De beste krabton van 2024

Stel je voor dat je jouw eigen privé-oase hebt, een plek waar je kunt klimmen, je klauwen kunt scherpen en kunt wegdromen zonder enige zorg in de wereld. Dat is precies wat een krabton voor je kat betekent! Deze stijlvolle, functionele en compacte uitvinding is de perfecte combinatie van plezier en comfort voor elke katachtige vriend.

Krabtonnen, ontworpen met zowel de behoeften van katten als het oog op interieurdecoratie, bieden een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele krabpaal. In plaats van onhandige structuren die ruimte in beslag nemen, bieden krabtonnen een prachtige cilindervormige constructie die naadloos in elke kamer past. Bovendien zijn deze tonnen een waar speelparadijs voor katten, waardoor ze zich kunnen onderdompelen in urenlang plezier terwijl ze hun natuurlijke instincten en behoeften bevredigen.

Dus, laat je kat genieten van zijn eigen persoonlijke toevluchtsoord en geef je interieur een stijlvol tintje met een krabton die de perfecte balans biedt tussen functionaliteit en design.

Onze top 3

Onze favoriet

Voorkom dat je kat aan je meubels krabt en geef hem of haar de Krabton Pascal Beige van Adori. Deze krabton biedt jouw kat de perfecte plek om te krabben én te spelen. Met drie openingen, twee slaapplekken en een hangend muisje is deze krabton de ideale toevoeging aan jouw interieur. Het pluche oppervlak bovenop de krabton biedt je kat een comfortabele plek om te rusten. De buitenkant is bedekt met sisaltouw zodat jouw kat naar hartenlust kan krabben. Bestel de Krabton Pascal Beige nu en geef jouw kat oneindig veel krabplezier!

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid

2e beste keuze

Natuurlijk heeft elke kat zijn eigen voorkeuren als het gaat om krab- en klimmeubels, maar een katten krab/klimmeubel met meerdere openingen biedt veel mogelijkheden voor jouw harige vriendje. Met de twee gaten in deze krab- en klimmeubel kan jouw kat zich gemakkelijk verstoppen, spelen en ontspannen. Het is niet alleen een krabpaal, maar ook een speelplek waar je kat zijn energie kwijt kan. Bovendien is deze krab- en klimmeubel uitgerust met twee zachte kussens, waardoor jouw kat ook een comfortabele plek heeft om te rusten.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid

3e beste keuze

De Keddoc Krabton Paris Tower Donkergrijs biedt jouw kat de perfecte combinatie van spelen en rusten. Met drie gaten om in te spelen en speelmuisjes om mee te spelen, zal je kat zich nooit vervelen in deze krabton. Bovenop de krabton bevindt zich een zacht mandje met opstaande randen waar je kat in kan rusten na het spelen. De krabton is gemaakt van hoogwaardig sisal en pluche en heeft een hoogte van 70 cm en een diameter van 37 cm. Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, donkergrijs en lichtgrijs.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de krabton getest?

Duurzaamheid: Een goede krabton moet duurzaam zijn en bestand zijn tegen intensief gebruik door katten. Dit betekent dat de krabton is gemaakt van stevige materialen en dat de verbindingen tussen de verschillende onderdelen stevig zijn.

Functionaliteit: Een krabton moet verschillende functies bieden die katten aanspreken, zoals krabben, klimmen, verstoppen en spelen. Een goede krabton heeft meerdere niveaus en holtes waar katten kunnen rusten en spelen, en het moet een ruime krabzone hebben met sisaltouw of sisalstof.

Veiligheid: De veiligheid van de kat is belangrijk bij het testen van een krabton. De krabton mag geen scherpe randen of uitstekende delen hebben die de kat kunnen verwonden. Bovendien moeten de materialen die worden gebruikt bij de productie van de krabton veilig zijn voor de kat en niet giftig zijn als ze worden ingeslikt.

Wat is de beste krabton?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Adori Pascal Krabton - Beige - 35 x 67 cm de beste krabton is.

Geef jouw kat de perfecte plek om te krabben, spelen en relaxen met onze veelzijdige krabtonnen. Bekijk ons assortiment en ontdek de ideale krabton voor jouw kat. Gemaakt van hoogwaardige materialen en verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

#1
Adori Pascal Krabton - Beige

De Krabton Pascal Beige van Adori biedt katten de perfecte gelegenheid om te krabben en te spelen. Met zijn afmeting van 35 x 70 cm is deze krabton een mooie toevoeging aan elk interieur. De krabton bevat drie openingen waar je kat in kan kruipen en binnenin vindt je kat twee heerlijke slaapplekken, een gat om doorheen te navigeren en een hangend muisje om mee te spelen. De bovenkant van de krabton is voorzien van een zacht pluche oppervlak waar je kat op kan slapen of rusten, terwijl de buitenkant van de krabton bekleed is met sisaltouw om aan te krabben. Deze krabton biedt je kat oneindig veel plezier! De krabton is beige van kleur en is verkrijgbaar in twee formaten.

