Het beste indoor kattenvoer van 2023

Voor onze geliefde pluizige metgezellen die de wereld van binnenshuis verkennen, is er niets beter dan een smakelijk en voedzaam kattenvoer dat speciaal is samengesteld voor hun unieke levensstijl. Indoor kattenvoer houdt rekening met het feit dat onze knuffelbare huisgenoten andere behoeften hebben dan hun buitenavontuurlijke soortgenoten. Met de perfecte balans van hoogwaardige ingrediënten en een onweerstaanbare smaak, zorgt dit voer ervoor dat jouw kat niet alleen voldaan, maar ook sprankelend van gezondheid en levenslust door het huis paradeert. Laat je kat genieten van een culinaire ervaring die speciaal voor hen is ontworpen, terwijl jij de gemoedsrust hebt dat hun gezondheid en welzijn optimaal wordt ondersteund.

Onze top 3

Onze favoriet

Voor binnenshuis levende katten met een normaal gewicht - Het ideale voer voor katten die voornamelijk binnenshuis leven en minder bewegen. Dit voer heeft een beperkt caloriegehalte om het ideale gewicht van uw kat te behouden. Het bevordert de spijsvertering en vermindert de geur en het volume van de ontlasting dankzij een exclusieve combinatie van voedingsstoffen. Daarnaast helpt het de vorming van haarballen te voorkomen door de afvoer van dagelijks ingeslikte haren te bevorderen. Samengesteld uit hoogwaardige ingrediënten en verrijkt met essentiële voedingsstoffen, waaronder licht verteerbare eiwitten. Zorg dat uw kat altijd vers water ter beschikking heeft.

 • Gewichtsbeheersing
 • Haarbalpreventie
 • Gebitsgezondheid

2e beste keuze

CaroCroc Indoor is speciaal ontwikkeld voor volwassen katten van alle rassen die voornamelijk binnenshuis leven. Deze katten hebben specifieke behoeften en bewegen minder dan katten die ook buiten komen. CaroCroc Indoor bevat daarom een verlaagd energiegehalte en verse kip. De natuurlijke vezels in dit voer helpen de vorming van haarballen te verminderen en de toevoeging van zalmolie ondersteunt de huid- en vachtconditie. Bovendien bevatten de extracten van de yucca plant in CaroCroc Indoor stoffen die bijdragen aan het verminderen van de geur van ontlasting. Het hoofdingrediënt is verse kip, wat zorgt voor een goede smaak en kwaliteit van het voer.

 • Gewichtsbeheersing
 • Haarbalpreventie
 • Gebitsgezondheid

3e beste keuze

Pets Place Plus biedt een selectie van kattenvoeding die speciaal is samengesteld voor katten die extra ondersteuning nodig hebben of last hebben van een specifieke gevoeligheid. De producten bevatten hoogwaardige ingrediënten met een hoog aandeel dierlijke eiwitten en zijn vrij van tarwegluten. Pets Place Plus Indoor Zalm en Rijst is ideaal voor volwassen binnenkatten en helpt gewichts-, vacht- en struvietproblemen te voorkomen. De toevoeging van omega 3-6 zorgt voor een mooie glanzende vacht en het voer bevat lam en rijst voor een goede vertering. Bovendien helpt de voeding haarballen te voorkomen en is het een goede keuze voor katten die allergisch of intolerant zijn voor tarwegluten.

 • Gewichtsbeheersing
 • Haarbalpreventie
 • Gebitsgezondheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de kattensnoepjes getest?

Gewichtsbeheersing: Indoor katten zijn vaak minder actief dan buitenkatten, waardoor ze gevoeliger zijn voor gewichtstoename en obesitas. Indoor kattenvoer moet daarom worden getest op de effectiviteit van het beheersen van het lichaamsgewicht van katten door het leveren van de juiste hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen.

Haarbalpreventie: Indoor katten hebben de neiging om meer te likken en te verzorgen, waardoor ze meer haarballen kunnen ontwikkelen. Indoor kattenvoer moet worden getest op de mate waarin het de vorming van haarballen helpt voorkomen door de juiste ingrediënten te bevatten die de darmgezondheid bevorderen en de eliminatie van haarballen bevorderen.

Gebitsgezondheid: Indoor katten hebben de neiging om minder hard en minder frequent te kauwen dan buitenkatten, wat kan leiden tot tandheelkundige problemen. Indoor kattenvoer moet worden getest op de mate waarin het bijdraagt aan de gebitsgezondheid van katten door de juiste textuur en samenstelling van de voeding te bevorderen, wat bijdraagt aan de mechanische reiniging van de tanden en tandvlees.

Wat is het beste Indoor kattenvoer?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Royal Canin Indoor 27 - Kattenvoer - 4 kg het beste voor is.

