De beste Peewee kattenbak van 2023

Als kattenliefhebber weet je maar al te goed hoe belangrijk een goede kattenbak is. Het moet niet alleen praktisch en hygiënisch zijn, maar ook nog eens passen bij de stijl van je interieur. Gelukkig is er nu de PeeWee kattenbak, een innovatief ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch verantwoord is. Met zijn slimme constructie en duurzame materialen zorgt de PeeWee kattenbak voor een prettige ervaring voor zowel jou als je geliefde viervoeter. Bovendien is het milieuvriendelijke ontwerp een bewuste keuze voor een duurzame toekomst. Ontdek zelf waarom de PeeWee kattenbak een absolute must-have is voor elke kattenbezitter.

Onze top 3

Onze favoriet

De PeeWee EcoHûs is een lichtgewicht, milieuvriendelijke en stankvrije kattenbak. Het bevat een koolstoffilter, kattenbakschep en 3 kg biologisch afbreekbare en composteerbare PeeWee kattenbakkorrels. De korrels houden de poten van de kat schoon en droog en verminderen stof in huis.

 • Geurbestrijding
 • Gemakkelijk
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

De PeeWee kattenbaksysteem lost de nadelen van traditionele kattenbakken op. Het voorkomt witte kattenpootjes, vereist minder schoonmaak en elimineert nare geuren. De EcoDome is geschikt voor grotere katten, terwijl de EcoHûs perfect is voor kleinere rassen.

 

 • Geurbestrijding
 • Gemakkelijk
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

Het PeeWee kattenbaksysteem lost veelvoorkomende problemen op bij traditionele kattenbakken, zoals witte pootafdrukken, frequente schoonmaakbeurten en onaangename geuren.

 

 

 • Geurbestrijding
 • Gemakkelijk
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de Peewee kattenbak getest?

Geurbestrijding: De peewee kattenbak wordt getest op zijn vermogen om ongewenste geuren te neutraliseren en de lucht fris te houden. Een goede geurbestrijding zorgt ervoor dat de kattenbak een aangename omgeving blijft voor de kat en de eigenaar.

Gemakkelijk schoon te maken: De peewee kattenbak wordt getest op hoe gemakkelijk hij te reinigen is. Het is belangrijk dat de kattenbak snel en gemakkelijk schoon te maken is om de hygiëne te behouden en om te voorkomen dat er bacteriën groeien.

Duurzaamheid: De peewee kattenbak wordt getest op duurzaamheid om ervoor te zorgen dat hij bestand is tegen het gewicht van de kat en de impact van het dagelijks gebruik. Een duurzame kattenbak gaat langer mee en is minder snel aan vervanging toe, wat de kosten voor de eigenaar verlaagt.

Wat is de beste Peewee kattenbak?

De beste kattenbak: PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket - Antraciet - 56 x 39 x 38,5 cm

De Peewee kattenbak is een innovatieve en duurzame optie voor kattenbezitters. Met zijn slimme ontwerp en gebruik van hernieuwbare materialen, biedt het een gemakkelijke en milieuvriendelijke manier om de kattenbak schoon te houden en geurtjes te verminderen.

#1
PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket - Antraciet

De PeeWee EcoHûs: de ultieme oplossing voor een lichtgewicht, milieuvriendelijke, hygiënische en vooral stankvrije kattenbak. Dit gesloten kattenbaksysteem is speciaal ontworpen om aan de behoeften van zowel katten als hun eigenaren te voldoen. Met zijn koolstoffilter, kattenbakschep en 3 kg PeeWee kattenbakkorrels, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen die volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar zijn, biedt de PeeWee EcoHûs een revolutionaire benadering van kattenhygiëne. Dit artikel presenteert de bevindingen van onze eigen testervaring met de PeeWee EcoHûs en verkent de voordelen, tips voor optimaal gebruik en een conclusie over dit innovatieve product.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze uitgebreide testperiode hebben we de PeeWee EcoHûs grondig onderzocht op verschillende aspecten, waaronder ergonomie, veiligheid en gebruiksgemak. We zijn verheugd om te delen dat het product op al deze fronten uitstekend presteert.

Ergonomie:

De PeeWee EcoHûs is ontworpen met het oog op het comfort van zowel de katten als hun eigenaren. De ruime binnenruimte biedt voldoende bewegingsvrijheid voor de kat om zijn behoefte te doen, terwijl de hoogte van de bak ervoor zorgt dat er geen rommel buiten de bak terechtkomt. Bovendien is de kattenbakschep ergonomisch ontworpen, waardoor het opruimen van de uitwerpselen snel en moeiteloos verloopt.