Een krabton is belangrijk voor katten omdat het voorziet in meerdere behoeften. Ten eerste kan de kat zijn leefgebied afbakenen, ten tweede is het belangrijk voor het nagelonderhoud en ten derde kan de kat opgebouwde spanning of stress kwijtraken. Daarnaast kan een krabton gebruikt worden om lekker te rekken en strekken, wat bijdraagt aan de ontspanning van de kat. Een krabton met holletjes biedt de kat ook nog eens slaap- en rustplekken.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Katten Krabton

Dit Katten krab/klimmeubel met 2 gaten is een geweldige manier om jouw kat een plek te geven om te spelen, klimmen, krabben en slapen. De krabton is ontworpen met twee gaten waar je kat in en op kan spelen, terwijl het sisal touw aan de buitenkant van de paal zorgt voor een perfecte krabmogelijkheid. De krabton wordt geleverd met twee zachte kussens, waardoor je kat comfortabel kan rusten en ontspannen. De afmeting van deze krabton is ongeveer 43 x 43 x 75 cm en hij is verkrijgbaar in de kleuren grijs en zwart. Het materiaal is pluche en sisal, waardoor het duurzaam en veilig is voor jouw kat. Deze krabton is niet alleen functioneel, maar ook een mooie toevoeging aan jouw interieur. Jouw kat zal dol zijn op deze krabton en er urenlang plezier aan beleven!

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Keddoc Krabton Tower Paris Zwart

De Keddoc Krabton Paris Tower Donkergrijs biedt jouw kat een fantastische plek om te spelen en te ontspannen. De krabton heeft drie openingen waar jouw kat in kan kruipen en zich kan verstoppen, maar ook vanuit deze openingen kan spelen met de meegeleverde speelmuisjes. Na het spelen kan jouw kat heerlijk uitrusten bovenop de krabton in het zachte mandje met opstaande rand. Deze krabton is een ideale toevoeging aan het interieur van jouw huis en zal jouw kat zeker niet vervelen.

De Keddoc Krabton Paris Tower Donkergrijs heeft een hoogte van 70 cm en een diameter van 37 cm. De krabton is gemaakt van duurzaam sisal en pluche materiaal in een elegante zwarte kleur. Daarnaast is de krabton ook verkrijgbaar in donkergrijs en lichtgrijs. Let op: het kussentje in de mand bovenop is niet los te halen, in tegenstelling tot de Krabton Londen. Gun jouw kat deze fantastische krabton en zie hoeveel plezier hij of zij er aan beleeft!

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Adori Krabton Zeegras Kyra - Beige

Huisvest je kat in stijl met de moderne en comfortabele Krabton Zeegras Kyra. Katten zijn dol op krabpalen, en als je er geen hebt, kunnen ze hun nagels scherpen aan je meubels. De Krabton Zeegras Kyra van Adori is een uitstekend alternatief voor de traditionele krabpaal. Met zijn afmeting van 45 x 100 cm is deze krabton een fraaie aanwinst voor je interieur. De krabton heeft drie openingen waar je kat in kan kruipen, en twee comfortabele slaapplekken binnenin. Bovenop de krabton is een zacht pluche oppervlak waar je kat heerlijk kan rusten. De buitenkant van de krabton is bekleed met geweven matten om aan te krabben. Zo biedt de Zeegras Kyra eindeloos plezier voor je kat! De krabton heeft een bruin-beige kleur.

Een krabton is belangrijk voor de kat om meerdere redenen: het helpt bij het afbakenen van het leefgebied, het onderhoudt de nagels en biedt de kat de mogelijkheid om stress en spanning kwijt te raken. Bovendien kan de kat op een krabton lekker rekken en strekken, waardoor het ook een ontspannend effect heeft. Een krabton met holletjes biedt ook nog eens extra slaap- en rustplekken voor je kat. De Krabton Zeegras Kyra heeft een afmeting van 37,5 x 37,5 x 70 cm en is verkrijgbaar in twee formaten.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#5
RHRQuality Krabton Coony Lounge 110 Grijs

Deze design Krabton Coony Lounge van RHRQuality is speciaal ontworpen voor grote katten zoals Ragdolls, Maine Coons en Noorse Boskatten. Met een hoogte van 110 cm en 3 ruime ingangen van 25x18 cm biedt de Krabton Coony Lounge alle ruimte om te spelen en te ontspannen. De krabton heeft maar liefst 4 grote ligplekken en is door zijn diameter van 44 cm zeer stabiel en comfortabel voor uw kat. De buitenzijde is volledig bekleed met oersterk sisalkleed voor optimaal krabplezier en duurzaamheid. Met zijn stijlvolle design is deze krabton een prachtige aanwinst voor uw interieur en ook nog eens eenvoudig verplaatsbaar. De Krabton Coony Lounge is verkrijgbaar in de kleur lichtgrijs en heeft de volgende afmetingen: hoogte 110 cm, diameter 45 cm en 4 grote ligplekken.

