De beste Krabton 100 cm van 2024

Stel je eens voor: een betoverende wereld voor je nieuwsgierige kat, vol avontuur en speelplezier. Met de Krabton van maar liefst 100 cm hoog, geef je je harige vriend de ultieme ervaring van klimmen, krabben en verkennen, allemaal in één compact en stijlvol ontwerp. Deze krabton is niet zomaar een meubelstuk, maar eerder een poezenparadijs dat je huis transformeert in een speeltuin voor je geliefde katachtige met een onweerstaanbare drang om te ontdekken. Leun achterover terwijl je kat zijn natuurlijke instincten volgt en zich uitleeft in dit verticale avontuur. De Krabton van 100 cm biedt niet alleen eindeloos plezier, maar ook een unieke en eigentijdse toevoeging aan je interieur. Laat je kat zijn territorium uitbreiden en zijn klauwen verwennen in stijl met deze opwindende krabton!

Onze top 3

Onze favoriet

Luxe krabton voor katten - De Superdome 100 is een uitzonderlijke krabpaal met supersterk sisal tapijt, extra breed en met ruime ingangen voor gemakkelijke toegang. Zelfs kleine en oudere katten kunnen comfortabel bij hun zachte slaapplekje komen. Het inbegrepen luxe speeltouw voegt extra speelplezier toe voor jouw kat. 

 • Stabiliteit
 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit

2e beste keuze

Luxe krabton voor katten - Supersterke Superdome 100. Deze ronde krabpaal heeft breed sisal tapijt, ruimere ingangen voor alle katten, inclusief kleintjes en oudere katten. Met luxe speeltouw voor extra speelplezier. Stabiel ontwerp, verkrijgbaar in pepper antraciet pluche en zwart sisal tapijt. 

 

 • Stabiliteit
 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de Krabton 100 cm getest?

 • Stabiliteit: De stabiliteit van de krabton is een cruciaal criterium om te beoordelen. Dit houdt in dat de krabton stevig en stevig op zijn plek blijft staan, zelfs wanneer een kat erop springt, erin klimt of eraan krabt. Een goede krabton moet voorkomen dat deze omvalt of wiebelt, om de veiligheid van de kat te waarborgen.
 • Duurzaamheid: Duurzaamheid verwijst naar de kwaliteit en weerstand van het gebruikte materiaal. Een krabton moet bestand zijn tegen het krabben, bijten en klimmen van katten. Dit betekent dat het materiaal niet snel mag verslijten, afbrokkelen of scheuren. Het gebruik van stevige materialen zoals dik karton, hout, sisal en pluche kan de duurzaamheid van de krabton verbeteren
 • Functionaliteit: Functionaliteit heeft betrekking op hoe goed de krabton voorziet in de natuurlijke behoeften van een kat, zoals krabben, klimmen, verstoppen en rusten. Een ideale krabton biedt diverse oppervlakken en texturen voor krabben, meerdere niveaus om te klimmen en misschien zelfs wat hokjes of openingen waarin de kat kan rusten. Een comfortabele en functionele krabton zal aantrekkelijk zijn voor katten en hun gedrag positief beïnvloeden.


Deze drie criteria - stabiliteit, duurzaamheid en functionaliteit - zijn van vitaal belang bij het beoordelen van de kwaliteit van een krabton van 100 cm. Ze zorgen ervoor dat de krabton veilig en aantrekkelijk is voor katten, waardoor ze hun natuurlijke gedrag kunnen uiten en tegelijkertijd een langdurige en nuttige toevoeging aan het kattenhuishouden vormen.

Wat is de beste Krabton 100 cm?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Petrebels Superdome 100 Krabton voor katten de beste krabton van 1meter is.

Ontdek de ultieme speel- en rustplek voor jouw kat met onze Krabton van 100 cm. Deze krabton biedt niet alleen voldoende ruimte voor krabben, maar ook diverse niveaus om te klimmen, spelen en ontspannen. Geef jouw harige vriend de perfecte omgeving om zijn natuurlijke instincten uit te leven en tegelijkertijd comfortabel te relaxen. Bestel nu en creëer een paradijs voor je kat in huis.

#1
Petrebels Superdome 100 Krabton voor katten

In de wereld van kattenliefhebbers is de zoektocht naar de perfecte krabpaal een serieuze zaak. Er zijn talloze opties op de markt, maar één product springt er echt uit: de Superdome 100, een buitengewoon luxe krabton die de behoeften van zowel jouw pluizige metgezel als jouw interieur combineert. In dit artikel verkennen we de bevindingen van onze grondige test van de Superdome 100 krabton. Van stabiliteit en duurzaamheid tot functionaliteit en esthetiek, we duiken diep in wat deze krabton te bieden heeft.

