Het beste senior kattenvoer van 2023

Terwijl de jaren verstrijken, wordt onze trouwe katachtige metgezel ouder en wijzer, en zijn de eisen aan hun voeding net zo veranderd als hun speelse gedrag en soepele sprongen. Senior kattenvoer is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de unieke voedingsbehoeften van onze oudere vrienden en hen te ondersteunen bij het sierlijk en gezond ouder worden. Net als de katten zelf heeft senior kattenvoer zijn eigen charme en karakter, waardoor onze geliefde huisdieren kunnen blijven genieten van smakelijke maaltijden terwijl ze de zorg en aandacht krijgen die ze verdienen in hun gouden jaren. Laten we dus samen de wondere wereld van senior kattenvoer verkennen en ontdekken hoe we onze harige vrienden kunnen helpen zich op hun best te voelen!

Onze top 3

Onze favoriet

De Applaws Senior kattenvoeding met kip van 2 kg is speciaal ontwikkeld voor oudere katten. Het voer bestaat voor 80% uit hoogwaardig kippenvlees en minder dan 15% koolhydraten, waardoor het een gezonde voedingsoptie is. Het bevat geen kunstmatige toevoegingen en geen granen, en heeft een anti-haarbal formule. Alles wat je in Applaws tegenkomt is 80% vlees en 20% groente en fruit. De voeding is samengesteld uit onder andere gedroogd kipvlees, verse kip, zoete aardappel, bietensnijdsel, biergist en zalmolie. Het bevat ook toegevoegde vitaminen en mineralen, evenals technologische additieven voor het behoud van een evenwichtige darmflora. Deze Applaws Senior kattenvoeding is verkrijgbaar in de smaak kip, geschikt voor de senior levensfase en in de formaten van 400 g, 2 kg en 7,5 kg.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid

2e beste keuze

Als eigenaar van een oudere kat wil je natuurlijk dat je geliefde huisdier gezond en vitaal blijft. Hoewel je kat misschien nog steeds gezond lijkt, kan het zijn dat haar vitaliteit afneemt naarmate ze ouder wordt. Gelukkig kan ROYAL CANIN® Ageing 12+ helpen om jouw ouder wordende kat op verschillende manieren te ondersteunen. Deze voeding is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de specifieke voedingsbehoeften van katten van 12 jaar en ouder. Het bevat een exclusief complex van antioxidanten om vrije radicalen te neutraliseren en celveroudering te vertragen. Daarnaast bevat het een specifieke combinatie van voedingsstoffen die helpen om de nierfunctie te ondersteunen en de gezondheid van de urinewegen te bevorderen.

 

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid

3e beste keuze

FELIX® Elke Dag Feest 7+ Senior Mix Selectie is een assortiment van heerlijke en onweerstaanbare natvoermaaltijden voor jouw oudere kat. Deze speciaal bereide natvoermaaltijden bevatten malse reepjes in een smakelijke gelei met de smaken zalm, konijn, kip en rund. De maaltijden zien er niet alleen lekker uit, ze ruiken en smaken ook nog eens fantastisch, alsof je het zelf hebt klaargemaakt.Het voer is 100% volledig en gebalanceerd en bevat geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Ook zijn er geen kleurstoffen toegevoegd en heeft het voer dezelfde overheerlijke smaak waar jouw kat zo van houdt. Bovendien bevat de voeding vitamine D en E, belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde kat.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij het senior kattenvoer getest?

Voedingswaarde: De voedingswaarde van het voer is een belangrijke factor om de gezondheid en het welzijn van de kat te ondersteunen. De voedingswaarde omvat alle essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen.

Smaak: De smaak van het voer is belangrijk om de eetlust van de kat te stimuleren en ervoor te zorgen dat de kat voldoende voeding binnenkrijgt. De smaak is ook belangrijk voor de acceptatie van het voer door de kat.

Veiligheid en kwaliteit: Het voer moet veilig zijn voor de kat om te consumeren en moet van goede kwaliteit zijn. Dit omvat het testen op eventuele verontreinigingen, zoals bacteriën en chemicaliën, en het testen op de kwaliteit van de ingrediënten die in het voer worden gebruikt.

Wat is het beste Senior kattenvoer?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Applaws graanvrij Senior - Kip - Kattenvoer - 2 kg het beste voor is.

