De beste krabkarton van 2024

Stel je een milieuvriendelijk, betaalbaar en verrassend aantrekkelijk alternatief voor de traditionele krabpaal voor - maak kennis met het krabkarton! Deze charmante en praktische toevoeging aan je kattenparadijs is een perfecte mix van functionaliteit en creativiteit. Krabkartons zijn gemaakt van duurzaam en stevig gerecycled karton dat een onweerstaanbare textuur biedt voor de klauwen van je geliefde viervoeter. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende unieke vormen en designs die naadloos aansluiten bij je interieur. Zo bied je jouw kat een onweerstaanbare krabervaring en tegelijkertijd een stijlvolle uitstraling in je leefruimte. Dus, ben je klaar om je kat en jezelf te verrassen met een krabkarton?

Onze top 3

Onze favoriet

De Trixie Krabkarton Catnip 41 x 24 x 7 cm is een kartonnen krabplank die speciaal ontworpen is voor katten. Krabben is een natuurlijke behoefte van katten, omdat het helpt bij het onderhouden van hun nagels en het markeren van hun territorium. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je kat voldoende krabmogelijkheden heeft om aan deze behoefte te voldoen en om te voorkomen dat ze aan je meubels gaan krabben. Deze krabplank is ideaal om neer te leggen, zodat je kat zijn nagels er aan kan slijpen. Daarnaast zal je kat ook graag op de krabplank liggen, vooral vanwege het meegeleverde kattenkruid dat de aantrekkingskracht vergroot. De krabplank heeft een leuke opdruk met de tekst 'wild cat' en is gemaakt van karton.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid

2e beste keuze

De ronde krabkartons van Navaris zijn perfect voor jouw kat en bieden verschillende mogelijkheden. Naast dat het dient als krabpaal, kan het ook gebruikt worden als bed, tunnel of speelgoed. Plaats de krabplank op de grond en jouw kat kan zich helemaal uitleven. Het compacte ontwerp maakt het makkelijk om de onderdelen in elkaar te schuiven en op te bergen wanneer de katten het niet gebruiken. In de verpakking zitten twee kartonnen krabplanken met een diameter van 34 cm, een hoogte van 3,5 cm en een gewicht van slechts 220 gram. Het hebben van een extra krabkarton is handig, omdat je zo direct vervanging hebt wanneer een van de kartons versleten is. Het krabben aan deze kartonnen krabkartons is leuk voor je kat.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid

3e beste keuze

Met de krabmat van Pfotenolymp geef je jouw kat de ideale activiteit om lekker te krabben en plezier te maken. Krabben is een natuurlijke behoefte van katten en het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw kat voldoende krabmogelijkheden heeft om aan deze behoefte te voldoen. De krabmat van Pfotenolymp biedt hier een uitstekende oplossing voor.Dankzij het meegeleverde kattenkruid zal jouw kat snel gewend raken aan zijn nieuwe speeltje. Het kattenkruid zorgt ervoor dat de krabmat extra aantrekkelijk wordt voor jouw kat, waardoor hij er graag zijn nagels aan zal willen slijpen. Het bamboe frame van de krabmat is voorzien van 6 rubberen voetjes, waardoor de krabmat stevig op de vloer blijft liggen, waardoor jouw kat veilig kan krabben en spelen.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij het krabkarton getest?

Duurzaamheid: Een krabkarton moet duurzaam zijn en bestand zijn tegen het dagelijks gebruik door katten. Het materiaal moet sterk genoeg zijn om lang mee te gaan en de krabben van de katten te kunnen weerstaan. Een krabkarton dat snel verslijt zal niet effectief zijn en moet regelmatig worden vervangen.

Functionaliteit: Een krabkarton moet de natuurlijke krabbehoeften van katten bevredigen. Het oppervlak moet voldoende groot zijn zodat katten hun lichaam kunnen strekken en erop kunnen krabben. Het is ook belangrijk dat het karton niet te glad is, zodat katten voldoende grip hebben om zich uit te strekken en te krabben. Daarnaast moet het krabkarton gemakkelijk te gebruiken en te plaatsen zijn, zodat het aantrekkelijk is voor katten om te gebruiken.

Veiligheid: Een krabkarton moet veilig zijn voor katten om te gebruiken. Dit betekent dat het karton geen scherpe randen of hoeken mag hebben die de kat kunnen verwonden. Bovendien mag het karton geen giftige materialen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de kat. Het is belangrijk om te controleren of het karton geen schadelijke chemicaliën of stoffen bevat, vooral als de kat geneigd is om het karton te likken of eraan te knabbelen.

Wat is het beste krabkarton?

