De beste Maine Coon krabpaal van 2024

Duik in de wondere wereld van Maine Coon krabpalen, speciaal ontworpen om je majestueuze, grote katachtige metgezel de ultieme speel- en ontspanningservaring te bieden. Als trotse eigenaar van een Maine Coon weet je dat deze prachtige reuzen meer nodig hebben dan alleen een standaard krabpaal. Ze verlangen naar een koninkrijk waar ze hun kracht en behendigheid kunnen tonen, terwijl ze tegelijkertijd hun klauwen verzorgen en voldoende rust krijgen.

Maine Coon krabpalen combineren stevigheid, grootte en functionaliteit om je pluizige vriend een koninklijk toevluchtsoord te bieden dat perfect aansluit bij hun imposante verschijning en karakter. Met hun verfijnde ontwerp en doordachte extra's, zoals ruime huisjes, zachte hangmatten en uitdagende speeltjes, zijn deze krabpalen speciaal afgestemd op de behoeften van je Maine Coon. Laat je lieve reus zich uitleven op een krabpaal die zijn grootsheid eer aandoet, en beleef samen onvergetelijke avonturen in het comfort van je eigen huis.

Onze top 3

Onze favoriet

De stevige en ruime krabpaal van RHR Quality Maine Coon Lounge in beige is speciaal ontworpen voor grote katten zoals de Maine Coon en Noorse Boskat. Bij het testen van deze krabpaal worden de stabiliteit, de dikte van de sisalpalen en de grootte van de ligplekken gecontroleerd. De krabpaal heeft een diameter van 20 cm en een verzwaarde bodemplaat van 60 x 60 cm en 4,5 cm dik, waardoor hij zeer stabiel is. De enorme ligplek van 62 x 42 cm heeft een opstaande rand van 15 cm en een dik, uitneembaar kussen van 5 cm. Het kussen is vernieuwd en nu dikker, zachter en sterker. Deze krabpaal is ideaal voor klanten die een stevige krabpaal zoeken. De krabpaal is verkrijgbaar in beige en heeft afmetingen van 120 cm hoog, met twee sisalpalen van 50 cm lang en 20 cm diameter. Alle onderdelen van deze krabpaal zijn ook los verkrijgbaar voor onze klanten.

 • Stevigheid
 • Grootte
 • Krabmogelijkheden

2e beste keuze

Met de Maine Coon 117 bieden we niet alleen een stevige krabpaal, maar ook een kattenmeubel dat voldoet aan de wensen van grote en zware kattenrassen. De extra dikke krabstam en bodemplaat zorgen voor stabiliteit en duurzaamheid, terwijl de drie royale slaapplaatsen, waaronder de luxe vierkante hangmat en zachte relaxmand, zorgen voor het nodige comfort. Bovendien is de Maine Coon 117 verkrijgbaar in een off-white pluche en grijs sisal design, waardoor het ook nog eens een stijlvolle toevoeging is aan je interieur. Met afmetingen van lengte 60 cm, breedte 60 cm en hoogte 117 cm is dit de ideale krabpaal voor jouw grote en zware katten zoals Maine Coons, Ragdolls en Noorse Boskatten. Laat je kat genieten van de krabpaal die zowel comfortabel als stabiel is en tegelijkertijd past bij jouw interieur. Bestel hem snel en laat je kat genieten!

 • Stevigheid
 • Grootte
 • Krabmogelijkheden

3e beste keuze

De Maine Coon Sleeper Crown Plus: Een stevige krabpaal voor grote katten De Maine Coon Sleeper Crown Plus in lichtgrijs van RHRQuality is een krabpaal van maar liefst 32 kg met extra dikke 20 cm diameter sisalpalen. Deze krabpaal is speciaal ontworpen voor grote kattenrassen zoals de Maine Coon en de Ragdoll. Deze krabpaal heeft alles wat een kat zich kan wensen: van een enorme directiezetel met uitneembaar en wasbaar kussen tot een hangmat de Luxe en een grote ronde ligplaats. Met de Crown Hangmat van RHRQuality heeft deze krabpaal zelfs een combinatie van een ligplaats en een kussen. De krabpaal heeft een grote, dikke en verzwaarde bodemplaat van 60 Øcm en 4 cm dik en is daarmee enorm stabiel. Door zijn hoogte van ca. 155 cm biedt deze krabpaal volop ruimte voor je kat om te spelen, krabben en relaxen.