#1
Applaws graanvrij Senior - Kip - Kattenvoer - 2 kg

De Applaws Cat Senior Chicken kattenvoeding van 2 kg is speciaal ontwikkeld voor oudere katten, die als carnivoren gebouwd zijn om vlees te verteren. Deze kwaliteitsvoeding bevat 80% kippenvlees en minder dan 15% koolhydraten, waardoor het een gezonde voedingsoptie is. De droge brokken simuleren de natuurlijke voeding van wilde katten en bevatten zelfs een anti-haarbal formule.

De voeding is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en Applaws gebruikt geen kleur-, geur- of smaakstoffen en geen chemische toevoegingen om het voer op smaak te brengen. Alles wat je in Applaws tegenkomt is 80% vlees en 20% groente en fruit en een natuurlijke actieve Pro-Biotica. Doordat de brokken geen granen bevatten, zijn ze ook geschikt voor katten met voedselgevoeligheden.

De samenstelling bestaat uit gedroogd kipvlees (75%), vers bereid kipgehakt (12%), zoete aardappel (6%), aardappelen, bietensnijdsel, biergist, jus van kip (1%), cellulose uit plantenvezels (0,5%), zalmolie, kokosolie (natuurlijke bron van MCT's), vitaminen en mineralen, gedroogd ei, keukenzout, calciumcarbonaat, zeealgen/kelp, vossebessen, DL-methionine, kaliumchloride, Yucca-extract, citrusextract en rozemarijnextract.

De toegevoegde voedingsfysiologische additieven zijn onder andere vitamine A, D3 en E, selenium, jodium, ijzer, koper, mangaan en zink. Daarnaast bevat het ook technologische additieven, zoals Enterococcus faecium cernelle 68 (SF68;NCIMB 10415), wat helpt bij het vestigen, behouden en herstellen van een evenwichtige darmflora.

De Applaws Cat Senior Chicken kattenvoeding is verkrijgbaar in de smaak kip, geschikt voor de senior levensfase en in formaten van 400 g, 2 kg en 7,5 kg. Geef je oudere kat de voeding die past bij haar natuurlijke dieet en laat haar genieten van een gezonde en smakelijke maaltijd.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#2
Royal Canin Ageing 12+ - Kattenvoer - 4 kg

Je wilt natuurlijk dat jouw oudere kat zo gezond en vitaal mogelijk blijft. Misschien lijkt jouw kat nog steeds gezond, maar merk je dat haar vitaliteit en beweeglijkheid afnemen naarmate ze ouder wordt. Gelukkig kan Ageing 12+ van ROYAL CANIN® jouw ouder wordende kat op tal van manieren ondersteunen.

Dit kattenvoer is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de specifieke voedingsbehoeften van katten van 12 jaar en ouder. Het bevat een exclusief complex van antioxidanten dat vrije radicalen neutraliseert en celveroudering vertraagt. Dit zorgt ervoor dat jouw kat langer gezond blijft en vitaler is. Daarnaast bevat het een specifieke combinatie van voedingsstoffen die helpt om de nierfunctie te ondersteunen en de gezondheid van de urinewegen te bevorderen.

Ageing 12+ van ROYAL CANIN® bevat ook een aangepaste hoeveelheid fosfor om de gezondheid van de nieren te ondersteunen en een hoog eiwitgehalte om de spiermassa van jouw kat te behouden. Dit is van groot belang om de beweeglijkheid van jouw kat te behouden en haar een gezonde oude dag te laten hebben. Daarnaast bevat de voeding een exclusieve combinatie van voedingsstoffen die bijdraagt aan de gezondheid van de huid en vacht van jouw kat. Hierdoor blijft de huid en vacht van jouw kat gezond en glanzend.

Het voer bevat geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen en is 100% volledig en gebalanceerd. Hierdoor krijgt jouw kat alle benodigde voedingsstoffen binnen die ze nodig heeft om gezond te blijven. Ook bevat het voer vitamine D en E, belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde kat.

Kortom, Ageing 12+ van ROYAL CANIN® ondersteunt jouw oudere kat op verschillende manieren, zodat ze vitaler en beweeglijker blijft tijdens haar ouderdom. Geef jouw kat de beste voeding en zorg ervoor dat ze gezond en gelukkig blijft.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#3
Felix Elke Dag Feest 7+ Senior Mix Selectie- Kattenvoer natvoer - Zalm, Konijn, Kip, Rund - 48 x 85g

FELIX® Elke Dag Feest 7+ kattenvoer is een perfecte keuze voor jouw oudere kat die houdt van lekker en smaakvol eten. Dit assortiment van natvoer bevat malse reepjes in een overheerlijke gelei, bereid met hoogwaardige ingrediënten zoals zalm, konijn, kip en rundvlees. Jouw kat zal keer op keer genieten van deze onweerstaanbare maaltijden, die er niet alleen heerlijk uitzien en ruiken, maar ook nog eens net zo smaken als een zelfgemaakte maaltijd.

