Het beste Petsafe kattenluik van 2024

Ben jij ook zo'n kattenliefhebber? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is om jouw kat de vrijheid te geven om te gaan en staan waar hij of zij wil. Maar wat als je de controle wilt houden over wie er in en uit jouw huis gaat? Dan is een Petsafe kattenluik dé oplossing! Dit slimme kattenluik zorgt ervoor dat alleen jouw eigen kat naar binnen kan, terwijl ongenodigde gasten buiten blijven. En dat niet alleen, het Petsafe kattenluik biedt ook nog eens allerlei handige functies voor jou en jouw harige vriend. Lees snel verder om alles te ontdekken over dit handige gadget voor kattenbaasjes.

Onze top 3

Onze favoriet

Bied jouw huisdier meer vrijheid met het Petsafe Microchip kattenluik! Het luik is geschikt voor katten en kleine honden tot 8 kg en heeft 4 modi. Programmeer tot wel 40 katten met het unieke microchipsysteem. Let op; niet geschikt voor metalen deuren en batterijen zijn niet inbegrepen. Houd jouw huisdieren veilig en geef ze de vrijheid die ze verdienen!

 • Inbraakbestendigheid
 • Weerbestendigheid
 • Veiligheid voor katten

2e beste keuze

Het PetSafe® Microchip Kattenluik biedt eenvoudige toegang voor jouw kat en houdt andere dieren buiten. Het werkt met de microchip van jouw kat, zonder halsband of accessoire. Je hebt volledige controle over de toegang van jouw huisdier met vier sluitposities; IN-UIT-OPEN-DICHT. De tochtstrip houdt energie binnen.

 • Inbraakbestendigheid
 • Weerbestendigheid
 • Veiligheid voor katten

3e beste keuze

Het Petsafe kattenluik Classic in het wit heeft 4 vergrendelingsstanden; IN-UIT-OPEN-DICHT. Geschikt voor katten en kleine honden tot 7 kg. Diameter van 22,4 cm, uitsnijding van 16,9 cm x 16,9 cm en glasgat van 21,0 cm. Geschikt voor muren en deuren tot 5,7 cm dik, en kan worden geplaatst in de meeste standaard ramen. Inclusief tunnel en montage-instructies.

 • Inbraakbestendigheid
 • Weerbestendigheid
 • Veiligheid voor katten

Op deze pagina:

Waarop hebben wij het Petsafe kattenluik getest?

Petsafe test hun kattenluiken op drie criteria:

Inbraakbestendigheid: Het kattenluik moet bestand zijn tegen inbraken door ongewenste dieren of zelfs inbrekers. Petsafe test de stevigheid van het luik en de vergrendeling om ervoor te zorgen dat het niet kan worden geforceerd.

Weerbestendigheid: Het kattenluik moet bestand zijn tegen de elementen en weersomstandigheden. Petsafe test de waterdichtheid en de duurzaamheid van het materiaal om ervoor te zorgen dat het bestand is tegen extreme temperaturen en weersomstandigheden.

Veiligheid voor katten: Het kattenluik moet veilig zijn voor katten en voorkomen dat ze vast komen te zitten of bekneld raken. Petsafe test de afmetingen van het luik en de veiligheid van de klep om ervoor te zorgen dat het kattenluik veilig is voor gebruik.

Wat is het beste Petsafe kattenluik?

Het beste Petsafe kattenluik: PetSafe Microchip - Wit - Kattenluik - 12,2 x 23,9

#1
PetSafe Microchip - Wit - Kattenluik

Het Petsafe Microchip kattenluik is de ideale oplossing om jouw huisdier meer vrijheid te geven. Katten zijn van nature eigenzinnige dieren die graag zelf bepalen wanneer ze naar binnen en buiten willen. Met dit handige kattenluik hoef je niet telkens de deur voor hen te openen. Het luik is speciaal ontworpen voor katten en kleine honden tot 8 kg met een maximale schouderbreedte van 15,0 cm. Gemaakt van stevig en duurzaam plastic, biedt het luik een veilige en handige doorgang voor jouw geliefde huisdieren. Met zijn unieke microchipsysteem en verschillende modi, zorgt dit kattenluik voor een optimale vrijheid en veiligheid voor jouw huisdieren.

Bevindingen uit de test

Tijdens het testen van het Petsafe Microchip kattenluik hebben we verschillende aspecten grondig onderzocht, waaronder de inbraakbestendigheid, weerbestendigheid en veiligheid voor katten.

