De beste kitten brokken van 2023

Kitten brokjes zijn een belangrijk onderdeel van de voeding van je opgroeiende kitten. Het is belangrijk om je kitten te voorzien van de juiste voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling. Kitten brokjes zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de unieke voedingsbehoeften van jonge katten en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en texturen die je kitten zullen helpen om te groeien en te gedijen. Of je nu een nieuwe kitten hebt of een ervaren katteneigenaar bent, kitten brokjes zijn een belangrijk onderdeel van de voeding van je kat.

Onze top 3

Onze favoriet

Olivers Kitten Brokjes voor 2e Groeifase: bescherming tanden en evenwichtige ontwikkeling. Deze voeding bevordert een veilige spijsvertering, optimale opname van eiwitten en vermindert geuroverlast van de ontlasting. Het gepatenteerd complex van antioxidanten en Manno-Oligo-Sachariden helpt bij de opbouw van natuurlijke weerstand. De brokjes zijn samengesteld met gevogelte-eiwit, rijst, dierlijk vet, maïs, en andere hoogwaardige ingrediënten. Analytische bestandsdelen: Ruw eiwit (36%), Ruw vet (18%), Ruwe as (7,8%), Ruwe celstof (2,3%), Calcium (1,2 g). Geschikt voor kittens in de 2e groeifase.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Verteerbaarheid

2e beste keuze

Smølke Kitten is een hoogwaardige premium voeding die speciaal is samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van kittens tot 12 maanden oud. Het is belangrijk om kittens van de juiste voeding te voorzien, omdat ze nog in de groei zijn en hun energiebehoefte daarom hoger is dan die van volwassen katten. Deze voeding bevat hoogwaardige eiwitten, fructo-oligosacchariden en inuline die de verteerbaarheid verbeteren. Daarnaast bevat het extra beta-glucanen die het kwetsbare immuunsysteem van kittens optimaal ondersteunen en bijdragen aan een gezonde ontwikkeling.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Verteerbaarheid

3e beste keuze

Prins Vitalcare Kitten is een voedzame voeding van hoge kwaliteit die speciaal is ontwikkeld voor jonge katjes die extra energie nodig hebben voor hun groei en ontwikkeling. Het biedt niet alleen een optimale groei van spieren en botten, maar ook een gezonde weerstand die van essentieel belang is voor het opgroeien van gezonde volwassen katten. Wanneer je kitten de leeftijd van 10-12 maanden heeft bereikt, kan er worden overgestapt naar VitalCare Adult of VitalCare Indoor. Naast het voeden van opgroeiende kittens, is VitalCare Kitten ook zeer geschikt voor drachtige en zogende katten vanwege het hoge energiegehalte.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Verteerbaarheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de kitten brokjes getest?

Kitten brokjes worden meestal getest op drie belangrijke criteria:

Voedingswaarde: De voedingswaarde moet voldoen aan de behoeften van een groeiend kitten, zodat het alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt voor een gezonde ontwikkeling.

Smaak: De smaak is belangrijk omdat kittens van nature kieskeurige eters zijn en het voer lekker moeten vinden om het te willen eten.

Verteerbaarheid. De verteerbaarheid is van belang omdat kittens een gevoelig spijsverteringsstelsel hebben en het voer gemakkelijk moeten kunnen verteren om gezond te blijven.

Wat zijn de beste kitten brokjes voor je kat?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Royal Canin Kitten - Kittenvoer - 4 kg de beste kitten brokken zijn.

Op zoek naar de beste voeding voor je kitten? Kies voor onze hoogwaardige kitten brokjes! Speciaal samengesteld voor de groeiende behoeften van je kitten, met hoogwaardige eiwitten, vitaminen en mineralen. Makkelijk verteerbaar en zonder kunstmatige toevoegingen. Bestel nu en geef je kitten de beste start in het leven!

