De beste koelmat voor je kat van 2023

Heeft jouw kat het ook zo warm tijdens die hete zomermaanden? Een koelmat voor je kat kan de oplossing zijn! Deze handige gadget zorgt ervoor dat je kat heerlijk kan relaxen op een koel oppervlak, zonder dat je daarvoor de airconditioning op volle toeren hoeft te draaien. Bovendien is het een leuk en praktisch accessoire dat jouw kat zal appreciëren. Lees verder om meer te weten te komen over koelmatten voor katten!

Onze top 3

Onze favoriet

Deze praktische koelmat biedt koelte en comfort voor jouw hond of kat op warme dagen. De zelfkoelende mat combineert schuim met "Cooling-Gel" om oververhitting te voorkomen en kan ook een pijnverlichtend effect hebben voor dieren met gewrichtsproblemen. De mat is waterdicht en vlekbestendig, geschikt voor binnen en buiten, en ruimtebesparend. Technische specificaties: Buitenmateriaal: polyester en polyvinylchloride, binnenmateriaal: spons met gel, afmetingen: 60 x 80 cm.

 • Koelvermogen
 • Comfort
 • Veiligheid

2e beste keuze

De Beeztees Quick Cooler Meloen Koelmat is een unieke koelmat met een grappige watermeloen vorm. Deze kant-en-klare koelmat activeert automatisch wanneer jouw hond erop gaat liggen en zorgt voor urenlang verkoeling. Om de koelmat opnieuw te activeren, hoeft deze slechts enkele minuten niet gebruikt te worden. De perfecte oplossing voor warme zomerdagen! Afmeting: diameter van 50 cm. Bestel nu de Beeztees Quick Cooler Meloen Koelmat voor jouw huisdier.

 • Koelvermogen
 • Comfort
 • Veiligheid

3e beste keuze

Op warme zomerdagen hebben huisdieren vaak last van de hitte. Geef jouw hond of kat een aangenaam en koel plekje met de Navaris zelfkoelende gelmat. Deze opvouwbare koelmat is zowel binnen als buiten te gebruiken en geschikt voor huisdieren van verschillende groottes. De gelmat is herbruikbaar en de verkoelende werking wordt geactiveerd door druk op de mat, zonder dat er stroom nodig is. Het gebruik van foam en gel zorgt voor een gelijkmatige koeling.

 • Koelvermogen
 • Comfort
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de koelmat kat getest?

Koelvermogen: Het belangrijkste criterium voor een koelmat voor katten is het vermogen om de lichaamstemperatuur van de kat te verlagen en de warmte van het lichaam te absorberen. De koelmat wordt getest op hoe effectief het in staat is om de lichaamstemperatuur van de kat te verlagen en het koelvermogen te behouden.

Comfort en duurzaamheid: Een andere belangrijke factor is het comfort en de duurzaamheid van de koelmat. Een goede koelmat moet stevig genoeg zijn om te voorkomen dat deze scheurt of lekt, terwijl het ook zacht genoeg moet zijn om het comfort van de kat te garanderen. Het materiaal en de structuur van de koelmat moeten duurzaam en bestand zijn tegen herhaaldelijk gebruik.

Veiligheid: De koelmat moet ook veilig zijn voor de kat om te gebruiken. Het mag geen giftige stoffen bevatten die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van de kat en mag geen scherpe randen hebben die de kat kunnen verwonden. Bovendien moet het ontwerp van de koelmat veilig zijn om te voorkomen dat de kat vast komt te zitten of stikt in het materiaal.

Wat is de beste koelmat kat?

De beste kattenmand verwarming: Koeling mat voor huisdieren - 60 x 80 cm

Geef je kat verlichting tijdens warme dagen met onze koelmatten voor katten. Onze matten zijn ontworpen met hoogwaardige materialen om jouw kat een comfortabele plek te bieden om af te koelen. Ontdek ons assortiment en kies de perfecte koelmat voor jouw harige vriend!

