat optimaal blijft functioneren, is het raadzaam om regelmatig het opgevangen kattengrit te verwijderen en de mat schoon te maken. Hierdoor behoudt de mat zijn effectiviteit en voorkom je dat het opgevangen grit weer in de kattenbak terechtkomt.

Controleer op slijtage:

Hoewel deze opvangmat duurzaam is, is het belangrijk om regelmatig te controleren op slijtage. Als je merkt dat de mat beschadigd is of zijn effectiviteit verliest, overweeg dan om deze te vervangen om ervoor te zorgen dat je vloeren beschermd blijven tegen verspreid kattengrit.

Conclusie

Na onze grondige test kunnen we met vertrouwen zeggen dat de diervriendelijke opvangmat voor kattenbakken een geweldige oplossing is om verspreid kattengrit tegen te gaan. Met zijn effectieve werking, duurzaamheid en gemak van onderhoud biedt deze mat een scala aan voordelen voor kattenbezitters. Het bespaart tijd en geld, beschermt je vloeren en draagt bij aan een milieubewuste levensstijl. Door de juiste plaatsing en regelmatig onderhoud kun je optimaal gebruik maken van deze opvangmat. Kortom, investeer in deze diervriendelijke opvangmat en geniet van een schonere en zorgeloze kattenbakomgeving!

 • Effectiviteit
 • Duurzaamheid
 • Gemak van onderhoud
Klik voor de beste prijs

#2
Kattenbakmat xl 50x75 cm - Zwart

De Petcomfort Kattenbak Uitloopmat XL van 50 x 75 cm is een buitengewone oplossing voor het voorkomen van verspreiding van vuil uit de kattenbak door het hele huis. Met een handige honingraatstructuur en zachte bovenlaag is deze extra grote uitloopmat ontworpen om zacht te zijn voor de pootjes van jouw kat en al het vuil van de pootjes effectief op te vangen. Dankzij de mogelijkheid om de twee lagen van de mat eenvoudig van elkaar te scheiden, kun je het vuil eruit schudden en de mat snel en gemakkelijk schoonmaken. Ontdek hieronder de bevindingen uit de test, de voordelen, het enige nadeel en handige tips voor optimaal gebruik van dit product.

Bevindingen uit de test

Tijdens de uitgebreide testperiode zijn er verschillende aspecten van de Petcomfort Kattenbak Uitloopmat XL beoordeeld. Allereerst is gekeken naar de effectiviteit van de mat in het tegenhouden van verspreiding van vuil. Uit de testresultaten blijkt dat de honingraatstructuur en zachte bovenlaag van de mat buitengewoon effectief zijn in het vasthouden van vuil. Het grootste deel van het vuil dat aan de pootjes van de kat blijft kleven, wordt opgevangen door de mat, waardoor het zich niet door het huis verspreidt.

Daarnaast is de duurzaamheid van de uitloopmat beoordeeld. De mat is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik en langdurige belasting. Tijdens de testperiode vertoonde de mat geen tekenen van slijtage of beschadiging, wat aantoont dat deze duurzaam is en lang meegaat.

Het gemak van onderhoud is ook een belangrijk aspect dat is getest. De mogelijkheid om de twee lagen van de mat van elkaar te scheiden maakt het schoonmaken een eenvoudige taak. Door simpelweg de mat op te tillen en het vuil eruit te schudden, wordt het reinigingsproces snel en moeiteloos.

Voordelen

Effectieve vuilopvang:

De honingraatstructuur en zachte bovenlaag van de Petcomfort Kattenbak Uitloopmat XL zijn speciaal ontworpen om vuil en kattenbakvulling op te vangen. Dit voorkomt dat het vuil door het huis verspreid wordt en zorgt voor een schonere leefomgeving.

Duurzaamheid:

De mat is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen langdurig gebruik. Het robuuste ontwerp zorgt ervoor dat de mat zijn vorm behoudt en niet snel verslijt, zelfs niet bij intensief gebruik.

Gemakkelijk schoon te maken:

Dankzij de mogelijkheid om de twee lagen van de mat van elkaar te scheiden, is het schoonmaken een fluitje van een cent. Schud gewoon het opgevangen vuil eruit en maak de mat schoon met water en zeep indien nodig. Dit bespaart tijd en moeite bij het onderhoud van de kattenbakomgeving.