 • Duurzaamheid
 • Functionaliteit
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een krabton 

Een krabton is een alternatief voor een traditionele krabpaal en bestaat uit een cilindervormige constructie, meestal bedekt met een stevig materiaal zoals sisal of tapijt. Krabtonnen zijn tussen de 50 en de 180 cm hoog en bedekt met sisal tapijt, zeegras of riet. Deze ton biedt katten de mogelijkheid om hun klauwen te scherpen aan de buitenkant, terwijl ze tegelijkertijd holle ruimtes of platformen aan de binnenkant of bovenkant van de ton hebben om te rusten, te verstoppen of te spelen.

Krabtonnen zijn populair omdat ze zowel functioneel als stijlvol zijn en minder ruimte in beslag nemen dan traditionele krabpalen. Bovendien bieden ze katten een verticale ruimte om te klimmen en te verkennen, wat voldoet aan hun natuurlijke behoeften en instincten.

Waarom krabt mijn kat?

Je kat krabt om verschillende redenen. Ten eerste is krabben een natuurlijk gedrag voor katten. Ze doen dit om hun nagels te onderhouden en te scherpen. Als katten krabben, verwijderen ze de oude, buitenste laag van hun nagels, wat hen helpt scherpe klauwen te behouden voor jagen en verdedigen. Ten tweede gebruiken katten krabben om hun territorium te markeren. Wanneer ze krabben, laten ze geurmarkeringen achter van klieren in hun poten. Dit helpt andere katten te weten dat dit hun plek is. Daarnaast kan krabben stress verminderen en helpen bij het uiten van emoties. Als je kat gestrest is of opgewonden, kan krabben een manier zijn om die gevoelens te uiten en zichzelf te kalmeren. Dus, als je kat krabt, is het meestal een normaal en gezond gedrag. Om te voorkomen dat je meubels beschadigd raken, is het een goed idee om je kat een krabpaal of krabplank aan te bieden waarop ze kan krabben. Op die manier kan ze haar natuurlijke gedrag uiten zonder je spullen te beschadigen.

Waarop moet je letten bij het kopen van een krabton

Bij het kopen van een krabton zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden om de beste keuze voor uw kat en uw huis te maken:

Grootte: Zorg ervoor dat de krabton groot genoeg is voor uw kat om comfortabel op te klimmen en in te rusten. Houd ook rekening met de beschikbare ruimte in uw huis.

Materiaal: Kies een krabton die is bedekt met een stevig en duurzaam materiaal, zoals sisal of tapijt, dat bestand is tegen de klauwen van uw kat en tegelijkertijd aantrekkelijk is voor hem om te krabben.

Stabiliteit: Een goede krabton moet stabiel en stevig zijn om kantelen of vallen te voorkomen wanneer uw kat erop klimt of erin springt.

Interieurruimtes: Kies een krabton met voldoende holle ruimtes of platformen voor uw kat om te rusten, te verstoppen en te spelen. Sommige krabtonnen hebben meerdere niveaus en gaten om het speelgedrag te stimuleren.

Extra functies: Overweeg krabtonnen met extra functies zoals hangende speeltjes, kattenkruidhouders of zachte kussens voor extra comfort en plezier.

Esthetiek: Zoek een krabton die bij uw interieur en smaak past. Er zijn verschillende stijlen, kleuren en materialen beschikbaar om een harmonieus geheel met uw interieur te vormen.

Onderhoud: Kies een krabton die eenvoudig te reinigen en te onderhouden is, zoals modellen met afneembare en wasbare kussens of vervangbare kraboppervlakken.

Prijs: Houd rekening met uw budget en de waarde die u krijgt voor uw geld. Een duurdere krabton kan meer functies of een betere kwaliteit bieden, maar zorg ervoor dat u investeert in een product dat aan de behoeften van uw kat voldoet.

Waarom een krabton kopen

Een krabton is een uitstekende investering voor zowel katten als hun baasjes. Het biedt katten een multifunctionele plek om te krabben, klimmen, spelen en rusten, terwijl het tegelijkertijd helpt om meubels en andere huishoudelijke artikelen te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Bovendien past de stijlvolle en compacte vorm van een krabton moeiteloos in elk interieur, waardoor het een functionele en esthetische toevoeging is aan de leefruimte.

