Het beste kattennet van 2023

Ben je de trotse eigenaar van een kat en wil je ervoor zorgen dat jouw viervoetige vriend veilig kan genieten van de buitenlucht? Of misschien wil je simpelweg voorkomen dat jouw nieuwsgierige kat uit het raam springt en op avontuur gaat? Dan is een kattennet dé oplossing voor jou! Een kattennet biedt niet alleen veiligheid en gemoedsrust, maar ook de vrijheid voor jouw kat om te spelen en te verkennen zonder zich zorgen te hoeven maken over de gevaren van de buitenwereld. Bovendien is het aanbod van kattennetten tegenwoordig zo divers dat je er een kunt vinden die bij de stijl van jouw huis en tuin past. Kortom, een kattennet is niet alleen praktisch, maar ook nog eens een leuke toevoeging aan jouw kattenvriendelijke huis.

Onze top 3

Onze favoriet

Als kattenliefhebber wil je natuurlijk dat je harige vriend veilig kan rondlopen in en rondom huis. Hoewel katten vaak behendig zijn en op hun pootjes terechtkomen, kunnen ongelukken helaas altijd gebeuren. Gelukkig biedt een kattennet de perfecte oplossing om je kat veilig en vrij te laten genieten van de buitenlucht. Of het nu gaat om een balkon op grote hoogte of een tuin met agressieve honden van de buren, dit multifunctionele kattennet biedt de bescherming die je nodig hebt. Het net is gemaakt van duurzaam nylon en is bijtsterk, waardoor je kat er niet doorheen kan komen. Bovendien belemmert het net het uitzicht niet en kan het gemakkelijk geplaatst worden met de meegeleverde haken en pluggen. Met een afmeting van 8 bij 3 meter is het net ook nog eens veelzijdig en kan het op verschillende plekken worden gebruikt. Kortom, met dit kattennet kun je je kat met een gerust hart buiten laten en ervoor zorgen dat hij of zij veilig kan genieten van de buitenwereld.

 • Maasgrootte
 • Treksterkte
 • UV-bestendigheid

2e beste keuze

Met het Beeztees Kattennet voor het balkon kun je je kat veilig laten genieten van de buitenlucht zonder dat je je zorgen hoeft te maken over valpartijen. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit kattennet speciaal ontworpen om te voorkomen dat je kat van het balkon valt. Het net is gemaakt van duurzaam en weerbestendig materiaal dat bestand is tegen wind en regen, zodat het in alle seizoenen kan worden gebruikt. Wat dit kattennet nog aantrekkelijker maakt, is het feit dat het transparant is van kleur. Hierdoor valt het net niet op en kan je het balkon op een mooie manier behouden. Dit betekent dat je kunt genieten van een prachtig uitzicht zonder dat het belemmerd wordt door het net. Het Kattennet wordt geleverd met bevestigingslijnen en haken, zodat je het net gemakkelijk en stevig aan je balkon kunt bevestigen. Bovendien zijn de mazen van het net slechts 3x3 cm groot, wat voorkomt dat je kat vast komt te zitten of er doorheen kan glippen.

 • Maasgrootte
 • Treksterkte
 • UV-bestendigheid

3e beste keuze

Maak je je zorgen om de veiligheid van je kat? Met dit extra grote kattennet kun je jouw viervoeter veilig bij je houden en zorgen voor gemoedsrust. Dit multifunctionele beveiligingsgaas kan overal worden geplaatst, van een open deur tot een hoog balkon of groot raam. Hiermee bescherm je jouw kat tegen nare sprongen, verlies je jouw huisdier nooit uit het oog en kun je zorgeloos van je kat genieten. Dit kattennet biedt verschillende voordelen. Jouw kat zal nooit meer vallen of ontsnappen dankzij het extra grote formaat van het net. Het net is zelfs ook perfect voor vogels of gewassen. Het gebruik van UV-bestendig nylon zorgt ervoor dat het net tegen de zon kan en lang meegaat. Bovendien wordt het kattennet geleverd inclusief 20 meter touw en bevestigingsmateriaal (20 haakjes, 20 pluggen en 20 tyraps/kabelbinders), wat de installatie gemakkelijk maakt. Het net is eventueel ook op te hangen zonder gaten te boren, door het op te hangen met kabelbinders/tyraps.

 • Maasgrootte
 • Treksterkte
 • UV-bestendigheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij het kattennet getest?