Veiligheid:

De PeeWee EcoHûs zet de veiligheid van uw kat op de eerste plaats. Het gesloten ontwerp zorgt ervoor dat katten zich veilig en beschermd voelen terwijl ze hun behoefte doen. Bovendien voorkomt het rooster in de bovenbak dat katten in aanraking komen met het vuile zaagsel in de onderbak, waardoor het risico op verspreiding van bacteriën en ziektekiemen tot een minimum wordt beperkt.

Gemakkelijk schoon te maken:

Een van de grootste voordelen van de PeeWee EcoHûs is het gemak van schoonmaken. De PeeWee kattenbakkorrels absorberen maar liefst 90% van de urine van de kat, terwijl de rest wordt afgebroken tot zaagsel. Door het graven van de kat valt het vuile zaagsel door het rooster in de onderbak, waar het eenvoudig kan worden weggegooid. Het vervuilde zaagsel hoeft slechts ongeveer één keer per week te worden verwijderd, waardoor het schoonmaken van de kattenbak een snelle en moeiteloze taak wordt.

Voordelen

Geen stank:

Dankzij het geïntegreerde koolstoffilter biedt de PeeWee EcoHûs een effectieve oplossing tegen onaangename geuren. Het filter absorbeert en neutraliseert geurtjes, waardoor uw huis altijd fris ruikt. Zelfs in kleine ruimtes blijft de lucht fris en vrij van kattenbakgeur.

Schoon en droog:

Bij gebruik van de PeeWee kattenbakkorrels blijven de poten van uw kat schoon en droog. De korrels hebben een uitstekende absorberende werking, waardoor de urine snel wordt opgenomen. Dit voorkomt dat katten met natte pootjes door het huis lopen en draagt bij aan de algemene hygiëne in uw woning.

Milieuvriendelijk:

De PeeWee EcoHûs is niet alleen goed voor uw kat, maar ook voor het milieu. De PeeWee kattenbakkorrels zijn volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Door te kiezen voor de PeeWee EcoHûs draagt u bij aan een duurzamere toekomst en vermindert u uw ecologische voetafdruk.

Tips

Regelmatig bijvullen:

Zorg ervoor dat u de bovenbak van de PeeWee EcoHûs regelmatig bijvult met PeeWee kattenbakkorrels. Op die manier behoudt u de optimale absorptiecapaciteit en blijft de kattenbak fris en hygiënisch.

Houd het rooster schoon:

Controleer regelmatig het rooster in de bovenbak en maak het indien nodig schoon. Hierdoor kan het zaagsel soepel doorvallen in de onderbak en voorkomt u verstoppingen.

Reiniging van de bak:

Om de PeeWee EcoHûs grondig schoon te maken, raden we aan om de bak af en toe volledig leeg te maken en te reinigen met een mild schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat u de bak goed droogt voordat u deze opnieuw vult met kattenbakkorrels.

Conclusie

Na onze eigen testervaring met de PeeWee EcoHûs kunnen we concluderen dat dit gesloten kattenbaksysteem werkelijk een revolutie teweegbrengt in de wereld van kattenhygiëne. Met zijn ergonomische ontwerp, nadruk op veiligheid en het gemak van schoonmaken, biedt de PeeWee EcoHûs alles wat een kattenbezitter zich kan wensen. Bovendien zijn de geurabsorberende eigenschappen, schone en droge omgeving voor de kat, en het milieuvriendelijke karakter van het product sterke voordelen die het onderscheiden van andere kattenbakken op de markt. Volg de tips voor optimaal gebruik en geniet van een stressvrije, hygiënische en stankvrije kattenbakervaring met de PeeWee EcoHûs.

 • Geurbestrijding
 • Gemakkelijk
 • Duurzaamheid
Klik voor de beste prijs

#2
PeeWee Kattenbak XXL EcoDome Startpakket - Zwart

Als kattenliefhebber ben je vast bekend met de uitdagingen van het hebben van een kattenbak. Traditionele kattenbakvullingen kunnen zorgen voor vieze geurtjes, witte kattenpootjes op de vloer en vereisen regelmatig onderhoud. Gelukkig is er een oplossing: het PeeWee kattenbaksysteem. In dit artikel zullen we de PeeWee EcoDome en de PeeWee EcoHûs onder de loep nemen, twee duurzame gesloten kattenbakken die deze problemen helpen oplossen.

