De beste urn voor je kat van 2024

De band tussen een mens en zijn huisdier gaat vaak diep en is gevuld met onvoorwaardelijke liefde en vriendschap. Wanneer een kat overlijdt, kan het een ontroerende en verdrietige tijd zijn voor de eigenaar. Het is belangrijk om op een passende manier afscheid te nemen van de kat en herinneringen te koesteren. Een mooie manier om dit te doen, is door middel van een urn. Een urn biedt een prachtige manier om de as van je geliefde kat te bewaren en te koesteren, als een blijvende herinnering aan de liefde en vriendschap die jullie deelden.

Onze top 3

 

Onze favoriet

De Nuna dierenurn is een prachtig vormgegeven en kwalitatief hoogwaardige urn voor katten. Gemaakt van messing en vrij van schadelijke stoffen, met een speciale laklaag voor bescherming en glans. Deze urn is verkrijgbaar in zwart, bruin en wit en is geschikt voor huisdieren met een gewicht tot 8 kg. Gravering is ook mogelijk.

 • Gedrag
 • Gezondheid
 • Leeftijd en gewicht

2e beste keuze

Deze robuuste keramische urn is verkrijgbaar in verschillende kleuren (rood, zwart, lichtblauw en donkergroen) en heeft een metalen dop die stevig kan worden vastgedraaid. Keramische urnen zijn duurzame objecten die klei op hoge temperaturen bakken tot een stevig object dat geschikt is voor het bewaren van as voor een langere tijd.

 • Gedrag
 • Gezondheid
 • Leeftijd en gewicht

3e beste keuze

Onze kleine keramische Coral urn is een prachtig aandenken aan uw dierbare huisdier. Deze urn is geschikt voor een klein deel van de as van uw huisdier. Het is een waardige laatste rustplaats en een blijvende herinnering aan uw geliefde huisdier.

 

 

 • Gedrag
 • Gezondheid
 • Leeftijd en gewicht

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de Urn voor een kat getest?

Duurzaamheid: Een goede kattenurn moet duurzaam zijn en bestand tegen slijtage en beschadigingen. Het is belangrijk dat de urn lang meegaat zodat deze een waardig aandenken kan zijn aan de overleden kat.

Afmetingen: De afmetingen van de urn zijn ook belangrijk. De urn moet groot genoeg zijn om een deel van de as van de kat te kunnen bevatten, maar niet te groot zodat deze niet onnodig veel ruimte inneemt.

Stijl en design: Het uiterlijk van de urn kan ook een belangrijke rol spelen bij de keuze. Veel eigenaren willen een urn die past bij de persoonlijkheid en stijl van hun kat, of die past bij hun eigen smaak. Er zijn urnen verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs, van klassiek tot modern en van ingetogen tot uitgesproken.

Wat is de beste urn voor je kat?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Dierenurn Nuna - Urn Voor Kat - Metaal - Zwart de beste optie voor de as van je kat is.

Een urn voor de herinnering aan je geliefde kat is een mooie manier om hun leven te eren en hun nalatenschap te bewaren. Onze kattenurns zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een stijlvolle en discrete manier om de as van je kat te bewaren. Kies uit verschillende ontwerpen en maten om de perfecte urn te vinden voor je geliefde huisdier.

#1
Dierenurn Nuna - Urn Voor Kat - Metaal - Zwart

De Nuna dierenurn is meer dan alleen een mooie houder voor de as van mijn geliefde kat. Het is een kunstwerk dat de herinneringen aan mijn trouwe metgezel op een passende manier vereeuwigt.

Het prachtige design is geïnspireerd op Dutch Design en het product is vervaardigd uit hoogwaardig messing door ambachtslieden met veel toewijding. De urn is afgewerkt met een speciale laklaag voor een duurzame glans en bescherming.

Ik koos voor de zwarte kleur en liet een gravering toevoegen voor een persoonlijke touch. De Nuna dierenurn biedt een respectvolle en waardige laatste rustplaats voor mijn kat, die altijd een speciaal plekje in mijn hart zal hebben.

 • Gedrag
 • Gezondheid
 • Leeftijd en gewicht
Beste prijs op BOL.com

#2
Keramische Urn Kat - Zwart - Huisdieren tot 15 KG

Deze prachtige, stijlvolle urn is een bijzonder gedenkobject voor uw dierbare huisdier. Gemaakt van duurzaam keramiek en verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, zwart, lichtblauw en donkergroen. De urn voelt robuust en degelijk aan en is voorzien van een stevige metalen dop die hersluitbaar is. Keramiek is een hard en stevig materiaal dat geschikt is om as voor langere tijd in te bewaren.