Bevindingen uit de test

Onze uitgebreide test van de Superdome 100 krabton heeft enkele opvallende bevindingen aan het licht gebracht. Allereerst valt de stabiliteit van dit product op. Dankzij de stevige constructie en het solide ontwerp staat de krabton als een rots, zelfs wanneer de meest speelse katten zich erop uitleven. Dit maakt het niet alleen een veilige speelplek voor jouw Rebel, maar ook een duurzame investering op de lange termijn.

Duurzaamheid is een andere troef van de Superdome 100. Het gebruik van hoogwaardig sisal tapijt rondom de krabpaal verzekert dat deze bestand is tegen de scherpste klauwen en dagelijkse slijtage. Het materiaal behoudt zijn structuur en uiterlijk, wat betekent dat deze krabton zijn elegantie behoudt, zelfs na intensief gebruik door katten van alle formaten.

Wat functionaliteit betreft, blinkt de Superdome 100 ook uit. De extra brede diameter en ruime ingangen maken het voor katten van alle leeftijden gemakkelijk om toegang te krijgen tot hun zachte slaapplekje binnenin. Zelfs oudere katten en kleintjes zullen geen moeite hebben om zich comfortabel te nestelen. Het meegeleverde luxe speeltouw voegt een extra dimensie van amusement toe, waardoor jouw kat urenlang plezier zal beleven.

Voordelen

Stabiliteit die indruk maakt

Onze test bevestigt dat de Superdome 100 tot de stabielste krabtonnen op de markt behoort. Dankzij het stevige ontwerp hoef je je geen zorgen te maken over wiebelen of omvallen, zelfs niet bij actieve katten.

Duurzaamheid in stijl

Het gebruik van hoogwaardig sisal tapijt verzekert niet alleen de duurzaamheid van de krabton, maar behoudt ook zijn aantrekkelijke uiterlijk. Dit maakt het een smaakvolle aanvulling op elk interieur.

Toegankelijkheid voor alle katten

De ruime afmetingen en ingangen maken de Superdome 100 geschikt voor katten van alle leeftijden en groottes. Zowel kittens als senioren kunnen moeiteloos genieten van deze krabton.

Tips

Geleidelijke introductie

Als jouw kat niet gewend is aan een krabton, introduceer deze dan geleidelijk. Plaats wat kattenspeelgoed of snoepjes in en rond de krabton om nieuwsgierigheid aan te moedigen voordat jouw kat er volledig gebruik van maakt.

Regelmatig onderhoud

Hoewel de Superdome 100 duurzaam is, is het nog steeds belangrijk om regelmatig het sisal tapijt en andere onderdelen te controleren op slijtage. Vervang versleten onderdelen om de veiligheid en aantrekkelijkheid te behouden.

Speeltijd aanmoedigen

Moedig jouw kat aan om het luxe speeltouw te verkennen. Dit zal niet alleen bijdragen aan hun amusement, maar helpt ook om hun klauwen gezond te houden en verveling te verminderen.

Conclusie

Na onze diepgaande test kunnen we met vertrouwen concluderen dat de Superdome 100 krabton een uitstekende keuze is voor kattenliefhebbers die op zoek zijn naar stabiliteit, duurzaamheid en functionaliteit in één product. Met zijn solide constructie, hoogwaardige materialen en doordacht ontwerp biedt deze krabton alles wat jouw Rebel nodig heeft voor een comfortabele en speelse ervaring. Bovendien voegt het stijlvolle design een vleugje klasse toe aan elke woonruimte. Maak kennis met de Superdome 100 en zie hoe jouw kat verliefd wordt op zijn nieuwe favoriete plek.

 • Stabiliteit
 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
Petrebels Superdome 100 Krabton voor katten

In de wereld van kattenliefhebbers is de zoektocht naar het perfecte meubelstuk voor onze harige vrienden een voortdurende queeste. Bij het streven naar het ultieme kattenmeubel is er één product dat zich onderscheidt: de Superdome 100. Deze krabton belooft niet alleen luxe, maar ook functionaliteit en duurzaamheid. In dit artikel duiken we dieper in op de bevindingen uit onze test van dit opmerkelijke kattenaccessoire.

Bevindingen uit de test

Onze grondige test van de Superdome 100 onthult dat deze krabton inderdaad de beloftes waarmaakt die worden gedaan. We hebben de krabton onderworpen aan rigoureuze stabiliteits-, duurzaamheids- en functionaliteitstests om een allesomvattend beeld te krijgen van zijn prestaties.