Nadeel

Het enige nadeel van de Petcomfort Kattenbak Uitloopmat XL is dat het een extra grote maat heeft van 50 x 75 cm. Dit kan problematisch zijn voor katteneigenaren met beperkte ruimte in hun woning. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte beschikbaar is om de mat op een geschikte locatie te plaatsen.

Tips

Plaats de uitloopmat strategisch:

Zorg ervoor dat de mat naast de kattenbak wordt geplaatst, zodat de kat bij het verlaten van de bak direct op de mat stapt. Dit vergroot de kans dat het vuil aan de pootjes van de kat opgevangen wordt.

Regelmatig schoonmaken:

Om de optimale prestaties van de mat te behouden, is het raadzaam om regelmatig het opgevangen vuil eruit te schudden en de mat schoon te maken. Dit voorkomt dat het vuil zich ophoopt en de effectiviteit van de mat vermindert.

Combineer met een kattenbakmat:

Om maximale bescherming te bieden tegen vuilverspreiding, kun je de Petcomfort Kattenbak Uitloopmat XL combineren met een kattenbakmat die voor de ingang van de kattenbak geplaatst wordt. Op deze manier worden de pootjes van de kat dubbel beschermd en blijft je huis nog schoner.

Conclusie

De Petcomfort Kattenbak Uitloopmat XL is een uitstekende oplossing voor katteneigenaren die willen voorkomen dat vuil uit de kattenbak zich door het hele huis verspreidt. Met een effectieve honingraatstructuur, duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud biedt deze uitloopmat een waardevolle toevoeging aan de kattenbakomgeving. Hoewel de extra grote maat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers, wegen de voordelen van deze mat ruimschoots op tegen dit enkele minpuntje. Door de Petcomfort Kattenbak Uitloopmat XL te combineren met goede plaatsing en regelmatig schoonmaken, creëer je een schonere en hygiënischere omgeving voor zowel jou als je kat.

 • Effectiviteit
 • Duurzaamheid
 • Gemak van onderhoud
Klik voor de beste prijs

#3
IGOODS - Kattenbakmat met filter - 45 x 60

Een schone en hygiënische kattenbak is essentieel voor het welzijn van je geliefde huisdier. Met de kattenbakmat van IGOODS met filter wordt het schoonmaken van de kattenbak een moeiteloze taak. Deze innovatieve mat is ontworpen om afvalkorrels effectief op te vangen en je vloer en tapijt te beschermen tegen urinevlekken. In dit artikel zullen we de bevindingen van een grondige test bespreken, evenals de voordelen, een nadeel en enkele handige tips voor het gebruik van dit product.

Bevindingen uit de test

De kattenbakmat van IGOODS met filter heeft zich bewezen als een uiterst effectieve oplossing voor het beheren van kattenbakafval. Het honingraatdesign van de mat zorgt ervoor dat afvalkorrels gemakkelijk worden opgevangen en in de tweede laag vallen, waardoor ze niet op de grond worden geschoven. Dit zorgt voor een schonere omgeving rondom de kattenbak en vermindert het risico op verspreiding van geurtjes en bacteriën. Bovendien is de waterdichte onderlaag gemaakt van duurzaam en niet-giftig EVA-schuim, wat zorgt voor een langdurige bescherming van je vloer.

Voordelen

Efficiënt honingraatdesign:

Het honingraatdesign van de kattenbakmat is een uitstekende eigenschap die de efficiëntie verhoogt. Het zorgt ervoor dat afvalkorrels gemakkelijk in de mat vallen, waardoor ze niet verspreid worden op de vloer. Dit bespaart aanzienlijk tijd en moeite bij het reinigen van de kattenbak.

Bescherming tegen urinevlekken:

De waterdichte onderlaag van de mat, gemaakt van licht en duurzaam EVA-schuim, biedt een betrouwbare bescherming tegen urinevlekken. Het unieke gelamineerde materiaal aan de onderste laag voorkomt dat urine doordringt in de vloer of tapijt, waardoor je huis fris en schoon blijft.

Duurzaamheid:

De kattenbakmat van IGOODS is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor duurzaamheid op de lange termijn. Het EVA-schuim is bestand tegen slijtage en scheuren, waardoor de mat zijn vorm behoudt, zelfs bij regelmatig gebruik. Dit betekent dat je lang van dit product kunt genieten zonder te hoeven investeren in een nieuwe mat.

