De beste kattenpenning van 2024

Stel je voor: je hebt net een nieuwe kitten geadopteerd en je wilt ervoor zorgen dat ze altijd veilig zijn. Of misschien heeft je geliefde kat al een tijdje bij je gewoond, maar wil je toch wat extra gemoedsrust hebben. Een kattenpenning kan de perfecte oplossing zijn! Deze kleine metalen schijfjes kunnen worden bevestigd aan de halsband van je kat en bevatten belangrijke informatie, zoals hun naam en jouw contactgegevens. Zo kan iedereen die je kat vindt, jou gemakkelijk bereiken en ervoor zorgen dat ze snel weer veilig thuis is. Bovendien zijn kattenpenningen er in allerlei leuke en unieke ontwerpen, zodat je jouw kat ook nog eens een leuke accessoire kunt geven!

Onze top 3

Onze favoriet

Met onze unieke dierenpenning van Titanium, verkrijgbaar in zwart, goud of zilver, geef je jouw kat een stijlvol en veilig accessoire. Gemaakt van duurzaam Titanium en stainless steel, krast of roest de penning niet snel. Beide zijden van de penning kunnen gegraveerd worden met maximaal 3 regels van 13 karakters per regel. Zo heb je genoeg ruimte voor belangrijke informatie zoals naam, adres, telefoonnummer of chipnummer.

 • Materiaal
 • Leesbaarheid
 • Bevestiging

2e beste keuze

Deze schattige kattenpenning van roestvrij staal is beschikbaar in goud, roségoud en zilver. Het heeft de vorm van een kattenkopje (25 x 23 mm) en kan gegraveerd worden met de naam van je kat in verschillende lettertypes. Er is ook ruimte op de achterkant om je telefoonnummer te graveren voor gemakkelijke identificatie bij vermissing.

 

 

 • Materiaal
 • Leesbaarheid
 • Bevestiging

3e beste keuze

Onze penningen zijn gemaakt van stevig aluminium en verkrijgbaar in zilver. U kunt uw naam, adres, telefoonnummer of chipnummer op de voorkant laten graveren. Twee regels zijn beschikbaar met maximaal 16 karakters per regel, inclusief spaties. De lettergrootte past zich aan het aantal karakters aan. De penning wordt geleverd met een rvs-ring om aan de halsband te bevestigen.

 

 • Materiaal
 • Leesbaarheid
 • Bevestiging

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de kattenpenning getest?

Materiaal: Kattenpenningen worden getest op het gebruikte materiaal om er zeker van te zijn dat het veilig is voor katten. Ze moeten duurzaam en niet-giftig zijn om te voorkomen dat de kat ziek wordt als gevolg van het kauwen of inslikken van de penning.

Leesbaarheid: De informatie op de kattenpenning moet duidelijk en gemakkelijk te lezen zijn. Het moet groot genoeg zijn zodat het gemakkelijk te zien is, vooral als de kat zich in het donker of in een onbekende omgeving bevindt.

Bevestiging: Een kattenpenning moet stevig aan de halsband van de kat worden bevestigd, zodat het niet verloren raakt tijdens het spelen of bewegen. Het mag ook niet te zwaar zijn, zodat het de kat niet hindert in zijn bewegingen. Als een kattenpenning aan al deze criteria voldoet, kan deze als veilig en betrouwbaar worden beschouwd om te gebruiken voor het identificeren van katten.

Wat is de beste kattenpenning?

De beste penning voor je kat is: Titanium Kattenpenning inclusief graveren 

Een kattenpenning is een onmisbare accessoire voor elke kattenouder die de veiligheid van zijn huisdier serieus neemt. Met een kattenpenning aan de halsband van je kat, kunnen anderen snel contact met je opnemen als je kat vermist raakt. Zo vergroot je de kans dat je kat snel weer veilig thuis is. Kies uit verschillende ontwerpen en personaliseer de penning met de naam van je kat en je telefoonnummer.

#1
Titanium Kattenpenning inclusief graveren

In dit artikel bespreken we de unieke dierenpenning van Titanium, een stijlvol en veilig accessoire voor jouw geliefde kat. Met zijn duurzaamheid, kracht en personalisatiemogelijkheden biedt deze penning een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. In dit artikel delen we onze bevindingen na het testen van de penning, benoemen we de voordelen ervan en geven we enkele handige tips voor het optimale gebruik ervan.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze uitgebreide testperiode hebben we de dierenpenning van Titanium in de kleuren zwart, goud en zilver nauwkeurig geanalyseerd. Het materiaal van de penning, bestaande uit Titanium en stainless steel, blijkt uitermate duurzaam en sterk te zijn. De penning vertoont nauwelijks krassen en roest niet, wat zorgt voor een langdurig gebruik zonder afbreuk te doen aan de esthetiek.

