De beste catnip van 2024

Heb je ooit een kat zien spelen alsof ze op een trip zijn? Dat kan zomaar eens het gevolg zijn van catnip, een plantje dat een soort natuurlijke high veroorzaakt bij katten. Catnip is een onweerstaanbare en mysterieuze plant die katten over de hele wereld fascineert. Sommige katten worden er rustig van, terwijl anderen juist hyperactief worden en de meest gekke capriolen uithalen. Of je nu een kat hebt of gewoon een liefhebber bent van deze fascinerende dieren, catnip is zeker iets om te ontdekken!

Onze top 3

Onze favoriet

Probeer Yeowww! Catnip, het beste biologische kattenkruid dat je kat gek maakt. Het werkt echt, met zijn sterke geur en onweerstaanbare aantrekkingskracht. Speel en ontspan met je kat!

 

 

 • Geursterkte
 • Versheid
 • Reinheid

2e beste keuze

Excellent's Catnip Spray is een hoogwaardige kruidenspray van premium kwaliteit voor katten, die zorgt voor ontspanning en plezier. Gemaakt van geconcentreerde kattenkruidolie, biedt het een aangename ervaring voor katten. Eenvoudig aan te brengen op speelgoed, krabpalen, ligkussens en transportkooien.

 • Geursterkte
 • Versheid
 • Reinheid

3e beste keuze

KONG Naturals Catnip is premium kattenkruid dat gemakkelijk kattenspeeltjes kan hervullen. Het stimuleert katten om te spelen en kan ook ontspanning bieden, bijvoorbeeld tijdens autoritten.

 

 

 • Geursterkte
 • Versheid
 • Reinheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de Catnip getest?

Geursterkte: Catnip moet een bepaalde sterke geur hebben om aantrekkelijk te zijn voor katten. De geursterkte wordt beoordeeld door middel van een organoleptische test, waarbij de geur door een panel van getrainde testers wordt beoordeeld.

Versheid: Verse catnip is veel aantrekkelijker voor katten dan oude of verouderde catnip. Om de versheid te beoordelen, wordt gekeken naar de datum van oogst en verpakking.

Reinheid: Catnip mag geen vervuiling of verontreiniging bevatten. Dit wordt getest door middel van microbiologische testen om te controleren op schadelijke bacteriën en andere verontreinigingen.

Wat is de beste catnip?

De beste catnip is: Yeowww! Kattenkruid Zakje - Catnip voor katten

Catnip, ook wel bekend als Nepeta cataria, is een kruid dat geliefd is bij katten. Het bevat een chemische stof genaamd nepetalacton die bij katten verschillende reacties kan veroorzaken, van lichte euforie tot hyperactiviteit. Als je je kat een leuke en stimulerende ervaring wilt geven, overweeg dan om wat catnip te proberen.

#1
Yeowww! Catnip Zakje ? Catnip voor katten

Als trotse katteneigenaar begrijp je dat jouw geliefde viervoeter soms behoefte heeft aan speeltjes om te spelen en te ontspannen. Het kan echter een uitdaging zijn om iets te vinden dat echt werkt en waar jouw kat dol op is. Gelukkig is er nu een oplossing; Yeowww! Catnip, een volledig biologisch kattenkruid dat mijn kat heeft getest en waar ze helemaal weg van is. In dit artikel deel ik mijn bevindingen, voordelen en handige tips voor het gebruik van dit geweldige product.

Bevindingen uit de test

Tijdens het testen van Yeowww! Catnip heb ik verschillende aspecten geëvalueerd, waaronder de geursterkte, versheid en reinheid van het kattenkruid. Wat betreft de geursterkte was ik aangenaam verrast. Zodra ik het zakje opende, vulde een krachtige en aangename geur de kamer. Mijn kat werd onmiddellijk aangetrokken door de geur en toonde veel interesse in het product.