Royal Canin Indoor 27 kattenvoer is speciaal ontwikkeld voor katten die voornamelijk binnenshuis leven en daardoor minder actief zijn. De voeding helpt om het ideale gewicht te behouden en bevordert de gezondheid van de darmen. Daarnaast draagt het bij aan de vermindering van geur en volume van de ontlasting. Bestel nu de 4 kg verpakking bij onze online dierenwinkel.

#1
Royal Canin Indoor 27 - Kattenvoer - 4 kg

Als eigenaar van een binnenkat met een gezond gewicht, heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om haar voeding te beheersen, gezien haar relatief lage activiteitenniveau. Dit helpt haar op een ideaal gewicht te blijven en voorkomt darmproblemen die kunnen resulteren in onaangename geuren en zachte ontlasting. Om dergelijke problemen te vermijden, ben ik overgestapt op een voeding met een lagere energiedichtheid, die de darmdoorvoer bevordert en de vorming van haarballen minimaliseert.

Deze specifieke voeding bevat ingrediënten zoals maïs, gevogelteproteïne, rijst, tarwe, dierlijke vetten, gedroogde bietenpulp en andere essentiële voedingsstoffen. Deze samenstelling draagt bij aan het algehele welzijn van mijn kat. Het is wel belangrijk op te merken dat de aanbevolen hoeveelheid voer varieert afhankelijk van de gewichtscategorie van de kat. En uiteraard is het cruciaal dat mijn kat altijd toegang heeft tot vers water.

 • Gewichtsbeheersing
 • Haarbalpreventie
 • Gebitsgezondheid
Klik voor de beste prijs

#2
CaroCroc Indoor - Kip - Kattenvoer - 7kg

CaroCroc Indoor is een compleet diervoeder met verse kip, speciaal ontwikkeld voor volwassen katten van alle rassen die voornamelijk binnenshuis leven. Deze katten hebben specifieke behoeften en bewegen minder dan katten die ook buiten komen, waardoor ze een verlaagd energiegehalte nodig hebben. Om deze reden is CaroCroc Indoor ontwikkeld, met toevoeging van natuurlijke vezels om de vorming van haarballen te verminderen en zalmolie om de huid- en vachtconditie te ondersteunen. Bovendien bevat het extracten van de yucca plant, wat bijdraagt aan het verminderen van de geur van ontlasting.

 • Gewichtsbeheersing
 • Haarbalpreventie
 • Gebitsgezondheid
Klik voor de beste prijs

#3
Pets Place Plus Kat Adult Indoor - Kattenvoer - Zalm - 4 kg

Pets Place Plus biedt een selectie van hoogwaardige kattenvoeding die speciaal is samengesteld om katten extra ondersteuning te bieden of om specifieke gevoeligheden te verlichten. Elk product bevat een combinatie van hoogwaardige ingrediënten met een hoog aandeel dierlijke eiwitten. Pets Place Plus Indoor Zalm en Rijst is specifiek ontworpen voor volwassen katten die binnenshuis leven. Deze voeding helpt bij het voorkomen van haarballen en helpt bij het voorkomen van problemen met gewicht, vacht en struviet. Het bevat omega 3-6 om de vacht mooi en glanzend te houden en is rijk aan lam en rijst voor een goede vertering. Bovendien is elke Pets Place Plus variant volledig vrij van tarwegluten, omdat er in plaats daarvan rijst of maïs wordt gebruikt. Dit maakt het een goede keuze voor katten die allergisch of intolerant zijn voor tarwegluten.

 • Gewichtsbeheersing
 • Haarbalpreventie
 • Gebitsgezondheid
Klik voor de beste prijs

#4
Prins VitalCare Indoor 5 kg - Kat

VitalCare INDOOR is een hoogwaardige voeding speciaal ontwikkeld voor volwassen binnenkatten die bewust gezonde voeding nodig hebben. Binnenkatten zijn vaak minder actief en hebben daarom een lagere voedingsbehoefte. Het hoge eiwitgehalte in deze voeding zorgt ervoor dat de spieren van de kat intact blijven, terwijl het lagere vetgehalte helpt om het gewicht op peil te houden. Dit maakt VitalCare INDOOR ook zeer geschikt voor gesteriliseerde of gecastreerde katten. De toevoeging van natuurlijke vezels voorkomt haarballen in de maag doordat de haren die worden ingeslikt tijdens het wassen op een natuurlijke manier worden afgevoerd via het maag-darmkanaal van de kat. Hierdoor veroorzaken ze geen problemen meer en verlaten ze het lichaam met de ontlasting. De vorm van het brokje is speciaal ontworpen om het kauwen te bevorderen, wat kan helpen om tandsteen en tandplak te voorkomen, waardoor gebitsproblemen bij binnenkatten kunnen worden verminderd. Urineverzurende stoffen helpen blaasgruis te voorkomen. VitalCare INDOOR is geschikt voor volwassen binnenkatten tot ongeveer zeven jaar oud. Daarna kan er worden overgestapt op VitalCare senior. De voeding heeft een smaak van gevogelte, is geschikt voor de levensfase van volwassen katten en wordt geleverd in een verpakking van 5 kg.