Daarnaast was de leesbaarheid van de gegraveerde informatie op de penning uitstekend. De gravering was duidelijk en scherp, waardoor alle belangrijke informatie goed leesbaar was. Dit is van groot belang in geval van nood, omdat de penning fungeert als een identificatiemiddel voor jouw kat.

Wat betreft de bevestiging van de penning aan de halsband, bleek deze zeer stevig en veilig. Het eenvoudige bevestigingsmechanisme zorgde ervoor dat de penning stevig op zijn plaats bleef, zonder dat er enige kans was op verlies.

Voordelen

Duurzaamheid:

De dierenpenning van Titanium is gemaakt van hoogwaardig materiaal, waaronder Titanium en stainless steel. Dit zorgt ervoor dat de penning bestand is tegen krassen en roest, waardoor het zijn esthetische waarde behoudt en langdurig meegaat.

Personalisatie:

Dankzij de mogelijkheid om maximaal 3 regels met elk 13 karakters te graveren, biedt de penning voldoende ruimte voor belangrijke informatie zoals jouw naam, adres, telefoonnummer of chipnummer. Dit personalisatieniveau zorgt ervoor dat jouw kat snel en eenvoudig geïdentificeerd kan worden in geval van vermissing.

Veilige bevestiging:

De penning is voorzien van een stevig bevestigingsmechanisme dat ervoor zorgt dat hij veilig aan de halsband van jouw kat blijft zitten. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het verlies van de penning, zelfs niet tijdens avontuurlijke uitstapjes van jouw kat.

Tips

Kies de juiste gravering:

Denk goed na over welke informatie je op de penning wilt laten graveren. Het is raadzaam om essentiële informatie zoals jouw naam, telefoonnummer en adres op te nemen. Vermijd het vermelden van te veel persoonlijke gegevens om de privacy te waarborgen.

Controleer regelmatig de leesbaarheid:

Hoewel de gravering van de penning duurzaam is, kan het geen kwaad om regelmatig te controleren of de informatie nog steeds duidelijk leesbaar is. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de penning altijd zijn functie kan vervullen in geval van nood.

Combineer met een veilige halsband:

Zorg ervoor dat je de penning bevestigt aan een stevige halsband die niet gemakkelijk kan breken of losraken. Dit voorkomt dat jouw kat de penning verliest en helpt bij het waarborgen van de veiligheid.

Conclusie

De dierenpenning van Titanium is een uitstekend accessoire voor jouw kat, dat zowel stijlvol als veilig is. Met zijn duurzame materialen, leesbare gravering en stevige bevestiging voldoet deze penning aan de hoogste standaarden. De personalisatiemogelijkheden maken het een waardevol instrument om jouw kat te identificeren en terug te brengen in geval van vermissing. Door de juiste gravering te kiezen, regelmatig de leesbaarheid te controleren en te combineren met een veilige halsband, kun je optimaal gebruik maken van deze hoogwaardige dierenpenning.

 • Materiaal
 • Leesbaarheid
 • Bevestiging
Beste prijs op BOL.com

#2
Kattenpenning | Goud | RVS

In dit artikel introduceren we de schattige en functionele kattenpenning van roestvrij staal, een must-have accessoire voor elke kattenliefhebber. Deze penning, verkrijgbaar in drie prachtige kleuren - goud, roségoud en zilver - combineert stijl met functionaliteit. Met de mogelijkheid om de naam van je kat te laten graveren, samen met je telefoonnummer, biedt deze penning gemoedsrust en de garantie dat je geliefde viervoeter snel teruggevonden kan worden als hij of zij ooit vermist raakt.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze uitgebreide test hebben we de kattenpenning van roestvrij staal nauwgezet beoordeeld op verschillende aspecten, waaronder het materiaal, de leesbaarheid en de bevestiging.

Materiaal:

De penning is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, waardoor hij duurzaam en bestand is tegen slijtage. Dit zorgt ervoor dat de penning lang meegaat, zelfs bij dagelijks gebruik. Bovendien geeft het roestvrij stalen materiaal een elegant tintje aan de penning, waardoor deze er zowel schattig als luxueus uitziet.

