De beste kattensnoepjes van 2024

Als kattenliefhebber weet je waarschijnlijk hoe onweerstaanbaar katten kunnen zijn als het gaat om snoepjes. Die kleine bolletjes pluizigheid lijken soms geboren te zijn met een onstilbare honger naar iets lekkers. Kattensnoepjes zijn dan ook een geweldige manier om je harige vriendje te verwennen en te belonen voor goed gedrag. Of het nu gaat om zachte, knapperige of gevulde snoepjes, er is een wereld van smaken en texturen om uit te kiezen. In dit artikel gaan we dieper in op kattensnoepjes en alles wat je moet weten om je kat blij en gezond te houden.

Onze top 3

Onze favoriet

Catisfactions is een gezonde en smaakvolle kattensnack met minder dan 2 calorieën per brokje, zonder kunstmatige toevoegingen. Verkrijgbaar in verschillende smaken, ideaal voor kieskeurige katten. Maximaal 20 brokjes per dag geven en geniet van het krokante laagje en de zachte kern.

 • Ingrediënten
 • Voedingswaarde
 • Veiligheid

2e beste keuze

WHISKAS® Dentabites Kip zijn vezelrijke snacks om tandsteen te verminderen en tandvleesproblemen te voorkomen. De snoepjes zijn geschikt voor katten vanaf 10 maanden oud, met 16 brokjes per dag. De verpakking bevat 8 doosjes à 40 gram. Verkrijgbaar in verschillende smaken.

 • Ingrediënten
 • Voedingswaarde
 • Veiligheid

3e beste keuze

Make Me Purr Matatabi stokjes zijn gezonde en biologische kauwsnacks voor katten. Gemaakt van de matatabi boom met rustgevende en stress-verlagende werking, ook goed voor gebitsreiniging. Bevat geen pesticiden en chemicaliën en is laag in calorieën. Verpakking bevat 1 stokje.

 • Ingrediënten
 • Voedingswaarde
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de kattensnoepjes getest?

Ingrediënten: De ingrediënten zijn een belangrijke factor bij het beoordelen van kattensnoepjes. Het is belangrijk om te kijken naar de samenstelling van de snoepjes en ervoor te zorgen dat ze geen onnodige of schadelijke ingrediënten bevatten, zoals conserveringsmiddelen, kleurstoffen, granen of kunstmatige smaakstoffen.

Voedingswaarde: Kattensnoepjes moeten niet alleen lekker zijn, maar ook voedzaam. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de voedingswaarde van de snoepjes en ervoor te zorgen dat ze een goede balans hebben van eiwitten, vetten en koolhydraten die geschikt zijn voor katten.

Veiligheid: Veiligheid is altijd een belangrijk criterium bij het testen van kattensnoepjes. Kijk bijvoorbeeld of de snoepjes voldoen aan de voedselveiligheidsnormen en of ze vrij zijn van schadelijke stoffen zoals toxines of zware metalen. Controleer ook op mogelijke allergenen en zorg ervoor dat de snoepjes geschikt zijn voor jouw specifieke kat.

Wat is het beste snoepje voor je kat?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Catisfactions Kattensnoepjes - Kip de beste kattensnoepjes zijn.

Verwen je kat met Catisfactions, de heerlijke en gezonde snack waar katten dol op zijn. Met minder dan 2 calorieën per brokje en zonder kunstmatige toevoegingen, kun je jouw kat met een gerust hart trakteren op deze krokante en smaakvolle snacks. Kies uit verschillende smaken en zie hoe je kat smult van de zachte kern en krokante laag. Schud het hersluitbare zakje en zie hoe je kat komt aangerend voor nog meer lekkers.