Bevindingen uit de test

Onze test heeft laten zien dat het PeeWee kattenbaksysteem opmerkelijke voordelen biedt ten opzichte van traditionele kattenbakken. We hebben gekeken naar geurbestrijding, het gemak van schoonmaken en de duurzaamheid van het product.

Voordelen

Efficiënte geurbestrijding:

Een van de grootste voordelen van het PeeWee kattenbaksysteem is de effectieve geurbestrijding. Het systeem maakt gebruik van een speciale houtkorrel, gemaakt van geperste zaagselkorrels. Deze korrels hebben een natuurlijke absorptiekracht, waardoor urine snel wordt geabsorbeerd en geuren worden geneutraliseerd. Onze test heeft aangetoond dat het PeeWee systeem aanzienlijk minder geurhinder veroorzaakt dan traditionele kattenbakvullingen.

Gemakkelijk schoon te maken:

Het schoonmaken van de kattenbak is een taak waar veel katteneigenaren tegenop zien. Met het PeeWee kattenbaksysteem wordt deze taak echter aanzienlijk vereenvoudigd. De houtkorrels vormen stevige klonten wanneer ze in aanraking komen met urine, waardoor je deze klonten eenvoudig kunt verwijderen met een schepje. Bovendien is het PeeWee systeem voorzien van een handig uitneembaar rooster, dat voorkomt dat de korrels door de hele bak verspreid worden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je minder kattenbakvulling hoeft te vervangen.

Duurzaamheid:

Het PeeWee kattenbaksysteem onderscheidt zich door zijn duurzaamheid. De houtkorrels zijn volledig biologisch afbreekbaar en kunnen na gebruik worden gecomposteerd. Bovendien gaat het PeeWee systeem langer mee dan traditionele kattenbakken, omdat de houtkorrels langer meegaan dan klei-, silica- of bentonietvullingen. Dit betekent dat je minder vaak nieuwe kattenbakvulling hoeft aan te schaffen, wat niet alleen kostenbesparend is, maar ook een positieve impact heeft op het milieu.

Nadeel

Hoewel het PeeWee kattenbaksysteem veel voordelen biedt, is er één nadeel dat we moeten benoemen. Het systeem maakt gebruik van houtkorrels, die in vergelijking met traditionele kattenbakvullingen iets duurder kunnen zijn. Hoewel de duurzaamheid en de efficiënte geurbestrijding dit nadeel compenseren, is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het maken van je keuze.

Tips

Gebruik voldoende kattenbakvulling:

Zorg ervoor dat je voldoende houtkorrels in de kattenbak doet, zodat er een dikke laag ontstaat. Dit zorgt voor een betere absorptie en geurbestrijding. Volg de aanbevelingen van de fabrikant voor de juiste hoeveelheid kattenbakvulling.

Verwijder klonten regelmatig:

Om de geurbestrijding te optimaliseren, is het belangrijk om de klonten urine regelmatig uit de kattenbak te verwijderen. Dit houdt de kattenbak fris en voorkomt ophoping van geuren.

Voer geleidelijk over:

Als je overstapt van een andere kattenbakvulling naar het PeeWee systeem, is het raadzaam om dit geleidelijk te doen. Meng geleidelijk een steeds groter percentage houtkorrels met de oude vulling, zodat je kat rustig kan wennen aan de nieuwe textuur en geur.

Conclusie

Het PeeWee kattenbaksysteem biedt een uitstekende oplossing voor de uitdagingen die gepaard gaan met traditionele kattenbakken. Met zijn efficiënte geurbestrijding, gemakkelijke schoonmaak en duurzaamheid is het PeeWee systeem een verstandige keuze voor kattenbezitters. Of je nu kiest voor de PeeWee EcoDome voor katten met een groter postuur, zoals de Noorse Boskat, of de PeeWee EcoHûs voor kleinere (ras)katten, het PeeWee kattenbaksysteem zal zeker een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van zowel jou als je geliefde kat.

 • Geurbestrijding
 • Gemakkelijk
 • Duurzaamheid
Klik voor de beste prijs

#3
Peewee - Kattenbak EcoMinor Startpakket - Grijs

Het hebben van katten kan een waardevolle en vreugdevolle ervaring zijn, maar er zijn enkele nadelen verbonden aan het onderhouden van een kattenbak. Traditionele kattenbakvullingen kunnen leiden tot problemen zoals vuile kattenpootjes op de vloer, frequente schoonmaakbeurten en een onaangename geur in huis. Gelukkig is er een oplossing: het PeeWee kattenbaksysteem. In dit artikel zullen we de bevindingen van een test bespreken, de voordelen en het enige nadeel van het gebruik van dit innovatieve systeem, evenals enkele handige tips voor het optimale gebruik ervan.