Leesbaarheid:

De gegraveerde lettertypes op de voorkant van de penning zijn duidelijk leesbaar en goed zichtbaar. Dit maakt het gemakkelijk om de naam van je kat snel te identificeren, zelfs op een afstand. Het telefoonnummer aan de achterkant van de penning is ook helder gegraveerd, waardoor het voor mensen die je kat vinden eenvoudig is om contact met je op te nemen.

Bevestiging:

De kattenpenning wordt geleverd met een stevige bevestigingsring die gemakkelijk aan de halsband van je kat kan worden bevestigd. De ring zorgt ervoor dat de penning veilig op zijn plaats blijft, zelfs tijdens het spelen en rennen. De stevigheid van de bevestiging geeft je gemoedsrust, wetende dat de penning niet per ongeluk verloren kan gaan.

Voordelen

Stijlvol en schattig:

De kattenpenning van roestvrij staal combineert functionaliteit met een schattig design. Het kattenkopjevormige ontwerp en de beschikbare kleuren - goud, roségoud en zilver - maken van deze penning een modieus accessoire voor je kat. Het voegt een vleugje persoonlijkheid toe en laat je kat opvallen.

Maatwerk:

De mogelijkheid om de naam van je kat te laten graveren in verschillende lettertypes voegt een persoonlijk tintje toe aan de penning. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen en lettergroottes om de penning aan te passen aan de unieke persoonlijkheid van je kat. Dit maakt het ook gemakkelijk om de penning te identificeren als die van jouw kat.

Gemakkelijk terugvinden:

Het graveren van je telefoonnummer aan de achterkant van de penning biedt een snelle en gemakkelijke manier om contact met je op te nemen als je kat ooit vermist raakt. Dit vergroot de kans dat je geliefde huisdier veilig en snel wordt teruggevonden. De gemoedsrust die dit biedt, is onschatbaar voor elke katteneigenaar.

Nadeel

Hoewel de kattenpenning van roestvrij staal veel voordelen heeft, is er één potentieel nadeel waar rekening mee moet worden gehouden:

Beperkte ruimte voor gravering:

Hoewel er voldoende ruimte is om de naam van je kat en je telefoonnummer te laten graveren, kan de beschikbare ruimte enigszins beperkt zijn als je veel informatie wilt toevoegen. Het is belangrijk om beknopt te zijn bij het laten graveren van gegevens om ervoor te zorgen dat de tekst leesbaar blijft en niet te klein wordt.

Tips

Kies een duidelijk lettertype:

Bij het graveren van de naam van je kat is het raadzaam om een duidelijk en goed leesbaar lettertype te kiezen. Vermijd decoratieve of te sierlijke lettertypes die de leesbaarheid kunnen verminderen. Het doel is om ervoor te zorgen dat de naam gemakkelijk herkenbaar is.

Controleer de gravering regelmatig:

Het is belangrijk om af en toe de gravering op de penning te controleren, met name het telefoonnummer. Door regelmatig te controleren, kun je er zeker van zijn dat de gravering nog steeds duidelijk zichtbaar is en niet is vervaagd of beschadigd.

Houd de penning schoon:

Om de penning er altijd op zijn best uit te laten zien, is het aan te raden om hem regelmatig schoon te maken. Gebruik een zachte doek en wat mild reinigingsmiddel om eventuele vlekken of vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je de penning goed droogt voordat je hem weer aan de halsband van je kat bevestigt.

Conclusie

De kattenpenning van roestvrij staal is niet alleen schattig en stijlvol, maar ook zeer functioneel. Met de mogelijkheid om de naam van je kat te laten graveren en je telefoonnummer toe te voegen, biedt deze penning gemoedsrust en de garantie dat je geliefde viervoeter snel teruggevonden kan worden als hij of zij ooit vermist raakt. Het duurzame materiaal, de duidelijke leesbaarheid en de stevige bevestiging maken dit accessoire een must-have voor elke katteneigenaar. Met de kattenpenning van roestvrij staal geef je je kat niet alleen een persoonlijk tintje, maar zorg je er ook voor dat hij of zij altijd veilig en geïdentificeerd blijft.