 • Stevigheid
 • Grootte
 • Krabmogelijkheden

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de krabpaal voor Maine Coons getest?

Stevigheid: Maine Coons zijn grote en zware katten, dus het is belangrijk dat de krabpaal stevig genoeg is om hun gewicht te dragen en niet omvalt of wiebelt wanneer ze erop springen of klimmen.

Grootte: Maine Coons zijn ook groter dan de gemiddelde huiskat, dus een krabpaal voor deze katten moet voldoende groot zijn zodat ze zich er comfortabel in kunnen bewegen en uitrekken.

Krabmogelijkheden: Maine Coons hebben scherpe nagels en houden van krabben. Een goede krabpaal voor Maine Coons biedt daarom voldoende krabmogelijkheden met stevig sisal touw of andere materialen waarop de katten hun nagels kunnen scherpen zonder dat het snel kapot gaat.

Wat is de beste krabpaal voor Maine Coons?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Krabpaal voor grote katten Maine Coon Lounge Krabpaal - Beige - 60 x 60 x 120  de beste krabpaal voor Maine Coons is.

Op zoek naar een krabpaal voor je Maine Coon? Deze extra stevige krabpaal is speciaal ontworpen voor grote katten en biedt talloze mogelijkheden om te spelen, krabben en ontspannen. Ontdek nu de perfecte krabpaal voor jouw geliefde huisdier!

#1
RHRQuality Krabpaal Maine Coon Lounge Krabpaal - Beige

De RHRQuality krabpaal voor grote katten, de Maine Coon Lounge in beige, is ontworpen om stabiliteit te bieden met zijn extra dikke 20 cm diameter sisalpalen en verzwaarde bodemplaat van 60 x 60 cm en 4,5 cm dik. Het vernieuwde model is voorzien van een kussen met klittenband en zware 600 grams pluche voor extra dikte, zachtheid en stevigheid. Alle delen zijn verlijmd op de platen en het sisaltouw is verlijmd aan de paal voor extra duurzaamheid. Deze krabpaal is ideaal voor zware katten als de Maine Coon of Noorse Boskat of voor klanten die een stevige krabpaal wensen. De Maine Coon Lounge heeft een handige, grote draaibare opstap en een enorme ligplek van 62 x 42 cm met een 15 cm hoge opstaande rand en een uitneembaar, 5 cm dik en heerlijk zacht kussen. Met een hoogte van 120 cm is deze krabpaal perfect voor in de woonkamer. De enorme bodemplaat (4,5 cm dik en verzwaard) wordt met vier schroeven bevestigd aan de 20 cm dikke sisalpaal, waardoor de constructie zeer stevig is. Deze krabpaal is opgebouwd te zien in de RHRQuality krabpaal Showroom en is verkrijgbaar in de kleur beige met afmetingen van bodemmaat: 60 x 60 cm en 4,5 cm dik, hoogte: 120 cm, en sisalpalen: 2 x 50 cm lang en 20 cm diameter. De ligplek bovenop is 60 x 40 cm (kussen van ca. 5 cm dik inclusief). Bovendien zijn alle delen van deze krabpaal voor onze klanten bij te bestellen, wat geldt voor alle krabpalen van RHRQuality.

 • Stevigheid
 • Grootte
 • Krabmogelijkheden
Beste prijs op BOL.com

#2
Petrebels Maine Coon 117 krabpaal - Off-White

Voor kattenrassen als Maine Coons, Ragdolls en Noorse Boskatten, die groter en zwaarder zijn dan de gemiddelde huis-tuin-en-keuken-kat, is een stevige krabpaal van essentieel belang. Daarom heeft ons designteam de Maine Coon 117 ontworpen: een stabiele krabpaal met een extra dikke krabstam en bodemplaat die tegen een stootje kan. Bovendien is dit chique kattenmeubel voorzien van drie royale slaapplaatsen, waaronder een luxe vierkante hangmat van 45x45cm en een zachte relaxmand van 50x50cm, zodat jouw grote Rebels ook van een heerlijk schoonheidsslaapje kunnen genieten. De Maine Coon 117 is verkrijgbaar in off-white pluche en grijs sisal en heeft afmetingen van lengte 60 cm, breedte 60 cm en hoogte 117 cm, waardoor het ook geschikt is voor grote kattenrassen.