 • Gewichtsbeheersing
 • Haarbalpreventie
 • Gebitsgezondheid
Klik voor de beste prijs

#5
Purina ONE Adult Indoor - Kattenvoer Kalkoen - 3 kg

Katten die voornamelijk binnen blijven, besteden veel tijd aan het verzorgen van hun vacht om te ontspannen en om hun vacht schoon te houden. Dit kan echter tot haarballen leiden die ongemak kunnen veroorzaken. Ze brengen ook meer tijd liggend en slapend door en zijn dus minder actief. Hierdoor kan hun energiebehoefte verminderen, wat binnenkatten vatbaar maakt voor gewichtstoename. Daarom is het belangrijk om een voeding te vinden die past bij hun levensstijl. Purina One Indoor Kalkoen is speciaal ontworpen door dierenartsen en voedingsdeskundigen voor katten die voornamelijk binnen blijven. Deze voeding bevat kalkoen en volkoren granen en biedt alle essentiële voedingsstoffen die nodig zijn om hun gezondheid te ondersteunen. De voeding is aangepast aan de behoeften van binnenkatten en helpt bij het verminderen van haarbalvorming. Het bevat ook cichorei, een natuurlijk ingrediënt dat bewezen helpt kattenbakgeurtjes te verminderen. De aangepaste eiwit/vet verhouding zorgt voor een slank lichaam in goede conditie, terwijl de kwalitatief hoogwaardige ingrediënten zorgen voor een goede spijsvertering. De uitgebalanceerde mineralen bevorderen gezonde urinewegen. Bovendien zijn er vezels toegevoegd die bewezen tot twee keer meer haar uit de maag verwijderen in slechts 14 dagen, volgens Purina-onderzoek.

 • Gewichtsbeheersing
 • Haarbalpreventie
 • Gebitsgezondheid
Klik voor de beste prijs

Wat is indoor kattenvoer

Indoor kattenvoer is een speciaal samengestelde voeding voor katten die voornamelijk binnenshuis leven. Het is ontworpen om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van katten die minder actief zijn en minder toegang hebben tot buitenactiviteiten in vergelijking met buitenkatten.

Indoor kattenvoer bevat meestal minder calorieën en vet om overgewicht te voorkomen, aangezien binnenkatten doorgaans een lagere energiebehoefte hebben. Het kan ook verhoogde niveaus van vezels bevatten om de spijsvertering te ondersteunen en haarballen te verminderen, aangezien binnenkatten vaak meer tijd besteden aan het verzorgen van hun vacht. Daarnaast kan het verrijkt zijn met extra vitaminen, mineralen en essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor de algehele gezondheid en het welzijn van katten die binnenshuis leven.

Waarop moet je letten bij het kopen van indoor kattenvoer

Bij het kopen van indoor kattenvoer moet je op de volgende aspecten letten om ervoor te zorgen dat je de juiste voeding kiest voor jouw huisdier:

Voedingswaarde: Kies een voeding die specifiek is geformuleerd voor binnenkatten met een lagere calorie- en vetgehalte om overgewicht te voorkomen. Let op een goed gebalanceerde verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten.

Vezelgehalte: Zorg ervoor dat het voer voldoende vezels bevat om de spijsvertering te ondersteunen en de vorming van haarballen te verminderen.

Hoogwaardige ingrediënten: Kies een voeding die gemaakt is met hoogwaardige ingrediënten, zoals vlees of vis als de belangrijkste eiwitbron, en zonder goedkope vulstoffen, kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Levensfase en grootte: Kies een voer dat geschikt is voor de levensfase (kitten, volwassen of senior) en de grootte van je kat om ervoor te zorgen dat het voer voldoet aan de specifieke voedingsbehoeften.

Specifieke behoeften: Houd rekening met eventuele specifieke behoeften van je kat, zoals voedselallergieën, gevoeligheid voor bepaalde ingrediënten of gezondheidsproblemen zoals urinewegaandoeningen. In dergelijke gevallen kan het nodig zijn om een speciale dieetvoeding te kiezen.

Smakelijkheid: Zorg ervoor dat het voer smakelijk is voor je kat, aangezien sommige katten kieskeurig kunnen zijn met betrekking tot de smaak en textuur van hun voeding.