Het natvoer van FELIX® Elke Dag Feest 7+ bevat geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Daarnaast is het 100% volledig en gebalanceerd, zodat jouw kat alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt voor een gezonde oude dag. Ook zijn er geen kleurstoffen toegevoegd, zodat jouw kat kan genieten van dezelfde overheerlijke smaak zonder onnodige toevoegingen.

Het voer bevat vitamine D en E, belangrijke voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde kat. Deze voedingsstoffen helpen onder andere bij het behouden van sterke botten en het ondersteunen van het immuunsysteem van jouw kat.

Kortom, FELIX® Elke Dag Feest 7+ kattenvoer is een heerlijke en gezonde keuze voor jouw oudere kat. Geef jouw kat een onweerstaanbare maaltijd waar ze keer op keer van zal genieten.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#4
Natura Wild Rocky Plain - Graanvrij kattenvoer - Gesteriliseerde kattenvoer - 4kg

Natura Wild Rocky Plain is het perfecte voer voor jouw gesteriliseerde kat. Jouw kat heeft namelijk minder behoefte aan dierlijke proteïne dan een niet- gesteriliseerde kat. Daarom is dit voer speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jouw kat de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en niet te zwaar wordt.

De brokjes zijn gemaakt van 45% vers kippenvlees en 40% dierlijke producten, wat ervoor zorgt dat jouw kat voldoende dierlijke proteïne binnenkrijgt. Het voer bevat daarnaast 15% groenten en fruit zoals bieten, witlof en granaatappel. Deze ingrediënten zorgen voor de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen die jouw kat nodig heeft. Bovendien zijn er aromatische kruiden toegevoegd om de smaak van het voer te verbeteren.

Jouw gesteriliseerde kat heeft ongeveer 20 tot 30 keer minder energie nodig dan een niet- gesteriliseerde kat. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw kat voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt zonder teveel calorieën. De brokjes van Natura Wild Rocky Plain hebben de juiste hoeveelheid calorieën om jouw kat vitaal en gezond te houden.

De samenstelling van de brokjes bestaat uit hoogwaardige ingrediënten zoals vers kippenvlees, gedehydrateerd gevogelte eiwit, gehydrolyseerde lever- en harteiwit, plantaardige vezels en zalmolie. Het voer bevat geen toegevoegde kunstmatige smaak- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Kortom, Natura Wild Rocky Plain is het perfecte voer voor jouw gesteriliseerde kat. Jouw kat krijgt met dit voer de juiste voedingsstoffen binnen en blijft op een gezond gewicht.

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

#5
Whiskas 7+ Natvoer - Vis - Selectie in gelei - maaltijdzakjes 48 x 85 g

WHISKAS® 7+ natvoer is nu verbeterd en verpakt in een nieuwe verpakking! Ook al is je kat al wat ouder, ze zit nog vol levenslust. Echter, op deze leeftijd heeft ze een beetje extra ondersteuning nodig. Daarom is WHISKAS® 7+ natvoer samengesteld om haar vitale organen te verzorgen en haar vacht glanzend en gezond te houden. De maaltijdzakjes zijn perfect gebalanceerd en afgestemd op de behoeften van je kat ouder dan 7 jaar en zijn verkrijgbaar in een smakelijke gelei met heerlijke stukjes vis. Dit voer bevat natuurlijke ingrediënten, vitaminen en mineralen die je kat alle voedingsstoffen geven die ze nodig heeft voor een lang en gelukkig leven.

WHISKAS® 7+ maaltijdzakjes bieden verschillende voordelen: alle ingrediënten zijn van 100% hoge kwaliteit, ze bevatten alle dagelijkse behoeften van je kat, de verpakking is 100% recyclebaar en bevat gerecycled papier, onze recepten bevatten duurzaam gevangen vis en het ondersteunt het natuurlijke afweersysteem van je kat. Daarnaast bevat het zink, essentieel voor een gezonde huid en vacht, en ondersteunt het sterke spieren en bevat het vitamine C en een gebalanceerde mix van mineralen.