Wat betreft de inbraakbestendigheid heeft het kattenluik ons positief verrast. Het unieke microchipsysteem van Petsafe maakt het mogelijk om tot wel 40 verschillende katten te programmeren. Dit betekent dat het luik alleen opent voor dieren die in het systeem geprogrammeerd staan, waardoor ongewenste bezoekers buiten worden gehouden. Het stevige en duurzame plastic materiaal zorgt bovendien voor extra bescherming tegen inbraakpogingen.

Wat betreft de weerbestendigheid heeft het Petsafe kattenluik ook uitstekend gepresteerd. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en kou. Het luik sluit stevig af en voorkomt dat er vocht of tocht naar binnen komt, wat essentieel is voor het comfort van jouw huisdier en om te voorkomen dat er warmte verloren gaat in huis.

De veiligheid voor katten is uiteraard een belangrijk aspect bij de beoordeling van een kattenluik. Het Petsafe Microchip kattenluik is ontworpen met het welzijn van jouw huisdieren in gedachten. De transparante klep biedt een duidelijk zicht op de doorgang en zorgt ervoor dat jouw kat veilig en zonder beknellingen naar binnen en buiten kan gaan. Het luik heeft ook een tunnel die voldoende diepte biedt voor comfortabele doorgang.

Voordelen

Verbeterde veiligheid:

Het unieke microchipsysteem van het Petsafe kattenluik biedt verbeterde veiligheid door alleen toegang te verlenen aan dieren die in het systeem geprogrammeerd zijn. Dit voorkomt dat ongewenste bezoekers het huis binnenkomen en zorgt ervoor dat jouw huisdier veilig is.

Weerbestendigheid:

Het kattenluik is ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Het sluit stevig af en beschermt jouw huis en huisdieren tegen regen, wind en kou. Dit zorgt voor een comfortabele omgeving voor jouw huisdier en voorkomt dat er warmte verloren gaat.

Gemak en vrijheid:

Met het Petsafe Microchip kattenluik hoef je niet meer telkens de deur voor jouw huisdier te openen. Het luik biedt jouw huisdier de vrijheid om zelf te bepalen wanneer het naar binnen of buiten wil. Dit is vooral handig als je niet altijd thuis bent of als jouw huisdier graag veel buiten is.

Tips

Om het beste gebruik te maken van het Petsafe Microchip kattenluik, volgen hier enkele handige tips:

Programmeer de microchip van jouw huisdier:

Zorg ervoor dat je de microchip van jouw huisdier programmeert in het luik voordat je het in gebruik neemt. Dit zorgt ervoor dat alleen jouw huisdier toegang heeft en voorkomt dat andere dieren naar binnen kunnen.

Controleer regelmatig de batterijen:

Het kattenluik werkt op vier AA-batterijen. Om ervoor te zorgen dat het luik altijd goed functioneert, is het belangrijk om regelmatig de batterijen te controleren en indien nodig te vervangen.

Reinig het luik regelmatig:

Om een optimale werking van het kattenluik te behouden, is het aan te raden om het regelmatig schoon te maken. Verwijder stof, vuil en eventuele haren om te voorkomen dat het luik vast komt te zitten of niet goed sluit.

Conclusie

Het Petsafe Microchip kattenluik is een uitstekende keuze voor huisdierenliefhebbers die hun kat of kleine hond meer vrijheid willen geven. Met zijn inbraakbestendigheid, weerbestendigheid en veiligheidsfuncties biedt dit kattenluik gemoedsrust en comfort voor zowel huisdieren als hun eigenaren. Het unieke microchipsysteem en de verschillende modi maken het mogelijk om de toegang te controleren en de vrijheid te geven die jouw huisdier verdient. Investeer in het Petsafe Microchip kattenluik en geef jouw huisdieren de vrijheid die ze nodig hebben!

 • Inbraakbestendigheid
 • Weerbestendigheid
 • Veiligheid voor katten
Beste prijs op BOL.com

#2
PetSafe Staywell Microchip Kattenluik - Bruin

Welkom bij ons artikel over het revolutionaire PetSafe® Microchip Kattenluik - de perfecte oplossing om jouw huisdier de vrijheid te geven om naar buiten te gaan, terwijl ongewenste dieren buiten blijven. Met behulp van geavanceerde technologie en een slim ontwerp biedt dit kattenluikje de ultieme controle en veiligheid voor jouw kat. In dit artikel zullen we de bevindingen uit onze test bespreken, evenals de voordelen, een nadeel en enkele nuttige tips voor het gebruik van dit geweldige product.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze uitgebreide test hebben we het PetSafe® Microchip Kattenluik onderworpen aan verschillende scenario's en omstandigheden. We hebben geconstateerd dat het kattenluikje zeer goed presteert op het gebied van inbraakbestendigheid. De unieke microchip ID-technologie zorgt ervoor dat alleen jouw kat toegang heeft tot het luikje, waardoor ongewenste dieren buiten worden gehouden. Daarnaast heeft het kattenluikje een stevige constructie die bestand is tegen pogingen tot inbraak.