Er zijn diverse uitvoeringen en groottes beschikbaar, van strak en modern tot klassiek en traditioneel. Bij het kiezen van een keramische urn is het belangrijk om te letten op de grootte en inhoud, zodat deze passend is voor de hoeveelheid as die erin bewaard moet worden. Kortom, deze urn biedt een mooie en persoonlijke manier om uw geliefde huisdier te herinneren en troost te bieden in moeilijke tijden.

 • Gedrag
 • Gezondheid
 • Leeftijd en gewicht
Beste prijs op BOL.com

#3
Coral urn kat

Deze kleine urnen bieden een waardige en respectvolle laatste rustplaats voor een klein deel van de as van uw dierbare, of als een aandenken aan uw geliefde (huis)dier. De Coral urn, gemaakt van keramiek, heeft een diameter van 9,2 cm, een hoogte van 8,4 cm en een inhoud van 0,3L.

We raden aan om de afmetingen zorgvuldig te bekijken voordat u deze urn bestelt.

Naast de urnen bieden we ook herdenkingsgeurkaarsen aan om licht en warmte in huis te brengen ter herinnering aan onze dierbaren. Elke kaars heeft een speciale boodschap en kan als cadeau gegeven worden om te laten weten dat je aan iemand denkt tijdens een moeilijke tijd.

 • Gedrag
 • Gezondheid
 • Leeftijd en gewicht
Beste prijs op BOL.com

#4
Luxe Begrafenis Urn voor Katten - Groen

Bent u op zoek naar een respectvolle manier om uw dierbare een mooie plek in huis te geven na crematie? Onze urnen van hoogwaardige keramiek bieden de kwaliteit die uw dierbare verdient. De asurn is voorzien van een betrouwbare verzegeling met een speciaal deksel en een perfecte glazuurlaag om de glans te behouden. Roest- en corrosiebestendig en krasvast, waardoor uw geliefde veilig bewaard blijft.

De urnen zijn veelzijdig toepasbaar en kunnen dienen als een blijvende herinnering aan uw huisdier, zoals as van vrienden, familieleden, honden of katten. Ook kunnen ze gebruikt worden als mini-crematie-urn om bijvoorbeeld bloemen, droogbloemen, aarde van een begraafplaats of een haarlok te bewaren.

De groene urn heeft een hoogte van 10,8 cm, een breedte van 12,3 cm en een inhoud van 470 ml. Het gewicht van de urn is 600 gram en de kleur blijft langdurig behouden.

 • Gedrag
 • Gezondheid
 • Leeftijd en gewicht
Beste prijs op BOL.com

#5
Luxe Begrafenis Urn voor Katten - GRIJS

Bent u op zoek naar een bijzondere manier om uw dierbare een mooie en respectvolle plek te geven na de crematie? Onze urnen zijn gemaakt van hoogwaardig keramiek en bieden de hoogste kwaliteit die uw dierbare verdient. Met een betrouwbare verzegeling en een perfecte glazuurlaag om de glans te behouden, is deze urn niet alleen roest- en corrosiebestendig, maar ook krasvast en biedt het een veilige bewaarplaats voor uw geliefde.

De urn is veelzijdig toepasbaar en kan gebruikt worden om as van geliefde vrienden of familie, honden, katten en andere huisdieren in te bewaren. Het kan zelfs dienen als mini-crematie-urn om bloemen, droogbloemen, aarde van een begraafplaats of een haarlok te bewaren.

Met een hoogte van 12,4 cm, breedte van 11,8 cm, een inhoud van 720 ml en een gewicht van 800 gram, is deze urn niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk in de kleur grijs.

 • Gedrag
 • Gezondheid
 • Leeftijd en gewicht
Beste prijs op BOL.com

Wat is een urn voor je kat?

Een urn voor je kat is een gedenkobject dat gebruikt wordt om de as van een overleden kat te bewaren na crematie. Het is een respectvolle manier om de herinnering aan je geliefde kat te bewaren en een plek te geven in huis. Urnen voor katten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals keramiek, glas, metaal of hout, en in verschillende maten en designs om aan de persoonlijke voorkeur en wensen te voldoen.

Waarop moet je letten bij het kopen van een urn voor je kat?

Als je op zoek bent naar een urn voor je kat, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Grootte

Zorg ervoor dat de urn groot genoeg is om de as van je kat te bevatten. Meestal is 1 kubieke inch as gelijk aan het lichaamsgewicht van 1 pond. Dus als je kat bijvoorbeeld 10 pond woog, heb je een urn nodig die minstens 10 kubieke inch kan bevatten.

Materiaal

Urnen voor katten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals keramiek, metaal, glas, hout, marmer en zelfs biologisch afbreekbare materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Keramiek is bijvoorbeeld breekbaar, terwijl metaal duurzamer kan zijn.