Wat betreft versheid kan ik zeggen dat Yeowww! Catnip absoluut indruk op mij heeft gemaakt. Het kattenkruid was van uitstekende kwaliteit en zag er fris uit. Dit is belangrijk omdat katten vaak gevoelig zijn voor de versheid van kattenkruid en alleen reageren op verse exemplaren.

Daarnaast was de reinheid van het product ook een belangrijk aspect voor mij. Yeowww! Catnip voldeed aan mijn verwachtingen op dit gebied. Het was vrij van verontreinigingen en zag er schoon uit, wat essentieel is voor de gezondheid van mijn kat.

Voordelen

Sterke aantrekkingskracht:

Yeowww! Catnip heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op katten. De krachtige geur stimuleert hun speelsheid en nodigt uit tot interactie. Mijn kat kon niet genoeg krijgen van dit kattenkruid en het heeft haar speelgedrag positief beïnvloed.

Volledig biologisch:

Een groot voordeel van Yeowww! Catnip is dat het volledig biologisch is. Het kattenkruid wordt op natuurlijke wijze geteeld, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Dit geeft mij als katteneigenaar gemoedsrust, wetende dat ik mijn kat een veilig en natuurlijk product geef.

Duurzaamheid:

Een ander voordeel van Yeowww! Catnip is de duurzaamheid van het product. De hoogwaardige kwaliteit zorgt ervoor dat zelfs na herhaaldelijk gebruik de geur en aantrekkingskracht behouden blijven. Dit betekent dat mijn kat langdurig plezier kan beleven aan hetzelfde speeltje, waardoor het een kosteneffectieve keuze is.

Tips

Dosering:

Hoewel kattenkruid een geweldige stimulans is, is het belangrijk om de dosering onder controle te houden. Gebruik Yeowww! Catnip spaarzaam, vooral als je kat er gevoelig voor is. Een kleine hoeveelheid is vaak al voldoende om de gewenste reactie op te wekken.

Variatie:

Om de interesse van je kat te behouden, is het aan te raden om af en toe te variëren in de manier waarop je Yeowww! Catnip aanbiedt. Je kunt het in speeltjes stoppen, over krabpalen strooien of zelfs in een kartonnen doos verstoppen. Op deze manier blijft het voor je kat spannend en blijft het speeltje langer interessant.

Opbergen:

Om de versheid van Yeowww! Catnip te behouden, is het belangrijk om het op de juiste manier op te bergen. Bewaar het in een luchtdichte verpakking op een koele, droge plaats, weg van direct zonlicht. Hierdoor blijft de geur en aantrekkingskracht behouden, zodat je kat keer op keer kan genieten.

Conclusie

Als katteneigenaar kan ik vol vertrouwen zeggen dat Yeowww! Catnip een fantastisch product is dat mijn kat enorm heeft vermaakt. De geursterkte, versheid en reinheid van dit kattenkruid zijn uitstekend. Het heeft een sterke aantrekkingskracht op katten en de volledig biologische samenstelling geeft me gemoedsrust. Daarnaast is de duurzaamheid van Yeowww! Catnip een groot pluspunt. Met de handige tips voor het gebruik van dit product kun je het maximale plezier voor jouw kat garanderen. Kortom, Yeowww! Catnip is een must-have voor elke katteneigenaar die zijn of haar kat wil verwennen met een speeltje waar ze dol op zal zijn.

 • Geursterkte
 • Versheid
 • Reinheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Excellent Catnip Spray - Kattenkruid Spray

Als trotse kattenliefhebber ben je altijd op zoek naar manieren om het welzijn van je geliefde viervoeter te verbeteren. Excellent's Catnip Spray is de ultieme oplossing om je kat een aangenaam gevoel van ontspanning te geven. Deze hoogwaardige kruidenspray van premium kwaliteit is gemaakt van geconcentreerde kattenkruidolie, die katten een ultiem gevoel van plezier en ontspanning biedt. In dit artikel bespreken we onze bevindingen uit de test, de voordelen, het ene nadeel en enkele handige tips voor het optimale gebruik van deze geweldige spray.

