Het beste biologische kattenvoer van 2023

Biologisch kattenvoer is de nieuwste trend op het gebied van huisdierenvoeding en biedt een gezond alternatief voor katten die een dieet nodig hebben dat vrij is van kunstmatige ingrediënten, conserveermiddelen en chemicaliën. Biologisch kattenvoer wordt geproduceerd met ingrediënten die worden geteeld zonder het gebruik van pesticiden, herbiciden en genetisch gemodificeerde organismen, waardoor het een gezonde en duurzame optie is voor kattenbezitters die zich zorgen maken over de gezondheid en het welzijn van hun huisdier en van de planeet.

Onze top 3

Onze favoriet

Ontdek de biologische graanvrije brokjes van Yarrah met biologische kip, MSC-haring, tapioca en erwten. Geschikt voor katten die moeite hebben met het verwerken van granen en voor actieve katten vanwege het hogere eiwit- en vetgehalte. Het biologische kattenvoer is vrij van chemische toevoegingen, pesticiden en GMO en vormt een complete, voedzame en smakelijke maaltijd voor je kat. Probeer het nu en geef je kat precies wat hij nodig heeft voor een gezond leven.

 • Ingrediënten
 • Dierenwelzijn
 • Verpakking

2e beste keuze

Olivers Zalm Graanvrij Kattenvoer voor Gevoelige Spijsvertering is niet alleen rijk aan verse zalm en omega-3 vetzuren, maar ook volledig vrij van granen. Hierdoor is het geschikt voor katten die allergisch of gevoelig zijn voor granen. Bovendien bevat het voer 0% toegevoegde suikers, wat het een gezonde keuze maakt voor jouw kat. Naast de voordelen voor de spijsvertering, is dit voer ook rijk aan eiwitten dankzij de 38% kip en 30% kalkoen die erin verwerkt zijn.

 • Ingrediënten
 • Dierenwelzijn
 • Verpakking

3e beste keuze

Ondersteun de spijsvertering van je kat met Royal Canin Gastro Intestinal. Deze dieetvoeding is speciaal ontwikkeld voor katten met maag-darmkanaal aandoeningen of spijsverteringsproblemen, zoals braken en diarree. De voeding bevat goed verteerbare voedingsstoffen en bevordert een gunstige darmflora. Dankzij de hoge energiedichtheid van de voeding heeft je kat maar een kleine portie nodig en wordt de spijsvertering minder belast. Volledig Biologisch.

 • Ingrediënten
 • Dierenwelzijn
 • Verpakking

Op deze pagina:

Waarop hebben wij het Biologische kattenvoer getest?

Dierlijke en plantaardige ingrediënten: biologisch kattenvoer moet ingrediënten bevatten die afkomstig zijn van biologische landbouw, waarbij geen synthetische pesticiden of kunstmest worden gebruikt.

Dierenwelzijn: biologisch kattenvoer moet rekening houden met het welzijn van de dieren die worden gebruikt in het voer, inclusief de manier waarop ze worden gehouden en behandeld.

Milieubewuste verpakking: biologisch kattenvoer moet worden verpakt in materialen die milieuvriendelijk zijn en weinig afval produceren.

Wat is het beste Biologische kattenvoer voor je kat?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Yarrah Bio Kattenvoer Graanvrij Kip het gezondste kattenvoer is.

Ontdek het biologisch kattenvoer van Yarrah: Graanvrij Kip-Vis brokjes voor katten met biologische kip, MSC-haring, tapioca en erwten. Geschikt voor gevoelige spijsvertering en actieve katten. Vrij van chemische geur-, kleur- en smaakstoffen en pesticiden. Bestel nu en geef jouw kat een voedzame en smakelijke maaltijd.

#1
Yarrah Bio Kattenvoer Graanvrij Kip - Vis 2,4 kg

Als kattenliefhebber kan ik met zekerheid zeggen dat Yarrah Bio Kattenvoer Graanvrij Kip-Vis een uitstekende keuze is voor onze harige vrienden. Ik heb het persoonlijk getest en mijn kat is er dol op! Het voer is gemaakt van biologische kip en MSC-haring, samen met tapioca en erwten voor een complete en smakelijke maaltijd. 

