Het beste urinary kattenvoer van 2023

Een gezonde urinewegfunctie is essentieel voor het welzijn van je kat. Helaas kunnen veel katten last krijgen van urinewegproblemen, zoals blaasontstekingen, kristalvorming en zelfs verstoppingen. Als je kat deze problemen heeft, kan het overstappen op urinary kattenvoer een oplossing zijn. Dit speciaal samengestelde voer kan helpen om de gezondheid van de urinewegen van je kat te ondersteunen en problemen te voorkomen. In deze tekst zullen we kijken naar de verschillende aspecten van urinary kattenvoer en hoe het de gezondheid van je kat kan bevorderen.

Onze top 3

Onze favoriet

Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie is een speciaal ontwikkeld kattenvoer voor katten met urinewegproblemen en overgewicht. Het voer bevat een laag caloriegehalte om gewichtsverlies te bevorderen en tegelijkertijd de gezondheid van de urinewegen te ondersteunen. Het bevat een uitgebalanceerde samenstelling van ingrediënten die de urine van je kat zuurder maken, waardoor de vorming van kristallen en stenen wordt voorkomen. Daarnaast is het voer rijk aan speciale voedingsstoffen die de gezondheid van de urinewegen ondersteunen en de kans op herhaalde urinewegproblemen verminderen.

 • pH-waarde
 • Natriumgehalte
 • Voedingswaarde

2e beste keuze

100% natuurlijk kattenvoer voor gezonde urinewegen van volwassen en oudere katten. De brokken bevatten geen kunstmatige geur-, kleur-, of smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Deze hoog verteerbare voeding met natuurlijk bosbessen-extract helpt de PH-waarde in de urine te verlagen en heeft een laag magnesiumgehalte voor een optimale werking van de blaas. Het voorkomt haarballen in het darmkanaal, bevordert de vertering en stoelgang en ondersteunt de weerstand met een optimale inhoud van vetzuren omega 3 en 6 en vitamines A en E. Rijk aan taurine, essentieel voor de gezondheid van de ogen en het hart. 

 • pH-waarde
 • Natriumgehalte
 • Voedingswaarde

3e beste keuze

Purina One Urinary Care met Bifensis is speciaal ontworpen om de urinewegen van volwassen katten gezond te houden. Dit kattenvoer is zorgvuldig geformuleerd met Omega 3-vetzuren uit visolie om de urinewegen te beschermen tegen ontstekingen en uitgebalanceerde mineralen om het pH-gehalte van de urinewegen onder controle te houden. Antioxidanten ondersteunen de gezondheid van de nieren en Omega 6-vetzuren en zink dragen bij aan een gezonde huid en glanzende vacht. Purina One Urinary Care bevat hoogwaardige ingrediënten die bijdragen aan een goede spijsvertering.

 • pH-waarde
 • Natriumgehalte
 • Voedingswaarde

Op deze pagina:

Waarop hebben wij het Urinary kattenvoer getest?

pH-waarde: Urinary kattenvoer moet de zuurgraad van de urine van de kat onder controle houden om de vorming van kristallen en stenen in de urinewegen te voorkomen.

Natriumgehalte: Het natriumgehalte in het voer moet worden gecontroleerd, omdat hoge niveaus van natrium kunnen bijdragen aan de vorming van kristallen en stenen in de urinewegen.

Smakelijkheid en voedingswaarde: Urinary kattenvoer moet smakelijk zijn en voldoende voedingsstoffen bevatten om de gezondheid van de kat te ondersteunen, zodat de kat het voer graag eet en gezond blijft.

Wat is het beste Urinary kattenvoer voor je kat?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie - Kattenvoer - 9 kg het beste Urinary kattenvoer is.

Op zoek naar kattenvoer dat speciaal ontwikkeld is voor katten met urinewegproblemen en overgewicht? Probeer dan Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie kattenvoer. Dit voer bevat een gebalanceerde hoeveelheid calorieën en heeft een urinedrijvend effect, waardoor het helpt bij het oplossen van struvietstenen en het voorkomen van terugkerende urinewegproblemen.