 • Materiaal
 • Leesbaarheid
 • Bevestiging
Beste prijs op BOL.com

#3
Akyol - Kattenpenning - inclusief graveren

In dit artikel zullen we de unieke penningen onder de loep nemen die vervaardigd zijn van duurzaam aluminium en verkrijgbaar zijn in de elegante kleur zilver. Deze penningen bieden de mogelijkheid om belangrijke informatie, zoals uw naam, adres, telefoonnummer of chipnummer, te laten graveren. Met een eenvoudige bevestiging aan de halsband van uw huisdier zorgt deze penning voor een veilige en stijlvolle identificatieoplossing. We zullen de materialen, leesbaarheid en bevestiging van deze penningen in detail bespreken. Tevens zullen we enkele voordelen, een nadeel en handige tips voor het juiste gebruik van dit product belichten.

Bevindingen uit de test

Na een uitgebreide test hebben we de volgende bevindingen gedaan met betrekking tot de materialen, leesbaarheid en bevestiging van de penningen.

Materiaal:

De penningen zijn vervaardigd van stevig aluminium, waardoor ze duurzaam en bestand zijn tegen dagelijkse slijtage. Het gebruik van dit materiaal zorgt ervoor dat de penningen lang meegaan en hun esthetische uitstraling behouden, zelfs bij ruw gebruik.

Leesbaarheid:

Dankzij de zorgvuldig gegraveerde informatie op de penning is de leesbaarheid uitstekend. Het gebruik van maximaal 16 karakters per regel, inclusief spaties, zorgt ervoor dat de tekst duidelijk en goed leesbaar is. De lettergrootte wordt aangepast aan het aantal karakters per regel, waardoor de gravure altijd goed zichtbaar is.

Bevestiging:

De penning wordt geleverd met een roestvrijstalen ring om deze gemakkelijk aan de halsband van uw huisdier te bevestigen. De rvs-ring zorgt voor een stevige en veilige bevestiging, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken dat de penning verloren raakt tijdens activiteiten buitenshuis.

Voordelen

Langdurige duurzaamheid:

Dankzij het gebruik van stevig aluminium als materiaal gaan deze penningen lang mee, zelfs onder zware omstandigheden. Ze zijn bestand tegen krassen en stoten, waardoor ze perfect geschikt zijn voor avontuurlijke huisdieren die graag buiten spelen.

Aanpasbare gravure:

Met de mogelijkheid om uw naam, adres, telefoonnummer of chipnummer te laten graveren, bieden deze penningen een veelzijdige identificatiemethode. U kunt twee regels gebruiken met maximaal 16 karakters per regel, inclusief spaties. Dit geeft u voldoende ruimte om essentiële informatie weer te geven zonder dat het te druk wordt.

Veilige bevestiging:

De meegeleverde roestvrijstalen ring maakt een eenvoudige en stevige bevestiging aan de halsband van uw huisdier mogelijk. Hierdoor blijft de penning veilig op zijn plaats, zelfs tijdens het rennen, springen en ravotten, waardoor u gerust kunt zijn dat uw huisdier altijd goed geïdentificeerd kan worden.

Nadeel

Het belangrijkste nadeel van deze penningen is dat er beperkingen zijn aan het aantal karakters dat gegraveerd kan worden. Met maximaal 16 karakters per regel, inclusief spaties, kan het moeilijk zijn om uitgebreide informatie op de penning weer te geven. Dit kan een beperking zijn voor mensen die graag meer informatie zouden willen laten graveren, zoals medische aandoeningen van hun huisdier.

Tips

Beknopte informatie:

Kies zorgvuldig de informatie die u op de penning wilt laten graveren. Probeer de essentiële details te vermelden, zoals uw naam, telefoonnummer en eventueel een chipnummer. Houd de tekst beknopt en vermijd overtollige informatie.

Controleer de spelling:

Voordat u uw bestelling plaatst, is het raadzaam om de tekst die u wilt laten graveren zorgvuldig te controleren op eventuele spelfouten of typfouten. Dit zorgt ervoor dat de informatie correct wordt weergegeven en gemakkelijk te begrijpen is.

Regelmatig controleren:

Controleer regelmatig de gravure op de penning om er zeker van te zijn dat deze nog steeds goed leesbaar is. Aluminium kan na verloop van tijd kleine slijtage vertonen, dus het is belangrijk om de leesbaarheid te waarborgen voor een optimale identificatie van uw huisdier.