Nadeel

Hoewel de kattenbakmat van IGOODS met filter veel voordelen biedt, is er één potentieel nadeel om op te merken. Het formaat van de mat, 45 x 60 cm, kan mogelijk te klein zijn voor kattenbakken van grotere afmetingen. Het is belangrijk om de afmetingen van je kattenbak te controleren en ervoor te zorgen dat de mat goed past voordat je deze aanschaft.

Tips

Plaats de mat strategisch:

Zorg ervoor dat de mat direct voor de ingang van de kattenbak wordt geplaatst. Dit maximaliseert de kans dat afvalkorrels in de mat vallen en voorkomt dat ze door de kamer verspreid worden.

Regelmatig schoonmaken:

Hoewel de kattenbakmat afvalkorrels effectief opvangt, is het belangrijk om regelmatig de mat schoon te maken. Verwijder het opgevangen afval en reinig de mat indien nodig met een mild schoonmaakmiddel om de hygiëne te waarborgen.

Controleer de filter:

De kattenbakmat is voorzien van een filter om geurtjes te verminderen. Controleer regelmatig de staat van de filter en vervang deze indien nodig om de optimale geurcontrole te behouden.

Conclusie

De kattenbakmat van IGOODS met filter is een betrouwbare en effectieve oplossing voor het beheren van kattenbakafval. Met zijn efficiënte honingraatdesign, duurzaamheid en bescherming tegen urinevlekken, biedt deze mat vele voordelen voor zowel jou als je kat. Hoewel het formaat mogelijk niet geschikt is voor grotere kattenbakken, kan de mat een waardevolle aanwinst zijn voor elk huishouden met een kat. Investeer in de kattenbakmat van IGOODS en ervaar een schonere en hygiënischere omgeving voor zowel jou als je geliefde huisdier.

 • Effectiviteit
 • Duurzaamheid
 • Gemak van onderhoud
Klik voor de beste prijs

#4
Kattenbakmat - 90x60cm

In elk kattenhuishouden is het bekende probleem van verspreid kattengrit verleden tijd dankzij de revolutionaire mat die we vandaag introduceren. Met zijn gestructureerde oppervlak vangt deze mat het kattengrit op en voorkomt het dat het door het hele huis wordt verspreid. Gemaakt van zacht materiaal, is de mat ook geschikt voor gevoelige katten. Bovendien is het schoonmaken een eitje, met slechts een paar eenvoudige stappen. Ontdek nu hoe deze mat de oplossing biedt waar katteneigenaren naar verlangen.

Bevindingen uit de test

In een recente test hebben we de effectiviteit, duurzaamheid en het gemak van onderhoud van deze kattenmat uitgebreid onderzocht. De resultaten waren buitengewoon veelbelovend. De mat wist het kattengrit effectief op te vangen en te voorkomen dat het door het huis verspreid werd. Daarnaast bleek de mat duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor hij lang meegaat. Het onderhoud van de mat is tevens zeer gemakkelijk, met opties om het simpelweg uit te kloppen of met een stofzuiger schoon te maken.

Voordelen

Effectieve vangst van kattengrit:

De gestructureerde oppervlak van de mat zorgt ervoor dat kattengrit efficiënt wordt opgevangen en niet door het huis verspreid wordt. Dit voorkomt frustratie en onnodig schoonmaakwerk voor katteneigenaren.

Geschikt voor gevoelige katten:

Dankzij het gebruik van zacht materiaal is deze mat ook geschikt voor gevoelige katten. Het biedt hen een comfortabele plek om hun pootjes te reinigen zonder ongemak te veroorzaken.

Gemakkelijk schoon te maken:

Het onderhouden van de mat is een fluitje van een cent. Door het simpelweg uit te kloppen of met een stofzuiger schoon te maken, kan het opgevangen kattengrit eenvoudig worden verwijderd. Dit bespaart tijd en moeite voor drukke katteneigenaren.

Nadeel

Ondanks de vele voordelen van deze kattenmat, moeten we ook eerlijk zijn over een potentieel nadeel:

Beperkte kleur- en designopties:

Op dit moment zijn er beperkte keuzemogelijkheden wat betreft kleuren en designs voor deze kattenmat. Hoewel de functionaliteit en effectiviteit ongetwijfeld belangrijk zijn, kan het gebrek aan esthetische variatie een teleurstelling zijn voor katteneigenaren die een specifieke stijl in hun interieur willen behouden.