 

#1
Royal Canin Kitten - Kittenvoer - 4 kg

Deze hoogwaardige voeding is speciaal samengesteld voor kittens in de 2e groeifase. Het beschermt het gebit, bevordert een veilige spijsvertering en helpt bij het opbouwen van natuurlijke weerstand. De samenstelling bevat licht verteerbare eiwitten, mineralen en vitamines die zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling. Dankzij het hoge gehalte aan verteerbare eiwitten wordt de geur van de ontlasting verminderd. Zorg ervoor dat jouw kitten altijd vers water tot zijn beschikking heeft.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Verteerbaarheid
Klik voor de beste prijs

#2
Smolke kitten 4 kg - Kitten

Smølke Kitten 4 kg is een complete en uitgebalanceerde premium voeding die speciaal is samengesteld voor kittens tot de leeftijd van 12 maanden. Deze voeding voorziet in de verhoogde energiebehoefte van kittens met behulp van hoogwaardige eiwitten in combinatie met fructo-oligosacchariden en inuline, waardoor het ook gemakkelijk verteerbaar is. De ideale fosfor/calcium verhouding bevordert de ontwikkeling van een sterk en gezond skelet en gebit, terwijl de maat van het brokje is afgestemd op de nog kleine tanden van de kittens. Smølke Kitten 4 kg bevat geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen en geen toegevoegde suikers. Met deze premium voeding leg je de basis voor een gezonde groei en ontwikkeling van jouw kitten.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Verteerbaarheid
Klik voor de beste prijs

#3
Prins VitalCare Kitten 5 kg - Kat

Prins Vitalcare Kitten is een voedzame voeding, speciaal ontwikkeld voor jonge katten die extra energie nodig hebben om te groeien. Het legt de basis voor een gezond leven met optimale spier- en botgroei en een goede weerstand. Zodra je kitten de leeftijd van 10-12 maanden bereikt, kun je overstappen op VitalCare Adult of VitalCare Indoor. Meng de nieuwe voeding gedurende minimaal 7 dagen met de oude voeding tot je volledig bent overgestapt. Prins VitalCare Kitten is ook geschikt voor drachtige en zogende katten vanwege het hoge energiegehalte.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Verteerbaarheid
Klik voor de beste prijs

#4
Edgard en Cooper Kattenvoer Kitten Eend - Kip 2 kg

Edgard & Cooper Kattenvoer Kitten Eend - Kip is een volwaardig en gezond recept speciaal ontwikkeld voor opgroeiende kittens, ook als ze gesteriliseerd zijn. Dit recept bevat scharreleend en vrije-uitloop kip zonder kunstmatige toevoegingen of junkfood. Het zit boordevol eiwitten voor gezonde spieren en toegevoegde gist voor een ondersteuning van het immuunsysteem. Daarnaast is het graanvrij en licht verteerbaar, wat zorgt voor blije buikjes. De bosbessen, rozenbloemen en rozenbottel dragen bij aan de smaak en bevatten natuurlijke goodies. Kijk hoe je kitten geniet van onze krokante brokjes.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Verteerbaarheid
Klik voor de beste prijs

#5
Carnis kattenvoer Kitten 7 kg - Kat

Carnis krokante brokjes voor kittens, bereid met vers kalkoenvlees, bieden een uitgebalanceerde voeding voor een gezonde groei tussen 2 en 12 maanden. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen die jouw kitten nodig heeft voor een gezond hart, een goede vertering en een evenwichtige darmflora. Alleen de beste natuurlijke ingrediënten worden gebruikt, zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Bovendien zijn de brokjes licht verteerbaar en bevat het toegevoegde Taurine, wat bijdraagt aan het gezichtsvermogen en de hartspier van jouw kitten. Verkrijgbaar in verpakkingen van 1, 3 en 7 kilo. Een natuurlijk lekkere maaltijd voor jouw kitten!