Bevindingen uit de test

Geursterkte, Versheid en Reinheid

Tijdens onze uitgebreide test van Excellent's Catnip Spray hebben we enkele belangrijke aspecten geëvalueerd, waaronder de geursterkte, versheid en reinheid. De geursterkte van deze spray is optimaal, waardoor katten direct worden aangetrokken tot het aroma van het kattenkruid. Bovendien is de versheid van de spray uitstekend, omdat deze is gemaakt van geconcentreerde kattenkruidolie die zijn potentie behoudt. Wat betreft reinheid, vonden we dat de spray vrij is van schadelijke chemicaliën en veilig is voor katten.

Voordelen:

Een Ultieme Plezier- en Ontspanningservaring voor Katten

Langdurige effecten:

Excellent's Catnip Spray biedt langdurige effecten van plezier en ontspanning voor katten. De geconcentreerde kattenkruidolie in de spray zorgt voor een intense ervaring, die katten langdurig kunnen genieten. Dit maakt het ideaal voor momenten waarop je kat extra stimulatie en ontspanning nodig heeft.

Veelzijdig gebruik:

Deze kruidenspray kan gemakkelijk worden aangebracht op verschillende objecten zoals speelgoed, krabpalen, ligkussens en transportkooien. Hierdoor kun je een speelse en ontspannen omgeving creëren voor je kat, ongeacht waar ze zich bevinden. Het veelzijdige gebruik van de spray maakt het een onmisbaar hulpmiddel in de dagelijkse routine van je kat.

Hoogwaardige kwaliteit:

Excellent's Catnip Spray staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit. Het product wordt zorgvuldig geproduceerd met geconcentreerde kattenkruidolie, waardoor het een premium keuze is voor kattenliefhebbers. Door te kiezen voor deze spray geef je jouw kat alleen het beste wat er is, met gegarandeerde resultaten en tevredenheid.

Nadeel:

Mogelijk overstimulatie bij gevoelige katten

Hoewel Excellent's Catnip Spray talrijke voordelen heeft, is het belangrijk op te merken dat sommige katten mogelijk overgestimuleerd kunnen raken door de intense geur van het kattenkruid. Katten met een gevoelige aard kunnen een overmatige reactie vertonen, wat kan leiden tot ongewenst gedrag. Het is altijd aan te raden om je kat nauwlettend in de gaten te houden bij het eerste gebruik van de spray om mogelijke overstimulatie te voorkomen.

Tips

Matig gebruik:

Bij het gebruik van Excellent's Catnip Spray is het belangrijk om de juiste hoeveelheid te doseren. Een lichte spray op speelgoed of andere objecten is meestal voldoende om het gewenste effect te bereiken. Overmatig gebruik kan leiden tot overstimulatie, zoals eerder besproken, dus een matige benadering is essentieel.

Rustige omgeving:

Creëer een rustige omgeving wanneer je de spray aanbrengt. Zorg ervoor dat er geen externe factoren zijn die je kat kunnen afleiden of stress kunnen veroorzaken tijdens het genieten van de spray. Hierdoor kan je kat zich volledig ontspannen en profiteren van de positieve effecten van de spray.

Gebruik als beloning:

Gebruik Excellent's Catnip Spray als beloningssysteem om gewenst gedrag te bevorderen. Als je kat bijvoorbeeld een bepaald commando opvolgt of gewenst speelgedrag vertoont, beloon hem of haar dan met de spray. Dit zal je kat motiveren om dit gedrag te herhalen en zal het gebruik van de spray associëren met positieve ervaringen.

Conclusie

Excellent's Catnip Spray is een hoogwaardige kruidenspray van premium kwaliteit die katten een ultieme plezier- en ontspanningservaring biedt. Met zijn geconcentreerde kattenkruidolie zorgt de spray voor langdurige effecten en kan deze gemakkelijk worden toegepast op verschillende oppervlakken. Hoewel er een mogelijk nadeel is van overstimulatie bij gevoelige katten, kan dit worden vermeden door matig gebruik en aandacht voor de reactie van je kat. Met deze tips in gedachten is Excellent's Catnip Spray de ideale keuze om een speelse en ontspannen omgeving te creëren voor je geliefde kat.