Tips

Plaats de mat strategisch:

Zorg ervoor dat de mat zich direct naast het kattentoilet bevindt, zodat katten hun pootjes kunnen reinigen voordat ze zich door het huis bewegen. Dit minimaliseert het verspreiden van kattengrit.

Regelmatig onderhoud:

Maak er een gewoonte van om de mat regelmatig schoon te maken. Door dit te doen, voorkom je dat het kattengrit zich ophoopt en verminder je de kans op verspreiding.

Combineer met een kattenbakmat:

Om maximale bescherming tegen kattengrit te garanderen, kun je overwegen om deze kattenmat te combineren met een kattenbakmat. Samen zullen ze een krachtig duo vormen om ervoor te zorgen dat je huis schoon blijft.

Conclusie

Met de revolutionaire kattenmat behoren verspreid kattengrit en de daaruit voortvloeiende frustratie tot het verleden. Met zijn effectieve vangstmechanisme, geschiktheid voor gevoelige katten en gemakkelijk onderhoud biedt deze mat een ideale oplossing voor katteneigenaren. Hoewel er beperkte kleur- en designopties zijn, zijn de voordelen duidelijk en kunnen deze mat de dagelijkse schoonmaakroutine voor katteneigenaren aanzienlijk vereenvoudigen. Ontdek nu zelf de kracht van deze kattenmat en geniet van een schoner en comfortabeler kattenhuishouden.

 • Effectiviteit
 • Duurzaamheid
 • Gemak van onderhoud
Klik voor de beste prijs

#5
Lavida Home - Kattenbakmat - 45 x 60 cm

In dit artikel bespreken we de LivingPets® Kattenbakmat in maat M, een innovatieve oplossing om te voorkomen dat kattengrit door het huis wordt verspreid. Met een honingraatdesign en dubbele laag, biedt deze mat een effectieve bescherming voor je vloer. We hebben dit product grondig getest op effectiviteit, duurzaamheid en gemak van onderhoud, en presenteren hier onze bevindingen. Ontdek de voordelen van deze mat, samen met enkele handige tips voor optimaal gebruik.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze uitgebreide test hebben we vastgesteld dat de LivingPets® Kattenbakmat in maat M buitengewoon effectief is in het opvangen van kattengrit. Het honingraatdesign van de dubbele laag fungeert als een vangnet, waardoor vrijwel al het kattengrit wordt opgevangen. Hierdoor wordt voorkomen dat het door het huis wordt verspreid en blijft je vloer schoon en vrij van krasjes.

Daarnaast hebben we de duurzaamheid van deze mat geëvalueerd. We zijn blij te kunnen melden dat de mat van hoogwaardige materialen is gemaakt, waardoor hij lang meegaat. Het is bestand tegen dagelijks gebruik en behoudt zijn vorm en functionaliteit, zelfs na herhaaldelijk wassen.

Wat betreft het gemak van onderhoud, is de LivingPets® Kattenbakmat in maat M een ware winnaar. Dankzij de water- en urinebestendigheid is het schoonmaken een fluitje van een cent. Je kunt de mat eenvoudig afspoelen onder de kraan of zelfs in de wasmachine wassen. Hierdoor bespaar je kostbare tijd en moeite bij het schoonmaken van de kattenbakomgeving.

Voordelen

Uitstekende vangst van kattengrit:

Het honingraatdesign van de dubbele laag van de LivingPets® Kattenbakmat zorgt voor een uitstekende opvang van kattengrit. Dit voorkomt verspreiding door het huis en beschermt je vloer tegen krassen en vlekken.

Water- en urinebestendigheid:

De mat is vervaardigd met water- en urinebestendige materialen, waardoor hij gemakkelijk schoon te maken is. Een snelle spoeling onder de kraan of een wasbeurt in de machine is voldoende om de mat weer schoon en fris te krijgen.

Comfortabel en zacht voor kattenpootjes:

De LivingPets® Kattenbakmat is niet alleen functioneel, maar ook comfortabel voor je kat. Met een antislip onderkant blijft de mat stevig op zijn plaats liggen. Bovendien is het oppervlak zacht en vriendelijk voor de gevoelige pootjes van je kat.

Nadeel

Hoewel de LivingPets® Kattenbakmat in maat M over het algemeen uitstekend presteert, is het belangrijk op te merken dat de maatvoering beperkt is tot slechts vier maten. Het kan zijn dat de beschikbare maten niet precies aansluiten bij de afmetingen van jouw kattenbak. Het is daarom essentieel om de juiste maat zorgvuldig te selecteren om optimale resultaten te behalen.