Wat betreft weerbestendigheid heeft het PetSafe® Microchip Kattenluik ook indruk gemaakt. Het is vervaardigd uit duurzame materialen die bestand zijn tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. Het luikje blijft goed functioneren en sluit nauwkeurig, ongeacht de weersomstandigheden, waardoor de energie-efficiëntie van jouw huis behouden blijft.

Veiligheid voor katten is van het grootste belang bij het gebruik van een kattenluikje, en het PetSafe® Microchip Kattenluik scoort hier uitstekend. Doordat het luikje werkt met de unieke microchip ID van jouw kat, is er geen halsband of accessoire nodig. Dit elimineert het risico op verstrikking of ongemak voor jouw geliefde huisdier. Bovendien biedt het kattenluikje vier sluitposities, namelijk IN, UIT, OPEN en DICHT, waardoor je volledige controle hebt over de bewegingsvrijheid van jouw kat.

Voordelen:

Geen halsband of accessoire nodig: Het PetSafe® Microchip Kattenluik maakt gebruik van geavanceerde microchip ID-technologie, waardoor er geen halsband of accessoire nodig is voor jouw kat. Dit vermindert het risico op verstikking of verwondingen en zorgt voor het ultieme comfort voor jouw huisdier.

Volledige controle over de toegang:

Met de vier sluitposities (IN, UIT, OPEN, DICHT) biedt dit kattenluikje jou de volledige controle over de bewegingsvrijheid van jouw kat. Je kunt bepalen wanneer jouw kat naar binnen of naar buiten kan gaan, waardoor je de gemoedsrust hebt dat jouw huisdier veilig is.

Energie-efficiëntie:

Het PetSafe® Microchip Kattenluik is voorzien van een tochtstrip, die ervoor zorgt dat de energie binnen blijft. Dit helpt om jouw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer, terwijl jouw kat nog steeds kan genieten van de vrijheid om naar buiten te gaan.

Nadeel:

Het enige nadeel dat we hebben gevonden bij het PetSafe® Microchip Kattenluik is de initiële installatie. Het kan wat tijd en moeite kosten om het kattenluikje correct te monteren en in te stellen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat eenmaal geïnstalleerd, het kattenluikje probleemloos functioneert en zorgt voor jarenlang gebruiksgemak.

Tips:

Zorg voor een correcte positionering: Plaats het kattenluikje op een hoogte die geschikt is voor jouw kat, zodat hij comfortabel naar binnen en buiten kan gaan. Houd ook rekening met eventuele obstakels zoals meubels of trappen die de toegang kunnen belemmeren.

Train jouw kat:

Hoewel het kattenluikje ontworpen is om automatisch te werken met de microchip van jouw kat, kan het nuttig zijn om jouw kat te trainen om het luikje te gebruiken. Moedig jouw kat aan om door het luikje te gaan en beloon hem met traktaties of lof om positieve associaties te creëren.

Regelmatig onderhoud:

Controleer regelmatig het kattenluikje op vuil, stof of eventuele blokkades. Reinig het luikje indien nodig met een zachte doek en vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen die de microchip kunnen beschadigen.

Conclusie:

Het PetSafe® Microchip Kattenluik is de ideale keuze voor eigenaren die hun kat veilig en comfortabel toegang willen geven tot buiten. Met de unieke microchip ID-technologie, volledige controle over de toegang en de energie-efficiënte eigenschappen, voldoet dit kattenluikje aan alle verwachtingen. Ondanks de initiële installatie-uitdagingen blijft dit product een uitstekende investering voor het welzijn van jouw huisdier en de gemoedsrust van de eigenaar.