Hier zijn drie veelvoorkomende criteria die worden gebruikt om de kwaliteit en veiligheid van kattennetten te beoordelen:

Maasgrootte: De maasgrootte is de grootte van de openingen in het kattennet. Deze grootte moet klein genoeg zijn om te voorkomen dat de kat erdoorheen kan kruipen of vast komt te zitten, maar groot genoeg om een vrij zicht naar buiten te bieden. De maasgrootte moet daarom worden getest om ervoor te zorgen dat deze voldoende is voor het beoogde gebruik.

Treksterkte: De treksterkte verwijst naar de hoeveelheid gewicht die het kattennet kan dragen voordat het scheurt of breekt. Dit criterium is vooral belangrijk voor kattennetten die buiten worden gebruikt en blootgesteld zijn aan wind, regen en andere weersomstandigheden. Het kattennet moet worden getest om ervoor te zorgen dat het sterk genoeg is om het gewicht van de kat te dragen, evenals eventuele wind- of sneeuwbelasting.

UV-bestendigheid: De UV-bestendigheid verwijst naar de weerstand van het kattennet tegen de schadelijke effecten van ultraviolette straling. Dit is vooral belangrijk voor kattennetten die buiten worden gebruikt, omdat UV-straling kan leiden tot verzwakking en verkleuring van het materiaal. Het kattennet moet worden getest om ervoor te zorgen dat het bestand is tegen UV-straling en zijn kleur en kracht behoudt gedurende een langere periode.

Wat is het beste kattennet?

het beste kattennet: Kattennet Premium EXTRA STEVIG - 800 x 300 CM - Kattennet Voor Balkon

#1
Kattennet Premium EXTRA STEVIG - 800 x 300 CM

Als kattenliefhebber wil je natuurlijk dat jouw kat veilig rondloopt in en rondom huis. Hoewel katten bekend staan om hun negen levens en het vermogen om altijd op hun pootjes terecht te komen, kunnen ongelukken helaas in een klein hoekje zitten. Katten zijn buitendieren en genieten graag van de frisse lucht, wat een positief effect heeft op hun gezondheid en welzijn. Echter, buiten rondlopen kan ook gevaarlijk zijn, zoals wanneer de tuin niet goed afgeschermd is van de agressieve hond van de buren of wanneer jouw balkon op een hoge verdieping is. In de zomer kun je zelf ook buiten zijn en je kat in de gaten houden, maar in de winter kan dit lastiger zijn. Gelukkig kun je dankzij het gebruik van dit kattennet jouw kat met een gerust hart buiten laten. Dit kattennet is geschikt voor iedere plek, of het nu voor de tuin of een balkon is.

Dit kattennet biedt verschillende voordelen. Zo kun je met dit net jouw kat beschermen tegen eventuele gevaren, bijvoorbeeld als je buren een agressieve hond hebben. Ook kun je voorkomen dat jouw kat van grote hoogte valt door het net te bevestigen op het balkon. Het net is gemakkelijk te plaatsen en er worden 20 pluggen en 20 haken meegeleverd. Het net heeft een afmeting van 8 bij 3 meter en kan op maat worden geknipt zodat het perfect past bij de plek waar je het wilt plaatsen. Het net is gemaakt van duurzaam nylon en is zelfs bijtsterk, zodat jouw kat zich niet door het net heen kan bijten. Het stevige materiaal zorgt ervoor dat het net niet snel kapot zal gaan, waardoor je er lang van kunt profiteren samen met jouw kat. Bovendien is het net transparant, waardoor het uitzicht behouden blijft. Het is mogelijk om dit net ook op andere plekken te gebruiken, zodat je jouw kat overal veilig kunt laten rondlopen.

 • Maasgrootte
 • Treksterkte
 • UV-bestendigheid
Klik voor de beste prijs

#2
Beeztees - Kattennet - 4x3 m

Dit Beeztees Kattennet voor het balkon is ontworpen om jouw kat te beschermen tegen vallen vanaf het balkon. Het net is gemakkelijk te bevestigen en heeft een transparante kleur, waardoor het nauwelijks opvalt. Zo kun je jouw kat met een gerust hart alleen laten op het balkon. Het kattennet wordt geleverd inclusief bevestigingslijn en haken. De breedte van de mazen is 3x3 cm, wat ervoor zorgt dat jouw kat niet vast kan komen te zitten in het net.

Dit kattennet is verkrijgbaar in vier verschillende maten, namelijk 3x2 meter, 4x3 meter, 6x3 meter en 8x3 meter. Hierdoor kun je het net precies op maat maken voor jouw balkon en hoef je geen onnodige ruimte te bedekken. Met dit kattennet kun je jouw kat veilig laten genieten van de buitenlucht zonder je zorgen te maken over eventuele ongelukken.

