De beste Ontworming voor je kat van 2024

Heb je ooit een kat gezien die zichzelf op een gekke manier krabt of op zijn buik rolt alsof het zijn eigen spel is? Nou, het zou kunnen betekenen dat ze last hebben van wormen. Maar maak je geen zorgen, ontwormen is een eenvoudige en effectieve manier om je kat weer gezond en gelukkig te maken. Dus waarom zou je niet wat tijd vrijmaken om je harige vriendje van die vervelende wormen af te helpen? Het zal je kat zeker helpen om weer volop te genieten van het leven en misschien zelfs nog een paar extra gekke kattenstreken uit te halen!

Onze top 3

Onze favoriet

Milbemax is een tabletvormig ontwormingsmiddel voor honden en katten. Het voorkomt hartworminfecties en behandelt zweepwormen, haakwormen, spoelwormen en lintwormen bij honden en spoelwormen, haakwormen en lintwormen bij katten.

 

 • Werkzaamheid
 • Veiligheid
 • Residuen

2e beste keuze

Adimere biedt de beste bescherming tegen parasieten met een smakelijke breedspectrum wormenkuur die werkt tegen de meest voorkomende wormen. De tabletten zijn deelbaar voor nauwkeurige toediening en gebaseerd op actuele kennis en onderzoek van dierenartsen.

 • Werkzaamheid
 • Veiligheid
 • Residuen

3e beste keuze

Beaphar Milquestra Ontworming Tabletten zijn een breedwerkend ontwormingsmiddel voor kleine katten en kittens tot 2 kg op basis van Milbemycine oxime en Praziquantel. De tabletten zijn eenvoudig toe te dienen, meestal slechts 1 tablet per dier, en hebben een rundvleessmaak.

 • Werkzaamheid
 • Veiligheid
 • Residuen

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de ontworming voor je kat getest?

Werkzaamheid: Het ontwormingsmiddel moet effectief zijn in het doden van de wormen in de darmen van de kat. Dit wordt gemeten door het aantal wormen in de ontlasting van de kat voor en na de behandeling te tellen.

Veiligheid: Het ontwormingsmiddel mag geen schadelijke bijwerkingen hebben voor de kat. Dit wordt onder andere gemeten door te kijken naar de algemene gezondheidstoestand van de kat voor en na de behandeling, evenals het observeren van mogelijke bijwerkingen zoals braken, diarree, lusteloosheid of veranderingen in het gedrag.

Residuen: Het ontwormingsmiddel mag geen schadelijke residuen achterlaten in het lichaam van de kat of in de omgeving waarin de kat leeft. Dit wordt gemeten door te kijken naar de concentratie van de werkzame stoffen in het lichaam van de kat en in de omgeving na de behandeling.

Wat is de beste ontworming voor je kat?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Milbemax Kat Ontwormingsmiddel de beste manier is om je kat te ontwormen.

Een goede gezondheid van je kat begint bij een regelmatige ontworming. Lees hier waarom ontwormen belangrijk is en hoe je het op een veilige manier kunt doen.

#1
Milbemax Kat Ontwormingsmiddel 2 x 2 tabletten

Onlangs heb ik Milbemax gebruikt als ontwormingsmiddel voor mijn kat en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Het is een tabletvorm die effectief is ter preventie van hartworminfecties en ter behandeling en controle van verschillende soorten wormen zoals zweepwormen, haakwormen, spoelwormen en lintwormen bij honden en katten. Het bevat de werkzame stoffen Milbemycine oxime en praziquantel, die veilig zijn voor mijn kat en goed werken tegen verschillende soorten wormen.

Ik vond het erg handig dat Milbemax in een verpakking van 2 x 2 tabletten komt, omdat ik op deze manier altijd voldoende ontwormingsmiddelen in huis heb. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te doseren en te geven aan mijn kat. Het beste is om de tabletten met voedsel te geven, zodat de smaak gemaskeerd wordt en de kat het makkelijker doorslikt.

Het is belangrijk om je kat regelmatig te ontwormen, omdat worminfecties kunnen leiden tot gezondheidsproblemen en zelfs de dood in ernstige gevallen. Milbemax heeft me geholpen om mijn kat te beschermen tegen verschillende soorten wormen en ervoor te zorgen dat ze gezond blijft. Ik raad het zeker aan aan andere kattenbezitters die op zoek zijn naar een effectief en veilig ontwormingsmiddel voor hun huisdieren.