 • Stevigheid
 • Grootte
 • Krabmogelijkheden
Beste prijs op BOL.com

#3
RHRQuality Krabpaal Maine Coon Sleeper Crown Plus licht grijs

De Maine Coon Sleeper Crown Plus krabpaal van RHRQuality is perfect voor grote katten zoals Maine Coons, Ragdolls en Noorse Boskatten, die behoefte hebben aan een stevige en duurzame krabpaal. Met zijn gewicht van ongeveer 32 kg en extra dikke 20 cm diameter sisalpalen is deze krabpaal zeer stabiel en kan hij alles bieden wat een kat zich kan wensen. Uniek aan deze krabpaal is dat alle delen ervan bij te bestellen zijn voor onze klanten. De krabpaal is ca. 155 cm hoog en beschikt over een heerlijk grote directiezetel van 60Øcm met een uitneembaar en wasbaar kussen van 5 cm dik, die zelfs tot wel 30 kg kan dragen. De krabpaal beschikt ook over een luxe Crown Hangmat van RHRQuality met afmetingen van 60x50cm en een heerlijk dik kussen voor urenlang slaap en chill-plezier. Deze hangmat is getest tot zeker 20 kg, wat zelfs voor de grootste (ras)katten voldoende moet zijn.

De krabpaal heeft een grote, dikke en verzwaarde bodemplaat van 60Øcm en wel 4cm dik, wat deze krabpaal enorm stabiel maakt. Bovendien is de grote 55Øcm ronde ligplaats 360 graden draaibaar en volledig gestoffeerd met dik 600g/m2 pluche, waardoor de ligplaatsen niet alleen heerlijk zijn om op te liggen en relaxen, maar ook om trapsgewijs naar de directiezetel te geraken. Onderweg naar boven kunnen uw katten het speeltouw tegenkomen, dat met een lengte van 45 cm en ca. 5 cm dik een garantie is op speelplezier.

 • Stevigheid
 • Grootte
 • Krabmogelijkheden
Beste prijs op BOL.com

#4
Nobby Krabpaal Loano - Maine Coon - Grijs

Krabmeubels bieden katten een leuke en zelfstandige bezigheid en dienen als een knus toevluchtsoord. Bovendien beschermen ze uw interieur door uw kat een goed alternatief te bieden om zijn klauwen te verzorgen. De Nobby Krabmeubel Loano Grijs 164 cm is een grote krabpaal met een bodemoppervlak van 70 x 50 cm en een hoogte van ongeveer 164 cm. De krabpalen zijn extra breed (15 cm) en gemaakt van sisal. Deze krabmeubel heeft twee holen en verschillende ligplekken met comfortabele kussens. De Nobby Krabmeubel Loano is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. Deze krabpaal biedt super kwaliteit en is ook geschikt voor grote katten.

 • Stevigheid
 • Grootte
 • Krabmogelijkheden
Beste prijs op BOL.com

#5
Quapas Krabpaal Ruffles maine coon - Beige

De Ruffles krabpaal is speciaal ontworpen voor de grotere en stevigere kattenrassen. Deze stabiele krabpaal heeft een ruim ligmandje met een uitneembaar kussen voor extra comfort. Het leuke speeltouw zorgt voor veel speelplezier en kan aan beide kanten bevestigd worden. Het kussen is afritsbaar zodat je de hoes kunt wassen. Door de extra dikke bodemplaat en dikke sisalpalen staat deze krabpaal als een huis. De specificaties van de Ruffles krabpaal zijn: een bodemplaat van 60x60cm, een hoogte van 103cm, een sisalpaal met een dikte van 22cm, een speeltouw met een dikte van 5cm, een bodemplaat van 4cm dik en de bekleding is van 580grams pluche. Deze krabpaal weegt 21,4 kilo.