Stabiliteit

Een van de meest indrukwekkende aspecten van de Superdome 100 is zijn uitzonderlijke stabiliteit. Deze krabton is gebouwd met het oog op duurzaamheid, met een stevige constructie die zelfs de meest speelse en energieke katten aankan. Tijdens onze test doorstond de Superdome 100 alle pogingen om hem uit balans te brengen, wat aantoont dat hij geschikt is voor katten van alle maten en rassen.

Duurzaamheid

Het gebruik van supersterk sisal tapijt rondom de krabton is een slimme keuze gebleken. Onze duurzaamheidstest toonde aan dat de bekleding bestand is tegen intensief krabben en klauwen, wat betekent dat de Superdome 100 lang meegaat zonder tekenen van slijtage te vertonen. Dit maakt het een solide investering voor de lange termijn voor elke katteneigenaar.

Functionaliteit

De Superdome 100 blinkt ook uit in functionaliteit. De extra brede diameter en ruim bemeten ingangen maken het gemakkelijk voor katten van alle leeftijden en maten om toegang te krijgen tot hun zachte slaapplekjes binnenin. Bovendien voegt het luxe speeltouw een extra dimensie van vermaak toe, waardoor de kat zich kan uitleven en tegelijkertijd zijn natuurlijke instincten kan bevredigen.

Voordelen

Stabiliteit en Duurzaamheid

De Superdome 100 onderscheidt zich als een van de meest stabiele krabtonnen op de markt. Zijn robuuste constructie en duurzame sisal tapijt maken hem bestand tegen intensief gebruik, waardoor hij perfect is voor zowel actieve katten als rustige pluizenbollen.

Toegankelijkheid voor alle katten

De ruime ingangen en brede diameter van de krabton zorgen ervoor dat zowel kleine kittens als oudere katten zonder moeite kunnen genieten van deze kattenervaring. De inclusiviteit van het ontwerp is een groot pluspunt.

Luxe speeltoevoeging

Het toegevoegde luxe speeltouw verhoogt het speelplezier voor elke 'Rebel' in huis. Het biedt niet alleen vermaak, maar stimuleert ook de fysieke en mentale behoeften van de kat.

Nadeel

Beperkte kleurkeuze

Het enige nadeel dat we hebben kunnen ontdekken, is de beperkte kleurkeuze van de krabton. Hoewel de beschikbare kleuren stijlvol zijn, zou een bredere variëteit aan kleuropties nog meer katteneigenaren kunnen aanspreken.

Tips

Geleidelijke introductie

Als je kat niet gewend is aan krabtonnen, introduceer de Superdome 100 dan geleidelijk. Plaats zijn favoriete speeltjes en deken binnenin om het een vertrouwde en aantrekkelijke ruimte te maken.

Regelmatig schoonmaken

Houd de krabton fris en hygiënisch door regelmatig het sisal tapijt en de kussens schoon te maken. Dit verlengt niet alleen de levensduur van het product, maar zorgt er ook voor dat je kat altijd in een schone omgeving vertoeft.

Positionering in de ruimte

Plaats de krabton op een strategische locatie in je huis waar je kat vaak verblijft. Dit zal de kans vergroten dat je kat de krabton gebruikt en er comfortabel mee wordt.

Conclusie

De Superdome 100 heeft zichzelf bewezen als een indrukwekkend stuk kattenmeubilair dat de verwachtingen overtreft op het gebied van stabiliteit, duurzaamheid en functionaliteit. Met zijn doordachte ontwerp en luxe toevoegingen is het een uitnodigende en vermakelijke plek voor katten van alle leeftijden en groottes. Hoewel er enige beperking is in kleurkeuze, valt de algehele prestatie van de Superdome 100 niet te ontkennen. Dit product belichaamt de belofte van een comfortabele en duurzame kattenervaring voor elke kattenhuishouden.

 • Stabiliteit
 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
Beste prijs op BOL.com

Wat is een Krabton van 100 cm?

Een krabton van 100 cm verwijst naar een stuk kattenspeelgoed en meubelstuk dat speciaal is ontworpen voor katten om aan te krabben, te spelen en zich in te verstoppen. Krabtonnen zijn vaak verticale structuren met meerdere niveaus, holtes en kraboppervlakken. Ze zijn bedoeld om de natuurlijke krabbehoeften van katten te bevredigen, hun nagels te onderhouden en hun territorium af te bakenen.