 • Maasgrootte
 • Treksterkte
 • UV-bestendigheid
Klik voor de beste prijs

#3
Kattennet voor Balkon 4 x 10 m

Als kattenliefhebber wil je er natuurlijk alles aan doen om jouw kat veilig te houden. Je wilt voorkomen dat jouw kat van een hoog balkon of uit een open raam springt en gewond raakt. Met het extra grote kattennet van Beeztees hoef je je geen zorgen meer te maken. Dit multifunctionele beveiligingsgaas kan overal worden geplaatst en biedt de perfecte bescherming voor jouw kat. Het net is gemaakt van UV-bestendig nylon en is zeer duurzaam en bijtsterk. Bovendien wordt het geleverd inclusief 20 meter touw en bevestigingsmateriaal, waardoor het net gemakkelijk te installeren is. Het net is niet alleen ideaal voor het beschermen van jouw kat, maar kan ook worden gebruikt om fruit en groenten te beschermen tegen ongedierte of om vogels op afstand te houden. Het kattennet heeft een maaswijdte van 2.5 cm en is verkrijgbaar in één maat: 4.0 x 10.0 m. Het net is gemakkelijk te installeren en kan zelfs zonder gaten te boren worden opgehangen met behulp van kabelbinders of tyraps. Bestel vandaag nog jouw kattennet en geniet zonder zorgen van jouw kat op het balkon!

 • Maasgrootte
 • Treksterkte
 • UV-bestendigheid
Klik voor de beste prijs

#4
Nobby Kattennet - 4 x 3 meter

Dit Nobby Kattennet biedt de perfecte oplossing om uw balkon veilig af te schermen en uw kat binnen te houden. Het net is gemaakt van duurzaam materiaal dat UV- en weerbestendig is, waardoor het geschikt is voor buitengebruik. Het kattennet is verkrijgbaar in verschillende maten en wordt geleverd met bevestigingsmaterialen voor een gemakkelijke installatie.

 • Maasgrootte
 • Treksterkte
 • UV-bestendigheid
Klik voor de beste prijs

#5
Kattennet - 8x3 m

Met de zomer in aantocht is het heerlijk om op het balkon te genieten van de zon en frisse lucht. Maar als kattenliefhebber wil je er natuurlijk zeker van zijn dat jouw kat veilig is op het balkon. Met dit kattennet zorg je ervoor dat jouw viervoeter veilig bij je blijft en voorkom je nare valpartijen. Het multifunctionele beveiligingsgaas kan overal worden geplaatst en biedt bescherming tegen ontsnappingen en sprongen. Zo kun je zorgeloos genieten van een rustige zomer op het balkon.

Jouw voordelen:

 • Jouw kat zal nooit meer vallen of ontsnappen
 • Extra groot formaat
 • Ook perfect voor vogels of gewassen
 • UV-bestendig nylon
 • Inclusief 20 meter touw en bevestigingsmateriaal (20 haakjes en 20 pluggen)
 • Gemakkelijk te installeren, het net is eventueel ook op te hangen zonder gaten te boren, gebruik hiervoor kabelbinders (niet meegeleverd)
 • Multifunctioneel inzetbaar

Met een formaat van 24 m² blijft jouw kat veilig binnen de omheining en kun je het net gebruiken voor verschillende doeleinden. Het hoogwaardige materiaal van UV-gestabiliseerd nylon gaas zorgt ervoor dat het net stevig op zijn plaats blijft en lang meegaat. Het kattennet wordt geleverd als complete set inclusief 20 meter touw en bevestigingsmateriaal, zodat je het net binnen enkele minuten kunt ophangen. Lees voor gebruik de handleiding, deze is te downloaden boven deze omschrijving. Het katten net is ook op te hangen zonder gaten te boren. Gebruik hiervoor kabelbinders (niet meegeleverd).

 • Maasgrootte
 • Treksterkte
 • UV-bestendigheid
Klik voor de beste prijs

Wat is een kattennet?

Een kattennet is een net dat bedoeld is om katten te beschermen en te beveiligen tegen vallen of ontsnappen wanneer ze buiten zijn. Kattennetten kunnen worden gebruikt op balkons, in tuinen en op andere buitenruimtes. Het net kan op verschillende manieren worden bevestigd en is meestal gemaakt van duurzaam en bijtsterk nylon. Het net is transparant, waardoor het uitzicht niet wordt belemmerd, en kan worden aangepast aan de grootte van de specifieke ruimte.

Waarop moet je letten bij het kopen van een kattennet?