#1
Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie - Kattenvoer - 9 kg

Heb je het idee dat je kat niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de urinewegen te ondersteunen, zoals het klinisch bewezen Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie kattenvoer. Dit voer helpt de urinewegen van je kat gezond te houden door de vorming van kristallen en stenen te verminderen en een gezonde urinebalans te ondersteunen. Het is speciaal ontwikkeld voor katten met urinewegproblemen en bevat een laag caloriegehalte om een gezond gewicht te behouden. Bespreek met je dierenarts of Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie kattenvoer geschikt is voor jouw kat en draag bij aan een optimale gezondheid van de urinewegen.

 • pH-waarde
 • Natriumgehalte
 • Voedingswaarde
Klik voor de beste prijs

#2
Husse Katt Urinary - Kattenvoer blaasgruis - 7 kg

Katt Urinary is een hoogwaardige voeding speciaal ontwikkeld voor volwassen en oudere katten om de blaas in goede conditie te houden. De voeding bevat natuurlijke bosbessen-extract en verlaagt de pH-waarde in de urine, terwijl het magnesiumgehalte laag gehouden wordt. Dit zorgt voor een optimaal functionerende blaas. Bovendien stimuleert de hoog verteerbare voeding de opname van water, waardoor de gezondheid van de kat wordt bevorderd. Katt Urinary is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en wordt aanbevolen door gerenommeerde fokkers en voedingsdeskundigen. De voeding is 100% natuurlijk en bevat geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen en geen conserveringsmiddelen. Naast het bevorderen van de werking van blaas en urinewegen, zorgt Katt Urinary voor een gezonde en glanzende vacht dankzij de aanwezigheid van vetzuren omega 3 en 6 en koper. Ook helpt het voorkomen van haarballen dankzij natuurlijke vezels en wordt de weerstand van de kat ondersteund met een optimale inhoud van de vetzuren Omega 3 en 6, vitamine A en E en taurine.

 • pH-waarde
 • Natriumgehalte
 • Voedingswaarde
Klik voor de beste prijs

#3
Purina One - Kattenvoer - Urinary Care - Kip - 4x800g

Purina One Urinary Care Kip is speciaal ontworpen om de urinewegen van volwassen katten gezond te houden, wat essentieel is voor hun algehele welzijn. Met Omega 3-vetzuren uit visolie en uitgebalanceerde mineralen helpt deze voeding de urinewegen te beschermen tegen ontstekingen en houdt het pH-gehalte van de urinewegen onder controle. Bovendien bevat het antioxidanten die de gezondheid van de nieren ondersteunen en Omega 6-vetzuren en zink voor een gezonde huid en glanzende vacht. Purina One Urinary Care bevat hoogwaardige ingrediënten voor een goede spijsvertering en is een uitstekende keuze voor de gezondheid van je kat.

 • pH-waarde
 • Natriumgehalte
 • Voedingswaarde
Klik voor de beste prijs

#4
Lara Adult Urinary Care Kip - Kattenvoer - 3 x 2 kg

Lara Adult Urinary Care kattenvoer is ontwikkeld om de gezondheid van de urinewegen van uw kat te ondersteunen en het risico op blaasgruis te verminderen. De heerlijke smaak van kip zal uw kat zeker doen smullen. Deze smakelijke kattenbrokjes bevatten speciale ingrediënten die zijn samengesteld om gezonde urinewegen te bevorderen en het risico op blaasgruis te verminderen. De voeding heeft een zeer goede opname en vertering, waardoor uw kat optimaal kan profiteren van de voedingsstoffen. Kies voor Lara Adult Urinary Care voor een gezonde kat met een heerlijke smaakbeleving.