Een krabton van 100 cm geeft aan dat de hoogte van de krabton 100 centimeter bedraagt. Dit betekent dat de krabton vrij hoog is en mogelijk verschillende platforms, gaten en kraboppervlakken heeft op verschillende hoogtes. Dit biedt katten een uitdagende en stimulerende omgeving om te spelen, te krabben, te klimmen en te rusten.

Katten zijn van nature nieuwsgierige dieren die graag verticale ruimtes verkennen. Krabtonnen kunnen helpen om hen bezig te houden, hun fysieke activiteit te stimuleren en te voorkomen dat ze aan meubels of andere ongewenste voorwerpen krabben. Ze dienen als een soort kattenboom en kunnen een geweldige aanvulling zijn op het leven van een binnenkat.

Waarop moet je letten bij het kopen van een Krabton van 100 cm?

Bij het kopen van een krabton van 100 cm zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een geschikte en duurzame aankoop doet voor je kat. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Grootte en Hoogte: Een krabton van 100 cm is vrij groot, dus zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt in je huis om deze te plaatsen. Daarnaast moet de hoogte van de krabton geschikt zijn voor je kat om zich uit te strekken en te krabben.
 • Stevigheid en Stabiliteit: Controleer of de krabton stevig en stabiel is. Katten kunnen behoorlijk actief zijn tijdens het krabben en klimmen, dus de krabton moet bestand zijn tegen het gewicht en de bewegingen van je kat zonder om te vallen.
 • Materiaal: Let op het gebruikte materiaal. Krabtonnen zijn meestal gemaakt van hout, pluche of sisal. Sisal is een natuurlijke vezel die uitstekend is voor krabben, terwijl pluche comfortabel is voor je kat om in te liggen. Kies een materiaal dat zowel duurzaam als aantrekkelijk is voor je kat.
 • Krabelementen: Controleer of de krabton voldoende krabmogelijkheden biedt. Dit kunnen sisal touwen, krabplanken en krabpalen zijn. Verschillende texturen en oppervlakken zijn aantrekkelijk voor katten en stimuleren hun krabgedrag.
 • Slaap- en Ligplekken: Katten vinden het prettig om op verschillende niveaus te liggen en te rusten. Zorg ervoor dat de krabton platforms, holletjes en/of ligvlakken heeft waar je kat comfortabel kan rusten en slapen.
 • Klimmogelijkheden: Een krabton biedt niet alleen krabplezier, maar ook klimplezier. Controleer of de krabton platforms, trappen of andere klimstructuren heeft waar je kat van kan genieten.
 • Stoffering: Als de krabton bekleed is met pluche of stof, let dan op de kwaliteit van het materiaal. Hoogwaardig pluche zal langer meegaan en beter bestand zijn tegen klauwen en activiteiten van je kat.
 • Onderhoud: Overweeg hoe gemakkelijk de krabton te onderhouden is. Zijn de bekleding en krabelementen vervangbaar? Kan het schoongemaakt worden indien nodig?
 • Esthetiek: Kies een krabton die past bij je interieur en die je kat aanspreekt. Een aantrekkelijke krabton zal je kat meer aanmoedigen om deze te gebruiken.
 • Recensies: Lees recensies van andere katteneigenaren over specifieke krabtonnen om inzicht te krijgen in de duurzaamheid, kwaliteit en de tevredenheid van hun katten.

Door op deze aspecten te letten, kun je een krabton kiezen die zowel aan de behoeften van je kat als aan jouw wensen voldoet, en die langdurig krab- en speelplezier biedt.

Waarom een Krabton van 100 cm kopen?

Een Krabton van 100 cm biedt aanzienlijke hoogte en ruimte voor katten om te verkennen, klimmen en krabben. Het grotere formaat kan bijdragen aan meer speelmogelijkheden en kan aantrekkelijk zijn voor katten die graag op verschillende niveaus rusten. Daarnaast kan het helpen om de natuurlijke krabbehoefte van katten te bevredigen, wat hun nagels gezond houdt en meubels beschermt. Een 100 cm hoge Krabton kan ook geschikt zijn voor huishoudens met meerdere katten, omdat het meerdere ligplaatsen en kraboppervlakken biedt, wat eventuele territoriale conflicten kan verminderen.

Welke verschillende types Krabton 100 cm zijn er?