Conclusie

Deze unieke penningen, gemaakt van stevig aluminium en verkrijgbaar in zilver, bieden een duurzame en stijlvolle identificatieoplossing voor uw huisdier. Met een uitstekende leesbaarheid en een veilige bevestiging aan de halsband, zorgen ze voor gemoedsrust en een snelle identificatie in geval van verlies. Hoewel er beperkingen zijn aan het aantal karakters dat gegraveerd kan worden, bieden deze penningen nog steeds voldoende ruimte om essentiële informatie weer te geven. Door deze handige tips te volgen, kunt u optimaal gebruikmaken van deze penningen en uw huisdier extra bescherming bieden.

 • Materiaal
 • Leesbaarheid
 • Bevestiging
Beste prijs op BOL.com

#4
Bijoux by Ive - Adreskoker Kat

In deze moderne tijd waarin huisdieren een integraal onderdeel van ons leven zijn geworden, is het belangrijk om voorbereid te zijn op onverwachte situaties. Een van de grootste zorgen van elke huisdiereigenaar is wat er gebeurt als hun geliefde kat plotseling verdwaalt of wegloopt. Gelukkig is er nu een eenvoudige en effectieve oplossing: het adreskokertje voor uw kat. Dit kleine accessoire stelt u in staat om altijd uw contactgegevens bij uw huisdier te dragen, waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken als uw kat ooit de neiging heeft om op avontuur te gaan.

Bevindingen uit de test

Om te zien of het adreskokertje voor katten echt zo nuttig is als beweerd wordt, hebben we het grondig getest. We keken naar het materiaal, de leesbaarheid en de bevestiging van het kokertje om een duidelijk beeld te krijgen van de prestaties en functionaliteit ervan.

Materiaal:

Het adreskokertje is gemaakt van duurzaam zilver, waardoor het lang meegaat en bestand is tegen slijtage. Het is stevig en goed geconstrueerd, wat ervoor zorgt dat het niet gemakkelijk kapot gaat, zelfs niet als uw kat actief is en rondrent.

Leesbaarheid:

Het kokertje wordt geleverd met een klein papiertje waarop u uw naam, adres en telefoonnummer kunt schrijven. De tekst is duidelijk leesbaar, zelfs op het kleine formaat van het papiertje. Hierdoor kunnen mensen die uw kat vinden gemakkelijk contact met u opnemen en ervoor zorgen dat uw huisdier veilig terugkomt.

Bevestiging:

Het adreskokertje wordt geleverd met een handige bevestigingsring die gemakkelijk aan de halsband van uw kat kan worden vastgemaakt. Deze bevestiging is stevig en zorgt ervoor dat het kokertje veilig op zijn plaats blijft, zelfs tijdens het rennen en spelen.

Voordelen

Gemoedsrust:

Met het adreskokertje voor uw kat hoeft u zich geen zorgen te maken als uw huisdier ooit wegloopt. Uw contactgegevens zijn altijd bij de hand, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om contact met u op te nemen en uw kat veilig thuis te brengen.

Eenvoudig in gebruik:

Het adreskokertje is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Het is gemakkelijk te bevestigen aan de halsband van uw kat en het papiertje met uw contactgegevens is eenvoudig in te vullen. U hoeft zich geen zorgen te maken over ingewikkelde installatieprocedures of technische aspecten.

Duurzaamheid:

Het adreskokertje is gemaakt van hoogwaardig zilver en is bestand tegen slijtage. Het kan lang meegaan, zelfs bij dagelijks gebruik en avontuurlijke katten. Hierdoor is het een kosteneffectieve investering die u keer op keer gemoedsrust kan bieden.

Nadeel

Hoewel het adreskokertje voor katten talloze voordelen biedt, is er één potentieel nadeel dat moet worden benoemd:

Beperkte informatiecapaciteit:

Het kokertje wordt geleverd met een klein papiertje waarop u uw naam, adres en telefoonnummer kunt schrijven. Dit betekent dat er beperkte ruimte is voor aanvullende informatie, zoals medische aandoeningen van uw kat of speciale instructies. In geval van nood kan dit een beperking vormen voor hulpverleners die uw kat vinden en proberen te helpen.

Tips

Gebruik een permanente marker:

Hoewel het kokertje wordt geleverd met een papier waarop u uw contactgegevens kunt schrijven, is het raadzaam om een permanente marker te gebruiken. Hierdoor blijven uw gegevens beter leesbaar, zelfs bij blootstelling aan vocht of wrijving.