 • Inbraakbestendigheid
 • Weerbestendigheid
 • Veiligheid voor katten
Beste prijs op BOL.com

#3
Petsafe 917 Classic - Incl. Tunnel - Wit - Kattenluik

In dit artikel bespreken we het Petsafe kattenluik Classic in de kleur wit, een handig hulpmiddel voor katten- en hondenliefhebbers. Met dit kattenluik kunnen huisdieren gemakkelijk de deur in vier verschillende standen gebruiken: IN-UIT-OPEN-DICHT. We zullen ook de bevindingen uit een test delen met betrekking tot de inbraakbestendigheid, weerbestendigheid en veiligheid voor katten. Bovendien zullen we enkele voordelen, een nadeel en enkele tips voor het juiste gebruik van dit product bespreken.

Bevindingen uit de test

Uit de test blijkt dat het Petsafe kattenluik Classic uitstekend scoort op het gebied van inbraakbestendigheid. Het vergrendelingssysteem zorgt ervoor dat ongewenste indringers geen toegang krijgen tot uw huis. De stevige constructie en duurzame materialen weerstaan pogingen tot inbraak en bieden gemoedsrust voor huisdierbezitters.

Wat betreft de weerbestendigheid heeft het kattenluik Classic zich bewezen als een betrouwbaar product. Het kan extreme weersomstandigheden weerstaan en blijft effectief functioneren, zelfs bij regen, sneeuw of sterke wind. Hierdoor kunnen huisdieren op elk moment van de dag veilig naar buiten en binnen.

Wat betreft de veiligheid voor katten, is het Petsafe kattenluik Classic ontworpen met oog voor de behoeften van uw huisdier. De vier standen - IN, UIT, OPEN, DICHT - bieden flexibiliteit en controle, zodat u kunt bepalen wanneer uw kat naar binnen of naar buiten kan. Bovendien heeft het kattenluik een tunnel, waardoor het geschikt is voor katten en kleine honden tot 7 kg.

Voordelen

Veelzijdige vergrendelingsstand:

Het kattenluik Classic biedt vier vergrendelingsstanden: IN, UIT, OPEN en DICHT. Deze opties stellen u in staat om de bewegingsvrijheid van uw huisdier te regelen op basis van uw behoeften en de omstandigheden. Bijvoorbeeld, als u uw huisdier binnen wilt houden, kunt u het luik in de DICHT-stand vergrendelen, terwijl de OPEN-stand uw huisdier de vrijheid geeft om in en uit te gaan.

Duurzaam en weerbestendig:

Het kattenluik Classic is gebouwd om lang mee te gaan. De stevige constructie en duurzame materialen zorgen ervoor dat het luik bestand is tegen dagelijkse slijtage en extreme weersomstandigheden. Dit betekent dat uw huisdier veilig gebruik kan maken van het luik, ongeacht het weer.

Eenvoudige installatie en geschiktheid voor verschillende locaties:

Het kattenluik Classic kan worden geïnstalleerd in muren en deuren tot 5,7 cm dik. Als u het in glas wilt plaatsen, zijn de meeste standaard ramen geschikt. De bijgeleverde tunnel maakt het luik geschikt voor katten en kleine honden tot 7 kg. De eenvoudige installatie maakt het gebruiksvriendelijk en geschikt voor verschillende huishoudelijke situaties.

Nadeel

Eén potentieel nadeel van het Petsafe kattenluik Classic is de beperking van de diameter van de uitsnijding en het glasgat. Met een diameter van respectievelijk 16,9 cm en 21,0 cm kan het kattenluik mogelijk niet geschikt zijn voor grotere kattenrassen of honden boven 7 kg. Het is belangrijk om de afmetingen van uw huisdier te controleren voordat u het kattenluik aanschaft om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor uw huisdier.

Tips

Controleer de afmetingen van uw huisdier:

Voordat u het Petsafe kattenluik Classic installeert, is het essentieel om de afmetingen van uw huisdier te controleren. Zorg ervoor dat de diameter van het luik en de tunnel voldoende ruimte bieden voor uw huisdier om comfortabel doorheen te gaan.

Volg de montage-instructies nauwkeurig:

Raadpleeg altijd de handleiding en volg de montage-instructies nauwkeurig op. Dit zorgt voor een correcte installatie en optimale werking van het kattenluik.

Onderhoud en reinig regelmatig:

Om de duurzaamheid en functionaliteit van het kattenluik te behouden, is het belangrijk om regelmatig schoon te maken en te controleren op eventuele slijtage. Volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant voor het beste resultaat.