#1
Catisfactions Kattensnoepjes - Kip - 6 x 60g

Verwen je kat zonder schuldgevoel met Catisfactions kattensnoepjes. Elk brokje bevat minder dan 2 calorieën en is vrij van kunstmatige toevoegingen. Verkrijgbaar in verschillende smaken en met een krokante buitenkant en zachte kern zal je kat er dol op zijn. Schud met het hersluitbare zakje en zie je kat aan komen rennen voor meer! Ingrediënten: vlees en dierlijke bijproducten (4% kip), granen, oliën en vetten, plantaardige bijproducten, plantaardige eiwitextracten, mineralen.

 • Ingrediënten
 • Voedingswaarde
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Whiskas Dentabites Kattensnoepjes - Kip - 8 x 40g

Deze verpakking bevat 8 doosjes Dentabites à 40 gram in de smaak kip. WHISKAS® Dentabites Kip is ontwikkeld om bij dagelijks gebruik de vorming van tandsteen op het kattengebit te verminderen. Zodra het product in contact komt met het kattengebit, zorgt de speciale vezeltextuur voor een milde en schurende reiniging, waardoor de vorming van tandsteen, en dus ook tandvleesproblemen, verminderd worden. We adviseren je om je kat WHISKAS® Dentabites te geven vanaf een leeftijd van 10 maanden oud. De aanbevolen hoeveelheid is 16 brokjes per dag. Een lekker én verantwoord tussendoortje voor je kat. Whiskas werkt al ruim 50 jaar samen met het WALTHAM® Centre for Pet Nutrition om kattenvoer te ontwikkelen en verbeteren, zodat het voldoet aan de behoeften van verschillende katten en perfect voorziet in de juiste levensfase.

 • Ingrediënten
 • Voedingswaarde
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Make Me Purr Matatabi Sticks (20 stuks)

Make Me Purr Matatabi stokjes zijn een geweldige aanvulling op het dieet van elke kat en bieden urenlang speelplezier op verschillende manieren. Ze zijn gemaakt van matatabi, afkomstig van matatabi bomen in Azië, met een bijzondere werking op katten. Het werkzame stofje in de stokjes is kalmerend voor katten en de smaak ervan is erg populair bij katten. Bovendien hebben de stokjes ook een gebitsreinigende eigenschap, wat goed is voor de mondgezondheid van je huistijger. De werking van matatabi stokjes is te vergelijken met die van kattenkruid en kan bijdragen aan het verminderen van stress bij katten.

Matatabi stokjes bevatten enzymen zoals Actinidine en Lacton, die een lichte chloroform werking hebben en de zenuwprikkeling in de hersenen van katten beïnvloeden. Katten die van nature al ontspannen zijn, hebben vaak minder interesse in de stokjes dan katten die gespannen zijn. Een bijkomend voordeel van deze stokjes is dat ze kunnen werken als een natuurlijk flosdraadje en het gebit van je kat helpen schoon te houden.

Studies hebben aangetoond dat matatabi stokjes kunnen helpen om gezondheidsproblemen bij katten te verminderen, met name als gevolg van stress. Make Me Purr Matatabi stokjes zijn ook biologisch, vrij van pesticiden en chemicaliën, en laag in calorieën, waardoor ze een gezonde en veilige keuze zijn voor je kat. De verpakking bevat één stokje en je zult al snel de positieve effecten op de gezondheid en het welzijn van je kat zien. Ervaar de Meowgic met Make Me Purr Matatabi stokjes!

 • Ingrediënten
 • Voedingswaarde
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Biofood Kattensnoepjes Anti-Vlo - Zalm - 100 St

BIOFOOD anti-vlo snoepjes met zalm bieden een smaakvolle en gezonde oplossing voor het bestrijden van ongedierte op natuurlijke wijze. Boordevol aminozuren, vitaminen en mineralen, bevat het snoepje alliine, een reukloze stof uit knoflook, die via orale inname in de bloedbaan terechtkomt en een vernietigende werking heeft op bacteriën waar insecten zoals vlooien, luizen, teken, wormen en mijten op leven. Geniet van de voordelen van deze natuurlijke samenstelling met ingrediënten als zalm, wei, melkpoeder, lecithine, taurine, biothine en methionine.