Krabtonnen zijn populaire accessoires voor katten, omdat ze een comfortabele plek bieden om te rusten en tegelijkertijd een plek om te krabben en hun nagels te onderhouden. Hier zijn enkele veelvoorkomende types:

 • Standaard krabton: Dit is de basisversie van een krabton. Het bestaat uit een cilindervormige structuur met meerdere lagen of niveaus waarop je kat kan klimmen, liggen en krabben. Vaak hebben deze krabtonnen ook meerdere ingangen en uitgangen, zodat je kat er doorheen kan kruipen.
 • Krabton met hangmatjes: Sommige krabtonnen hebben kleine hangmatjes of slaapplatforms op verschillende niveaus. Deze bieden extra comfortabele ligplekken voor je kat om te rusten.
 • Krabton met grotjes: Deze krabtonnen hebben kleine holtes of grotjes waar je kat zich kan verstoppen en zich veilig kan voelen. Katten houden vaak van afgeschermde ruimtes waarin ze zich kunnen terugtrekken.
 • Krabton met speelgoed: Sommige krabtonnen zijn uitgerust met speeltjes, zoals bungelende balletjes of touwtjes, om de speelse kant van je kat aan te moedigen.
 • Design krabtonnen: Voor mensen die graag stijlvolle meubelstukken in huis hebben, zijn er design krabtonnen verkrijgbaar. Deze zijn ontworpen om naadloos in je interieur te passen, terwijl ze tegelijkertijd dienen als krab- en rustplek voor je kat.
 • Krabtonnen met krabmatten: Sommige krabtonnen hebben ingebouwde krabmatten aan de buitenkant of binnenkant van de cilinder. Deze matten zijn gemaakt van ruw materiaal waar katten graag aan krabben.

Veelgestelde vragen

Waarom hebben katten een krabton nodig?

Katten hebben natuurlijke krabinstincten om hun nagels te onderhouden, territorium af te bakenen en stress te verminderen. Een krabton biedt hen een veilige en aantrekkelijke plek om aan deze behoeften te voldoen, terwijl het ook hun fysieke en mentale welzijn bevordert.

Hoe groot is een krabton van 100 cm?

Een krabton van 100 cm heeft een hoogte van 100 centimeter. Het heeft meestal verschillende niveaus, platforms en openingen voor katten om te verkennen.

Zijn er verschillende materialen beschikbaar voor krabtonnen van 100 cm?

Ja, krabtonnen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, sisal touw en pluche stof. Sisal touw wordt vaak gebruikt voor de kraboppervlakken omdat het duurzaam is en ideaal om aan te krabben.

Hoe monteer ik een krabton van 100 cm?

De montage-instructies variëren per fabrikant, maar over het algemeen wordt een krabton geleverd met gedetailleerde montage-instructies en benodigde gereedschappen. Volg deze instructies zorgvuldig om de krabton veilig en stevig in elkaar te zetten.

Is een krabton van 100 cm geschikt voor alle kattenrassen?

Over het algemeen is een krabton van 100 cm geschikt voor de meeste kattenrassen, maar het kan variëren afhankelijk van de grootte en behoeften van de individuele kat. Het is raadzaam om rekening te houden met de grootte van je kat bij het kiezen van een krabton.

Hoe kan ik mijn kat aanmoedigen om de krabton te gebruiken?

Om je kat aan te moedigen de krabton te gebruiken, kun je kattenkruid of lokmiddelen op de kraboppervlakken aanbrengen. Plaats de krabton op een aantrekkelijke locatie, bijvoorbeeld in de buurt van hun favoriete rustplek, zodat ze er vanzelf naartoe gaan.

Kan een krabton van 100 cm helpen bij gedragsproblemen zoals krabben aan meubels?

Ja, een krabton kan helpen om ongewenst krabgedrag aan meubels te verminderen. Door je kat een geschikte plek te bieden om te krabben, kunnen ze hun natuurlijke gedrag uiten zonder schade aan je meubels aan te richten.

Onze favoriet

Luxe krabton voor katten - De Superdome 100 is een uitzonderlijke krabpaal met supersterk sisal tapijt, extra breed en met ruime ingangen voor gemakkelijke toegang. Zelfs kleine en oudere katten kunnen comfortabel bij hun zachte slaapplekje komen. Het inbegrepen luxe speeltouw voegt extra speelplezier toe voor jouw kat. De naam 'Superdome' komt vanwege de hoge stabiliteit van deze krabton. Verkrijgbaar in cappuccino pluche en sisal tapijt, met afmetingen van ø 49 cm en 98 cm hoogte. Geschikt voor katten van alle soorten, inclusief grote en zware rassen, en wordt geleverd met twee wasbare kussens. Het heeft een modern ontwerp met ton sur ton kleuren.

Beste prijs op BOL.com