Het beste gezonde kattenvoer van 2023

Je geeft natuurlijk ontzettend veel om je kat en je wilt haar alleen het beste geven als het gaat om voeding. Gezond kattenvoer is de sleutel tot het ondersteunen van de gezondheid en het welzijn van je harige vriend. Maar met zoveel verschillende soorten kattenvoeding op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten waar je op moet letten om de juiste keuze te maken. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over gezond kattenvoer, van het belang van de juiste voedingsstoffen tot het vinden van de beste merken voor jouw kat.

Onze top 3

Onze favoriet

Felix Original in Gelei - Kattennatvoer Mix Selectie - 44 x 85g. FELIX® Original recepten zijn samengesteld met hoogwaardige ingrediënten en malse stukjes in een heerlijke gelei, voor een onweerstaanbare maaltijd voor je kat. Dit natvoer bevat geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen, geen kleurstoffen en is 100% volledig en gebalanceerd. Het is een bron van vitamine D & E en omega 6 vetzuren voor een gezonde kat. Bestel nu en trakteer je kat op een onweerstaanbare maaltijd!

 • Ingrediënten
 • Voedingsstoffen
 • Verwerking

2e beste keuze

Nu met verbeterde receptuur en een nieuwe verpakking: WHISKAS® 1+ Maaltijdzakjes Gevogelte in Gelei, 80 x 85g. Met hoogwaardige ingrediënten en natuurlijke voedingsstoffen, geven deze smakelijke maaltijdzakjes je kat alle benodigde voedingsstoffen voor een gezond en gelukkig leven. Ondersteunt het afweersysteem, zorgt voor een gezonde huid en vacht en sterke spieren. Inclusief vitamine C en een gebalanceerde mix van mineralen. Deze selectie van vier gevogeltesoorten in gelei is perfect voor zelfs de meest kieskeurige katten.

 • Ingrediënten
 • Voedingsstoffen
 • Verwerking

3e beste keuze

Purina ONE is een voedingsformule die de functionele bacterie Lactobacillicus bevat, bewezen om het afweersysteem van katten van binnenuit te versterken en het darmmicrobioom te beschermen. Het #1 ingrediënt van dit kattenvoer is kip, een bron van eiwitten en aminozuren die spieren helpt opbouwen en behouden. Ontwikkeld om een gezonde stofwisseling te behouden, met een hogere verhouding eiwitten/vetten om het gewicht op een optimaal niveau te houden. Speciaal samengesteld voor gezonde katten.

 • Ingrediënten
 • Voedingsstoffen
 • Verwerking

Op deze pagina:

Waarop hebben wij het gezonde kattenvoer getest?

Ingrediënten: Kijk naar de lijst van ingrediënten en zoek naar vlees als primaire eiwitbron. Vermijd kattenvoer met veel granen en vulmiddelen zoals maïs of tarwe.

Voedingsstoffen: Controleer of het kattenvoer voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten bevat. Zorg ervoor dat het voer de juiste balans van essentiële voedingsstoffen bevat, zoals vitamines en mineralen.

Verwerking: Kies voor kattenvoer dat op een gezonde manier is verwerkt en geen kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen of conserveermiddelen bevat. Zoek naar voer dat zo min mogelijk bewerkt is en zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten bevat.

Wat is het beste gezonde kattenvoer voor je kat?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Felix Original in Gelei Mix Selectie het gezondste kattenvoer is.

Verwen je kat met de heerlijke Felix Original in Gelei Mix Selectie van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten, bereid met malse stukjes rund, kip, tonijn en zalm in een onweerstaanbare gelei. Deze 100% volledig en gebalanceerde maaltijd natvoer bevat geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen en kleurstoffen. Bestel nu dit voordelige pakket van 44 x 85g en geef je kat een smaakvolle en voedzame maaltijd!

#1
Felix Original in Gelei Mix Selectie - Kattenvoer natvoer

Ik heb onlangs FELIX® Original in Gelei uitgeprobeerd voor mijn eigen kat, een mix selectie van 44 zakjes van elk 85g. De kwaliteit van de ingrediënten was meteen duidelijk. Het natvoer bestaat uit sappige stukjes vlees, zorgvuldig bereid in een smakelijke gelei die mijn kat gewoonweg niet kon weerstaan.

Wat mij ook beviel, was het feit dat er geen kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen zijn toegevoegd. Het voelde goed om te weten dat ik mijn kat een maaltijd aanbood die 100% compleet en evenwichtig is.

Bovendien bevat dit voer vitamine D en E, en het is ook een bron van Omega 6 vetzuren. Ik merkte dat mijn kat energiek en gezond was na het eten van dit voer, wat me het vertrouwen gaf dat het bijdraagt aan een gezonde levensstijl voor haar.

Kortom, mijn ervaring met FELIX® Original in Gelei was zeer positief. Het is duidelijk dat het bedrijf erop gericht is om een onweerstaanbare maaltijd te creëren die ook nog eens gezond is voor je kat. Ik zou het zeker aanraden aan andere katteneigenaren.