 • Werkzaamheid
 • Veiligheid
 • Residuen
Beste prijs op BOL.com

#2
Adimere - Ontworming - Kat

Als kattenbezitter weet ik hoe belangrijk het is om mijn kat te beschermen tegen parasieten. Gelukkig heb ik Adimere ontdekt, de beste wormenkuur die bescherming biedt tegen de meest voorkomende wormen bij katten. Ik geef mijn kat regelmatig Adimere tabletten, die niet alleen effectief zijn, maar ook nog eens smakelijk voor mijn kat. 

Wat ik vooral handig vind aan Adimere is dat de tabletten deelbaar zijn, waardoor ik altijd de juiste dosering kan toedienen. Dit is vooral belangrijk omdat mijn kat niet altijd even enthousiast is over het innemen van medicatie. Maar door de smakelijke formule van Adimere is het geven van de tabletten geen probleem meer. 

Ik ben blij dat Adimere ontworming is gebaseerd op actuele kennis en onderzoek van dierenartsen. Zo weet ik zeker dat ik mijn kat de beste bescherming bied tegen parasieten. Met Adimere kan ik met een gerust hart genieten van het samenzijn met mijn kat, wetende dat zij beschermd is tegen de meest voorkomende wormen.

 • Werkzaamheid
 • Veiligheid
 • Residuen
Beste prijs op BOL.com

#3
Beaphar Milquestra Kleine kat/kitten

Als kattenliefhebber weet ik hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat onze harige vrienden gezond blijven. Een van de belangrijkste aspecten van de gezondheid van een kat is ervoor zorgen dat ze vrij zijn van wormen. Ik gebruik Beaphar Milquestra Ontworming Tabletten voor mijn kitten en ik ben erg tevreden met de resultaten.

Wat ik vooral prettig vind aan deze tabletten is dat ze eenvoudig toe te dienen zijn. Meestal heb ik maar één tablet nodig om mijn kitten volledig te ontwormen. Dit bespaart me veel tijd en moeite, terwijl ik toch weet dat mijn kitten beschermd is tegen een breed scala aan wormen.

Een ander voordeel van de Beaphar Milquestra Ontworming Tabletten is dat ze kleine tabletten met rundvleessmaak zijn. Dit maakt het gemakkelijker om de tabletten aan mijn kitten te geven, omdat ze het als een lekkernij beschouwen. Bovendien is het een breed spectrum ontwormingsmiddel, wat betekent dat het effectief is tegen verschillende soorten wormen.

Ik waardeer ook het feit dat de werkzame stoffen in deze tabletten de meest gebruikte zijn voor ontworming in Nederland. Dit geeft me het vertrouwen dat ik een bewezen en betrouwbaar product gebruik om mijn kitten te beschermen tegen wormen.

Kortom, ik kan de Beaphar Milquestra Ontworming Tabletten ten zeerste aanbevelen voor kleine katten en kittens tot 2kg. Het is een eenvoudig toe te dienen, smakelijk, breedwerkend ontwormingsmiddel dat de gezondheid van je kat kan bevorderen. Zorg er wel voor dat je de juiste dosering en frequentie volgt, zoals voorgeschreven door een dierenarts.

 • Werkzaamheid
 • Veiligheid
 • Residuen
Beste prijs op BOL.com

#4
Exil No Worm Pasta - Kat

Een tijdje geleden heb ik de No Worm CF pasta gebruikt voor een van mijn katten en ik ben erg tevreden over de resultaten. De pasta is specifiek ontwikkeld om lint-, spoel-, zweep- en haakwormen bij honden en katten te bestrijden. Het unieke aan deze pasta is dat het Niclosamide bevat, dat effectief werkt tegen lintwormen, en Oxibendazol, dat spoelwormen, zweepwormen en haakwormen bestrijdt. Door de combinatie van beide werkzame bestanddelen is deze pasta geschikt voor honden en katten van alle leeftijden. 

Wat ik vooral prettig vind aan deze pasta is dat het nauwelijks wordt opgenomen vanuit het maagdarmkanaal, waardoor de maximale concentratie en werkzaamheid in het maagdarmkanaal wordt bereikt. Het is belangrijk om het maagdarmkanaal zo leeg mogelijk te maken voor een maximale effectiviteit. De dosering is simpel: 1 ml pasta per 2 kg lichaamsgewicht en hoeft maar 1 dag gegeven te worden.

Om de pasta te gebruiken, spuit je de benodigde hoeveelheid achter op de tong van het dier of meng je het door het voedsel. Zorg ervoor dat de kat alle pasta opeet. De pasta is verkrijgbaar in verschillende formaten: 5 ml, 10 ml en 25 ml. Ik heb de pasta gegeven aan mijn kat en merkte al snel een verbetering. Ik raad deze pasta zeker aan voor iedereen die op zoek is naar een effectieve en gemakkelijke manier om wormen bij hun huisdier te bestrijden.