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Verteerbaarheid
Klik voor de beste prijs

Wat zijn kitten brokken

Kitten brokken zijn speciaal samengestelde voeding voor jonge katten die nog in de groei zijn. Ze zijn ontworpen om te voorzien in de unieke voedingsbehoeften van kittens die nog in de ontwikkelingsfase zitten en daarom extra voedingsstoffen nodig hebben. Kitten brokken bevatten meestal hogere niveaus van eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen dan regulier kattenvoer, omdat deze voedingsstoffen essentieel zijn voor de ontwikkeling van spieren, botten, organen en een gezond immuunsysteem. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en texturen om tegemoet te komen aan de smaakvoorkeuren van verschillende kattenrassen. Kitten brokken zijn een belangrijk onderdeel van de voeding van jonge katten en kunnen bijdragen aan een gezonde en evenwichtige groei.

Waarop moet je letten bij het kopen van kitten brokken

Bij het kopen van kitten brokken is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke voedingsbehoeften van jonge katten. Hier zijn enkele zaken waar je op moet letten:

 • Eiwitten: kittens hebben meer eiwitten nodig dan volwassen katten om te helpen bij de groei en ontwikkeling van spieren en weefsels.
 • Vetten: kittens hebben ook meer vet nodig dan volwassen katten voor energie en om te helpen bij de ontwikkeling van het zenuwstelsel.
 • Mineralen: kittens hebben extra mineralen nodig, zoals calcium en fosfor, voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden.
 • Vitaminen: kitten brokken moeten voldoende vitaminen bevatten, zoals vitamine A, D en E, om te helpen bij de ontwikkeling van een gezond immuunsysteem en een gezonde huid en vacht.
 • Ingrediënten: controleer de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat de kitten brokken gemaakt zijn van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen.
 • Leeftijd: zorg ervoor dat je kitten brokken koopt die specifiek zijn ontworpen voor de leeftijd van je kitten, omdat de voedingsbehoeften verschillen naarmate kittens ouder worden.

Het is altijd aan te raden om het etiket van de kitten brokken te lezen en indien nodig advies te vragen aan een dierenarts om er zeker van te zijn dat je kitten de juiste voeding krijgt.

Waarom kitten brokken kopen

Je zou kittenbrokken moeten kopen in plaats van normale kattenbrokken omdat kittens speciale voedingsbehoeften hebben tijdens hun ontwikkeling. Kittenbrokken zijn speciaal samengesteld met de juiste hoeveelheden eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen die kittens nodig hebben om te groeien en zich te ontwikkelen. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de ontwikkeling van spieren, botten, organen en een gezond immuunsysteem.

Normale kattenbrokken zijn bedoeld voor volwassen katten die niet dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen nodig hebben als kittens. Ze bevatten vaak minder eiwitten en calorieën dan kittenbrokken, waardoor ze niet zo geschikt zijn voor opgroeiende kittens. Als je je kitten normale kattenbrokken voert, loop je het risico dat hij of zij niet de voedingsstoffen binnenkrijgt die hij of zij nodig heeft voor een gezonde groei en ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om speciale kittenbrokken te kopen tot je kitten volwassen is.

Verschillende types kitten brokken

Er zijn verschillende soorten kittenbrokken beschikbaar, waaronder:

Droogvoer: Droogvoer is de meest voorkomende vorm van kittenbrokken. Het is handig omdat het lang meegaat en gemakkelijk op te slaan is. Het bevat meestal meer calorieën dan natvoer.

Graanvrij voer: Graanvrij voer bevat geen granen, waardoor het ideaal is voor kittens met een gevoelige spijsvertering of een voedselallergie.

Organisch voer: Organisch voer is gemaakt van natuurlijke ingrediënten zonder toevoeging van chemicaliën, conserveringsmiddelen of kunstmatige smaakstoffen.

Dieetvoer: Dieetvoer is speciaal ontworpen voor kittens met specifieke gezondheidsproblemen of -behoeften, zoals overgewicht of nieraandoeningen. Het is alleen verkrijgbaar op recept van een dierenarts.