Wat ik het meest waardeer aan dit kattenvoer is dat het vrij is van chemische toevoegingen en pesticiden, wat betekent dat ik mijn kat een natuurlijke en gezonde maaltijd kan geven. Bovendien is het hogere eiwit- en vetgehalte ideaal voor actieve katten en katten die moeite hebben met het verwerken van granen. 

Een ander voordeel van Yarrah Bio Kattenvoer is dat het goed verteerbare eiwitten bevat, waardoor de spijsvertering van mijn kat gezond blijft en er minder kans op allergieën is. Dit is vooral belangrijk omdat mijn kat gevoelig is voor voedselallergieën en het moeilijk kan zijn om geschikt voedsel voor haar te vinden. 

Al met al raad ik Yarrah Bio Kattenvoer Graanvrij Kip-Vis ten zeerste aan voor alle kattenbezitters die hun huisdieren willen voorzien van een gezonde en smakelijke voeding.

 • Ingrediënten
 • Dierenwelzijn
 • Verpakking
Klik voor de beste prijs

#2
Olivers Zalm Graanvrij Kattenvoer 4 KG

Olivers Zalm Graanvrij Kattenvoer voor Gevoelige Spijsvertering is een kwalitatief hoogstaand en uitgebalanceerd voer voor volwassen en oudere katten, samengesteld op basis van een heerlijk graanvrij recept. De voeding is rijk aan verse zalm, visolie en omega-3 vetzuren en is ideaal voor katten met een gevoelige spijsvertering en katten die van vis houden. Bestel nu en ontvang een gratis 200g biologisch natvoer vlees. De samenstelling bevat onder andere 38% kip, 30% kalkoen, wortelen, zeezout, lijnzaadolie en mineralen.

 • Ingrediënten
 • Dierenwelzijn
 • Verpakking
Klik voor de beste prijs

#3
Royal Canin Gastro Intestinal Kat - 48 x 85 g maaltijdzakjes

Royal Canin Gastro Intestinal Kat - Dieetvoeding voor katten met spijsverteringsstoornissen, zoals braken en diarree. Deze voeding bevat zeer goed verteerbare voedingsstoffen die de darmflora bevorderen en de spijsvertering ondersteunen. Dankzij het hoge energiegehalte van de voeding heeft je kat maar een kleine portie nodig om aan zijn energiebehoefte te voldoen en wordt de spijsvertering minder belast. Bovendien bevordert de goede smakelijkheid de spontane voedselopname en het herstel van je kat. Geschikt voor katten met maag-darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen.

 • Ingrediënten
 • Dierenwelzijn
 • Verpakking
Klik voor de beste prijs

#4
Edgard en Cooper Adult Pate Organic 85 g - Kattenvoer - 32 x Zalm en Kip

Geniet van natuurlijk lekkere voeding voor volwassen katten, gemaakt met onweerstaanbaar smakelijk vlees. Deze complete en graanvrije voeding voor katten bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en heeft 0% toegevoegde suikers. Het recept bevat veel vers vlees en/of vis en voldoet aan de volgende specificaties:

 • Volledige voeding voor katten
 • Puur-natuurlijke ingrediënten
 • Graanvrij recept
 • 0% toegevoegde suikers Analytische bestanddelen:
 • 10% eiwit
 • 8% vet
 • 0,4% ruwe celstof
 • 2,5% ruwe as
 • 78% vocht
 • Ingrediënten
 • Dierenwelzijn
 • Verpakking
Klik voor de beste prijs

#5
Animonda Carny Adult Multivlees Cocktail 6 x 400 gram ( Katten natvoer )

Animonda Carny Adult Multivlees Cocktail is hoogwaardig kattenvoer voor volwassen katten tussen 1 en 6 jaar. Het bevat zorgvuldig geselecteerde en verse vleesingrediënten die zorgen voor een onweerstaanbare smaak die katten weten te waarderen. Carny Adult biedt de volwassen kat alle benodigde voedingsstoffen. Dit kattenvoer komt uit Duitsland. Elke verpakking bevat 6 blikken van 400 gram.