 • Ingrediënten
 • Voedingswaarde
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Catisfactions katten snoepjes mix - Zalm, Kip, Kaas - 12 zakjes van 180g

Verwen je kat met deze combinatieset van Catisfactions kattensnoepjes! In totaal krijg je 12 zakjes met een totaalgewicht van 2160 gram. Geniet van de heerlijke smaken kaas, zalm en kip. CATISFACTIONS® bevat minder dan 2 Kcal per stuk, waardoor je je kat op elk moment van de dag kunt verwennen. Geef je kat maximaal 20 CATISFACTIONS® brokjes per dag, wat 8,4% van zijn dagelijkse behoefte aan kilocalorieën dekt. Zorg er wel voor dat er altijd vers drinkwater in de buurt is.

 • Ingrediënten
 • Voedingswaarde
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

Wat zijn kattensnoepjes

Kattensnoepjes zijn kleine, hapklare traktaties die speciaal zijn ontworpen om katten te verwennen en te belonen. Ze zijn er in verschillende smaken, texturen en vormen, en zijn meestal gemaakt van vlees, vis of plantaardige eiwitten, samen met andere ingrediënten zoals granen, groenten, fruit en kruiden. Kattensnoepjes zijn bedoeld om in beperkte hoeveelheden te worden gegeven als aanvulling op het normale dieet van je kat en moeten niet worden gebruikt als vervanging van een uitgebalanceerde voeding. Het geven van kattensnoepjes kan helpen bij het belonen van goed gedrag, het versterken van de band tussen jou en je kat, en kan ook nuttig zijn bij het trainen van je kat.

Waarop moet je letten bij het kopen van kattensnoepjes

Bij het kopen van kattensnoepjes zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je een verantwoorde keuze maakt voor de gezondheid en het welzijn van je kat. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

Ingrediënten: Controleer de ingrediëntenlijst om ervoor te zorgen dat de snoepjes gemaakt zijn van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten. Vermijd kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen.

Voedingswaarde: Kies snoepjes met een goede voedingswaarde, bijvoorbeeld met eiwitten, vitaminen en mineralen. Snoepjes mogen geen vervanging zijn voor een volwaardig kattenvoer, maar ze kunnen wel een aanvulling zijn op het dieet van je kat.

Allergieën of voedselgevoeligheden: Sommige katten hebben voedselallergieën of gevoeligheden. Als je weet dat je kat gevoelig is voor bepaalde ingrediënten, vermijd dan snoepjes die deze bevatten.

Gewicht en lichaamsconditie: Houd rekening met het gewicht en de lichaamsconditie van je kat bij het kiezen van snoepjes. Overmatige consumptie van snoepjes kan bijdragen aan gewichtstoename en obesitas bij katten. Geef met mate en pas de hoeveelheid voer indien nodig aan.

Smaakvoorkeur: Katten hebben verschillende smaakvoorkeuren. Probeer verschillende smaken om te ontdekken welke je kat het lekkerst vindt.

Textuur: Sommige katten geven de voorkeur aan zachte snoepjes, terwijl anderen harde snoepjes prefereren. Kies een textuur die je kat aangenaam vindt.

Prijs en kwaliteit: Hoewel de prijs een factor kan zijn, is het belangrijk om niet te bezuinigen op kwaliteit. Goedkopere snoepjes kunnen van mindere kwaliteit zijn en mogelijk minder gezond voor je kat.

Houdbaarheid: Controleer de houdbaarheidsdatum van de snoepjes om ervoor te zorgen dat ze vers en veilig zijn voor consumptie.

Merk en herkomst: Kies een betrouwbaar merk met een goede reputatie. Lees recensies van andere katteneigenaren om meer te weten te komen over de ervaringen met het product.