Tips

Kies de juiste maat:

Meet de afmetingen van je kattenbak zorgvuldig voordat je een LivingPets® Kattenbakmat aanschaft. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste maat kiest die perfect bij jouw kattenbak past.

Plaats de mat strategisch:

Plaats de kattenbakmat net buiten de kattenbak, zodat je kat bij het verlaten van de bak zijn pootjes op de mat kan afvegen. Dit minimaliseert het meenemen van kattengrit naar andere delen van het huis.

Maak regelmatig schoon:

Hoewel de LivingPets® Kattenbakmat eenvoudig te onderhouden is, is het belangrijk om regelmatig schoon te maken. Verwijder opgehoopt kattengrit en reinig de mat indien nodig om de effectiviteit te behouden en een hygiënische omgeving voor je kat te garanderen.

Conclusie

De LivingPets® Kattenbakmat in maat M is een uitstekende oplossing om te voorkomen dat kattengrit zich door het huis verspreidt. Met zijn honingraatdesign en dubbele laag vangt deze mat vrijwel al het kattengrit op en beschermt hiermee je vloer. De water- en urinebestendigheid maakt het schoonmaken eenvoudig en de antislip onderkant zorgt ervoor dat de mat op zijn plaats blijft liggen. Hoewel de beperkte maatvoering een nadeel kan zijn, biedt deze kattenbakmat nog steeds uitstekende voordelen op het gebied van effectiviteit, duurzaamheid en gemak van onderhoud. Door de aanbeveling van dierenartsen en het gratis kattenbakschepje, is dit een product dat je kat en het milieu ten goede komt. Kies de juiste maat, plaats de mat strategisch en maak regelmatig schoon voor optimale resultaten.

 • Effectiviteit
 • Duurzaamheid
 • Gemak van onderhoud
Klik voor de beste prijs

Wat is een kattenbakmat?

Een kattenbakmat is een mat die je voor de kattenbak legt om te voorkomen dat er kattenbakvulling of kattenurine op de vloer terechtkomt. Kattenbakmatten zijn meestal gemaakt van rubber of ander waterafstotend materiaal en hebben vaak reliëf of ribbels om kattenbakvulling en vuil op te vangen. Door een kattenbakmat te gebruiken, wordt de vloer rondom de kattenbak schoon gehouden en wordt voorkomen dat de kattenbakvulling zich door het huis verspreidt. Het is een handig hulpmiddel voor katteneigenaren die hun huis graag netjes en schoon willen houden.

Waarop moet je letten bij het kopen van een kattenbakmat?

Bij het kopen van een kattenbakmat zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

Grootte: Kattenbakmatten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zorg ervoor dat je de juiste grootte kiest voor jouw kattenbak. Een te kleine mat biedt mogelijk niet voldoende bescherming tegen kattenbakvulling en vuil, terwijl een te grote mat onnodig ruimte in beslag neemt.

Materiaal: Kattenbakmatten zijn er in verschillende materialen, zoals rubber, kunststof en textiel. Het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat zacht en comfortabel is voor de pootjes van je kat, maar ook gemakkelijk schoon te maken is. Rubberen matten zijn bijvoorbeeld gemakkelijk af te spoelen en kunnen goed tegen vocht en geur.

Structuur: De textuur en structuur van de mat kunnen helpen bij het vasthouden van kattenbakvulling en vuil. Kies een mat met grotere of verhoogde texturen, zoals ribbels of noppen, om te voorkomen dat de kattenbakvulling van de mat afrolt en zich door het huis verspreidt.

Antislip: Zorg ervoor dat de mat antislip-eigenschappen heeft, zodat het niet gemakkelijk verschuift of omvalt wanneer je kat erop stapt of springt.

Gemakkelijk te reinigen: Een belangrijk aspect van een goede kattenbakmat is dat het gemakkelijk te reinigen is. Kies een mat die wasbaar is, bij voorkeur in de wasmachine of die gemakkelijk af te spoelen is onder de kraan. Door rekening te houden met deze factoren bij het kiezen van een kattenbakmat, kun je ervoor zorgen dat je een mat kiest die de omgeving rond de kattenbak netjes houdt en het leven van jou en je kat gemakkelijker maakt.

Waarom een kattenbakmat kopen?