Verschillende types krabtonnen

 • Een klassieke krabton is eigenlijk gewoon een soort meubelstuk voor katten. Het ziet eruit als een cilinder met meerdere verdiepingen of niveaus waar katten kunnen krabben, spelen en ontspannen.
 • Een krabton met meerdere niveaus heeft verschillende planken of plateaus waarop katten kunnen klimmen of rusten.
 • Een krabton met een hangmat is voorzien van een kleine hangende doek waar katten in kunnen liggen.
 • Een krabton met speeltjes heeft extra toegevoegde speeltjes of bungelende objecten om katten te vermaken.
 • Een krabton met een kattenhuisje heeft een afgesloten ruimte waarin katten kunnen schuilen of slapen.
 • Een design krabton is gemaakt met aandacht voor het uiterlijk en past goed bij je interieur.
 • Een milieuvriendelijke krabton is gemaakt van materialen die minder schadelijk zijn voor het milieu.
 • Een hoekkrabton past in een hoek van een kamer en bespaart ruimte.
 • Een krabton met uitschuifbare planken kan worden aangepast en uitgebreid om meer ruimte te bieden.
 • Een krabton met geïntegreerde voeder- en drinkstations heeft speciale plekken waar je voedsel en water voor je kat kunt plaatsen, zodat alles handig bij elkaar is.
 • Een leuke Flamingo krabton
 • Verschillende hoogtes zoals een krabton van 1 meter hoog, of van 1.20 meter hoog
 • Diverse kleuren, zoals een bruine krabton

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van een krabton?

Een krabton dient als een multifunctioneel meubelstuk voor katten, waar ze hun klauwen kunnen scherpen, klimmen, spelen en rusten, terwijl het helpt meubels en andere huishoudelijke items te beschermen tegen krassen en beschadigingen.

Is een krabton geschikt voor alle katten?

Ja, krabtonnen zijn geschikt voor katten van alle leeftijden, groottes en rassen. Let bij de aanschaf op de afmetingen en het materiaal, zodat het aan de behoeften en voorkeuren van uw kat voldoet.

Hoe groot moet een krabton zijn?

De grootte van een krabton hangt af van de grootte en het aantal katten in uw huishouden. Zorg ervoor dat de ton groot genoeg is voor uw kat om er comfortabel op te klimmen, in te rusten en te spelen.

Waar moet ik de krabton plaatsen?

Plaats de krabton op een locatie waar uw kat vaak tijd doorbrengt, zoals bij een favoriete rustplaats of bij een raam. Dit maakt het aantrekkelijker voor uw kat om de ton te gebruiken.

Hoe vaak moet ik de krabton vervangen?

De levensduur van een krabton hangt af van het gebruik, het materiaal en de kwaliteit. Controleer regelmatig op tekenen van slijtage en vervang de ton indien nodig om uw kat te blijven stimuleren en uw meubels te beschermen.

Wat zijn de prijsverschillen tussen krabtonnen?

De prijs van krabtonnen varieert afhankelijk van factoren zoals grootte, materiaal, kwaliteit en extra functies. Bepaal uw budget en zoek een krabton die aan uw verwachtingen en de behoeften van uw kat voldoet.

Hoe kan ik mijn kat aanmoedigen om de krabton te gebruiken?

Gebruik kattenkruid, speelgoed of traktaties om de interesse van uw kat te wekken. Beloon uw kat met complimenten en traktaties wanneer hij de krabton gebruikt, om positief gedrag te versterken.

Hoe kan ik de krabton schoonmaken en onderhouden?

Reinig de krabton regelmatig door losse haren en stof te verwijderen met een stofzuiger of borstel. Verwijder indien mogelijk kussens en was ze volgens de instructies van de fabrikant. Houd kraboppervlakken in de gaten en vervang ze indien nodig.

Onze favoriet

Katten zijn dol op krabben en het is belangrijk om ze daarvoor een geschikte plek te bieden. Een krabton is een goed alternatief voor een standaard krabpaal en de Krabton Pascal Beige van Adori is een uitstekende keuze. Deze krabton heeft een afmeting van 35 x 70 cm en is een prachtige toevoeging aan je interieur. Het biedt je kat drie openingen om in te kruipen en binnenin vindt je kat twee comfortabele slaapplekken en een gat om door te navigeren. Ook is er een hangend muisje aanwezig om mee te spelen. De bovenkant van de krabton is voorzien van zacht pluche waarop je kat kan slapen of rusten. De buitenkant is bekleed met sisaltouw om aan te krabben en biedt daardoor eindeloos krabplezier voor je kat. De Pascal Beige is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Een krabton is niet alleen goed voor het nagelonderhoud van je kat, maar ook voor het afbakenen van zijn leefgebied en het loslaten van opgebouwde spanning en stress. Bovendien kunnen holletjes in de krabton dienen als slaap- en rustplekken. Zorg dus voor de nodige ontspanning van je kat met de Krabton Pascal Beige!

Beste prijs op BOL.com