Bij het kopen van een kattennet zijn er verschillende factoren waarop je moet letten, zoals:

De afmetingen: Meet de afmetingen van de plek waar je het net wilt plaatsen zorgvuldig op. Kies vervolgens een net dat groot genoeg is om de hele ruimte te bedekken en je kat voldoende bewegingsruimte te geven.

Het materiaal: Kies voor een net gemaakt van stevig materiaal zoals nylon, zodat het niet gemakkelijk kapot gaat en je kat het niet kan doorbijten.

De maaswijdte: Kies een net met een maaswijdte die groot genoeg is zodat je kat erdoorheen kan ademen en zien, maar niet groot genoeg voor je kat om doorheen te kruipen of erdoorheen te vallen.

De kleur: Kies een net in een kleur die goed past bij de omgeving, zodat het net niet te opvallend is en niet afbreuk doet aan het uitzicht.

De bevestiging: Kijk naar de bevestigingsmogelijkheden die het net biedt en zorg ervoor dat je het net op een veilige en stevige manier kunt bevestigen, zodat het niet gemakkelijk losraakt.

De prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende kattennetten en zorg ervoor dat je een net koopt dat past binnen je budget, maar wel van goede kwaliteit is.

Waarom een kattennet kopen?

Een kattennet kan verschillende redenen hebben om te kopen. Een belangrijke reden is om de veiligheid van je kat te waarborgen en te voorkomen dat deze ontsnapt of van grote hoogtes valt. Ook kan een kattennet helpen om je tuin of balkon af te schermen en te voorkomen dat je kat ongewenste dieren achterna gaat of schade veroorzaakt aan planten en bloemen. Ten slotte kan een kattennet ook de gemoedsrust van de eigenaar vergroten en zorgen voor meer ontspanning en plezier tijdens het buiten zijn met de kat.

Welke verschillende types kattennet zijn er?

 • Kattennet voor balkon
 • Kattennet voor tuin
 • Kattennet voor raam
 • Kattennet voor terras
 • Kattennet voor binnen

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een kattennet aanschaffen?

Een kattennet zorgt ervoor dat jouw kat veilig buiten kan zijn zonder het risico te lopen om te ontsnappen of te vallen vanaf een hoogte. Hierdoor kunnen katten meer vrijheid krijgen om te genieten van de buitenlucht en kunnen eigenaren hun kat met een gerust hart buiten laten.

Voor welke doeleinden kan ik een kattennet gebruiken?

Een kattennet kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals het beschermen van een balkon, een tuin of een andere buitenruimte. Het kan ook worden gebruikt om andere dieren buiten te houden, zoals vogels en ongedierte.

Is het kattennet makkelijk te installeren?

Ja, de meeste kattennetten zijn eenvoudig te installeren en worden geleverd met bevestigingsmaterialen. Vaak kun je het net met haken en touwen vastmaken aan bijvoorbeeld een balkon of schutting.

Kan ik het kattennet ook binnen gebruiken?

Ja, kattennetten kunnen ook binnen gebruikt worden om bijvoorbeeld een kattenren te creëren of om katten uit bepaalde ruimtes te houden.

Is een kattennet duurzaam?

Dat hangt af van het type kattennet en de kwaliteit van het materiaal. Over het algemeen zijn de meeste kattennetten gemaakt van duurzame materialen zoals nylon en zijn ze bestand tegen weersomstandigheden.

Kan mijn kat het kattennet kapot maken?

Het hangt af van het type kattennet en de kwaliteit van het materiaal. Over het algemeen zijn kattennetten gemaakt van duurzame materialen en zijn ze bestand tegen bijten en krabben van katten.

Kan ik het kattennet gemakkelijk weer verwijderen?

Ja, de meeste kattennetten kunnen gemakkelijk worden verwijderd en laten geen sporen achter. Zorg er wel voor dat je de bevestigingsmaterialen voorzichtig verwijdert om schade aan het oppervlak te voorkomen.

Onze favoriet

Als kattenliefhebber wil je natuurlijk dat je kat veilig buiten kan lopen. Maar buiten kan gevaarlijk zijn voor katten, bijvoorbeeld wanneer je tuin niet goed afgeschermd is of je balkon hoog is. Met dit multifunctionele kattennet kun je je kat veilig buiten laten, zonder dat het zicht belemmerd wordt. Het net is geschikt voor zowel de tuin als het balkon en is gemakkelijk te plaatsen met de meegeleverde pluggen en haken. Het materiaal is bijtsterk en duurzaam, zodat je er lang plezier van kunt hebben. Het net is transparant, waardoor je van het uitzicht kunt blijven genieten. Het net wordt geleverd in een totaalpakket inclusief 20 pluggen en 20 haken.

Bekijk prijs