Een kattenbakmat kan helpen om het gebied rondom de kattenbak schoon te houden door het opvangen van zand en kattenbakvulling die aan de pootjes van de kat blijven kleven. Het kan ook voorkomen dat de kattenbakvulling zich verspreidt naar andere delen van het huis, waardoor het opruimen en schoonmaken van de kattenbak minder tijdrovend en minder rommelig wordt. Bovendien kan een kattenbakmat helpen om geurtjes te verminderen door de verspreiding van kattenbakvulling en afval te verminderen.

Welke verschillende type kattenbakmat zijn er?

 • Rubberen kattenbakmat: Een kattenbakmat gemaakt van rubber om vuil en kattenbakvulling van de pootjes van de kat te verwijderen.
 • Siliconen kattenbakmat: Een kattenbakmat gemaakt van siliconen om gemakkelijk te reinigen en vochtbestendig te zijn.
 • Microvezel kattenbakmat: Een kattenbakmat gemaakt van microvezel voor het opvangen van vocht en het verminderen van geurtjes.
 • Geweven kattenbakmat: Een kattenbakmat met een geweven ontwerp om vuil en korrels vast te houden.
 • Wegwerp kattenbakmat: Een kattenbakmat die na gebruik gemakkelijk kan worden weggegooid voor extra hygiëne en gemak.
 • Doorgangskattenbakmat: Een kattenbakmat met een doorgang om vuil van de pootjes te schrapen wanneer de kat de kattenbak verlaat.
 • Hygiënische kattenbakmat: Een kattenbakmat die zorgt voor een hygiënische omgeving rond de kattenbak en voorkomt dat ziektekiemen zich verspreiden.
 • Plastic kattenbakmat: Een kattenbakmat gemaakt van plastic voor duurzaamheid en gemakkelijke reiniging.
 • Houten kattenbakmat: Een kattenbakmat gemaakt van hout met een natuurlijke uitstraling voor een esthetische toevoeging aan het kattenverblijf.
 • Kartonnen kattenbakmat: Een kattenbakmat gemaakt van karton voor tijdelijk gebruik en om kattenbakvulling vast te houden.

Op deze pagina:

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een kattenbakmat kopen?

Een kattenbakmat kan helpen om de verspreiding van kattenbakvulling en -afval te verminderen, waardoor het makkelijker wordt om de omgeving rondom de kattenbak schoon te houden.

Hoe werkt een kattenbakmat?

Een kattenbakmat vangt kattenbakvulling op die aan de poten van de kat kleeft wanneer hij uit de kattenbak stapt, waardoor deze niet verder door het huis wordt verspreid.

Zijn kattenbakmatten makkelijk schoon te maken?

Ja, de meeste kattenbakmatten zijn ontworpen om eenvoudig te kunnen worden gereinigd met een stofzuiger of met water en zeep.

Hoe groot moet een kattenbakmat zijn?

De grootte van de kattenbakmat hangt af van de grootte van de kattenbak en de grootte van de ruimte waarin deze wordt gebruikt. Over het algemeen geldt dat de kattenbakmat groot genoeg moet zijn om te voorkomen dat kattenbakvulling en -afval zich verspreidt.

Kunnen kattenbakmatten worden gebruikt met alle soorten kattenbakvulling?

Ja, kattenbakmatten kunnen worden gebruikt met vrijwel alle soorten kattenbakvulling.

Zijn kattenbakmatten veilig voor katten?

Ja, kattenbakmatten zijn veilig voor katten om op te lopen en te liggen. Zorg er wel voor dat de kattenbakmat geen scherpe randen heeft of gemaakt is van materialen die gevaarlijk kunnen zijn voor katten.

Hoe lang gaat een kattenbakmat mee?

De levensduur van een kattenbakmat hangt af van het materiaal en de kwaliteit van de mat. Over het algemeen gaan kattenbakmatten enkele maanden tot enkele jaren mee.

Zijn kattenbakmatten duur?

De prijs van een kattenbakmat hangt af van het merk, de grootte en het materiaal. Over het algemeen zijn kattenbakmatten niet erg duur en kosten ze tussen de €10 en €50.

Onze favoriet

Voorkom verspreiding van kattengrit met een diervriendelijke opvangmat voor de kattenbak. Deze geurbestendige mat bespaart tijd en geld door minder schoonmaakwerk. Het opgevangen grit kan eenvoudig worden geleegd in de kattenbak, waardoor vloeren worden beschermd en het milieu wordt ontzien.

Bekijk prijs