Stijl

Urnen voor katten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van klassiek tot modern, van eenvoudig tot uitbundig. Kies een stijl die past bij de persoonlijkheid en smaak van je kat en bij de manier waarop je hem of haar wilt herdenken.

Personalisatie

Veel urnen voor katten kunnen worden gepersonaliseerd met gravures, afbeeldingen of andere decoraties. Overweeg om een persoonlijke boodschap of afbeelding toe te voegen om de urn nog meer speciaal te maken.

Prijs

Urnen voor katten zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van goedkoop tot zeer duur. Bepaal vooraf het budget dat je wilt besteden en zoek naar een urn die binnen dat budget past. Al deze factoren zijn belangrijk om te overwegen bij het kiezen van de juiste urn voor je geliefde kat. Het is een persoonlijke keuze en het is belangrijk om de tijd te nemen om de opties te onderzoeken en een weloverwogen beslissing te nemen.

Waarom een urn voor je kat kopen?

Mensen kopen een urn voor hun kat om verschillende redenen, waaronder het willen bewaren van de as van hun geliefde huisdier als aandenken of eerbetoon, het vinden van troost in het idee dat hun kat altijd bij hen zal blijven, en het gevoel van respect en waardigheid dat een urn kan bieden aan de overleden kat. Het kopen van een urn voor een kat is een persoonlijke keuze en kan een manier zijn om te rouwen en het verlies te verwerken op een manier die voor de eigenaar comfortabel voelt.

Welke verschillende type urn kat zijn er?

Er zijn verschillende soorten urnen beschikbaar voor katten, elk met hun eigen unieke kenmerken en materialen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Keramische urnen: Deze urnen zijn gemaakt van keramiek en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen.
 • Houten urnen: Deze urnen zijn gemaakt van hout en kunnen worden afgewerkt met verschillende soorten lak of verf.
 • Metaal urnen: Deze urnen zijn gemaakt van metaal, zoals messing, koper of staal, en hebben vaak een speciale afwerking om ze te beschermen tegen corrosie.
 • Glas urnen: Deze urnen zijn gemaakt van glas en zijn vaak handgemaakt, waardoor ze unieke designs hebben.
 • Biologisch afbreekbare urnen: Deze urnen zijn gemaakt van natuurlijke materialen die na verloop van tijd afbreken, waardoor de as terugkeert naar de natuur.

Er zijn ook urnen beschikbaar in verschillende vormen, zoals hartvormig, bolvormig, vierkant en cilindrisch. Het is belangrijk om een urn te kiezen die past bij de persoonlijkheid en stijl van jouw kat, zodat je een mooie en respectvolle herinnering kunt creëren.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een urn voor mijn kat willen?

Een urn kan helpen bij het verwerken van het verdriet van het verlies van een geliefd huisdier en kan dienen als een tastbare herinnering aan de kat.

Wat voor soort urnen zijn er beschikbaar voor katten?

Er zijn verschillende soorten urnen beschikbaar, zoals houten urnen, keramische urnen, glazen urnen en metalen urnen. De urn kan ook gepersonaliseerd worden met de naam van de kat en andere details.

Hoe groot moet de urn zijn voor mijn kat?

De grootte van de urn hangt af van de grootte van de kat. Over het algemeen zijn urnen voor katten kleiner dan urnen voor honden.

Waar kan ik een urn voor mijn kat kopen?

U kunt urnen voor katten online vinden of bij een dierenwinkel of crematorium voor huisdieren.

Hoeveel kost een urn voor een kat?

De kosten van een urn voor een kat variëren afhankelijk van het materiaal, de grootte en de mate van personalisatie. Over het algemeen variëren de kosten van enkele tientallen tot enkele honderden euro's.

Kan ik de as van mijn kat in een urn doen zonder crematie?

Nee, de as van een kat kan alleen in een urn worden bewaard na crematie.

Is het legaal om de as van mijn kat thuis te bewaren?

In de meeste landen is het legaal om de as van een huisdier thuis te bewaren. Het is echter raadzaam om de lokale wetgeving te raadplegen om er zeker van te zijn dat u voldoet aan de wettelijke voorschriften.

Onze favoriet

De Nuna dierenurn is een krachtig en elegant ontwerp dat de herinneringen aan uw geliefde kat eert. Deze urn is vervaardigd uit messing en afgewerkt met een speciale laklaag om de glans te behouden. Geschikt voor huisdieren met een gewicht van 1 t/m 8 kg en verkrijgbaar in zwart, bruin en wit, met de optie van gravering.

Beste prijs op BOL.com