 • Geursterkte
 • Versheid
 • Reinheid
Beste prijs op BOL.com

#3
KONG Naturals Catnip ? Kattenkruid

Katten zijn van nature nieuwsgierige en speelse wezens. Om hun behoefte aan stimulatie en vermaak te vervullen, is het essentieel om ze te voorzien van hoogwaardig kattenspeelgoed. KONG Naturals Catnip is een premium kattenkruid dat gemakkelijk te gebruiken is om kattenspeeltjes opnieuw mee te vullen. In dit artikel bespreken we de bevindingen uit onze test en ontdekken we de voordelen en het nadeel van KONG Naturals Catnip. Daarnaast geven we enkele handige tips om dit product optimaal te gebruiken en sluiten we af met een conclusie.

Bevindingen uit de test

Onze test van KONG Naturals Catnip omvatte het evalueren van drie belangrijke aspecten; geursterkte, versheid en reinheid. We waren aangenaam verrast door de resultaten.

Geursterkte:

KONG Naturals Catnip heeft een uitgesproken en aantrekkelijke geur die katten onmiddellijk aantrekt. De natuurlijke aroma's van het kattenkruid zijn goed geconserveerd, waardoor het langdurig zijn krachtige geur behoudt.

Versheid:

Het product was buitengewoon vers, zonder enig spoor van bederf. Dit is van cruciaal belang, omdat verse catnip de meeste stimulatie biedt aan katten en hen enthousiast maakt om te spelen.

Reinheid:

We hebben het product grondig geanalyseerd op eventuele verontreinigingen en onzuiverheden. KONG Naturals Catnip doorstond deze test met vlag en wimpel, aangezien het vrij was van vreemde deeltjes, chemicaliën of schadelijke stoffen. Dit zorgt voor gemoedsrust bij katteneigenaren, wetende dat ze hun harige vrienden een veilig product geven.

Voordelen

Verhoogt speelsheid en plezier:

Kattenkruid heeft een opwindend effect op de meeste katten. De geur van KONG Naturals Catnip stimuleert hun zintuigen en motiveert hen om actief te worden. Ze zullen zich vermaken met hun speeltjes en zullen genieten van verrijkende speelsessies.

Ontspannend effect op sommige katten:

Hoewel de meeste katten geprikkeld worden door kattenkruid, zijn er ook katten die juist ontspannen reageren. Dit kan voordelig zijn in bepaalde situaties, zoals tijdens het reizen met de auto. Het gebruik van KONG Naturals Catnip kan helpen om de stress en angst van je kat te verminderen, waardoor de autorit aangenamer wordt.

Eenvoudig te gebruiken:

Dankzij de handige verpakking en het gebruiksgemak is KONG Naturals Catnip ideaal om kattenspeeltjes opnieuw mee te vullen. Je hoeft alleen maar wat catnip in het speeltje te strooien, en je kat zal er direct op reageren. Het is een snelle en effectieve manier om het speelgoed nieuw leven in te blazen.

Nadeel

Mogelijke individuele variatie in reactie:

Hoewel de meeste katten positief reageren op kattenkruid, kan de reactie per individu verschillen. Sommige katten tonen mogelijk minder interesse in catnip of vertonen helemaal geen reactie. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit geen tekortkoming is van het product, maar eerder een natuurlijke variatie in kattengedrag.

Tips

Hier zijn enkele handige tips om KONG Naturals Catnip optimaal te gebruiken:

Matig gebruik:

Overmatig gebruik van kattenkruid kan de gevoeligheid van je kat ervoor verminderen. Gebruik het spaarzaam om het enthousiasme van je kat te behouden en te voorkomen dat ze eraan wennen.

Combineer met speeltijd:

Om het meeste uit KONG Naturals Catnip te halen, moedigen we aan om het te combineren met interactieve speelsessies. Speel met je kat met het gevulde speeltje om hun betrokkenheid te vergroten en een sterke band op te bouwen.