 • Ingrediënten
 • Dierenwelzijn
 • Verpakking
Klik voor de beste prijs

Wat is biologisch kattenvoer

Biologisch kattenvoer is voedsel voor katten dat is geproduceerd met behulp van biologische ingrediënten die zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmatige meststoffen, pesticiden, herbiciden of genetisch gemodificeerde organismen (GMO's). Biologisch kattenvoer is gemaakt van vlees van biologisch gekweekte dieren en bevat geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Het wordt geproduceerd volgens strikte normen die gericht zijn op het bevorderen van duurzame landbouwmethoden en het ondersteunen van het milieu en dierenwelzijn. Biologisch kattenvoer is een gezonde en natuurlijke keuze voor kattenbezitters die hun huisdier een voedzaam en veilig dieet willen geven.

Waarop moet je letten bij het kopen van biologisch kattenvoer

Bij het kopen van biologisch kattenvoer is het belangrijk om op de volgende dingen te letten:

Certificering: Controleer of het biologische kattenvoer gecertificeerd is door een erkende certificeringsinstantie, zoals het EU-biologisch keurmerk, USDA Organic of Biologische Producenten en Handelaren (Skal).

Ingrediënten: Bekijk de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat er geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen in het voer zitten. Ook moet het hoofdingrediënt vlees zijn, bijvoorbeeld kip, rund of vis.

Voedingswaarde: Controleer of het biologische kattenvoer voldoende voedingswaarde biedt voor je kat. Kijk naar de verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten en controleer of het voer voldoet aan de voedingsbehoeften van je kat.

Prijs: Biologisch kattenvoer kan iets duurder zijn dan regulier kattenvoer, dus overweeg je budget en kijk naar de prijzen van verschillende merken om de beste deal te vinden.

Houdbaarheid: Controleer de houdbaarheidsdatum van het biologische kattenvoer en zorg ervoor dat het goed wordt opgeslagen volgens de instructies op de verpakking om de kwaliteit te behouden.

Waarom biologisch kattenvoer kopen

Het kopen van biologisch kattenvoer biedt vele voordelen. Het is gemaakt van natuurlijke en duurzame ingrediënten die geteeld zijn zonder het gebruik van pesticiden en andere schadelijke stoffen. Hierdoor is het veiliger voor je kat en beter voor het milieu. Biologisch kattenvoer biedt ook vaak een hogere voedingswaarde dan regulier kattenvoer en kan bijdragen aan een gezondere levensstijl voor je kat.

Verschillende types biologisch kattenvoer

Er zijn verschillende soorten biologisch kattenvoer beschikbaar, waaronder:

 • Biologisch droogvoer: Droogvoer is handig omdat het lang houdbaar is en vaak betaalbaar. Biologisch droogvoer voor katten is gemaakt van biologisch vlees, groenten en granen.
 • Biologisch natvoer: Natvoer voor katten is gemaakt van hoogwaardige biologische ingrediënten en is meestal verkrijgbaar in blikjes of zakjes. Het biedt een uitstekende bron van vocht en kan helpen om katten gehydrateerd te houden.
 • Graanvrij biologisch kattenvoer: Graanvrij kattenvoer is gemaakt zonder granen en is vaak geschikt voor katten met voedselallergieën of -gevoeligheden. Biologisch graanvrij kattenvoer wordt geproduceerd met biologische ingrediënten van hoge kwaliteit.
 • Biologisch dieetvoer: Dieetvoer voor katten wordt gebruikt om gezondheidsproblemen te behandelen en te voorkomen. Biologisch dieetvoer is gemaakt met biologische ingrediënten en is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder voer voor nierproblemen en diabetes.
 • Biologische kattensnoepjes: Biologische kattensnoepjes zijn gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten en zijn een gezonde en smakelijke traktatie voor je kat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en kunnen helpen om tanden schoon te maken en katten te vermaken.