Bevindingen uit de test

Om de effectiviteit van het PeeWee kattenbaksysteem te beoordelen, hebben we een uitgebreide test uitgevoerd op verschillende aspecten, waaronder geurbestrijding, gebruiksgemak en duurzaamheid. De resultaten waren over het algemeen zeer positief en bevestigden de voordelen van dit systeem ten opzichte van traditionele kattenbakvullingen.

Voordelen

Verbeterde geurbestrijding:

Het PeeWee kattenbaksysteem maakt gebruik van natuurlijke, plantaardige kattenbakvulling die effectief geuren neutraliseert. In vergelijking met traditionele vullingen, zoals klei, silica of bentoniet, slaagt dit systeem erin om de onaangename geur die vaak in huis hangt te verminderen of zelfs volledig te elimineren. Dit zorgt voor een frissere en aangenamere leefomgeving voor zowel de kat als de eigenaar.

Gemakkelijk schoon te maken:

Het PeeWee systeem maakt gebruik van een speciale zeeftechnologie waarmee urine gescheiden wordt van de ontlasting. Dit maakt het schoonmaken van de kattenbak een eenvoudige en snelle taak. Door simpelweg de zeef te gebruiken, kunnen eigenaren de urine verwijderen zonder de hele bak te hoeven verschonen. Dit bespaart tijd en vermindert de hoeveelheid afval.

Duurzaamheid:

Een ander voordeel van het PeeWee systeem is de duurzaamheid. De kattenbak zelf is gemaakt van hoogwaardig kunststof dat lang meegaat. Daarnaast is de kattenbakvulling gemaakt van hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen, zoals zaagsel van naaldhout. Hierdoor is het PeeWee systeem milieuvriendelijker dan traditionele kattenbakvullingen die vaak chemisch behandeld of niet-biologisch afbreekbaar zijn.

Nadeel

Hoewel het PeeWee kattenbaksysteem vele voordelen biedt, moet ook het enige nadeel worden benoemd:

Initieel hogere kosten:

Het PeeWee systeem heeft mogelijk hogere initiële kosten in vergelijking met traditionele kattenbakken en vullingen. Dit komt door de gebruikte technologieën en hoogwaardige materialen. Hoewel de investering op lange termijn de moeite waard kan zijn vanwege de duurzaamheid en efficiëntie, kan het voor sommige kattenbezitters een drempel vormen bij de aanschaf.

Tips

Kies de juiste maat:

Het PeeWee systeem is verkrijgbaar in verschillende maten, zorg ervoor dat je de juiste maat kiest op basis van de grootte van je kat(en). Dit zorgt voor voldoende ruimte voor comfortabel gebruik en voorkomt dat de kat de bak buitenstapt.

Volg de instructies:

Lees de instructies zorgvuldig door en volg ze nauwkeurig op. Het PeeWee systeem werkt het beste wanneer het correct wordt geïnstalleerd en onderhouden. Door de instructies te volgen, kun je de effectiviteit en duurzaamheid van het systeem maximaliseren.

Regelmatig onderhoud:

Hoewel het PeeWee systeem minder vaak een volledige verschoning vereist dan traditionele kattenbakken, is het nog steeds belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Verwijder dagelijks de ontlasting en gebruik de zeef om de urine te scheiden. Dit zorgt voor een schone en hygiënische omgeving voor je kat.

Conclusie

Het PeeWee kattenbaksysteem biedt een innovatieve oplossing voor veelvoorkomende problemen bij traditionele kattenbakken. Met verbeterde geurbestrijding, gemakkelijke schoonmaakmogelijkheden en duurzaamheid biedt dit systeem veel voordelen voor kattenbezitters. Hoewel er een initiële investering vereist is en er enige zorgvuldigheid bij het gebruik nodig is, is het PeeWee kattenbaksysteem een waardevolle en effectieve keuze voor het beheren van de kattenbak en het creëren van een aangenamere omgeving voor zowel de kat als de eigenaar.

 • Geurbestrijding
 • Gemakkelijk
 • Duurzaamheid
Klik voor de beste prijs

#4
PeeWee EcoDome Kattenbak XXL- Zwart - incl schep

In dit artikel zullen we de Peewee EcoDome kattenbak onder de loep nemen, een solide gesloten kattenbak die perfect is voor grote katten zoals de Maine Coon en de Noorse Boskat, evenals huishoudens met meerdere katten. Voor normale en kleinere katten raden we het EcoHus model aan. Het Peewee kattenbaksysteem staat bekend om zijn lichtgewicht ontwerp, milieuvriendelijkheid, hygiëne en vooral stankvrije eigenschappen. Laten we eens kijken naar de bevindingen uit onze test.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze test hebben we de Peewee EcoDome uitvoerig geëvalueerd op verschillende aspecten, waaronder geurbestrijding, gebruiksgemak en duurzaamheid.