 • Ingrediënten
 • Voedingsstoffen
 • Verwerking
Klik voor de beste prijs

#2
Whiskas 1+ Natvoer - Gevogelte - Selectie in gelei

Verwen je kat met de heerlijke smaak van Whiskas 1+ Maaltijdzakjes met Gevogelte in Gelei! Deze smakelijke en evenwichtige maaltijden bevatten 100% hoogwaardige ingrediënten en zijn perfect afgestemd op de dagelijkse behoeften van katten ouder dan 1 jaar. Verpakt in een recyclebare doos met gerecycled papier en verrijkt met zink, vitamine C en een gebalanceerde mix van mineralen om sterke spieren en een gezonde huid en vacht te ondersteunen. Bestel nu dit voordeelpakket met 80 maaltijdzakjes, inclusief een selectie van vier gevogeltesoorten in gelei: Kip, Eend, Gevogelte en Kalkoen.

 • Ingrediënten
 • Voedingsstoffen
 • Verwerking
Klik voor de beste prijs

#3
Purina ONE Sterilcat - Kattenvoer - Kip en Tarwe

Purina ONE Sterilcat - Kattenvoer - Kip & Tarwe - 6kg: Ontdek de wetenschappelijk bewezen voedingsformule van PURINA ONE® BIFENSIS® die het afweersysteem van je kat van binnenuit versterkt en het darmmicrobioom beschermt. Kip is het #1 ingrediënt en zorgt voor eiwitten en aminozuren om sterke spieren op te bouwen en te behouden. Het voer is speciaal ontwikkeld om een gezonde stofwisseling te behouden na sterilisatie/castratie en om een optimaal gewicht te behouden dankzij een hogere verhouding eiwitten/vetten. Purina ONE® Sterilcat is samengesteld met een aangepast voedingsprofiel voor gecastreerde/gesteriliseerde katten en de zak is recyclebaar.

 • Ingrediënten
 • Voedingsstoffen
 • Verwerking
Klik voor de beste prijs

#4
Felix Countryside Sensations - Katten droogvoer

Geef jouw kat de natuurlijke smaaksensatie van FELIX Countryside Sensations kattenbrokken. Elk kleurrijk maal zit boordevol knapperige vormen en een sensationele mix van smaken, die jouw kat zal waarderen. Deze 100% volledig uitgebalanceerde kattenbrokken zijn samengesteld met hoogwaardige eiwitten voor sterke spieren, essentiële vetzuren voor een prachtige vacht, vitamine D voor sterke tanden en botten, en antioxidanten zoals vitamine E voor een gezond afweersysteem en goed gezichtsvermogen. Zonder toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen. Geschikt voor een speelse kat vol vitaliteit.

 • Ingrediënten
 • Voedingsstoffen
 • Verwerking
Klik voor de beste prijs

#5
Gourmet Perle Mini Filets in saus - kattenvoer natvoer

Ontdek de verfijnde smaak van GOURMET™ Perle Mini Filets in Saus met kip, konijn, rund en zalm, gemaakt van hoogwaardige en eenvoudige ingrediënten die uw kat zal doen watertanden. De zorgvuldig bereide mini filets zijn gesneden in fijne stukjes en geserveerd in een heerlijke saus om uw kat te verwennen. GOURMET™ Perle recepten bevatten geen kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen of smaakstoffen. Met GOURMET™ Perle Mini Filets in Saus kunt u uw kat elke dag een onweerstaanbare smaakervaring bieden, die volledig voldoet aan de voedingsbehoeften van volwassen katten.

 • Ingrediënten
 • Voedingsstoffen
 • Verwerking
Klik voor de beste prijs

Wat is gezond kattenvoer

Gezond kattenvoer is voeding die alle benodigde voedingsstoffen bevat om de gezondheid en het welzijn van je kat te ondersteunen. Dit omvat eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen en water. Gezond kattenvoer moet de juiste balans hebben van deze voedingsstoffen, afhankelijk van de leeftijd, het gewicht, de gezondheidstoestand en andere individuele behoeften van je kat. Het is ook belangrijk dat het voer van hoge kwaliteit is, geen schadelijke ingrediënten bevat en geproduceerd wordt door gerenommeerde fabrikanten.

Waarop moet je letten bij het kopen van gezond kattenvoer

Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten bij het kopen van gezond kattenvoer:

Ingrediënten: Kies voer met hoogwaardige eiwitbronnen, zoals kip, vis of rundvlees, en koolhydraten uit gezonde bronnen zoals zoete aardappelen of erwten. Vermijd voer met goedkope vulstoffen en bijproducten.

Voedingswaarde: Zorg ervoor dat het voer voldoet aan de voedingsbehoeften van je kat in termen van calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten, afhankelijk van haar leeftijd, gewicht en activiteitenniveau.

Fabrikant: Kies voer van gerenommeerde fabrikanten met een goede reputatie en een bewezen geschiedenis van het produceren van hoogwaardig kattenvoer.