#1
Koeling mat voor huisdieren - 60 x 80 cm

De praktische koelmat biedt koelte en comfort voor huisdieren op warme dagen. De zelfkoelende mat bestaat uit een speciale mix van schuim en "Cooling-Gel" die het huisdier beschermt tegen oververhitting en mogelijk verlichting biedt voor dieren met gewrichtsproblemen. De mat is bovendien waterdicht en vlekbestendig, waardoor deze zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Het ruimtebesparende ontwerp en de technische specificaties zijn als volgt:

Productvoordelen:

 • Zelfkoelend
 • Water- en vuilafstotend
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Ruimtebesparend
 • Koelvermogen
 • Comfort
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#2
Beeztees Meloen Koelmat - 50 cm

De Beeztees Quick Cooler Meloen Koelmat is een unieke koelmat die opvalt door zijn grappige watermeloen vorm. Het is een kant-en-klare, zelfactiverende koelmat die direct gebruikt kan worden. Door de druk van het lichaam van jouw kat wordt de koelmat geactiveerd en blijft het lichaam van de kat enkele uren koel. Om de koelmat opnieuw te activeren, hoeft deze slechts een paar minuten niet te worden gebruikt. De afmeting van de mat is 50 cm in diameter en biedt verkoeling op warme dagen.

 • Koelvermogen
 • Comfort
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#3
Navaris koelmat kat 40 x 50 cm

Houd je huisdier koel op warme zomerdagen met de Navaris koelmat. Deze verkoelende gelmat biedt een aangenaam plekje voor je hond of kat, maar kan ook gebruikt worden voor andere huisdieren. De mat van 40 x 50 cm is opvouwbaar en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

De mat maakt gebruik van een zelfkoelende gel die wordt geactiveerd door druk van het gewicht van het huisdier. Hierdoor is er geen stroom nodig om de mat te activeren. De gel zorgt voor een gelijkmatige koeling dankzij het gebruik van foam en gel in de binnenkant van de mat. Na enkele minuten rust is de mat weer gereactiveerd en klaar voor gebruik.

De Navaris koelmat is herbruikbaar en makkelijk mee te nemen voor een dagje weg. Let op: laat je huisdier nooit alleen achter in een heet voertuig of bij extreem hoge temperaturen buiten, ook al heeft hij toegang tot de koelmat.

De specificaties van de mat zijn als volgt:

 • Materiaal: PVC, nylon, koelgel
 • Afmetingen: 40 x 50 cm
 • Koelvermogen
 • Comfort
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#4
Scruffs Cooling Mat - Koelmat met zelfkoelende gel katten

Scruffs heeft een koelmat met zelfkoelende gel ontwikkeld voor honden die moeite hebben met warm weer. Honden hebben zweetklieren op hun poten en koelen af door te hijgen, maar tijdens warme dagen is het moeilijk voor hen om hun warmte kwijt te raken en kunnen ze oververhit raken. Speciale koelvestjes en koelmatten bieden verkoeling en voorkomen hittestress bij honden. De Scruffs Cooling Mat bevat een speciale gel die ervoor zorgt dat de mat altijd koel blijft, zelfs op de warmste dagen. Het lichaamsgewicht van de hond activeert de mat en er is geen koelkast of vriezer nodig. De mat is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en bevat geen chemische bestanddelen. Het is eenvoudig schoon te maken en op te vouwen, maar let op dat de hond niet op het materiaal kauwt. De koelmat is ook geschikt voor katten en kan worden gebruikt in combinatie met voldoende schaduwplekken en vers drinkwater. Om de levensduur van de koelmat te verlengen, wordt aangeraden om het op een koele, droge plaats te bewaren wanneer het niet in gebruik is.

 • Koelvermogen
 • Comfort
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#5
Nixnix - Koel mat - 100cm x 70cm

Als uw hond of kat last heeft van de hitte, hebben wij dé oplossing: de koelmat! Deze mat is uitgerust met speciale gel die ervoor zorgt dat de mat automatisch koelt. Het is dus niet nodig om de mat in de koelkast of vriezer te leggen. Zodra uw huisdier erop gaat liggen, geeft de mat automatisch koelte af. De mat is makkelijk afneembaar en daarom ideaal voor huisdieren die soms last hebben van de warmte.

 • Koelvermogen
 • Comfort
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

Wat is een koelmat voor je kat

Een koelmat voor je kat is een speciaal ontworpen mat die de lichaamstemperatuur van je kat verlaagt en ervoor zorgt dat hij het tijdens warme dagen koel en comfortabel heeft. De mat is gevuld met een gel die van nature koel aanvoelt en zorgt voor verkoeling wanneer je kat erop gaat liggen. Het is een perfecte oplossing voor katten die graag op een koele ondergrond liggen en zichzelf niet goed kunnen koelen tijdens warme zomermaanden. De meeste koelmatten voor katten zijn ook draagbaar en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze handig zijn om mee te nemen op reis of naar de dierenarts.