 • Stevigheid
 • Grootte
 • Krabmogelijkheden
Beste prijs op BOL.com

Wat is een Maine Coon krabpaal

Een Maine Coon krabpaal is een speciaal ontworpen krabpaal die is afgestemd op de behoeften van het Maine Coon kattenras, dat bekend staat om zijn grote formaat, kracht en speelsheid. Deze krabpalen zijn steviger, groter en duurzamer dan standaard krabpalen, en bieden Maine Coons voldoende ruimte en mogelijkheden om te klimmen, krabben, spelen en ontspannen. Ze zijn vaak uitgerust met extra functies zoals ruime kattenhuisjes, hangmatten, meerdere niveaus en speeltjes, om het natuurlijke gedrag van Maine Coons te stimuleren en hen een geschikte en veilige omgeving te bieden om hun energie kwijt te raken.

Waarop moet je letten bij het kopen van een Maine Coon krabpaal

Bij het kopen van een Maine Coon krabpaal zijn er verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat de krabpaal geschikt is voor uw grote kat:

Grootte en hoogte: Kies een krabpaal die groot en hoog genoeg is om uw Maine Coon voldoende ruimte te bieden om te klimmen, springen en spelen.

Stevigheid en stabiliteit: Zorg ervoor dat de krabpaal stevig en stabiel is, aangezien Maine Coons krachtig en zwaar zijn. De krabpaal moet bestand zijn tegen hun gewicht en kracht zonder te wiebelen of om te vallen.

Materiaal en kwaliteit: Kies een krabpaal gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik door uw Maine Coon. Hout en dik sisaltouw zijn goede opties voor kraboppervlakken en steunpalen.

Platforms en huisjes: Zoek naar krabpalen met voldoende grote platforms en huisjes om uw Maine Coon comfortabel te huisvesten en te ondersteunen.

Extra functies: Overweeg krabpalen met extra functies zoals hangmatten, speeltjes en meerdere niveaus om uw Maine Coon gestimuleerd en actief te houden.

Onderhoudsgemak: Kies een krabpaal die eenvoudig te reinigen en te onderhouden is, met afneembare en wasbare kussens of bekleding indien mogelijk.

Esthetiek: Zoek een krabpaal die past bij uw interieur en smaak. Er zijn verschillende ontwerpen en stijlen beschikbaar om een harmonieus geheel met uw interieur te vormen.

Prijs en waarde: Houd rekening met uw budget en de waarde die u krijgt voor uw geld. Investeer in een kwalitatieve Maine Coon krabpaal die aan de behoeften van uw kat voldoet, zelfs als dit betekent dat u meer moet uitgeven dan voor een standaard krabpaal.

Waarom een Maine Coon krabpaal kopen

Een Maine Coon krabpaal kopen in plaats van een normale krabpaal is belangrijk vanwege de specifieke behoeften van dit grote en krachtige kattenras. Maine Coon krabpalen zijn groter, steviger en duurzamer dan gewone krabpalen, waardoor ze beter geschikt zijn om het gewicht en de kracht van deze katten te weerstaan. Bovendien bieden ze voldoende ruimte en extra functies om aan de natuurlijke neigingen van Maine Coons te voldoen en hen gestimuleerd en actief te houden.

Verschillende types Maine Coon krabpalen

Er zijn verschillende types Maine Coon krabpalen die speciaal zijn ontworpen om aan de behoeften van dit grote en krachtige kattenras te voldoen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Basis Maine Coon krabpaal: Een eenvoudig, solide ontwerp met stevige kraboppervlakken en meerdere hoogtes om te klimmen.
 • Multilevel Maine Coon krabpaal: Deze krabpalen hebben meerdere niveaus, platforms en klimmogelijkheden, ideaal voor speelse Maine Coons.
 • Maine Coon krabpaal met huisje: Deze krabpalen zijn voorzien van ruime kattenhuisjes waar Maine Coons zich kunnen terugtrekken en uitrusten.
 • Maine Coon krabpaal met hangmat: Voorzien van een of meerdere hangmatten, ideaal voor Maine Coons om in te loungen en te ontspannen.
 • Hoek Maine Coon krabpaal: Ontworpen om in een hoek te passen, waardoor deze krabpalen ruimtebesparend zijn zonder in te boeten aan functionaliteit.
 • Design Maine Coon krabpaal: Stijlvolle en moderne krabpalen die esthetiek combineren met functionaliteit, passend bij diverse interieurstijlen.
 • Modulaire Maine Coon krabpaal: Krabpalen die aanpasbaar en uitbreidbaar zijn, zodat u het ontwerp kunt aanpassen aan de behoeften van uw kat en de beschikbare ruimte.
 • Buitengebruik Maine Coon krabpaal: Speciaal ontworpen voor buitenplaatsing, gemaakt van weerbestendige materialen om de levensduur te verlengen