Het beste krabkarton: Trixie - Krabkarton - Catnip - 41 x 24 x 7 cm

Op zoek naar een duurzame oplossing voor de nagels van jouw kat? Ontdek onze kwalitatieve krabkartonnen! Bestel nu en geef jouw kat een gezonde en gelukkige leefomgeving.

#1
Trixie - Krabkarton - Catnip

De Trixie Krabkarton Catnip 41 x 24 x 7 cm is de perfecte krabplank voor jouw kat. Katten hebben van nature de behoefte om te krabben, niet alleen om hun nagels te onderhouden, maar ook om hun territorium te markeren. Om te voorkomen dat jouw viervoeter aan jouw meubilair begint te krabben, is het belangrijk om voldoende krabmogelijkheden in huis te hebben. De Trixie Krabkarton Catnip biedt hier een uitstekende oplossing voor.

Deze krabplank is gemaakt van karton en heeft een lage vorm, waardoor hij ideaal is om neer te leggen zodat jouw kat er gemakkelijk zijn nagels aan kan slijpen. Bovendien zal jouw kat ook graag op de krabplank liggen, vooral vanwege het meegeleverde kattenkruid dat de aantrekkingskracht vergroot. Het kattenkruid zorgt ervoor dat jouw kat extra gestimuleerd wordt om de krabplank te gebruiken en hiermee zijn krabbehoefte te bevredigen.

Naast het praktische aspect, is de Trixie Krabkarton Catnip ook nog eens voorzien van een leuke opdruk met de tekst 'wild cat'. Hierdoor is het niet alleen een functioneel, maar ook een decoratief item in huis. De afmetingen van deze krabplank zijn 41 x 24 x 7 cm, wat een ideale grootte is voor katten.

Kortom, met de Trixie Krabkarton Catnip geef je jouw kat de perfecte plek om te krabben en te relaxen. Zo blijven jouw meubels beschermd en heeft jouw kat een veilige en aantrekkelijke krabplek in huis.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Navaris kartonnen krabkartons voor katten - 2 stuks

Met de ronde krabkartons van Navaris geef je jouw kat de ideale plek om te krabben, spelen en ontspannen. De twee krabkartons hebben een diameter van 34 cm, een hoogte van 3,5 cm en wegen slechts 220 gram. Het compacte design maakt deze krabkartons makkelijk op te bergen en ideaal voor kleinere ruimtes.

De krabkartons zijn gemaakt van duurzaam karton en zijn vrij van giftige materialen. Hierdoor zijn ze niet alleen beter voor het milieu, maar ook veiliger voor jouw kat. Krabben is een natuurlijke behoefte voor katten en het helpt hen niet alleen hun nagels te onderhouden, maar ook hun energie kwijt te raken en te ontspannen. Bovendien zorgen de krabkartons ervoor dat jouw meubels beschermd blijven tegen krassen en beschadigingen.

Naast het krabben, zijn deze ronde krabkartons ook geschikt om mee te spelen en te ontspannen. Actieve katten en kittens kunnen de kartons door de kamer schuiven, er bovenop springen of er gewoon lekker op gaan zitten. Dit zorgt voor een extra dimensie aan het speelplezier van jouw kat.

Kortom, met de ronde krabkartons van Navaris geef je jouw kat een veilige, gezonde en milieuvriendelijke plek om te krabben, spelen en ontspannen.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Pfotenolymp krabmat voor katten

Met de krabmat van Pfotenolymp kan jouw kat heerlijk krabben en plezier maken! Krabben is een natuurlijke behoefte van katten en daarom is het belangrijk om voldoende krabmogelijkheden in huis te hebben. De krabmat van Pfotenolymp biedt hier de ideale oplossing voor.

Dankzij het meegeleverde kattenkruid zal jouw kat snel gewend raken aan zijn nieuwe speeltje en extra gemotiveerd zijn om te krabben. Het bamboe frame van de krabmat wordt geleverd met 6 rubberen voetjes, waardoor de krabmat stevig op de vloer blijft liggen en jouw kat veilig kan krabben en spelen.

De krabmat van Pfotenolymp is niet alleen functioneel, maar ziet er ook nog eens mooi uit. Het bamboe frame en het design van de krabmat passen perfect in elk interieur en zorgen ervoor dat de krabmat een echte eyecatcher wordt in jouw huis.

Daarnaast biedt de krabmat van Pfotenolymp ook de mogelijkheid voor jouw kat om te ontspannen en plezier te maken. Jouw kat kan bijvoorbeeld lekker op de krabmat gaan liggen en spelen met het speeltje dat aan de krabmat bevestigd kan worden.