 • pH-waarde
 • Natriumgehalte
 • Voedingswaarde
Klik voor de beste prijs

#5
Royal Canin Urinary Care - Kattenvoer - 2 kg

Heeft jouw kat moeite met plassen? Dan kan het zijn dat er te veel kristallen in haar urinewegen zitten, wat erg pijnlijk kan zijn. Gelukkig biedt Royal Canin Urinary Care kattenvoer een oplossing. Deze speciale voeding is ontwikkeld om de urinewegen van je kat te ondersteunen en te zorgen voor gezonde blaasfunctie. Met de juiste voedingsstoffen en uitgebalanceerde mineralen vermindert Royal Canin Urinary Care de vorming van kristallen in de urine en zorgt voor een gezonde pH-waarde. Dit kattenvoer bevat ook Omega-3 vetzuren, antioxidanten en hoogwaardige ingrediënten die de nieren van je kat ondersteunen en zorgen voor een gezonde huid en glanzende vacht. Bovendien zijn de brokjes erg smakelijk en kunnen ze door katten goed worden opgenomen en verteerd. Deze 2 kg verpakking is een goede optie om te starten met het voeden van je kat met deze gezonde voeding. Kies voor Royal Canin Urinary Care kattenvoer en geef je kat de ondersteuning die ze nodig heeft om gezonde urinewegen te behouden.

 • pH-waarde
 • Natriumgehalte
 • Voedingswaarde
Klik voor de beste prijs

Wat is urinary kattenvoer

Urinary kattenvoer is een type kattenvoer dat speciaal is ontwikkeld om te helpen bij de gezondheid van de urinewegen van katten. Het bevat meestal een uitgebalanceerde verhouding van voedingsstoffen die helpen bij het bevorderen van de urinegezondheid van katten, zoals verlaagde niveaus van magnesium en fosfor, en verhoogde niveaus van vocht en eiwitten. Urinary kattenvoer kan worden voorgeschreven door dierenartsen voor katten met een verhoogd risico op urinewegproblemen of worden gebruikt als preventieve maatregel om de urineweggezondheid van katten te behouden.

Waarop moet je letten bij het kopen van urinary kattenvoer

De ingrediënten: kies voor een merk dat hoogwaardige en goed verteerbare eiwitten, zoals kip, kalkoen of vis, gebruikt en weinig tot geen onnodige ingrediënten of vulstoffen bevat.

De voedingswaarde: kijk naar het eiwit-, vet- en vezelgehalte en zorg dat het voldoet aan de voedingsbehoeften van jouw kat.

De formulering: kies voor een specifiek type urinary kattenvoer dat is aangepast aan de leeftijd, grootte en gezondheidsstatus van jouw kat.

De smaak: kies een smaak die jouw kat lekker vindt, zodat ze het graag eten.

Het merk: kies voor een gerenommeerd merk dat zijn kwaliteit en voedingswaarde heeft bewezen en overleg met een dierenarts voordat je van merk verandert of een nieuwe voeding geeft aan jouw kat.

Waarom urinary kattenvoer kopen

Urinary kattenvoer wordt gekocht om de urineweggezondheid van katten te bevorderen of te behouden. Het kan worden aanbevolen door dierenartsen voor katten met een verhoogd risico op urinewegproblemen, zoals blaasontsteking, struviet- of calciumoxalaatstenen, of worden gebruikt als preventieve maatregel om deze problemen te voorkomen. Urinary kattenvoer bevat meestal een uitgebalanceerde verhouding van voedingsstoffen die helpen bij het bevorderen van de urinegezondheid van katten, zoals verlaagde niveaus van magnesium en fosfor, en verhoogde niveaus van vocht en eiwitten.

Disclaimer: Geef je kat alleen urinary kattenvoer als je kat ook echt blaasgruis heeft! Als je dit niet zeker weet raadpleeg dan altijd de dierenarts. Dit speciale dieetvoer geven zonder diagnose kan leiden tot nog meer klachten.

Verschillende types urinary kattenvoer

Er zijn verschillende soorten urinary kattenvoer beschikbaar, waaronder:

 • Urinary kattenvoer met laag magnesiumgehalte: Dit type kattenvoer bevat een laag gehalte aan magnesium om de vorming van struvietstenen te voorkomen.
 • Urinary kattenvoer met laag fosforgehalte: Dit type kattenvoer heeft een laag fosforgehalte om de vorming van calciumoxalaatstenen te voorkomen.
 • Urinary kattenvoer met verhoogd vochtgehalte: Dit type kattenvoer bevat meer vocht om de urine van katten te verdunnen en de kans op kristal- en steenvorming te verminderen.
 • Urinary kattenvoer voor gewichtsbeheersing: Dit type kattenvoer is speciaal ontwikkeld voor katten met urinewegproblemen die ook te zwaar zijn. Het bevat minder calorieën en vetten om gewichtsverlies te bevorderen.
 • Urinary kattenvoer voor senior katten: Dit type kattenvoer is speciaal ontworpen voor oudere katten die meer vatbaar zijn voor urinewegproblemen. Het bevat een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen die de urineweggezondheid en algemene gezondheid van senior katten ondersteunen.