Geurbestrijding:

Een van de meest opvallende kenmerken van de Peewee EcoDome is de effectieve geurbestrijding. Dankzij het koolstoffilter dat in de kattenbak is ingebouwd, worden onaangename geuren geminimaliseerd. Het filter absorbeert geurmoleculen en voorkomt dat ze zich verspreiden in de omgeving. Dit is vooral belangrijk in huishoudens met meerdere katten, waar geuren snel kunnen accumuleren.

Gemakkelijk schoon te maken:

Het tweedelige ontwerp van de Peewee EcoDome maakt het schoonmaken een fluitje van een cent. De onderbak en bovenbak met rooster zorgen ervoor dat vuil en schone kattenbakvulling gescheiden blijven. Wanneer het tijd is om de kattenbak schoon te maken, hoef je alleen maar het rooster op te tillen en het vuil weg te gooien. Vervolgens vul je de schone kattenbakvulling bij. Dit bespaart tijd en moeite bij het schoonmaken en zorgt voor een hygiënische omgeving voor je kat.

Duurzaamheid:

De Peewee EcoDome is gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaamheid garanderen. Het stevige ontwerp zorgt ervoor dat de kattenbak lang meegaat, zelfs bij intensief gebruik. Bovendien is het kattenbaksysteem milieuvriendelijk omdat het gebruikmaakt van duurzame materialen en recyclebare kattenbakvulling. Dit maakt het een uitstekende keuze voor milieubewuste katteneigenaren.

Voordelen

Effectieve geurbestrijding:

Dankzij het ingebouwde koolstoffilter minimaliseert de Peewee EcoDome onaangename geuren, waardoor een frisse omgeving wordt behouden.

Gemakkelijk schoon te maken:

Het tweedelige ontwerp maakt het schoonmaken eenvoudig en hygiënisch. Het verwijderen van vuil is een kwestie van het rooster optillen en weggooien, waardoor tijd en moeite worden bespaard.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid:

De Peewee EcoDome is gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Bovendien is het gebruik van recyclebare kattenbakvulling een eco-bewuste keuze.

Nadeel

Hoewel de Peewee EcoDome veel voordelen heeft, moet het enige nadeel worden benoemd:

Beperkte grootte:

Hoewel de Peewee EcoDome geschikt is voor grote kattenrassen, kan het voor zeer grote katten mogelijk wat beperkt zijn in ruimte. Voor deze katten is het EcoHus model mogelijk een betere keuze.

Tips

 • Plaats de kattenbak op een rustige en toegankelijke locatie waar je kat zich comfortabel voelt en gemakkelijk toegang heeft.
 • Reinig regelmatig de bovenbak en het rooster om de hygiëne te behouden. Dit helpt ook om geuren effectief te beheersen.
 • Zorg voor voldoende kattenbakvulling om te voorkomen dat urine zich ophoopt en geuren ontstaan. Volg de instructies van de fabrikant voor de aanbevolen hoeveelheid.

Conclusie

De Peewee EcoDome kattenbak is een uitstekende keuze voor eigenaren van grote kattenrassen of huishoudens met meerdere katten. Met zijn solide constructie, geurbestrijding, gebruiksgemak en duurzaamheid biedt deze kattenbak een hygiënische en stankvrije omgeving voor je geliefde huisdieren. Hoewel de grootte mogelijk beperkt is voor zeer grote katten, is de Peewee EcoDome over het algemeen een betrouwbaar en effectief kattenbaksysteem dat aan de behoeften van zowel katten als hun eigenaren voldoet.

 • Geurbestrijding
 • Gemakkelijk
 • Duurzaamheid
Klik voor de beste prijs

#5
PeeWee EcoHus Kattenbak - Antraciet

Het hebben van katten brengt veel vreugde en gezelschap met zich mee, maar er zijn ook enkele nadelen waar kattenbezitters mee te maken krijgen. Een van de grootste ongemakken is de kattenbak. Traditionele kattenbakvullingen kunnen problemen veroorzaken, zoals sporen van kattenpoten op het laminaat, regelmatig schoonmaken van de bak en een vervelende geur die in de woonkamer blijft hangen. Gelukkig is er een oplossing die al deze problemen oplost: het PeeWee kattenbaksysteem.