Merkreputatie: Kies een betrouwbaar merk met een goede reputatie op het gebied van kwaliteit en veiligheid om ervoor te zorgen dat je een product koopt dat geschikt is voor je kat.

Waarom indoor kattenvoer kopen

Je koopt indoor kattenvoer om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van katten die voornamelijk binnenshuis leven. Omdat binnenkatten over het algemeen minder actief zijn en een lagere energiebehoefte hebben dan buitenkatten, helpt indoor kattenvoer bij het reguleren van het calorie- en vetgehalte om overgewicht te voorkomen.

Indoor kattenvoer bevat vaak extra vezels om de spijsvertering te ondersteunen en de vorming van haarballen te verminderen, aangezien binnenkatten meer tijd besteden aan het verzorgen van hun vacht. Ook kan het voer verrijkt zijn met essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen die de algehele gezondheid en het welzijn van je kat bevorderen.

Door te kiezen voor een indoor kattenvoer, zorg je ervoor dat jouw kat een uitgebalanceerde voeding krijgt die is afgestemd op haar specifieke levensstijl, waardoor je bijdraagt aan haar gezondheid en levenskwaliteit op lange termijn.

Verschillende types indoor kattenvoer

Er zijn verschillende types indoor kattenvoer beschikbaar, die kunnen variëren op basis van ingrediënten, textuur en specifieke voedingsbehoeften. Vijf veelvoorkomende types zijn:

 • Droogvoer: Indoor kattenvoer in brokvorm, met een lagere calorie- en vetgehalte, specifiek geformuleerd voor binnenkatten.
 • Natvoer: Indoor kattenvoer in blik of kuipje, met een hoog vochtgehalte, wat kan helpen bij hydratatie en de nierfunctie.
 • Graanvrij: Indoor kattenvoer zonder granen, geschikt voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden voor graanproducten.
 • Biologisch: Indoor kattenvoer gemaakt met gecertificeerde biologische ingrediënten, zonder pesticiden, kunstmatige toevoegingen of genetisch gemodificeerde organismen (GGO's).
 • Dieet- of veterinaire voeding: Indoor kattenvoer dat specifiek is samengesteld voor katten met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals urinewegaandoeningen, voedselallergieën of gewichtsbeheersing. Deze voedingen worden meestal aanbevolen door dierenartsen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen indoor kattenvoer en regulier kattenvoer?

Het verschil tussen indoor kattenvoer en regulier kattenvoer zit voornamelijk in het calorie- en vetgehalte. Indoor kattenvoer is speciaal geformuleerd met minder calorieën en vetten, en bevat vaak meer vezels, om tegemoet te komen aan de voedingsbehoeften van minder actieve, binnenshuis levende katten.

Hoeveel indoor kattenvoer moet ik mijn kat geven?

De hoeveelheid indoor kattenvoer die je jouw kat moet geven, is afhankelijk van haar gewicht, leeftijd, activiteitenniveau en het specifieke voer. Raadpleeg de voedingsrichtlijnen op de verpakking en overleg eventueel met je dierenarts voor advies op maat.

Zijn er speciale indoor kattenvoeders voor kittens, volwassen katten en senioren?

Ja, er zijn speciale indoor kattenvoeders voor verschillende levensfasen, zoals kittens, volwassen katten en senioren. Deze voeders zijn afgestemd op de veranderende voedingsbehoeften gedurende het leven van je kat en bieden de juiste voedingsstoffen voor elke leeftijdsgroep.

 

Wat zijn de voordelen van indoor kattenvoer?

Indoor kattenvoer biedt verschillende voordelen voor katten die voornamelijk binnenshuis leven. Het kan helpen om het ideale gewicht te behouden en gewichtstoename te voorkomen, de spijsvertering te bevorderen, haarbalvorming te verminderen en de gezondheid van de urinewegen te ondersteunen. Daarnaast bevat het vaak voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde huid en vacht.

Onze favoriet

Voor katten die uitsluitend binnenshuis leven en een normaal lichaamsgewicht hebben, geldt dat ze een lager activiteitenniveau hebben. Om het ideale gewicht te behouden, moet het caloriegehalte van de voeding worden beperkt. Het ontbreken van voldoende activiteit kan de spijsvertering vertragen, waardoor darmproblemen en slappe ontlasting met een onaangename geur kunnen ontstaan. Om deze problemen te voorkomen en het ideale gewicht te behouden, bevat het indoor kattenvoer een exclusieve combinatie van voedingsstoffen. Aangezien binnenkatten minder bewegen, heeft hun voeding een lagere energiewaarde nodig. Bovendien bevatten de voeding vezels die de afvoer van dagelijks ingeslikte haren uit het spijsverteringskanaal bevorderen, de vorming van haarballen voorkomen en de darmpassage stimuleren.

Bekijk prijs