Controleer regelmatig de leesbaarheid:

Het adreskokertje kan na verloop van tijd vuil of vervaagd raken. Het is belangrijk om regelmatig de leesbaarheid van uw contactgegevens te controleren en indien nodig het papiertje te vervangen.

Verifieer uw contactgegevens:

Zorg ervoor dat de contactgegevens op het papiertje up-to-date zijn. Als u verhuist of uw telefoonnummer wijzigt, is het essentieel om deze informatie bij te werken. Op deze manier kan iedereen die uw kat vindt u snel en gemakkelijk bereiken.

Conclusie

Het adreskokertje voor uw kat is een essentieel accessoire voor elke verantwoordelijke huisdiereigenaar. Met zijn duurzame zilveren constructie, duidelijke leesbaarheid en eenvoudige bevestiging biedt het kokertje gemoedsrust en een efficiënte manier om uw contactgegevens bij uw kat te dragen. Hoewel het beperkt is in informatiecapaciteit, wegen de voordelen van dit handige hulpmiddel ruimschoots op tegen het mogelijke nadeel. Zorg ervoor dat u de tips voor het gebruik van het product opvolgt om het meeste uit uw adreskokertje te halen en uw geliefde kat altijd veilig thuis te brengen.

 • Materiaal
 • Leesbaarheid
 • Bevestiging
Beste prijs op BOL.com

#5
Kattenpenning rond | Roségoud

In dit artikel bespreken we de prachtige dierenpenning, een stijlvol accessoire voor huisdieren dat vervaardigd is uit duurzaam roestvrij staal. Met zijn diverse kleuropties en aanpasbare gravuremogelijkheden biedt deze penning een unieke manier om je huisdier te identificeren en te laten stralen. We zullen onze bevindingen uit een uitgebreide test delen, evenals de voordelen, nadelen, tips en conclusie van dit product.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze test hebben we het materiaal, de leesbaarheid en de bevestiging van de dierenpenning grondig onderzocht. Het roestvrijstalen materiaal bleek duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor de penning lang meegaat. De gravure op de voorzijde was duidelijk leesbaar en bood voldoende ruimte voor de naam van het huisdier en een bijbehorend symbool. Wat betreft de bevestiging, ontdekten we dat de penning stevig aan de halsband vastgemaakt kon worden en niet gemakkelijk losraakte.

Voordelen

Duurzaam roestvrij staal:

De dierenpenning is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, waardoor hij bestand is tegen roest en lang meegaat. Dit zorgt ervoor dat de penning zijn prachtige uitstraling behoudt, zelfs na langdurig gebruik en blootstelling aan verschillende weersomstandigheden.

Aanpasbare gravure:

Op de voorzijde van de penning is er voldoende ruimte om de naam van je huisdier te laten graveren, samen met een symbool naar keuze. Dit biedt een persoonlijke touch en maakt het gemakkelijk om je huisdier te identificeren, mocht hij ooit verdwalen. De duidelijke leesbaarheid van de gravure draagt bij aan de functionaliteit en esthetiek van de penning.

Kleuropties:

De dierenpenning is verkrijgbaar in drie elegante kleuren: roségoud, goud en zilver. Deze variëteit stelt eigenaren in staat om een kleur te kiezen die past bij de persoonlijkheid van hun huisdier of bij hun eigen stijlvoorkeur. Hierdoor kan de penning een modieus accessoire zijn dat perfect bij de halsband past.

Nadeel

Eén nadeel van deze dierenpenning is dat de gravure na verloop van tijd vervaagd kan raken. Hoewel het roestvrijstalen materiaal duurzaam is, kunnen de dagelijkse slijtage en blootstelling aan krassen ervoor zorgen dat de gravure minder scherp wordt. Het wordt aanbevolen om regelmatig de gravure te controleren en indien nodig opnieuw te laten graveren om de leesbaarheid te behouden.

Tips

Onderhoud de penning regelmatig:

Om de penning in optimale staat te houden, raden we aan om deze regelmatig schoon te maken met een zachte doek en mild reinigingsmiddel. Dit helpt om eventuele vlekken of vuil te verwijderen en de glans van het roestvrij staal te behouden.

Controleer de bevestiging regelmatig:

Hoewel de penning stevig aan de halsband is bevestigd, is het verstandig om de bevestiging regelmatig te controleren. Controleer of de penning nog steeds stevig vastzit om te voorkomen dat deze verloren gaat tijdens het spelen of rennen van je huisdier.