 • Werkzaamheid
 • Veiligheid
 • Residuen
Beste prijs op BOL.com

#5
Exil No Worm Pro - Kat - 2 Tabletten

No Worm Pro is een zeer effectief ontwormingsmiddel voor huisdieren. Het bevat moderne werkzame stoffen en heeft een uitgebreide werking tegen de meest voorkomende wormen zoals spoelwormen, haakwormen, zweepwormen, hartwormen, vossenlongwormen, ooglidwormen en lintwormen. Ik heb No Worm Pro regelmatig gebruikt om mijn huisdier te ontwormen en ik ben erg tevreden over de resultaten. Het is een zeer eenvoudige en effectieve manier om mijn huisdier te beschermen tegen worminfecties en om de gezondheid van mijn huisdier, mezelf en mijn omgeving te beschermen.

Het is aanbevolen om je huisdier 4 keer per jaar te ontwormen. Dit is nodig omdat wormen zich snel kunnen vermenigvuldigen en een grote invloed kunnen hebben op de gezondheid van je huisdier. Door je huisdier regelmatig te ontwormen, voorkom je dat de wormen zich in het lichaam van je huisdier kunnen nestelen en zich verder kunnen ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat je huisdier gezond blijft en geen last heeft van worminfecties.

Maar niet alleen je huisdier profiteert van een goede ontworming. Wormen kunnen namelijk ook een gevaar vormen voor de gezondheid van mensen, vooral bij jonge kinderen en mensen met een zwak immuunsysteem. Door regelmatig je huisdier te ontwormen, bescherm je niet alleen je huisdier, maar ook jezelf en je omgeving tegen worminfecties. No Worm Pro is een gemakkelijke en effectieve manier om je huisdier te beschermen tegen worminfecties en de gezondheid van jou en je omgeving te waarborgen.

 • Werkzaamheid
 • Veiligheid
 • Residuen
Beste prijs op BOL.com

Wat is ontwormen van je kat?

Ontwormen van een kat is het proces van het verwijderen van parasitaire wormen uit het lichaam van de kat. Katten kunnen verschillende soorten wormen hebben, zoals spoelwormen, lintwormen, haakwormen en hartwormen, die verschillende gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Deze wormen leven in het maag-darmkanaal van de kat en voeden zich met voedingsstoffen uit het voedsel van de kat, waardoor de kat kan lijden aan diarree, braken, buikpijn, een doffe vacht en gewichtsverlies. Het is belangrijk om uw kat regelmatig te ontwormen om haar gezond te houden en infecties te voorkomen. Uw dierenarts kan u adviseren over het juiste ontwormingsmiddel en de frequentie van ontworming, afhankelijk van de leeftijd en gezondheid van uw kat en haar risico op besmetting.

Waarop moet je letten bij het kopen van ontwormingsmiddel voor je kat?

Als je een ontwormingsmiddel voor katten wilt kopen, zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een veilig en effectief product koopt. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Leeftijd en gewicht van de kat

Niet alle ontwormingsmiddelen zijn geschikt voor alle katten, dus het is belangrijk om te controleren of het product geschikt is voor de leeftijd en het gewicht van je kat. Sommige middelen zijn bijvoorbeeld alleen geschikt voor katten vanaf een bepaalde leeftijd of gewicht.

Soorten wormen

Er zijn verschillende soorten wormen waar katten last van kunnen hebben, waaronder spoelwormen, lintwormen en haakwormen. Controleer of het ontwormingsmiddel dat je kiest effectief is tegen de specifieke soorten wormen waar je kat last van heeft.

Dosering

Controleer altijd de juiste dosering van het ontwormingsmiddel voor je kat op basis van hun gewicht. Te veel of te weinig van het middel kan schadelijk zijn voor je kat.

Type ontwormingsmiddel

Er zijn verschillende soorten ontwormingsmiddelen beschikbaar, waaronder tabletten, vloeistoffen en pasta's. Sommige katten hebben een voorkeur voor een bepaald type middel, dus kies iets dat geschikt is voor jouw kat.

Veiligheid

Controleer of het ontwormingsmiddel veilig is voor katten en of het eventuele bijwerkingen heeft. Als je twijfelt, vraag dan advies aan je dierenarts voordat je het middel aan je kat geeft.