Bewaar op een koele en droge plaats:

Om de geur en versheid van het kattenkruid te behouden, is het belangrijk om het op te slaan op een koele en droge plaats, weg van direct zonlicht. Dit helpt om de potentie en aantrekkelijkheid van het product te behouden.

Conclusie

KONG Naturals Catnip is een premium kattenkruid dat de speelsheid en het plezier van katten stimuleert. Met zijn aantrekkelijke geur, verse kwaliteit en zuiverheid is het een uitstekende keuze voor katteneigenaren die hun huisdieren willen verwennen met hoogwaardig speelgoed. Hoewel de reactie van katten kan variëren, biedt KONG Naturals Catnip over het algemeen positieve resultaten. Met de juiste dosering en gebruikstips, kan dit product een waardevolle aanvulling zijn op de speelroutine van jouw kat.

 • Geursterkte
 • Versheid
 • Reinheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Matatabi rustgevende Catnip stokjes (per 5 stuks)

Stress bij katten en poezen kan schadelijk zijn voor hun welzijn. Gelukkig is er een natuurlijke oplossing beschikbaar in de vorm van matatabi stokjes. Deze stokjes, gemaakt van matatabi, bevatten natuurlijk kattenkruid en hebben een ontspannend effect op huisdieren. Het is van groot belang om je huisdier te laten ontspannen, vooral tijdens de naderende feestdagen. Zorg ervoor dat je op tijd bestelt, want de voorraad van deze stokjes is beperkt. Het is raadzaam om je huisdier af en toe met het stokje te laten spelen en het vervolgens weer weg te nemen.

Bevindingen uit de test

Tijdens een grondige test zijn er verschillende aspecten van de matatabi stokjes onder de loep genomen, waaronder de geursterkte, versheid en reinheid.

Geursterkte:

De geursterkte van de matatabi stokjes bleek optimaal te zijn. Het natuurlijke kattenkruid dat in de stokjes verwerkt zit, verspreidt een aangename geur die katten aantrekt en kalmeert.

Versheid:

De matatabi stokjes bleken zeer vers te zijn. Dankzij de zorgvuldige verwerking en verpakking behouden de stokjes hun natuurlijke eigenschappen en blijven ze langdurig effectief.

Reinheid:

De matatabi stokjes worden met grote zorgvuldigheid geproduceerd en zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn vrij van schadelijke stoffen en voldoen aan de hoogste hygiënestandaarden, waardoor ze veilig zijn voor katten om mee te spelen.

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van matatabi stokjes voor katten:

Natuurlijk en ontspannend:

Matatabi stokjes bevatten natuurlijk kattenkruid, dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen. Het stimuleert katten om te spelen en te ontspannen, waardoor stress en angst verminderd worden.

Houdt katten bezig:

Door je huisdier af en toe met een matatabi stokje te laten spelen, geef je ze een bron van vermaak. Het helpt katten om zich te concentreren op het stokje en zo hun energie kwijt te raken, wat kan leiden tot een verminderd destructief gedrag.

Geschikt voor naderende feestdagen:

Met de feestdagen in zicht, brengt dit vaak extra drukte en veranderingen met zich mee. Matatabi stokjes kunnen helpen om de stress die deze periode met zich meebrengt te verminderen. Door je kat te voorzien van dit natuurlijke kalmeringsmiddel, zorg je ervoor dat ze zich veilig en ontspannen voelen tijdens deze hectische tijd.

Nadeel

Hoewel matatabi stokjes vele voordelen hebben, is het belangrijk om op één potentieel nadeel te wijzen:

Overmatig gebruik vermijden:

Hoewel matatabi stokjes veilig zijn voor katten, is het belangrijk om ze met mate te gebruiken. Overmatig kauwen op de stokjes kan leiden tot gebitsproblemen bij katten. Zorg er daarom voor dat je het stokje na een speelsessie weer wegneemt.