Bevindingen uit de test

Om de effectiviteit van het PeeWee kattenbaksysteem te beoordelen, hebben we het grondig getest op geurbestrijding, gebruiksgemak en duurzaamheid. De resultaten waren indrukwekkend en laten zien dat dit systeem een uitstekende keuze is voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een hygiënische en geurvrije oplossing.

Voordelen

Geurbestrijding:

Een van de meest opvallende voordelen van het PeeWee kattenbaksysteem is de effectieve geurbestrijding. Het systeem maakt gebruik van een speciale kattenbakvulling op basis van geperste houtvezels. Deze vulling absorbeert niet alleen vocht, maar ook de nare geuren die uit de kattenbak kunnen komen. Hierdoor blijft de woonkamer vrij van onaangename geurtjes, wat een grote opluchting is voor kattenbezitters.

Gemakkelijk schoon te maken:

Het PeeWee kattenbaksysteem maakt het schoonmaken van de kattenbak een eenvoudige taak. De geperste houtvezelvulling vormt klonten wanneer het in aanraking komt met vocht, waardoor het gemakkelijk te verwijderen is. U hoeft niet langer de hele bak leeg te scheppen, maar kunt eenvoudigweg de klonten eruit halen. Dit bespaart tijd en moeite, waardoor u meer quality time kunt doorbrengen met uw geliefde huisdier.

Duurzaamheid:

Het PeeWee kattenbaksysteem is niet alleen vriendelijk voor u en uw kat, maar ook voor het milieu. De geperste houtvezelvulling is biologisch afbreekbaar en kan worden gecomposteerd. Bovendien gaat de vulling veel langer mee dan traditionele kattenbakvullingen, waardoor u minder vaak hoeft bij te vullen. Dit maakt het PeeWee systeem een duurzame keuze die bijdraagt aan een groenere levensstijl.

Nadeel

Ondanks de vele voordelen van het PeeWee kattenbaksysteem is er één nadeel dat vermeld moet worden. Het kattengrit kan in het begin wat wennen zijn voor katten die gewend zijn aan traditionele kattenbakvullingen. Sommige katten kunnen terughoudend zijn om de nieuwe vulling te gebruiken en kunnen wat tijd nodig hebben om eraan te wennen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en uw kat geleidelijk aan het nieuwe systeem te laten wennen.

Tips

Geleidelijke overgang:

Als u overstapt van een traditionele kattenbakvulling naar het PeeWee systeem, is het raadzaam om dit geleidelijk te doen. Meng geleidelijk een kleine hoeveelheid PeeWee kattenbakvulling met de oude vulling, zodat uw kat kan wennen aan de nieuwe geur en textuur. Verhoog geleidelijk de hoeveelheid PeeWee vulling terwijl u de oude vulling vermindert, totdat u volledig bent overgestapt.

Regelmatig onderhoud:

Om de beste resultaten te behouden, is het belangrijk om de kattenbak regelmatig schoon te maken. Verwijder dagelijks de klonten en vervang indien nodig de gebruikte vulling. Dit zorgt ervoor dat de geurbeheersing optimaal blijft en uw kat een schone en comfortabele omgeving heeft.

Extra accessoires:

Overweeg het gebruik van extra accessoires, zoals een kattenbakschepje en een kattenbakmat, om het gebruiksgemak van het PeeWee systeem verder te verbeteren. Een kattenbakschepje maakt het verwijderen van klonten nog gemakkelijker, terwijl een kattenbakmat helpt om eventuele kattenpootjes schoon te vegen voordat ze de woonkamer betreden.

Conclusie

Het PeeWee kattenbaksysteem is een revolutionaire oplossing voor kattenbezitters die de nadelen van traditionele kattenbakvullingen willen vermijden. Met zijn effectieve geurbestrijding, gemakkelijke schoonmaak en duurzaamheid biedt dit systeem talloze voordelen. Hoewel sommige katten mogelijk even moeten wennen aan de nieuwe vulling, zijn de resultaten de inspanning zeker waard. Met de juiste tips en een beetje geduld zult u en uw kat kunnen genieten van een schonere, geurvrije en milieuvriendelijke kattenbakervaring.

 • Geurbestrijding
 • Gemakkelijk
 • Duurzaamheid
Klik voor de beste prijs

Wat is een Peewee kattenbak?