Merk en kwaliteit

Kies een gerenommeerd merk ontwormingsmiddel en zorg ervoor dat je een kwalitatief hoogwaardig product koopt dat geschikt is voor gebruik bij katten. Het is ook belangrijk om te onthouden dat preventieve zorg de beste manier is om worminfecties bij katten te voorkomen. Praat met je dierenarts over het opzetten van een regelmatig ontwormingsschema voor je kat om hun gezondheid te beschermen.

Waarom ontworming voor je kat kopen?

Het ontwormen van een kat is belangrijk omdat katten gemakkelijk geïnfecteerd kunnen raken met wormen en dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. Worminfecties kunnen leiden tot symptomen zoals braken, diarree, gewichtsverlies en een slechte vachtconditie. Bovendien kunnen sommige soorten wormen, zoals hartwormen, levensbedreigende gezondheidsproblemen veroorzaken. Door regelmatig te ontwormen, kunt u de gezondheid van uw kat beschermen en ervoor zorgen dat deze gezond en gelukkig blijft.

Welke verschillende type ontwormen kat zijn er?

 • Orale ontwormingsmiddelen: Geneesmiddelen die worden ingenomen om worminfecties in het lichaam te bestrijden.
 • Topische ontwormingsmiddelen: Middelen die op de huid worden aangebracht om worminfecties aan de buitenkant van het lichaam te behandelen.
 • Injecteerbare ontwormingsmiddelen: Geneesmiddelen die via een injectie worden toegediend om worminfecties te bestrijden.
 • Natuurlijke ontwormingsmiddelen: Kruiden, planten of andere natuurlijke remedies die worden gebruikt om worminfecties te behandelen.
 • Veterinaire voorgeschreven ontwormingsmiddelen: Geneesmiddelen die alleen verkrijgbaar zijn op voorschrift van een dierenarts en specifiek zijn ontwikkeld voor de behandeling van worminfecties bij dieren.
 • Ontwormingsmiddelen voor specifieke soorten wormen: Geneesmiddelen die gericht zijn op de behandeling van specifieke soorten worminfecties, zoals bijvoorbeeld lintwormen of spoelwormen.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn kat ontwormen?

Het ontwormen van uw kat hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, levensstijl en gezondheid. Over het algemeen wordt aanbevolen om katten elke 3-6 maanden te ontwormen, maar raadpleeg uw dierenarts voor advies op maat.

Hoe ontworm ik mijn kat?

Er zijn verschillende methoden om katten te ontwormen, waaronder orale medicatie, topische behandelingen en injecties. Raadpleeg uw dierenarts voor de beste optie voor uw kat.

Kan mijn kat wormen hebben zonder symptomen?

Ja, sommige katten kunnen wormen hebben zonder zichtbare symptomen te vertonen. Regelmatig ontwormen en controle door een dierenarts kan helpen om wormen bij uw kat te voorkomen en te behandelen.

Wat zijn de symptomen van wormen bij katten?

Symptomen van wormen bij katten kunnen variëren afhankelijk van het type worm, maar kunnen onder meer braken, diarree, gewichtsverlies en een doffe vacht omvatten.

Kan mijn kat wormen krijgen van andere dieren?

Ja, katten kunnen wormen krijgen van andere dieren, zoals andere katten of besmette knaagdieren. Het is belangrijk om regelmatig ontwormingsmiddelen te geven om infectie te voorkomen.

Zijn wormen gevaarlijk voor mensen?

Sommige wormen die katten kunnen hebben, zoals spoelwormen en lintwormen, kunnen ook mensen besmetten. Het is belangrijk om goede hygiënepraktijken te volgen, zoals het regelmatig wassen van uw handen en het vermijden van contact met kattenpoep.

Wat gebeurt er als mijn kat niet wordt ontwormd?

Als uw kat niet wordt ontwormd, kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder maag-darmproblemen, bloedarmoede en verzwakte immuniteit.

Is het veilig om een zwangere of zogende kat te ontwormen?

Ja, het is veilig om een zwangere of zogende kat te ontwormen, maar het is belangrijk om uw dierenarts te raadplegen voor de juiste ontwormingsmethode en -dosering. Sommige ontwormingsmiddelen zijn veiliger dan andere voor zwangere of zogende katten.

Onze favoriet

Milbemax is een effectief ontwormingsmiddel in tabletvorm voor zowel honden als katten. Het is ontworpen om hartworminfecties te voorkomen en zweepwormen, haakwormen, spoelwormen en lintwormen te behandelen en te controleren bij honden. Voor katten is het ontworpen om spoelwormen, haakwormen en lintwormen te behandelen en te controleren. De tabletten bevatten de werkzame stoffen Milbemycine oxime en praziquantel, die zorgen voor een effectieve bestrijding van de wormen. 

Beste prijs op BOL.com