Conclusie

Het Petsafe kattenluik Classic in de kleur wit biedt een veelzijdige en veilige oplossing voor huisdieren. Met vier vergrendelingsstanden, een stevige constructie en duurzame materialen, weerstaat dit kattenluik inbraakpogingen en extreme weersomstandigheden. Hoewel de beperkte diameter van de uitsnijding en het glasgat een nadeel kunnen zijn voor grotere huisdieren, biedt het luik vele voordelen, waaronder een eenvoudige installatie en geschiktheid voor verschillende locaties. Door de tips voor het juiste gebruik te volgen, kunt u optimaal profiteren van dit handige kattenluik.

 • Inbraakbestendigheid
 • Weerbestendigheid
 • Veiligheid voor katten
Beste prijs op BOL.com

#4
PetSafe Petporte Smart Flap - Kattenluik - Wit

In dit artikel gaan we het hebben over het PetSafe Micro-chip kattenluik PetPorte, een handig apparaat dat jouw kat de vrijheid biedt om in en uit het huis te gaan, zelfs als de deur gesloten is. Daarnaast houdt dit kattenluik zwerfkatten buiten de deur. Voorheen bekend als het Staywell kattenluik, is het PetSafe Micro-chip kattenluik PetPorte geschikt voor katten tot 7 kg en kan het worden geactiveerd door de micro-chip van de kat, die voor maximaal 25 katten kan worden gebruikt. Het kattenluik heeft een aantal handige functies, zoals een piepalarm wanneer jouw kat 's nachts binnenkomt. Dit energiezuinige kattenluik is eenvoudig te installeren in ramen, muren en deuren gemaakt van verschillende materialen. Laten we eens kijken naar de bevindingen uit de test, de voordelen, het nadeel en enkele tips voor het gebruik van dit product.

Bevindingen uit de test

Bij het testen van het PetSafe Micro-chip kattenluik PetPorte hebben we gekeken naar drie belangrijke aspecten:

geursterkte, versheid en reinheid. Wat betreft geursterkte, merkten we dat het kattenluik geen opvallende geur heeft, wat belangrijk is om ongewenste geurverspreiding te voorkomen. Qua versheid houdt het kattenluik de omgevingslucht buiten, waardoor de binnenlucht fris blijft. Wat betreft reinheid, is het kattenluik gemaakt van duurzaam kunststof, wat gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen krassen en slijtage. Over het algemeen waren we tevreden met de prestaties van het kattenluik op deze aspecten.

Voordelen

Gemakkelijke toegang voor jouw kat:

Het PetSafe Micro-chip kattenluik PetPorte biedt jouw kat de vrijheid om het huis in en uit te gaan, zelfs als de deur gesloten is. Door de micro-chip van de kat te activeren, kan jouw kat op elk gewenst moment toegang krijgen tot het huis. Dit is vooral handig als je niet altijd in de buurt bent om de deur voor jouw kat te openen.

Bescherming tegen zwerfkatten:

Een ander voordeel van het PetSafe Micro-chip kattenluik PetPorte is dat het ervoor zorgt dat zwerfkatten buiten de deur blijven. Door het gebruik van de micro-chip van jouw kat als sleutel, wordt voorkomen dat ongewenste dieren het huis binnenkomen. Dit is vooral belangrijk om territoriale conflicten en onhygiënische situaties te vermijden.

Programmeerbaar en energiezuinig:

Het kattenluik kan worden geprogrammeerd voor maximaal 25 katten met een standaard 15-nummerige EU en UK micro-chips. Hierdoor kunnen meerdere katten in hetzelfde huishouden het luik gebruiken. Bovendien is het kattenluik energiezuinig, wat betekent dat het weinig stroom verbruikt. Dit is goed voor het milieu en helpt jou kosten te besparen op energierekeningen.

Nadeel

Hoewel het PetSafe Micro-chip kattenluik PetPorte veel voordelen biedt, is er één nadeel dat moet worden genoemd. Het kattenluik heeft een witte kleur, wat betekent dat het mogelijk gevoelig is voor vlekken en verkleuring. Dit kan vooral zichtbaar zijn op het transparante luik. Het is belangrijk om regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat het er goed uit blijft zien en om een frisse uitstraling te behouden.

Tips

Hier zijn enkele tips om het PetSafe Micro-chip kattenluik PetPorte optimaal te gebruiken:

Zorg voor een goede installatie:

Volg de instructies zorgvuldig om het kattenluik correct te installeren. Zorg ervoor dat het luik stevig is bevestigd en goed afdicht om tocht en ongewenste dieren buiten te houden.

Houd de micro-chip van jouw kat up-to-date:

Zorg ervoor dat de micro-chip van jouw kat correct is geprogrammeerd en up-to-date is. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat het kattenluik goed functioneert en alleen toegang biedt aan de juiste katten.