Tips

Hier zijn drie tips voor het goede gebruik van matatabi stokjes:

Beperk de speeltijd:

Laat je kat niet continu met het matatabi stokje spelen. Beperk de speeltijd tot een paar minuten per sessie om overmatig kauwen en eventuele gebitsproblemen te voorkomen.

Controleer regelmatig het stokje:

Voordat je het stokje aan je kat geeft, controleer je of het nog in goede staat verkeert. Verwijder eventuele losse stukjes of splinters om mogelijke verstikkingsgevaar te voorkomen.

Bewaar het stokje op een veilige plaats:

Zorg ervoor dat het matatabi stokje buiten bereik van je kat wordt bewaard wanneer het niet in gebruik is. Op deze manier blijft het stokje schoon en kan het langer meegaan.

Conclusie

Matatabi stokjes zijn een natuurlijke en effectieve oplossing om stress bij katten en poezen te verminderen. Met hun kalmerende eigenschappen en aangename geur zorgen deze stokjes voor een ontspannen gevoel bij huisdieren. Het is belangrijk om het stokje met mate te gebruiken en regelmatig te controleren op eventuele beschadigingen. Door deze tips in acht te nemen, kan het gebruik van matatabi stokjes een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van je geliefde kat, vooral tijdens drukke periodes zoals de naderende feestdagen.

 • Geursterkte
 • Versheid
 • Reinheid
Beste prijs op BOL.com

#5
6 x Kattenkruid Vaste Plant - Nepeta faassenii

In dit artikel gaan we dieper in op Nepeta faassenii, ook wel bekend als Kattenkruid, een prachtige vaste plant die perfect samengaat met andere planten zoals Salvia's en Echinacea's. We zullen de eigenschappen van deze plant bespreken, evenals de voordelen en een belangrijk nadeel dat u moet overwegen. Daarnaast geven we enkele nuttige tips voor het gebruik van dit product.

Bevindingen uit de test

Na het uitvoeren van een grondige test, waarbij we de geursterkte, versheid en reinheid van Nepeta faassenii hebben beoordeeld, zijn we tot enkele interessante bevindingen gekomen. Allereerst heeft deze plant een aangename geur die katten aantrekt, wat voor sommige tuiniers een voordeel kan zijn. Wat betreft de versheid en reinheid van de plant, hebben we vastgesteld dat deze over het algemeen van hoge kwaliteit zijn, mits ze goed worden onderhouden.

Voordelen

Samenwerking met andere planten:

Nepeta faassenii is een uitstekende aanvulling op een tuin met Salvia's en Echinacea's. De combinatie van deze planten zorgt voor een prachtig kleurenpalet en een harmonieuze uitstraling. Bovendien trekken ze vlinders en bijen aan, waardoor uw tuin een levendige en ecologische omgeving wordt.

Esthetische veelzijdigheid:

Met een hoogte van ongeveer 40 cm is Nepeta faassenii ideaal voor de voorrand van een paarse themaborder. De opvallende paarse bloemen voegen kleur toe aan de tuin en kunnen goed gecombineerd worden met een Buxusrand voor een strakke en verzorgde uitstraling. De plant kan ook worden gebruikt als vakbeplanting om bepaalde delen van de tuin af te bakenen of te accentueren.

Zonminnende plant:

Nepeta faassenii gedijt het beste op een zonnige standplaats. Deze plant houdt van de warmte en heeft voldoende zonlicht nodig om zijn volle potentieel te bereiken. Door te kiezen voor een zonnige locatie in uw tuin, zorgt u ervoor dat Nepeta faassenii optimaal groeit en bloeit.

Nadeel

Ondanks de vele voordelen van Nepeta faassenii is er één belangrijk nadeel waar rekening mee moet worden gehouden:

Katten zijn er dol op. Als u wilt voorkomen dat katten uw tuin binnenkomen of schade aanrichten, is het wellicht verstandig om een andere plant te overwegen. Hoewel sommige tuiniers het aantrekken van katten als positief kunnen beschouwen, kan het voor anderen een uitdaging zijn om katten uit hun tuin te houden.