Veelgestelde vragen

Hoe weet je zeker of het voer biologisch is?

Je kunt er zeker van zijn dat het kattenvoer biologisch is door te zoeken naar keurmerken en certificeringen op de verpakking. In Europa wordt het biologische voedsel gecontroleerd door het EU-biologisch keurmerk en in de Verenigde Staten door het USDA Organic keurmerk. Als het voer deze keurmerken heeft, betekent dit dat het voldoet aan strikte regels en voorschriften die zijn opgesteld om biologische landbouw en productie te promoten. Daarnaast kun je ook de ingrediëntenlijst controleren om er zeker van te zijn dat er geen kunstmatige ingrediënten of chemicaliën in het voer zitten.

Is biologisch kattenvoer beter voor je kat?

Over het algemeen kan biologisch kattenvoer beter zijn voor je kat dan regulier kattenvoer. Dit komt doordat biologisch kattenvoer gemaakt is van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen bevat. Het bevat ook minder pesticiden en andere schadelijke stoffen dan regulier kattenvoer, waardoor het veiliger is voor je kat en beter voor het milieu. Biologisch kattenvoer biedt ook vaak een hogere voedingswaarde en kan bijdragen aan een gezondere levensstijl voor je kat. Het is echter wel belangrijk om de ingrediëntenlijst en voedingswaarde-informatie te controleren om er zeker van te zijn dat het biologische kattenvoer voldoet aan de voedingsbehoeften van je kat.

Waarom zou ik biologisch kattenvoer kiezen voor mijn kat?

Biologisch kattenvoer biedt verschillende voordelen voor je kat en het milieu. Het is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Bovendien worden biologische landbouwmethoden geassocieerd met een betere bodemgezondheid en dierenwelzijn, wat kan leiden tot betere voedingswaarden in de voeding.

Is biologisch kattenvoer duurder dan gewoon kattenvoer?

Ja, biologisch kattenvoer kan duurder zijn dan regulier kattenvoer. Dit komt omdat het produceren van biologische ingrediënten duurder is dan het gebruik van niet-biologische ingrediënten. Bovendien zijn de normen voor biologische landbouw hoger en wordt er meer tijd en aandacht besteed aan de teelt van de ingrediënten.

Kan mijn kat ziek worden van biologisch kattenvoer?

Nee, als het biologisch kattenvoer afkomstig is van een gerenommeerd merk en voldoet aan de wettelijke voorschriften voor diervoeding, dan zou het geen gezondheidsrisico's moeten vormen voor je kat. Het is belangrijk om altijd de aanbevolen hoeveelheden te geven en om te controleren of de voeding geschikt is voor de leeftijd en gezondheid van je kat.

Is biologisch kattenvoer beter dan gewoon kattenvoer?

Het is moeilijk om te zeggen of biologisch kattenvoer beter is dan gewoon kattenvoer, omdat het afhangt van de specifieke voedingsbehoeften van je kat en je persoonlijke voorkeur. Biologisch kattenvoer biedt echter bepaalde voordelen, zoals het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en de toepassing van ecologische en dierenwelzijnsnormen tijdens de productie.

Onze favoriet

Yarrah Bio Kattenvoer Graanvrij Kip-Vis is een smakelijke en complete voeding voor katten, gemaakt van hoogwaardige biologische ingrediënten. Het graanvrije recept bevat 17,5% gedroogde kip en MSC-haring, rijk aan eiwitten, omega-3 en -6 vetzuren en vitaminen en mineralen. Het voer is geschikt voor kittens vanaf 6 weken en voor actieve katten met een hogere eiwit- en vetbehoefte. De biologische erwten dragen bij aan een gezonde spijsvertering en het behouden van een stabiele bloedsuikerspiegel. Het voer is vrij van chemische toevoegingen, pesticiden en GMO's, waardoor het minder kans geeft op allergieën en vachtproblemen.

Bekijk prijs