Veelgestelde vragen

Hoe merk je dat je kat blaasgruis heeft?

Er zijn verschillende tekenen en symptomen die erop kunnen wijzen dat een kat blaasgruis heeft. Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn:

 

Als een kat tekenen van blaasgruis vertoont, is het belangrijk om zo snel mogelijk een dierenarts te raadplegen om een diagnose te stellen en de juiste behandeling te krijgen.

 • Frequent urineren of pogingen om te urineren: Katten met blaasgruis kunnen vaak naar de kattenbak gaan en slechts kleine hoeveelheden urine produceren, of zelfs helemaal niet kunnen plassen.
 • Pijn of ongemak bij het urineren: Katten kunnen ongemak of pijn ervaren bij het urineren als gevolg van irritatie van de urinewegen.
 • Bloed in de urine: In sommige gevallen kan er bloed aanwezig zijn in de urine van de kat.
 • Overmatig likken van het genitale gebied: Katten met blaasgruis kunnen overmatig likken of wassen van het genitale gebied om te proberen zichzelf te kalmeren.
 • Veranderingen in het gedrag: Katten met blaasgruis kunnen meer teruggetrokken of prikkelbaar zijn en minder geneigd om te spelen of te eten.

Wat mag een kat met blaasgruis niet eten?

Katten met blaasgruis moeten mogelijk hun dieet aanpassen om de gezondheid van hun urinewegen te ondersteunen. Hier zijn vijf dingen die katten met blaasgruis niet mogen eten:

 • Voedsel met veel magnesium
 • Voedsel met veel fosfor
 • Droog kattenvoer
 • Voedsel met veel zout
 • Voedsel met veel graan en koolhydraten

Voor welke katten is urinary kattenvoer geschikt?

Urinary kattenvoer is vooral geschikt voor katten die gevoelig zijn voor urinewegproblemen, zoals blaasontstekingen, blaasstenen of nierstenen. Ook katten die al eens last hebben gehad van deze problemen kunnen baat hebben bij urinary kattenvoer.

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten in urinary kattenvoer?

Urinary kattenvoer bevat vaak ingrediënten zoals cranberry's, bietenpulp, omega-3 vetzuren en speciale mineralen die de urinewegen van je kat gezond houden. Het bevat daarnaast vaak minder magnesium, fosfor en calcium dan gewoon kattenvoer.

Onze favoriet

Als je kat moeite heeft met plassen, kan dit komen door een teveel aan kristallen in de urinewegen. Dit kan erg pijnlijk zijn voor je kat. Gelukkig biedt Royal Canin Urinary Care kattenvoer de oplossing. Deze speciale voeding is ontwikkeld om de urinewegen van je kat te ondersteunen en de blaasfunctie gezond te houden. Royal Canin Urinary Care bevat de juiste voedingsstoffen en uitgebalanceerde mineralen die de vorming van kristallen in de urine verminderen en zorgen voor een gezonde pH-waarde. Dit kattenvoer bevat ook Omega-3 vetzuren, antioxidanten en hoogwaardige ingrediënten die de nieren van je kat ondersteunen en zorgen voor een gezonde huid en glanzende vacht.

De brokjes zijn bovendien erg smakelijk en kunnen door katten goed worden opgenomen en verteerd. De 2 kg verpakking is een goede optie om te starten met het voeden van je kat met deze gezonde voeding. Kies voor Royal Canin Urinary Care kattenvoer en geef je kat de ondersteuning die ze nodig heeft om gezonde urinewegen te behouden. Je kunt erop vertrouwen dat je kat met dit voer de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt en weer comfortabel kan plassen.

Bekijk prijs