Kortom, met de krabmat van Pfotenolymp geef je jouw kat een veilige en aantrekkelijke plek om te krabben, spelen en ontspannen. Hiermee voorkom je krassen op jouw meubels en geef je jouw kat de mogelijkheid om zijn natuurlijke behoefte te vervullen.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Navaris ronde krabmat voor katten

Verras jouw kat met dit multifunctionele kattenbed en krabmat in één van Navaris. Hiermee kan jouw kat zich naar hartenlust uitleven en blijven jouw meubels gespaard. Het karton is uitneembaar en kan gemakkelijk worden vervangen, waardoor het kattenbed en de krabmat lang meegaan.

Het compacte design van dit krabkarton maakt het een perfect alternatief voor een krabpaal als je niet veel ruimte hebt. Het neemt weinig plaats in en kan gemakkelijk worden opgeborgen als het niet in gebruik is. Schuif hem bijvoorbeeld onder de bank of het bed.

Het kattenbed bestaat uit een dikke, 14 cm hoge krabmat van golfkarton en is omhuld met een lichtgrijze bekleding van vilt. Dankzij de dikte is de mat zeer stevig en stabiel en ook geschikt voor grotere katten. Jouw kat kan zich helemaal uitleven op de krabmat en na het spelen biedt de mat een fijne plek om te luieren of dutten.

Een kat heeft de natuurlijke behoefte om te krabben en dit draagt bij aan zijn gezondheid. Door te krabben kunnen katten hun energie kwijt, zijn ze rustiger en zitten ze beter in hun vel. Bovendien zorgen ze hiermee voor het onderhoud van hun nagels. Met deze Navaris krabmat voorkom je krassen op jouw meubels en geef je jouw kat de mogelijkheid om zijn natuurlijke behoefte te vervullen.

De krabmat van Navaris is een duurzame keuze voor jouw kat en het milieu. Hij is gemaakt van karton en vrij van giftige materialen, waardoor hij een stuk milieuvriendelijker is dan kunststof speeltjes.

Kortom, deze Navaris krabmat is dé oplossing voor katten die hun nagels in jouw meubels zetten. Verlos jouw meubels van krabschade en gun jouw kat zijn krabplezier. Met deze krabmat bied je jouw kat een veilige en aantrekkelijke plek om te krabben en te ontspannen.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Kowloon Krabkarton - Jukebox

Dit unieke krabkarton heeft de vorm van een klassieke jukebox en zal een echte blikvanger zijn in je interieur! Niet alleen is het een leuke decoratieve toevoeging aan je huis, het biedt ook urenlang krab-, slaap- en speelplezier voor je kat. Met afmetingen van 55 x 40 x 20 cm biedt het genoeg ruimte voor je kat om zich uit te leven. Bovendien is het karton ook een perfect kader voor de mooiste en uniekste kattenfoto's! Zo kan je jouw harige vriendje op een unieke manier in de schijnwerpers zetten.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een krabkarton

Een krabkarton is een alternatief voor de traditionele krabpaal, gemaakt van gerecycled en duurzaam kartonmateriaal. Het biedt katten een oppervlak om hun klauwen te scherpen, hun territorium te markeren en stress te verminderen. Krabkartons zijn populair vanwege hun milieuvriendelijkheid, betaalbaarheid en unieke ontwerpen. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, en kunnen op de vloer worden geplaatst of aan de muur worden bevestigd, afhankelijk van het model. Het kartonnen materiaal is aantrekkelijk voor katten vanwege de textuur en helpt om ongewenst krabben aan meubels en andere huishoudelijke items te voorkomen.

Waarop moet je letten bij het kopen van een krabkarton

Bij het kopen van een krabkarton zijn er enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat het product aan de behoeften van uw kat voldoet:

Duurzaamheid: Kies een krabkarton dat gemaakt is van stevig, dik en duurzaam karton om ervoor te zorgen dat het bestand is tegen het krabben van uw kat.

Afmetingen: Zorg ervoor dat het krabkarton groot genoeg is voor uw kat om zich uit te strekken en comfortabel te krabben.

Vorm en ontwerp: Krabkartons zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en ontwerpen. Kies een model dat past bij de voorkeur van uw kat en bij uw interieur.

Milieuvriendelijkheid: Ga voor een krabkarton dat gemaakt is van gerecycled karton en milieuvriendelijke lijm om bij te dragen aan een duurzamere levensstijl.

Stabiliteit: Zorg ervoor dat het krabkarton stabiel en veilig is, zodat het niet omvalt of wegglijdt terwijl uw kat het gebruikt.