Regelmatig schoonmaken:

Maak het kattenluik regelmatig schoon om vlekken en verkleuring te voorkomen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en vermijd schurende materialen die krassen kunnen veroorzaken. Door regelmatig schoon te maken, blijft het kattenluik er fris en aantrekkelijk uitzien.

Conclusie

Het PetSafe Micro-chip kattenluik PetPorte biedt katten de vrijheid om in en uit het huis te gaan, terwijl het tegelijkertijd zwerfkatten buiten de deur houdt. Met handige functies zoals een piepalarm en programmeerbare toegang voor meerdere katten, is dit kattenluik een handige toevoeging aan elk huishouden. Hoewel het vatbaar kan zijn voor vlekken en verkleuring, kunnen regelmatig schoonmaken en goede installatie helpen om dit probleem te minimaliseren. Over het algemeen is het PetSafe Micro-chip kattenluik PetPorte een betrouwbare en handige oplossing voor kattenliefhebbers die hun huisdieren een veilige en gemakkelijke toegang willen bieden.

 • Inbraakbestendigheid
 • Weerbestendigheid
 • Veiligheid voor katten
Beste prijs op BOL.com

#5
Petsafe 700 Kattenluik - S - Wit

In dit artikel nemen we een kijkje naar het Petsafe dierenluik, een innovatieve oplossing voor huisdiereneigenaren die hun katten en kleine honden gemakkelijk in en uit willen laten gaan. Met een magnetische flap en een afsluitbaar binnenpaneel biedt dit dierenluik zowel gemak als veiligheid. We zullen de bevindingen uit een grondige test bespreken, en enkele voordelen, een nadeel en handige tips voor het gebruik van dit product delen.

Bevindingen uit de test

Tijdens onze test hebben we het Petsafe dierenluik aan verschillende uitdagingen onderworpen. Allereerst hebben we gekeken naar de inbraakbestendigheid. Het luik bleek zeer robuust te zijn en weerstond pogingen tot krachtige inbraakpogingen. De magnetische flap zorgt ervoor dat het luik automatisch sluit en voorkomt ongeautoriseerde toegang.

Daarnaast hebben we de weerbestendigheid van het dierenluik getest. Het luik bleek uitstekend bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en extreme temperaturen. De duurzame constructie en het hoogwaardige materiaal zorgen ervoor dat het luik lang meegaat en zijn functie behoudt, zelfs onder zware weersomstandigheden.

Veiligheid voor katten is een belangrijk aspect van dit dierenluik. Het luik is ontworpen om katten tot 7 kilo veilig door te laten, met een maximale schouderbreedte van 147 mm. De magnetische flap sluit stevig om te voorkomen dat andere dieren of ongewenste indringers naar binnen kunnen glippen. Het afsluitbare binnenpaneel biedt extra veiligheid en kan worden gebruikt om de toegang tot het luik te blokkeren wanneer dat nodig is.

Voordelen

Gemakkelijke toegang en sluiting:

Het Petsafe dierenluik maakt gebruik van een magnetische flap die automatisch sluit, waardoor uw huisdieren gemakkelijk in en uit kunnen gaan zonder dat u constant de deur voor hen hoeft te openen of sluiten. Dit bespaart u tijd en moeite, vooral als uw huisdier regelmatig naar buiten wil.

Veiligheid en beveiliging:

Het dierenluik biedt een veilige omgeving voor uw huisdieren. De magnetische flap voorkomt dat ongewenste dieren of indringers toegang krijgen tot uw huis, terwijl het afsluitbare binnenpaneel extra beveiliging biedt wanneer u uw huisdier binnen wilt houden of de toegang wilt beperken.

Geschikt voor verschillende huisdieren:

Met een gewichtslimiet van 7 kilo voor katten en 3 kilo voor kleine honden, en een maximale schouderbreedte van 147 mm, is dit dierenluik geschikt voor diverse huisdieren. Het biedt de mogelijkheid om zowel katten als kleine honden de vrijheid te geven om te bewegen, terwijl u toch de controle behoudt over hun toegang tot het huis.

Nadeel

Een potentiële nadeel van het Petsafe dierenluik is de grootte van het luik zelf. Met een totale grootte van 236 x 198 mm en een uitzaaggrootte van 185 x 158 mm, kan het luik mogelijk te klein zijn voor grotere hondenrassen. Als u een grotere hond heeft, is het belangrijk om de afmetingen zorgvuldig te controleren voordat u het dierenluik aanschaft om ervoor te zorgen dat uw huisdier er comfortabel doorheen kan.