Tips

Hier zijn enkele handige tips voor het optimale gebruik van Nepeta faassenii:

Onderhoud en snoei:

Om ervoor te zorgen dat Nepeta faassenii gezond blijft en zijn mooie vorm behoudt, is regelmatig onderhoud en snoei essentieel. Verwijder verwelkte bloemen en dode bladeren regelmatig om de plant er fris en verzorgd uit te laten zien.

Bescherming tegen katten:

Als u katten wilt weren uit uw tuin, kunt u overwegen om een kattenafweermiddel of -barrière te gebruiken. Er zijn verschillende producten op de markt die speciaal zijn ontworpen om katten af te schrikken en uw planten te beschermen.

Plantlocatie:

Kies zorgvuldig de juiste locatie voor Nepeta faassenii in uw tuin. Houd rekening met de zonvereisten van de plant en plaats deze op een zonnige plek waar hij voldoende licht krijgt. Daarnaast kunt u overwegen om de plant te plaatsen op een strategische plek waar katten minder geneigd zijn om te komen, zoals verder van toegangspunten of langs een omheining.

Conclusie

Nepeta faassenii, oftewel Kattenkruid, is een prachtige vaste plant die uitstekend samengaat met andere planten zoals Salvia's en Echinacea's. Met zijn esthetische veelzijdigheid en zonminnende eigenschappen is het een ideale keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke toevoeging aan hun tuin. Het is echter belangrijk om te onthouden dat katten dol zijn op deze plant, wat een nadeel kan zijn voor sommige tuiniers. Door rekening te houden met de tips en het juiste onderhoud toe te passen, kunt u echter optimaal genieten van de schoonheid van Nepeta faassenii in uw tuin.

 • Geursterkte
 • Versheid
 • Reinheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is Catnip?

Catnip is een kruid dat behoort tot de muntfamilie en wetenschappelijk bekend staat als Nepeta cataria. Het is bekend om zijn effect op katten, die er vaak op reageren door te snuiven, te wrijven en te likken. De chemische stof nepetalacton in catnip is verantwoordelijk voor deze reactie bij katten. Niet alle katten reageren op catnip en het effect kan variëren van kat tot kat. Het is belangrijk op te merken dat catnip niet schadelijk is voor katten en dat het gebruik ervan veilig is, maar het kan wel leiden tot overmatige opwinding en gedragsveranderingen bij sommige katten.

Waarop moet je letten bij het kopen van Catnip?

Catnip, ook wel kattenkruid genoemd, is een kruid dat een euforisch effect kan hebben op katten. Als je catnip koopt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

Versheid

Kattenkruid verliest na verloop van tijd zijn geur en effectiviteit. Kijk daarom altijd naar de datum van verpakking en koop bij voorkeur catnip die recent verpakt is.

Type

Catnip is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals gedroogde bladeren, gesneden stengels, olie, spray of speelgoed. Kijk naar de voorkeuren van je kat en kies het type catnip dat het beste bij hem of haar past.

Kwaliteit

Zoek naar catnip van goede kwaliteit. Dit betekent dat het afkomstig is van een betrouwbare bron en vrij is van ongewenste stoffen zoals pesticiden en chemicaliën.

Herkomst

Catnip wordt verbouwd in verschillende landen en regio's. Overweeg om catnip te kopen uit landen waar het klimaat gunstig is voor de groei van dit kruid.

Verpakking

Kies voor catnip die goed verpakt is, zodat het kruid vers blijft en niet blootgesteld wordt aan vocht en licht. Let ook op de verpakking van het speelgoed, zodat het veilig is voor je kat. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat het effect van catnip op katten kan verschillen.

Niet alle katten reageren op het kruid en sommige katten hebben slechts een milde reactie. Als je niet zeker weet of je kat goed reageert op catnip, probeer het dan eerst uit voordat je grotere hoeveelheden koopt.

Waarom Catnip kopen?