Gezondheidsproblemen: Als je kat speciale dieetbehoeften heeft, zoals diabetes, nierproblemen of spijsverteringsproblemen, overleg dan met je dierenarts over welk soort voer het beste is.

Etikettering: Controleer de etikettering van het voer om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de vereisten van de voedsel- en medicijnautoriteit. Controleer ook de vervaldatum en bewaar het voer op de juiste manier om de kwaliteit te behouden.

Waarom gezond kattenvoer kopen

Gezond kattenvoer is belangrijk omdat het de gezondheid en het welzijn van je kat ondersteunt. Een uitgebalanceerd dieet kan helpen bij het voorkomen van overgewicht, ziekten en spijsverteringsproblemen. Door gezond voedsel te geven, kan je bijdragen aan een langere levensduur van je kat en haar een betere algehele kwaliteit van leven bieden, inclusief meer speelsheid en vitaliteit. Het is daarom van groot belang om het voer zorgvuldig te kiezen en ervoor te zorgen dat het voldoet aan de voedingsbehoeften van je kat.

Verschillende types gezond kattenvoer

Er zijn verschillende soorten gezond kattenvoer beschikbaar die kunnen variëren in ingrediënten, voedingswaarde en formulering, afhankelijk van de individuele behoeften van je kat. Enkele voorbeelden zijn:

 • Natuurlijk kattenvoer: Dit type voer bevat natuurlijke ingrediënten en geen kunstmatige conserveermiddelen of kleurstoffen.

 • Graanvrij kattenvoer: Dit type voer bevat geen granen zoals tarwe, maïs of rijst, en is vaak gemaakt van alternatieve koolhydraatbronnen zoals zoete aardappelen of erwten.

 • Dieetvoer: Dieetvoer is speciaal samengesteld om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken, zoals overgewicht, diabetes, nierproblemen of spijsverteringsproblemen.

 • Biologisch kattenvoer: Biologisch kattenvoer bevat ingrediënten die zijn gekweekt zonder gebruik van pesticiden, herbiciden of genetisch gemodificeerde organismen.

 • Holistisch kattenvoer: Holistisch kattenvoer is samengesteld om het lichaam van de kat als geheel te ondersteunen en bevat natuurlijke ingrediënten die helpen om het immuunsysteem te versterken en de algehele gezondheid te bevorderen.

Veelgestelde vragen

Is gezond kattenvoer duur?

Gezond kattenvoer kan over het algemeen iets duurder zijn dan goedkoop voer van mindere kwaliteit. Dit komt omdat gezond kattenvoer vaak gebruik maakt van hoogwaardige ingrediënten en geen goedkope vulstoffen of kunstmatige toevoegingen bevat. Het kan op de lange termijn echter wel kostenbesparend zijn omdat een gezonde voeding kan bijdragen aan het voorkomen van ziekten en gezondheidsproblemen bij je kat. Bovendien kan je door te investeren in kwalitatief hoogwaardig kattenvoer, de kans verkleinen dat je kat later medische zorg nodig heeft als gevolg van een slecht dieet. Het is belangrijk om te onthouden dat de gezondheid van je kat een investering waard is en dat je met een gezonde voeding op lange termijn veel kunt besparen op dierenartskosten.

Waar koop je gezond kattenvoer?

Gezond kattenvoer is verkrijgbaar bij dierenwinkels, dierenartsen en online winkels. Het is belangrijk om te kiezen voor een gerenommeerde fabrikant en om het etiket te controleren op de ingrediënten en voedingswaarde. Als je kat speciale dieetbehoeften heeft, is het raadzaam om advies te vragen aan je dierenarts over welk type voer het beste bij haar past. Online winkels kunnen een handige optie zijn om een breed scala aan gezond kattenvoer te vinden en prijzen te vergelijken, maar het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je koopt bij een betrouwbare verkoper en dat het voer op de juiste manier wordt opgeslagen en verzonden.

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten voor gezond kattenvoer?

De belangrijkste ingrediënten voor gezond kattenvoer zijn eiwitten van hoge kwaliteit, zoals gevogelte of vis, evenals essentiële vetzuren en aminozuren. Het voedsel moet ook vitamines, mineralen en vezels bevatten.

Hoe weet ik of mijn kat gezond eet?

Als je kat een gezond gewicht heeft, regelmatig beweegt en een glanzende vacht heeft, is de kans groot dat hij gezond eet. Het is ook belangrijk om regelmatig een dierenarts te raadplegen om ervoor te zorgen dat je kat alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt en om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen.

Onze favoriet

Felix Original in Gelei - Kattenvoer natvoer - Mix selectie - 44 x 85g

Verwen je slimme kat met de onweerstaanbare FELIX® Original recepten, gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en bereid met malse stukjes in een heerlijke gelei. Dit 100% volledige en gebalanceerde natvoer voor katten bevat geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen of kleurstoffen. Het is verrijkt met vitamine D & E en een bron van Omega 6 vetzuren om je kat een gezonde en smakelijke maaltijd te bieden. Bestel nu de mix selectie van 44 x 85g voor je kat!

Bekijk prijs