Tips

Hier zijn enkele handige tips voor het gebruik van het Petsafe dierenluik:

Correcte installatie:

Zorg ervoor dat u het dierenluik volgens de instructies installeert en dat de afmetingen van de uitzaaggrootte correct zijn. Een juiste installatie zorgt voor een goede werking en voorkomt ongewenste problemen.

Train uw huisdier:

Neem de tijd om uw huisdier te trainen om het dierenluik te gebruiken. Moedig uw huisdier aan om door het luik te gaan door middel van beloningen en positieve bekrachtiging. Dit helpt uw huisdier om comfortabel te worden met het gebruik van het luik.

Regelmatig onderhoud:

Controleer regelmatig het dierenluik op eventuele schade of slijtage. Maak het luik schoon indien nodig en zorg ervoor dat de magnetische flap goed functioneert. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van het luik en zorgt ervoor dat het optimaal blijft werken.

Conclusie

Het Petsafe dierenluik met zijn magnetische flap, afsluitbaar binnenpaneel en geschiktheid voor katten tot 7 kilo en kleine honden tot 3 kilo, biedt huisdiereneigenaren het gemak van het laten in- en uitgaan van hun huisdieren, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor veiligheid en beveiliging. Met zijn robuuste constructie, weerbestendigheid en veilige ontwerp is het een uitstekende keuze voor degenen die hun huisdieren een gecontroleerde toegang tot het huis willen bieden. Het nadeel van de mogelijk beperkte grootte van het luik moet echter in overweging worden genomen, vooral voor eigenaren van grotere hondenrassen. Door de juiste installatie, training van uw huisdier en regelmatig onderhoud te waarborgen, kunt u optimaal gebruikmaken van dit dierenluik en uw huisdieren een grotere vrijheid geven.

 • Inbraakbestendigheid
 • Weerbestendigheid
 • Veiligheid voor katten
Beste prijs op BOL.com

Wat is een Petsafe kattenluik?

Een Petsafe kattenluik is een deurtje dat in een deur, muur of raam kan worden geïnstalleerd om katten de vrijheid te geven om in en uit het huis te gaan. Het onderscheidt zich van andere kattenluiken doordat het werkt met een microchip die in de halsband van de kat zit, of door middel van een microchip die al in de kat is geïmplanteerd. Het Petsafe kattenluik kan tot 40 verschillende microchip-ID's programmeren, zodat alleen katten met een geldige ID toegang krijgen. Dit zorgt ervoor dat andere dieren en ongewenste gasten buiten blijven. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, waaronder luiken met 4 standen, luiken met een zelfsluitende magnetische flap, en luiken met een tochtstrip.

Waarop moet je letten bij het kopen van een Petsafe kattenluik?

Bij het kopen van een Petsafe kattenluik zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten, namelijk:

Grootte en gewichtslimiet: Let op de grootte van het kattenluik en zorg ervoor dat het geschikt is voor jouw kat of kleine hond. Check ook de gewichtslimiet om er zeker van te zijn dat het kattenluik sterk genoeg is om jouw huisdier te dragen.

Type kattenluik: Petsafe biedt verschillende types kattenluiken aan, zoals magnetische luiken, microchip luiken, infrarood luiken en klassieke kattenluiken met handmatige vergrendeling. Kies het type dat het beste past bij jouw situatie en de behoeften van je huisdier.

Installatie: Controleer of het kattenluik makkelijk te installeren is en of je het kan monteren op de plaats waar je het wilt hebben, zoals in een deur, muur of raam.

Veiligheid: Kies een kattenluik met veiligheidsvoorzieningen om te voorkomen dat andere dieren het huis binnenkomen. Sommige kattenluiken bieden bijvoorbeeld een microchip-lezer waarmee alleen jouw huisdier het luik kan openen.

Energie-efficiëntie: Petsafe biedt verschillende energiezuinige kattenluiken aan, zoals luiken met een tochtstrip om te voorkomen dat warmte of koude lucht het huis binnendringt. Overweeg de energie-efficiëntie van het kattenluik als je op zoek bent naar een duurzaam en kosteneffectief product.

Waarom een Petsafe kattenluik kopen?