Veelgestelde vragen

Is een Maine Coon krabpaal alleen geschikt voor Maine Coon katten?

Hoewel ontworpen voor Maine Coons, kunnen andere grote of actieve kattenrassen ook profiteren van de stevigheid en extra functies van een Maine Coon krabpaal.

Hoe kies ik de juiste grootte voor een Maine Coon krabpaal?

Kies een krabpaal die groot en hoog genoeg is om uw kat voldoende ruimte te bieden om te klimmen, springen en spelen, en zorg ervoor dat platforms en huisjes geschikt zijn voor de grootte van uw Maine Coon.

Zijn Maine Coon krabpalen duurder dan normale krabpalen?

Over het algemeen zijn Maine Coon krabpalen duurder dan normale krabpalen vanwege hun grotere formaat, stevigere constructie en extra functies. Echter, de investering is de moeite waard gezien de duurzaamheid en aangepaste ontwerpen voor uw Maine Coon.

Hoe maak ik een Maine Coon krabpaal schoon en onderhoud ik deze?

Gebruik een stofzuiger of borstel om losse haren en stof te verwijderen. Vervang versleten kraboppervlakken en controleer regelmatig op losse onderdelen. Reinig kussens of bekleding volgens de aanbevelingen van de fabrikant, indien afneembaar en wasbaar.

Kan ik mijn eigen Maine Coon krabpaal bouwen?

Ja, u kunt uw eigen Maine Coon krabpaal bouwen met behulp van stevige materialen zoals hout en sisal, evenals grote platforms en huisjes om aan de behoeften van uw kat te voldoen. Er zijn online tutorials en plannen beschikbaar om u te begeleiden bij het proces.

Onze favoriet

De Maine Coon Lounge beige krabpaal is speciaal ontworpen voor grote kattenrassen zoals de Maine Coon en Noorse Boskat. Het is een zeer stabiele krabpaal met dikke sisalpalen van 20cm diameter en een verzwaarde bodemplaat van 60x60cm en 4,5cm dikte. Met de vernieuwde versie van dit model is het kussen voorzien van klittenband en zware 600 grams pluche, waardoor het dikker, zachter en sterker is geworden. Bovendien zijn alle onderdelen van de krabpaal verlijmd op de platen en het sisaltouw is verlijmd aan de paal.

De krabpaal heeft een handige grote draaibare opstap en daarboven een enorme ligplek van 62x42cm met een 15cm hoge opstaande rand. Het kussen van 5 cm dik en heerlijk zacht is uitneembaar en wasbaar. Met een hoogte van 120 cm is deze krabpaal ideaal voor in uw woonkamer. De enorme bodemplaat is 4,5cm dik en verzwaard en wordt met 4 schroeven bevestigd aan de 20cm dikke sisalpaal, waardoor het een zeer stevige constructie is.

De Maine Coon Lounge beige krabpaal is opgebouwd in de krabpaal showroom van RHRQuality en is beschikbaar in de kleur beige. De afmetingen zijn: bodemmaat van 60 x 60cm en 4,5 cm dik, hoogte van 120 cm, sisalpalen van 2 x 50cm lang en 20cm diameter, en de ligplek bovenop is 60x40cm (kussen van ca. 5cm dik inclusief). Het is ook uniek dat alle onderdelen van deze krabpaal bij te bestellen zijn voor onze klanten (geldt voor alle krabpalen van RHRQuality).

Beste prijs op BOL.com