Extra functies: Sommige krabkartons hebben ingebouwde speeltjes, ligplaatsen of zelfs opbergvakken voor kattenspeelgoed. Overweeg of deze extra functies nuttig zijn voor uw kat en uw situatie.

Onderhoudsgemak: Kies een krabkarton dat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Dit helpt om de levensduur van het product te verlengen en zorgt voor een hygiënische omgeving voor uw kat.

Prijs: Krabkartons zijn meestal betaalbaarder dan traditionele krabpalen, maar zorg ervoor dat u een product kiest dat past binnen uw budget en toch voldoet aan uw kwaliteitsvereisten.

Waarom een krabkarton kopen

Een krabkarton is een milieuvriendelijk en betaalbaar alternatief voor traditionele krabpalen. Het biedt katten een geschikt oppervlak om hun klauwen te verzorgen, wat helpt om ongewenst krabben aan meubels te voorkomen. Bovendien is het kartonnen materiaal aantrekkelijk voor katten en zijn krabkartons verkrijgbaar in diverse unieke ontwerpen die bij uw interieur passen.

Welke verschillende types krabkarton zijn er

 • Golfkarton krabkarton
 • Verticaal hangend krabkarton
 • Krabkarton met meerdere lagen
 • Krabkarton in de vorm van een dier
 • Kubusvormig krabkarton
 • Wigvormig krabkarton
 • Ronde schijfvormige krabkarton
 • Krabkarton met geïntegreerd kattenbed
 • Krabkarton in de vorm van een meubelstuk
 • Piramidevormig krabkarton

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een krabkarton mee?

De levensduur van een krabkarton hangt af van de kwaliteit, dikte van het karton en de intensiteit van het gebruik door de kat. Over het algemeen kan een krabkarton enkele maanden tot een jaar meegaan voordat het moet worden vervangen.

Kan ik mijn kat leren om het krabkarton te gebruiken?

Ja, u kunt uw kat aanmoedigen om het krabkarton te gebruiken door het in een aantrekkelijke en toegankelijke plek te plaatsen, kattenkruid erop te strooien of met uw kat te spelen in de buurt van het krabkarton.

Is een krabkarton geschikt voor grote katten?

Hoewel krabkartons over het algemeen geschikt zijn voor katten van alle groottes, moet u ervoor zorgen dat u een stevig en groot genoeg krabkarton kiest dat bestand is tegen het gewicht en de kracht van uw grote kat.

Is een krabkarton geschikt voor grote katten?

Hoewel krabkartons over het algemeen geschikt zijn voor katten van alle groottes, moet u ervoor zorgen dat u een stevig en groot genoeg krabkarton kiest dat bestand is tegen het gewicht en de kracht van uw grote kat.

Kan ik een krabkarton zelf maken?

Ja, u kunt een krabkarton zelf maken met gerecycled karton, milieuvriendelijke lijm en een geschikt ontwerp. Er zijn veel online tutorials en instructies beschikbaar om u te helpen bij het maken van een zelfgemaakt krabkarton.

Zijn krabkartons echt milieuvriendelijk?

Krabkartons zijn gemaakt van gerecycled karton en milieuvriendelijke lijm, wat ze duurzamer maakt dan krabpalen gemaakt van hout en andere materialen. Ze kunnen echter nog steeds een ecologische voetafdruk hebben, afhankelijk van de productiemethoden en transport.

Zal mijn kat zijn klauwen kunnen slijpen op een krabkarton?

Ja, het kartonmateriaal van een krabkarton biedt een uitstekend oppervlak voor katten om hun klauwen te scherpen en te verzorgen, wat helpt om ongewenst krabben aan meubels en andere huishoudelijke items te voorkomen.

Onze favoriet

De Trixie Krabkarton Catnip 41 x 24 x 7 cm is een must-have voor elke kattenbezitter! Dit kartonnen krabkarton is perfect voor de natuurlijke behoefte van je kat om te krabben, wat ervoor zorgt dat zijn nagels in topconditie blijven en hij zijn territorium kan markeren. Het is van groot belang om je kat voldoende krabmogelijkheden te bieden, zodat hij niet aan je meubels gaat krabben. Dankzij de lage vorm van deze plank kan je deze makkelijk op de grond plaatsen, zodat je kat er zijn nagels aan kan slijpen of er heerlijk op kan liggen. Het meegeleverde kattenkruid zal zeker helpen om de aantrekkingskracht van het krabkarton te vergroten en je kat nog meer te laten genieten. De leuke opdruk van een "wild cat" maakt dit krabkarton nog aantrekkelijker voor je kat. Met afmetingen van 41 x 24 x 7 cm is dit krabkarton perfect voor dagelijks gebruik.

Beste prijs op BOL.com