Dit voordeelpakket bevat 12 maaltijdzakjes à 85 gram met een selectie van vier vissoorten in gelei, waaronder zalm, tonijn, koolvis en witvis. Kortom, WHISKAS® 7+ natvoer is de perfecte keuze voor een gelukkige en gezonde kat!

 • Voedingswaarde
 • Smaak
 • Veiligheid
Klik voor de beste prijs

Wat is senior kattenvoer

Senior kattenvoer is een speciaal geformuleerd dieet dat is ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke voedingsbehoeften van oudere katten. Naarmate katten ouder worden, veranderen hun metabolisme, energiebehoeften en lichaamsfuncties, waardoor ze andere voedingsstoffen nodig hebben dan jongere katten. Senior kattenvoer bevat meestal een lagere hoeveelheid calorieën, maar een hoger gehalte aan hoogwaardige eiwitten, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen die helpen bij het behoud van spiermassa, ondersteuning van gewrichten en het bevorderen van een goede algehele gezondheid.

Waarop moet je letten bij het kopen van senior kattenvoer

Bij het kopen van senior kattenvoer zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om de beste keuze te maken voor je oudere kat:

Kwaliteit van ingrediënten: Zorg ervoor dat het voer hoogwaardige ingrediënten bevat, zoals dierlijke eiwitbronnen, en vermijd bijproducten en onnodige vulstoffen.

Eiwitgehalte: Senior kattenvoer moet een geschikte hoeveelheid hoogwaardige eiwitten bevatten om spiermassa te behouden en te ondersteunen.

Calorie-inhoud: Omdat oudere katten over het algemeen minder actief zijn en een langzamer metabolisme hebben, moeten de calorieën in senior kattenvoer lager zijn om gewichtstoename en obesitas te voorkomen.

Vetzuren en gewrichtsondersteuning: Senior kattenvoer moet essentiële vetzuren (zoals omega-3 en omega-6) bevatten om de gezondheid van de huid en vacht te ondersteunen. Daarnaast kunnen ingrediënten zoals glucosamine en chondroïtine helpen bij het ondersteunen van de gewrichtsgezondheid.

Vitamines en mineralen: Kies een voer dat verrijkt is met vitamines en mineralen om het immuunsysteem en de algehele gezondheid van je kat te ondersteunen.

Voedingsbehoeften van je kat: Houd rekening met de specifieke behoeften van je kat, zoals eventuele medische aandoeningen, allergieën of gevoeligheden, bij het kiezen van een geschikt senior kattenvoer.

Smakelijkheid: Het is belangrijk dat je kat het voer lekker vindt, dus kies een smaak en textuur waarvan je weet dat je kat ervan zal genieten.

Merk en prijs: Overweeg de reputatie van het merk en de prijs van het voer, maar vergeet niet dat de goedkoopste optie niet altijd de beste keuze is voor je kat.

Waarom senior kattenvoer kopen

Je koopt senior kattenvoer om tegemoet te komen aan de specifieke voedingsbehoeften van je oudere kat. Naarmate katten ouder worden, veranderen hun metabolisme, energiebehoeften en lichaamsfuncties, wat invloed heeft op wat ze nodig hebben uit hun voeding.

Oudere katten zijn meestal minder actief en hebben een langzamer metabolisme, dus senior kattenvoer heeft een lagere calorie-inhoud om overgewicht en obesitas te voorkomen. Bovendien bevat senior kattenvoer een geschikte hoeveelheid hoogwaardige eiwitten om spiermassa te behouden en te ondersteunen, wat cruciaal is voor de algehele gezondheid van je oudere kat.

Senior kattenvoer kan ingrediënten bevatten die de gewrichtsgezondheid ondersteunen, zoals glucosamine en chondroïtine, die kunnen bijdragen aan de mobiliteit en het comfort van je kat. Essentiële vetzuren zoals omega-3 en omega-6 worden ook toegevoegd, die de gezondheid van de huid en vacht ondersteunen en ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

Tot slot is senior kattenvoer meestal verrijkt met vitamines en mineralen die essentieel zijn voor het immuunsysteem en de algehele gezondheid van oudere katten. Door senior kattenvoer te kopen, voorzie je je oudere kat van een uitgebalanceerd en geschikt dieet dat speciaal is afgestemd op hun veranderende behoeften, zodat ze kunnen genieten van een goede gezondheid en welzijn tijdens hun gouden jaren.