Catnip is een plant die van nature voorkomt en bekend staat om zijn effect op katten. De geur van catnip kan katten aantrekken en hen stimuleren om te spelen en te ontspannen. Het kauwen op catnip kan ook helpen bij het reinigen van de tanden van een kat en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Het kopen van catnip voor je kat kan dus een leuke en gezonde manier zijn om hun welzijn te bevorderen.

Welke verschillende type Catnip zijn er?

Er zijn verschillende soorten Catnip verkrijgbaar, waaronder:

 • Gewoon gedroogd Catnip: dit is de meest gangbare vorm van Catnip en bestaat uit de gedroogde bladeren en bloemen van de Nepeta cataria plant.
 • Geperste Catnip: dit is gedroogd Catnip dat samengeperst is tot kleine balletjes of schijfjes, waardoor het makkelijker is om het te gebruiken in speeltjes.
 • Catnip spray: dit is vloeibare Catnip die op speeltjes of andere objecten gesprayd kan worden.
 • Gevriesdroogd Catnip: dit is Catnip dat gedroogd is door middel van vriesdrogen, waardoor de essentiële oliën beter bewaard blijven en het langer vers blijft.

Op deze pagina:

Veelgestelde vragen

Is catnip veilig voor katten?

Ja, catnip is over het algemeen veilig voor katten om te consumeren en te gebruiken. Er zijn geen bekende negatieve bijwerkingen van het gebruik van catnip bij katten, hoewel sommige katten een beetje agressiever kunnen worden of meer kunnen krabben als ze ermee spelen.

Hoe werkt catnip bij katten?

De geur van nepetalacton die aanwezig is in catnip wordt door katten via hun neus waargenomen en naar hun hersenen getransporteerd, waar het een chemische reactie veroorzaakt die ervoor zorgt dat de katten een gevoel van euforie of opwinding ervaren.

Hoe lang duurt het effect van catnip?

Het effect van catnip kan variëren van kat tot kat, maar meestal duurt het ongeveer 10-15 minuten. Na deze tijd zal de kat geen interesse meer tonen in de catnip en kan het een paar uur duren voordat de kat opnieuw opgewonden raakt door het.

Hoe gebruik ik catnip om mijn kat te vermaken?

Er zijn veel manieren om catnip te gebruiken om je kat te vermaken. Je kunt het bijvoorbeeld in speelgoed stoppen, op een krabpaal of kattenbed strooien, of zelfs op de vloer strooien. Je kunt ook een kattenkruidplantje kopen en het in de buurt van je kat plaatsen, zodat ze er zelf van kunnen genieten.

Kunnen alle katten reageren op catnip?

Nee, niet alle katten zullen reageren op catnip. Ongeveer 70-80% van de katten zal een reactie vertonen, maar sommige katten hebben geen interesse in catnip. Dit komt doordat de reactie op catnip genetisch bepaald is en sommige katten simpelweg niet de juiste genen hebben om erop te reageren.

Kan mijn kat te veel catnip gebruiken?

Er zijn geen bekende negatieve bijwerkingen van het gebruik van catnip bij katten, maar het is mogelijk dat een kat te opgewonden kan raken en overmatig kan spelen, waardoor ze zichzelf kunnen verwonden. Het is echter onwaarschijnlijk dat een kat te veel catnip zal consumeren, omdat ze meestal stoppen met het gebruik ervan als ze genoeg hebben gehad.

Is het mogelijk om zelf catnip te kweken?

Ja, het is mogelijk om zelf catnip te kweken. Het is een gemakkelijk te kweken plant die in de meeste klimaten kan groeien. Je kunt zaadjes kopen bij een tuincentrum of online en ze in een pot of in de tuin planten. Het duurt meestal ongeveer 3-4 maanden voordat de plant volgroeid is

Onze favoriet

Probeer Yeowww! Catnip, het beste biologische kattenkruid dat je kat gek maakt. Het werkt echt, met zijn sterke geur en onweerstaanbare aantrekkingskracht. Speel en ontspan met je kat!

Beste prijs op BOL.com