Waarop moet je letten bij het kopen van een koelmat voor je kat

Bij het kopen van een koelmat voor je kat zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden, zoals:

Grootte: zorg ervoor dat de koelmat groot genoeg is voor je kat om er comfortabel op te liggen.

Materiaal: kies een koelmat die is gemaakt van duurzame, niet-giftige en veilige materialen voor je kat.

Koeltechnologie: controleer of de koelmat is voorzien van een koeltechnologie zoals gel, water of koelende vezels.

Onderhoud: controleer of de koelmat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is.

Door rekening te houden met deze factoren kun je de beste koelmat voor jouw kat kiezen.

Waarom een koelmat voor je kat kopen

Een koelmat voor je kat kan een uitkomst zijn tijdens warme zomermaanden. Katten hebben het namelijk snel warm en kunnen last krijgen van oververhitting. Een koelmat biedt verkoeling en kan helpen om de lichaamstemperatuur van je kat op peil te houden. Het is daarom een fijne en comfortabele manier om je kat te helpen afkoelen en gezond te houden.

Welke verschillende types koelmat voor je kat zijn er

Er zijn verschillende types koelmatten voor katten beschikbaar op de markt. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:

 • Gel koelmatten: deze matten zijn gevuld met een speciale gel die warmte opneemt en opslaat. Ze hebben geen elektriciteit of koeling nodig.
 • Watergevulde koelmatten: deze matten moeten met water worden gevuld en vervolgens in de koelkast worden geplaatst voordat ze gebruikt worden. Het water absorbeert de warmte van de kat en verkoelt zo het oppervlak.
 • Elektrische koelmatten: deze matten moeten worden aangesloten op een stopcontact en hebben een interne koeltechnologie die de temperatuur van het oppervlak verlaagt.
 • Koelkussens: deze kussens bevatten vaak een speciale gel of schuim dat warmte opneemt en opslaat. Ze kunnen op kamertemperatuur worden gebruikt of voor extra koeling in de koelkast worden geplaatst.
 • Zelfkoelende matten: deze matten hebben geen elektriciteit, water of koeling nodig. Ze zijn ontworpen om de lichaamswarmte van de kat op te nemen en om te zetten in koelte.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een koelmat voor je kat?

Een koelmat voor je kat werkt door gebruik te maken van een speciale gel die warmte absorbeert en vasthoudt. Wanneer je kat op de mat gaat liggen, wordt de warmte van het lichaam van je kat geabsorbeerd en vastgehouden, waardoor de mat koel blijft.

Hoe gebruik je een koelmat voor je kat?

Een koelmat voor je kat is heel eenvoudig te gebruiken. Je legt de mat gewoon op een koele plaats, bijvoorbeeld op de vloer of in de schaduw, en je kat kan erop gaan liggen om verkoeling te vinden.

Kan een koelmat voor je kat ook binnen gebruikt worden?

Ja, een koelmat voor je kat kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Zijn koelmatten veilig voor katten?

Ja, koelmatten zijn veilig voor katten. Ze zijn ontworpen om veilig en comfortabel te zijn voor je kat en zijn gemaakt van niet-giftige materialen.

Hoe lang blijft een koelmat voor je kat koel?

Hoe lang een koelmat voor je kat koel blijft, hangt af van de omgevingstemperatuur en de lichaamstemperatuur van je kat. Over het algemeen blijft een koelmat enkele uren koel voordat hij opnieuw moet worden gekoeld.

Hoe kan je een koelmat voor je kat koelen?

Een koelmat voor je kat kan worden gekoeld door hem enkele uren in de koelkast te leggen of kort in de vriezer te leggen. Lees altijd de instructies op de verpakking voor de specifieke koelinstructies van jouw koelmat.

Onze favoriet

Koel & comfortabel! De praktische koeling mat is een verfrissende terugtocht voor hond & kat, vooral op warme dagen. De zelf cooling koeling pad bestaat uit een combinatie van schuim en "Cooling-Gel". Door deze speciale mix beschermt de koeling pad het huisdier tegen oververhitting. Bovendien kan het koelend effect voor dieren met gewrichtsproblemen een schmerzlinderndernde effect hebben. De mat is waterdicht en vlek-bestendig. Productvoordelen: zelf koeling water- en vuil afstotend geschikt voor binnen & buiten Ruimtebesparend Technische gegevens: Buiten materiaal: polyester en polyvinylchloride Materiële binnen: spons met gel Afmeting: 60 x 80 cm Kleur: blauw

Bekijk prijs