Raadpleeg je dierenarts: Als je twijfels hebt over de geschiktheid van bepaalde kattensnoepjes voor jouw huisdier, raadpleeg dan je dierenarts voor advies.

Waarom kattensnoepjes kopen

Mensen kopen kattensnoepjes om verschillende redenen, waaronder:

Beloning: Kattensnoepjes zijn een uitstekende manier om je kat te belonen voor goed gedrag, zoals het gebruiken van de kattenbak, het krabben aan de krabpaal in plaats van aan meubels, of het komen als ze geroepen worden.

Training: Snoepjes kunnen worden gebruikt als positieve versterking bij het trainen van je kat om bepaalde commando's te leren of ongewenst gedrag af te leren.

Versterken van de band: Het geven van snoepjes kan helpen bij het opbouwen van een band tussen jou en je kat. Het creëert een positieve associatie en helpt je kat te leren dat jij een bron van liefde en beloningen bent.

Mentale stimulatie: Kattensnoepjes kunnen worden gebruikt in combinatie met voerpuzzels, speeltjes of andere spelletjes om je kat mentaal gestimuleerd en geëngageerd te houden.

Medicatie toedienen: Sommige kattensnoepjes zijn speciaal ontworpen om het toedienen van medicijnen aan je kat te vergemakkelijken. Deze snoepjes hebben meestal een zachte textuur waarin je de pil kunt verstoppen, waardoor je kat de medicatie gemakkelijker kan innemen.

Tandgezondheid: Er zijn kattensnoepjes beschikbaar die speciaal zijn ontwikkeld om de tandgezondheid van je kat te bevorderen. Deze snoepjes helpen bij het verwijderen van tandplak en tandsteen en kunnen bijdragen aan een betere mondhygiëne.

Verwennerij: Soms willen katteneigenaren hun huisdieren gewoon verwennen met iets lekkers. Kattensnoepjes kunnen een smakelijke traktatie zijn voor je kat, zolang ze met mate worden gegeven.

Hoewel kattensnoepjes een geweldige aanvulling kunnen zijn op de dagelijkse routine van je kat, is het belangrijk om ze met mate te geven en ervoor te zorgen dat je kat een uitgebalanceerd en voedzaam basisvoer krijgt om aan hun voedingsbehoeften te voldoen.

Verschillende soorten kattensnoepjes

Er zijn verschillende soorten kattensnoepjes op de markt, die variëren in smaak, textuur en functie. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten:

 1. Zachte snoepjes: Deze snoepjes hebben een zachte en smeuïge textuur, waardoor ze gemakkelijk te kauwen zijn, zelfs voor katten met gevoelige tanden of tandheelkundige problemen.

 2. Krokante snoepjes: Krokante snoepjes hebben een harde textuur die kan helpen bij het verwijderen van tandplak en tandsteen bij katten. Sommige katten geven de voorkeur aan de knapperige textuur van deze snoepjes.

 3. Gevriesdroogde snoepjes: Gemaakt van rauw vlees of vis die is gevriesdroogd om het watergehalte te verminderen. Ze zijn lichtgewicht, bevatten geen conserveermiddelen en behouden hun voedingswaarde, waardoor ze een gezonde optie kunnen zijn.

 4. Dental treats: Speciaal ontworpen om de tandgezondheid te bevorderen door het verwijderen van tandplak en tandsteen. Ze kunnen bijdragen aan een betere mondhygiëne en een frissere adem voor je kat.

 5. Haarbalcontrole snoepjes: Deze snoepjes bevatten ingrediënten zoals vezels die helpen bij het voorkomen en verwijderen van haarballen bij katten die veel verzorgen of een langere vacht hebben.

Het is belangrijk om rekening te houden met de smaakvoorkeuren, voedingsbehoeften en gezondheid van je kat bij het kiezen van de juiste soort kattensnoepjes. Geef snoepjes met mate en zorg ervoor dat je kat een uitgebalanceerd basisvoer krijgt om aan hun voedingsbehoeften te voldoen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kattensnoepjes mag je geven?