Veelgestelde vragen

Tot wanneer geef je je jonge katje kitten brokken?

Kittens hebben speciale voedingsbehoeften tijdens hun eerste levensjaar en daarom is het aanbevolen om kittenbrokken te voeren totdat ze volgroeid zijn. Over het algemeen kunnen de meeste katten overgaan op volwassen kattenvoer als ze ongeveer 12 maanden oud zijn.
Het is echter belangrijk om de voedingsbehoeften van je kat te blijven controleren en regelmatig te overleggen met een dierenarts om er zeker van te zijn dat hij of zij de juiste voeding krijgt. Sommige katten hebben mogelijk langer behoefte aan kittenbrokken, bijvoorbeeld als ze een langzamere groei doormaken of als ze specifieke gezondheidsproblemen hebben.

Hoeveel brokjes mag je kitten per dag?

Het aantal brokjes dat een kitten per dag mag eten, hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, gewicht, ras en activiteitsniveau. Over het algemeen wordt aanbevolen om kittens meerdere kleine maaltijden per dag te geven, in plaats van één of twee grote maaltijden.

Een vuistregel is om ongeveer 10% van het lichaamsgewicht van de kitten per dag te voeren, verdeeld over meerdere maaltijden. Bijvoorbeeld, als een kitten 1,5 kilogram weegt, zou hij of zij ongeveer 150 gram voer per dag moeten krijgen, verdeeld over drie of vier maaltijden.

Het is belangrijk om de voeding van je kitten zorgvuldig te monitoren en eventuele veranderingen geleidelijk aan te brengen om maag- en darmproblemen te voorkomen.

Wat is het verschil tussen kittenbrokjes en brokjes voor volwassen katten?

Kittenbrokjes bevatten doorgaans meer eiwitten, vetten en calorieën dan brokjes voor volwassen katten. Dit komt omdat kittens nog in de groeifase zitten en meer energie nodig hebben voor de ontwikkeling van spieren, botten en organen.

Op welke leeftijd moet ik overstappen van kittenbrokjes naar brokjes voor volwassen katten?

Overstappen naar brokjes voor volwassen katten wordt meestal aanbevolen vanaf 12 maanden, wanneer de kitten volwassen wordt. Het kan echter variëren afhankelijk van het ras en de individuele ontwikkeling van de kat. Overleg daarom altijd met uw dierenarts over het juiste moment om over te stappen.

Kan ik verschillende merken kittenbrokjes door elkaar heen geven?

Het wordt over het algemeen afgeraden om verschillende merken kittenbrokjes door elkaar heen te geven. Dit kan leiden tot spijsverteringsproblemen en onbalans in de voedingsstoffen. Kies liever voor één merk en type kittenbrokjes en houd dit consistent.

Onze favoriet

Deze voeding is speciaal ontwikkeld voor kittens in de 2e groeifase, waarin het definitieve gebit wordt gevormd en de verteringscapaciteit verandert. Om een evenwichtige ontwikkeling te bevorderen, draagt deze voeding bij aan een veilige spijsvertering, evenwichtige darmflora, bescherming van het darmslijmvlies en optimale opname van eiwitten. Daarnaast helpt het een kitten zijn natuurlijke weerstand op te bouwen dankzij een gepatenteerd complex van antioxidanten en Manno-Oligo-Sachariden. Ook zorgt de voeding voor een vermindering van de geur van de ontlasting. De samenstelling bevat hoogwaardige eiwitten, L.I.P. proteïnen, en natuurlijke ingrediënten zoals gevogelte-eiwit, rijst, visolie en fructo-oligosaccharide. Analytische bestandsdelen omvatten onder meer ruw eiwit (36%), ruw vet (18%) en calcium (1,2 g). Vergeet niet om uw kitten altijd vers water te geven.

Bekijk prijs