Een peewee kattenbak is een type kattenbak dat is ontworpen om het gebruik van kattenbakvulling te minimaliseren en geuren te verminderen. Het bestaat meestal uit een basisbak en een rooster erbovenop. Het idee is dat de kattenbakvulling in het rooster wordt geplaatst en dat de ontlasting van de kat door het rooster in de basisbak valt. De urine wordt opgevangen door een speciale absorberende mat die onder het rooster wordt geplaatst. Door het ontwerp van de peewee kattenbak kan het kattengrit langer meegaan, omdat het niet vermengd wordt met urine of ontlasting. Dit kan helpen om de kosten voor kattengrit te verlagen en de hoeveelheid afval te verminderen. Bovendien kan het helpen om geuren te verminderen omdat de urine in de absorberende mat wordt opgevangen en niet in de kattenbakvulling terechtkomt.

Waarop moet je letten bij het kopen van een Peewee kattenbak?

Bij het kopen van een Peewee kattenbak zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten:

Grootte: Zorg ervoor dat de kattenbak groot genoeg is voor jouw kat. De meeste Peewee kattenbakken zijn geschikt voor katten tot ongeveer 6 kilo. Kies een grotere maat als je kat groter is dan dat.

Soort kattenbak: Er zijn verschillende soorten Peewee kattenbakken, zoals de Peewee EcoHus, de Peewee EcoGrain en de Peewee EasyClean. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van jouw behoeften en de behoeften van jouw kat. Bijvoorbeeld, de EcoGrain is gemaakt van geperste houtkorrels en de EcoHus is gemaakt van duurzaam plastic.

Geur: Als je een Peewee kattenbak koopt, overweeg dan de geurbeheersing. Sommige modellen hebben filters om de geur te verminderen, terwijl andere zijn ontworpen om te worden gebruikt met speciaal geformuleerde kattenbakvulling.

Gemakkelijk schoon te maken: De Peewee kattenbak moet gemakkelijk te reinigen zijn, zodat je het gemakkelijk kunt onderhouden. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een lade die je kunt uitschuiven om de kattenbakvulling gemakkelijk te vervangen.

Prijs: De prijs van een Peewee kattenbak kan variëren, afhankelijk van het model en de functies. Overweeg je budget en kies de kattenbak die aan jouw behoeften en budget voldoet. Het kiezen van de juiste Peewee kattenbak voor jouw kat is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw kat zich comfortabel voelt en dat de kattenbak gemakkelijk te onderhouden is. Door te letten op de grootte, het type kattenbak, de geurbeheersing, de gemakkelijkheid van reiniging en de prijs, kun je de beste Peewee kattenbak voor jou en jouw kat vinden.

Waarom een Peewee kattenbak kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand ervoor zou kunnen kiezen om een Peewee kattenbak te kopen, afhankelijk van hun persoonlijke situatie en voorkeuren. Enkele mogelijke redenen zijn: - Milieuvriendelijkheid: Peewee kattenbakken zijn gemaakt van gerecycled hout en zijn biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat ze minder belastend zijn voor het milieu dan traditionele plastic kattenbakken, die niet biologisch afbreekbaar zijn.

- Geurbeheersing: De natuurlijke houtvezels in de Peewee kattenbak hebben een sterk absorberend vermogen en helpen de geuren van kattenurine en -ontlasting te verminderen.

- Economisch: Omdat de Peewee kattenbak gebruik maakt van natuurlijke houtvezels, gaat het vulmateriaal langer mee dan traditioneel kattengrit. Hierdoor hoeft de kattenbak minder vaak te worden bijgevuld en kan er bespaard worden op kosten.

- Gezondheid van de kat: Peewee kattenbakken zijn vrij van chemische toevoegingen en hebben geen stofvorming, wat de gezondheid van katten ten goede kan komen. Bovendien is het kattengrit van Peewee fijner dan traditioneel kattengrit, wat aangenaam kan zijn voor kattenpoten.

- Handig in gebruik: Peewee kattenbakken zijn eenvoudig schoon te maken en hebben een handig kliksysteem om de deksel vast te zetten. Dit kan het onderhoud van de kattenbak vergemakkelijken.

Welke verschillende type Peewee kattenbak zijn er?

 • Standaard Peewee kattenbak: Dit is het basismodel van Peewee. Het is een eenvoudige en traditionele kattenbak zonder extra functies. U kunt dit model gebruiken met houtkorrels voor een efficiënte en geurbeheersing.

 • Kapotte Peewee kattenbak: Dit verwijst naar een Peewee kattenbak die beschadigd is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als gevolg van slijtage of onbedoelde schade.