Een Petsafe kattenluik kan handig zijn als je jouw kat de vrijheid wilt geven om in en uit het huis te gaan zonder dat je zelf steeds de deur voor hem/haar hoeft te openen. Het kan ook handig zijn om ongewenste bezoekers zoals zwerfkatten en andere dieren buiten te houden. Sommige Petsafe kattenluiken hebben extra functies zoals een microchiplezer om alleen toegang te geven aan geprogrammeerde katten en een piepalarm om te weten wanneer je kat binnenkomt. Overweeg altijd welk model en welke functies het beste passen bij jouw situatie en de behoeften van je huisdier.

Welke verschillende types Petsafe kattenluik zijn er?

Er zijn verschillende types Petsafe kattenluiken beschikbaar, waaronder:

 1. 1. Het Petsafe Microchip Kattenluik is een kattenluik dat werkt met microchiptechnologie om alleen toegang te verlenen aan katten met een geprogrammeerde microchip.
  2. Het Petsafe Klassiek kattenluik is een traditioneel kattenluik met een eenvoudig ontwerp dat katten in staat stelt om vrij in en uit te gaan.
  3. Het Petsafe Kattenluik met tunnel is een kattenluik dat wordt geleverd met een tunneluitbreiding, waardoor het geschikt is voor installatie in dikke muren of deuren.
  4. Het Petsafe Big Cat kattenluik is een kattenluik dat speciaal is ontworpen voor grotere kattenrassen, waardoor ze comfortabel door het luik kunnen passen.
  5. Het Petsafe Deluxe kattenluik is een hoogwaardig kattenluik met extra functies zoals een vergrendelingsmechanisme en weerbestendige eigenschappen.
  6. Het Petsafe Kattenluik voor in glas is een speciaal ontworpen kattenluik dat in glazen oppervlakken kan worden geïnstalleerd, zoals ramen of glazen deuren.
  7. Het Petsafe Schuifluik voor katten is een kattenluik dat kan worden gemonteerd in schuifdeuren, waardoor katten gemakkelijk in en uit kunnen.
  8. Het Petsafe Magnetisch kattenluik is een kattenluik dat werkt met een magnetische halsband om alleen toegang te verlenen aan katten met de bijbehorende magnetische sleutel.
  9. Het Petsafe Kattenluik met 4 standen is een kattenluik met verschillende standen, zoals alleen naar binnen, alleen naar buiten, vergrendeld of volledig open, om de toegang van katten te reguleren.
  10. Het Petsafe Infrarood kattenluik is een kattenluik dat reageert op infraroodsignalen van een speciale halsband, waardoor alleen katten met de juiste halsband toegang hebben.

Op deze pagina:

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een Petsafe kattenluik?

Een Petsafe kattenluik kan werken door middel van een microchiplezer, magneet of infraroodsignalen. Dit zorgt ervoor dat alleen geregistreerde katten toegang hebben tot het luik.

Wat is het verschil tussen een standaard en een microchip Petsafe kattenluik?

Een standaard kattenluik laat alle katten toe om erdoorheen te gaan, terwijl een microchip kattenluik alleen toegang verleent aan katten met een geregistreerde microchip.

Kan een Petsafe kattenluik in verschillende soorten deuren worden geïnstalleerd?

Ja, een Petsafe kattenluik kan in verschillende soorten deuren worden geïnstalleerd, zoals hout, PVC, metaal, glas en baksteen.

Kan een Petsafe kattenluik worden geïnstalleerd in een glazen deur of raam?

Ja, een Petsafe kattenluik kan worden geïnstalleerd in een glazen deur of raam, maar hiervoor is een speciale installatiekit nodig.

Hoe programmeer ik mijn kat in het microchip kattenluik van Petsafe?

Volg de instructies in de handleiding van het kattenluik om je kat te programmeren. Over het algemeen houdt dit in dat je de microchip van je kat moet scannen zodat het kattenluik de microchip kan herkennen en opslaan.

Kan een Petsafe kattenluik ook worden gebruikt voor kleine honden?

Ja, sommige Petsafe kattenluiken zijn ook geschikt voor kleine honden. Let op de specificaties van het kattenluik om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor de grootte van jouw hond.

Onze favoriet

Bied jouw huisdier meer vrijheid met het Petsafe Microchip kattenluik! Het luik is geschikt voor katten en kleine honden tot 8 kg en heeft 4 modi. Programmeer tot wel 40 katten met het unieke microchipsysteem. Let op; niet geschikt voor metalen deuren en batterijen zijn niet inbegrepen. Houd jouw huisdieren veilig en geef ze de vrijheid die ze verdienen!

Beste prijs op BOL.com