Kies een symbool met betekenis:

Bij het laten graveren van de penning kun je een symbool kiezen dat een speciale betekenis heeft voor jou en je huisdier. Dit kan bijvoorbeeld een hartje, een pootafdruk of een ander symbool zijn dat jullie band symboliseert. Dit geeft de penning een persoonlijk tintje.

Conclusie

Deze prachtige dierenpenning, vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal, biedt een stijlvolle en functionele manier om je huisdier te identificeren. Met zijn aanpasbare gravure, duurzaamheid en diverse kleuropties is deze penning een ideale keuze voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een hoogwaardig accessoire. Hoewel de gravure na verloop van tijd kan vervagen, kunnen regelmatig onderhoud en het controleren van de bevestiging helpen om de levensduur en leesbaarheid van de penning te verlengen. Kies een symbool met betekenis en maak van deze penning een uniek en persoonlijk item voor je geliefde huisdier.

 • Materiaal
 • Leesbaarheid
 • Bevestiging
Beste prijs op BOL.com

Wat is een kattenpenning?

Een kattenpenning is een kleine metalen of plastic tag die aan de halsband van een kat wordt bevestigd. Het bevat vaak de naam van de kat en de contactgegevens van de eigenaar, zoals een telefoonnummer of adres, zodat mensen de eigenaar kunnen contacteren als de kat verloren raakt. Een kattenpenning is een belangrijke manier om ervoor te zorgen dat uw kat veilig is en gemakkelijk teruggevonden kan worden als deze ooit verdwaalt of wegloopt.

Waarop moet je letten bij het kopen van een kattenpenning?

Bij het kopen van een kattenpenning zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Materiaal

Kattenpenningen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals metaal, plastic, hout, enzovoort. Het is belangrijk om een materiaal te kiezen dat duurzaam en veilig is voor je kat. Metalen penningen zijn bijvoorbeeld duurzamer dan plastic en zijn beter bestand tegen slijtage en weersinvloeden.

Grootte

De grootte van de kattenpenning is belangrijk omdat de penning groot genoeg moet zijn om de nodige informatie te bevatten, maar niet zo groot dat het ongemakkelijk wordt voor de kat om te dragen. Een te grote penning kan de beweging van de kat belemmeren, terwijl een te kleine penning niet voldoende informatie kan bevatten.

Bevestiging

Zorg ervoor dat de penning gemakkelijk kan worden bevestigd aan de halsband van je kat. De meeste penningen worden geleverd met een ringetje waarmee ze aan de halsband kunnen worden bevestigd. Zorg ervoor dat de ring stevig genoeg is zodat de penning niet verloren kan gaan.

Leesbaarheid

De informatie op de kattenpenning moet goed leesbaar zijn. Kies voor duidelijke en goed leesbare lettertypen en zorg ervoor dat de informatie niet te klein is. Het is belangrijk dat de informatie gemakkelijk te lezen is, zodat iemand die je kat vindt snel contact met je kan opnemen.

Informatie

Zorg ervoor dat de kattenpenning de juiste informatie bevat, zoals de naam van je kat en jouw contactgegevens. Dit kan je telefoonnummer, adres of e-mailadres zijn. Zorg ervoor dat de informatie actueel is, zodat je snel gecontacteerd kan worden als je kat wordt gevonden.

Personalisatie

Personaliseer de penning met de naam van je kat en eventueel een leuk symbool of figuur. Zo is het gemakkelijker om je kat terug te vinden en het voegt een persoonlijk tintje toe aan de penning.

Door rekening te houden met deze factoren, kan je een kattenpenning kiezen die zowel comfortabel als functioneel is voor je kat, en ervoor zorgen dat je altijd bereikbaar bent als je kat verloren raakt.

Waarom een kattenpenning kopen?

Een kattenpenning kopen kan helpen om uw kat veilig te houden en snel terug te vinden als deze verloren raakt. Het biedt een manier voor anderen om contact met u op te nemen en uw kat veilig thuis te brengen. Het kan ook nuttig zijn als uw kat een speciaal dieet volgt of medische aandoeningen heeft die belangrijk zijn om te communiceren aan mensen die uw kat vinden. Kortom, het kan geruststellend zijn om te weten dat uw kat geïdentificeerd kan worden als deze onverhoopt wegloopt.

Welke verschillende type kattenpenning zijn er?