Verschillende types senior kattenvoer

Er zijn verschillende soorten senior kattenvoer beschikbaar, die elk zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften van oudere katten te voldoen. Hier zijn vijf veelvoorkomende types:

 • Droogvoer: Droog senior kattenvoer, ook wel bekend als kibble, is een populaire keuze vanwege de langere houdbaarheid en het gemak van opslag en serveren.
 • Natvoer: Nat senior kattenvoer is verkrijgbaar in blikken of pouches en bevat meestal een hoger vochtgehalte, wat kan helpen bij de hydratatie van oudere katten en de nierfunctie ondersteunt.
 • Graanvrij voer: Graanvrij senior kattenvoer is speciaal geformuleerd zonder granen zoals tarwe, maïs en soja, wat gunstig kan zijn voor katten met graanallergieën of gevoeligheden.
 • Voer voor specifieke gezondheidsproblemen: Er zijn senior kattenvoeders die specifiek zijn samengesteld voor katten met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals nierziekte, diabetes, gewrichtsproblemen of voedselallergieën.
 • Biologisch voer: Biologisch senior kattenvoer is gemaakt van ingrediënten die zonder pesticiden, kunstmest of gentechnologie zijn geteeld, en kan een optie zijn voor eigenaren die op zoek zijn naar natuurlijke en duurzame voedingskeuzes voor hun oudere kat.

Veelgestelde vragen

Wanneer is mijn kat senior?

Katten worden over het algemeen als 'senior' beschouwd wanneer ze ongeveer 7 jaar of ouder zijn, hoewel dit kan variëren afhankelijk van het ras en de gezondheid van de individuele kat. Het is belangrijk om met je dierenarts te overleggen voordat je de overstap naar senior kattenvoer maakt, omdat elke kat uniek is en specifieke voedingsbehoeften kan hebben.

Wat is het belangrijkste verschil tussen senior kattenvoer en normaal kattenvoer?

Senior kattenvoer is speciaal geformuleerd om te voldoen aan de veranderende voedingsbehoeften van oudere katten. Het bevat meestal minder calorieën, meer hoogwaardige eiwitten, en kan extra supplementen bevatten ter ondersteuning van gewrichtsgezondheid en andere gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij oudere katten.

Hoe vaak moet ik mijn senior kat voeren?

Senior katten kunnen vaak baat hebben bij meerdere kleinere maaltijden gedurende de dag, bijvoorbeeld 3-4 keer, in plaats van één of twee grotere maaltijden. Raadpleeg je dierenarts voor specifieke voedingsadviezen voor jouw oudere kat.

Is natvoer of droogvoer beter voor mijn senior kat?

Beide soorten voer hebben hun voor- en nadelen, en de beste keuze hangt af van de voorkeur en gezondheidstoestand van je kat. Natvoer heeft een hoger vochtgehalte en kan gunstig zijn voor de hydratatie en nierfunctie, terwijl droogvoer beter is voor de tandgezondheid. Een combinatie van beiden is dus ideaal. Bespreek de opties met je dierenarts om de beste keuze voor jouw senior kat te maken.

Moet ik mijn senior kat supplementen geven naast het senior kattenvoer?

Hoogwaardig senior kattenvoer zou voldoende voedingsstoffen moeten bevatten om aan de behoeften van je oudere kat te voldoen. Toch kunnen sommige katten baat hebben bij aanvullende supplementen, afhankelijk van hun gezondheidstoestand. Raadpleeg je dierenarts voordat je supplementen aan het dieet van je senior kat toevoegt.

Onze favoriet

De Applaws Senior kattenvoeding met kip van 2 kg is speciaal ontwikkeld voor oudere katten. Het voer bestaat voor 80% uit hoogwaardig kippenvlees en minder dan 15% koolhydraten, waardoor het een gezonde voedingsoptie is. Het bevat geen kunstmatige toevoegingen en geen granen, en heeft een anti-haarbal formule. Alles wat je in Applaws tegenkomt is 80% vlees en 20% groente en fruit. De voeding is samengesteld uit onder andere gedroogd kipvlees, verse kip, zoete aardappel, bietensnijdsel, biergist en zalmolie. Het bevat ook toegevoegde vitaminen en mineralen, evenals technologische additieven voor het behoud van een evenwichtige darmflora. Deze Applaws Senior kattenvoeding is verkrijgbaar in de smaak kip, geschikt voor de senior levensfase en in de formaten van 400 g, 2 kg en 7,5 kg.

Bekijk prijs