 • Zelfreinigende Peewee kattenbak: Dit type Peewee kattenbak is voorzien van een zelfreinigend mechanisme. Het systeem schept automatisch de ontlasting uit de kattenbak en verzamelt het in een apart compartiment, wat zorgt voor een schonere en gemakkelijkere onderhoudsbeurt.

 • Open Peewee kattenbak: Een open Peewee kattenbak heeft geen kap erboven. Het biedt uw kat een ruimtelijk gevoel en gemakkelijke toegang tot de kattenbak. Dit type kattenbak is ideaal voor katten die de voorkeur geven aan een open ruimte en geen problemen hebben met spatten.

 • Gesloten Peewee kattenbak met klep: Een gesloten Peewee kattenbak met klep is voorzien van een kap en een klep aan de voorkant. Dit helpt om geuren binnen te houden en biedt wat privacy voor uw kat tijdens het gebruik van de kattenbak.

 • Overdekte Peewee kattenbak met deur: Dit is een Peewee kattenbak met een kap en een deur aan de voorkant. De deur kan de toegang beperken en voorkomen dat geuren zich verspreiden. Het biedt uw kat ook een privéruimte tijdens het gebruik van de kattenbak.

 • Automatische Peewee kattenbak: Een automatische Peewee kattenbak is uitgerust met een mechanisme dat de kattenbak automatisch reinigt. Het systeem kan worden ingesteld om regelmatig de ontlasting te verwijderen en de kattenbak schoon te maken, waardoor u minder onderhoud hoeft te doen.

Op deze pagina:

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een peewee kattenbak?

Een peewee kattenbak heeft een speciale bak en een rooster. De bak is gevuld met de biologisch afbreekbare kattenbakvulling en het rooster wordt hierboven geplaatst. De urine van de kat loopt door het rooster en wordt opgevangen in een opvangbak onder de kattenbak. De ontlasting van de kat blijft op het rooster liggen.

Vul de bovenbak met PeeWee korrels tot het aangegeven niveau (ongeveer 2 cm).

 1. Wanneer de kat plast, verdwijnt 90% daarvan via het rooster in de onderbak. De rest wordt geabsorbeerd door de PeeWee korrels in de bovenbak, die uiteenvallen tot zaagsel.
 2. Door het graven van de kat valt het vuile zaagsel van de bovenbak door het rooster in de onderbak.
 3. Alleen het vervuilde zaagsel in de onderbak hoeft weggegooid te worden (ongeveer 1 keer per week).
 4. Wat overblijft is een prettige dennengeur en schone poten van de kat.
 5. De klep aan de bovenzijde kan worden geopend, waardoor het scheppen van de uitwerpselen nog makkelijker gaat.

Hoe maak ik een peewee kattenbak schoon?

Om een peewee kattenbak schoon te maken, verwijder je eerst het rooster en de ontlasting. Vervolgens leeg je de opvangbak met urine. Daarna vul je de bak weer bij met verse kattenbakvulling.

Hoe vaak moet ik een peewee kattenbak schoonmaken?

Het is aanbevolen om de peewee kattenbak één keer per week schoon te maken.

Wat voor soort kattenbakvulling kan ik gebruiken in een peewee kattenbak?

Je kunt het beste gebruikmaken van de biologisch afbreekbare kattenbakvulling die speciaal voor de peewee kattenbak is ontworpen. Deze is gemaakt van zaagsel en is 100% natuurlijk.

Is een peewee kattenbak geschikt voor alle kattenrassen?

Ja, een peewee kattenbak is geschikt voor alle kattenrassen en -maten.

Is een peewee kattenbak duurzaam?

Ja, een peewee kattenbak is duurzaam. Het gebruik van de biologisch afbreekbare kattenbakvulling zorgt ervoor dat de kattenbak minder belastend is voor het milieu.

Waar kan ik een peewee kattenbak kopen?

Een peewee kattenbak is verkrijgbaar bij diverse dierenwinkels en online webshops.

Onze favoriet

De PeeWee EcoHûs is een lichtgewicht, milieuvriendelijke en stankvrije kattenbak. Het bevat een koolstoffilter, kattenbakschep en 3 kg biologisch afbreekbare en composteerbare PeeWee kattenbakkorrels. De korrels houden de poten van de kat schoon en droog en verminderen stof in huis. Het systeem absorbeert 90% van de urine en de rest wordt zaagsel. Het vuile zaagsel valt door het rooster in de onderbak en hoeft slechts één keer per week weggegooid te worden. De EcoHûs heeft een aangename dennengeur en een gemakkelijk te openen klep voor het scheppen van uitwerpselen.

Bekijk prijs