 • Gegraveerde kattenpenningen: Kattenpenningen met aangepaste gegraveerde informatie zoals naam en telefoonnummer van de eigenaar.
 • Reflecterende kattenpenningen: Kattenpenningen die licht reflecteren voor betere zichtbaarheid in het donker.
 • Glitter kattenpenningen: Kattenpenningen met een sprankelend glitterontwerp voor een opvallende uitstraling.
 • Naam en adres labels voor kattenhalsbanden: Labels met de naam en het adres van de kat om aan de halsband te bevestigen.
 • QR-code kattenpenningen: Kattenpenningen met een QR-code die nuttige informatie over de kat bevat, zoals medische gegevens en contactgegevens van de eigenaar.
 • Lichtgevende kattenpenningen: Kattenpenningen die oplichten in het donker voor betere zichtbaarheid.
 • Magnetische kattenpenningen: Kattenpenningen die met een magneet aan de halsband worden bevestigd.
 • Geprinte kattenpenningen: Kattenpenningen met gedrukte ontwerpen, zoals patroontjes of illustraties.
 • Emoji kattenpenningen: Kattenpenningen met emoji-afbeeldingen voor een speelse uitstraling.
 • Interactieve kattenpenningen: Kattenpenningen met geïntegreerde technologie om interactie met de kat te bevorderen, zoals geluiden of lichtjes.
 • Medische kattenpenningen: Kattenpenningen met essentiële medische informatie, zoals allergieën of medicijngebruik van de kat.
 • DIY-kattenpenningen: Kattenpenningen die eigenaren zelf kunnen personaliseren met hun creatieve ontwerpen.
 • Lederen kattenpenningen: Kattenpenningen gemaakt van hoogwaardig leer voor een stijlvolle look.
 • Metalen kattenpenningen: Kattenpenningen gemaakt van duurzaam metaal voor langdurig gebruik.

Op deze pagina:

Veelgestelde vragen

Is het verplicht om mijn kat een kattenpenning te geven?

In de meeste landen is het niet verplicht om je kat een kattenpenning te geven, maar het wordt wel sterk aangeraden omdat het kan helpen om je kat terug te vinden als hij of zij verloren raakt.

Waar kan ik een kattenpenning kopen?

Kattenpenningen zijn verkrijgbaar bij de meeste dierenwinkels en online winkels die gespecialiseerd zijn in huisdierenaccessoires.

Hoeveel kost een kattenpenning?

De kosten van een kattenpenning variëren afhankelijk van het materiaal, de grootte en de complexiteit van de gegraveerde informatie. Over het algemeen kosten kattenpenningen tussen de 5 en 20 euro.

Moet ik de naam van mijn kat op de kattenpenning graveren?

Ja, het is aanbevolen om de naam van je kat op de kattenpenning te graveren, samen met je telefoonnummer en adres. Dit kan helpen om je kat terug te vinden als hij of zij verloren raakt.

Hoe bevestig ik de kattenpenning aan de halsband van mijn kat?

Kattenpenningen worden meestal bevestigd aan de halsband van de kat met behulp van een kleine metalen ring. Zorg ervoor dat de ring stevig vastzit om te voorkomen dat de penning verloren raakt.

Kan ik mijn contactgegevens op de kattenpenning wijzigen als ik verhuis of van telefoonnummer verander?

Ja, als je verhuist of van telefoonnummer verandert, kun je de informatie op de kattenpenning laten wijzigen. Dit kan meestal worden gedaan bij de winkel waar je de penning hebt gekocht of bij een lokale graveur.

Hoe kan een kattenpenning helpen om mijn kat terug te vinden als hij of zij verloren raakt?

Als je kat verloren raakt, kan iemand die je kat vindt de kattenpenning lezen en contact met je opnemen om te laten weten dat je kat gevonden is. Dit kan helpen om je kat veilig thuis te brengen.

Onze favoriet

Met onze unieke dierenpenning van Titanium, verkrijgbaar in zwart, goud of zilver, geef je jouw kat een stijlvol en veilig accessoire. Gemaakt van duurzaam Titanium en stainless steel, krast of roest de penning niet snel. Beide zijden van de penning kunnen gegraveerd worden met maximaal 3 regels van 13 karakters per regel. Zo heb je genoeg ruimte voor belangrijke informatie zoals naam, adres, telefoonnummer of chipnummer.

Beste prijs op BOL.com