Bij het bepalen van het aantal kattensnoepjes dat je je kat mag geven, moet je rekening houden met verschillende factoren. De snoepjes moeten slechts een klein deel van de totale calorie-inname van je kat uitmaken, idealiter niet meer dan 10% van hun dagelijkse caloriebehoefte. Het is belangrijk om de grootte van de snoepjes in de gaten te houden en ze in kleine porties te geven.

Daarnaast moet je rekening houden met het gewicht en de lichaamsconditie van je kat. Als je kat overgewicht heeft of problemen met gewichtsbeheersing, verminder dan de hoeveelheid snoepjes of kies voor caloriearme opties.

Een exact aantal snoepjes per dag is moeilijk te bepalen, omdat dit varieert afhankelijk van de specifieke behoeften en omstandigheden van je kat. Het is altijd een goed idee om je dierenarts te raadplegen voor specifieke aanbevelingen met betrekking tot de hoeveelheid snoepjes die je je kat kunt geven.

Welke snoepjes kun je beter vermijden?

Bij het kiezen van kattensnoepjes, vermijd kunstmatige ingrediënten, toegevoegde suikers, zout, onbekende of lage kwaliteit ingrediënten en hoogcalorische of vetrijke snoepjes. Let ook op allergenen als je kat voedselallergieën heeft en geef geen menseneten als traktatie.

Wat is een gezonde snack voor katten?

Gezonde kattensnoepjes bevatten hoogwaardige ingrediënten, zijn vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en bevatten geen toegevoegde suikers of zout. Ze moeten een goede voedingswaarde hebben met een beperkt aantal calorieën en vet. Kies voor bekende merken met een goede reputatie en let op de ingrediëntenlijst om ervoor te zorgen dat je je kat voedzame en veilige traktaties geeft.

Zijn kattensnoepjes belangrijk voor de voeding van mijn kat?

Kattensnoepjes zijn geen essentiële aanvulling op het dieet van je kat, maar ze kunnen nuttig zijn voor gedragstraining, het versterken van de band tussen jou en je kat, of als occasionele traktatie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de snoepjes in combinatie met een uitgebalanceerd basisvoer worden gegeven en niet meer dan 10% van de dagelijkse calorie-inname van je kat vormen. Snoepjes kunnen soms specifieke gezondheidsvoordelen bieden, zoals tandheelkundige gezondheid of haarbalcontrole, maar een volwaardig basisvoer blijft essentieel om aan de voedingsbehoeften van je kat te voldoen.

Kunnen kattensnoepjes helpen bij het trainen of belonen van mijn kat?

Ja, kattensnoepjes kunnen een effectieve manier zijn om je kat te trainen of te belonen. Katten zijn van nature gemotiveerd door voedsel, en het gebruik van snoepjes als positieve bekrachtiging kan helpen bij het aanleren van gewenst gedrag of het versterken van bestaande vaardigheden. Tijdens het trainen kun je kattensnoepjes gebruiken om je kat te belonen voor het correct uitvoeren van een commando, zoals zitten of komen op verzoek.

Het is belangrijk om snoepjes met mate te geven en ervoor te zorgen dat ze slechts een klein deel van de totale calorie-inname van je kat uitmaken. Houd rekening met de grootte van de snoepjes en pas de porties zo nodig aan om overvoeding te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat je je kat altijd een uitgebalanceerd basisvoer geeft om aan hun voedingsbehoeften te voldoen.

Onze favoriet

Catisfactions kattensnoepjes hebben minder dan 2 calorieën per stuk en zijn rijk van smaak zonder kunstmatige toevoegingen. Geef je kat tot 20 brokjes per dag en zie hoe ze er dol op zijn. Verkrijgbaar in verschillende smaken en gemaakt van vlees, granen, oliën, plantaardige eiwitten en mineralen.

Beste prijs op BOL.com