Het beste Dieetvoer voor katten van 2024

Niemand houdt van diëten, en dat geldt ook voor onze katten! Maar soms hebben onze harige vrienden speciale voedingsbehoeften om hun gezondheid en welzijn te behouden. Dit is waar dieetvoer voor katten om de hoek komt kijken. Het kan moeilijk zijn om te weten wat de juiste voeding is voor katten met bepaalde gezondheidsproblemen zoals overgewicht of urinewegaandoeningen. Gelukkig biedt dieetvoer oplossingen op maat die zijn ontworpen om aan de specifieke voedingsbehoeften van je kat te voldoen en haar gezond te houden. Dus, als je denkt dat jouw kat misschien wat extra ondersteuning nodig heeft, geven wij je graag advies op dat gebied.

Onze top 3

Onze favoriet

Vitalcare Dieet Hypo: voeding voor volwassen katten met voedselovergevoeligheid, huid- en vachtproblemen en maagdarmproblemen. Deze tarweglutenvrije voeding bevat één dierlijke eiwitbron om overgevoeligheidsreacties te verminderen. De voedingsvezels ondersteunen een evenwichtige darmflora, terwijl het verlaagde vetgehalte de gecastreerde of overgewichtige kat helpt om op gewicht te blijven. Bovendien bevatten Omega 3-vetzuren die bijdragen aan een gezonde huid en glanzende vacht.

 • Werkzaamheid
 • Voedingswaarde
 • Verteerbaarheid

2e beste keuze

Anallergenic: voeding voor katten met voedselintoleranties. Net als mensen kunnen katten gevoelig zijn voor bepaalde voedingsstoffen, wat zich kan uiten in klachten zoals jeuk, huidontstekingen, winderigheid, diarree en braken. Deze voeding kan gebruikt worden bij voedingsintolerantie, chronische darmziekte (IBD) en eliminatiedieet. Let op: de Veterinary-lijn van Royal Canin is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van gevoeligheid, aandoeningen, overgewicht en overige problemen.

 • Werkzaamheid
 • Voedingswaarde
 • Verteerbaarheid

3e beste keuze

Purina Pro Plan Veterinary Diets is een lijn van speciaal ontwikkelde diëten voor katten met specifieke voedingsbehoeften en gezondheidsproblemen. Deze diëten zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke voedingsbehoeften van huisdieren met diverse aandoeningen, waaronder urinewegaandoeningen, gastro-intestinale aandoeningen, huidproblemen of allergieën. Deze diëten zijn verkrijgbaar in diverse smaken en texturen, zodat huisdieren met verschillende voorkeuren kunnen worden verzorgd.

 • Werkzaamheid
 • Voedingswaarde
 • Verteerbaarheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij het dieetvoer voor katten getest?

Werkzaamheid: Bij het ontwikkelen van dieetvoer voor katten wordt rekening gehouden met de specifieke aandoeningen en gezondheidsproblemen die katten kunnen hebben, zoals nierziekte, urinewegaandoeningen, obesitas, allergieën en gastro-intestinale aandoeningen.

Voedingswaarde: dit verwijst naar de kwaliteit en hoeveelheid van de voedingsstoffen in het dieetvoer voor katten. Dit omvat macronutriënten zoals eiwitten, vetten en koolhydraten, en micronutriënten zoals vitaminen en mineralen.

Verteerbaarheid: Bij het ontwikkelen van dieetvoer voor katten wordt rekening gehouden met de specifieke voedingsbehoeften van katten en de gezondheidsproblemen die ze kunnen hebben. Het dieetvoer wordt ontworpen om gemakkelijk verteerbaar te zijn en om de spijsvertering van de kat te ondersteunen.

Wat is het beste dieetvoer voor je kat?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Prins VitalCare Dieet Hypoallergic Moderate Calorie Kattenvoer het beste dieetvoer is.

Prins VitalCare Dieet Hypoallergenic Moderate Calorie is speciaal ontwikkeld voor katten met voedselallergieën en neiging tot overgewicht. Het bevat één dierlijke eiwitbron en is tarweglutenvrij om allergische reacties te verminderen. Met prebiotica voor een gezonde darmflora en een verlaagd vetgehalte voor een gezond gewicht, is dit dieetvoer veilig en effectief onder toezicht van dierenartsen en voedingsdeskundigen.

#1
Prins VitalCare Dieet Hypoallergic Moderate Calorie Kattenvoer 5 kg

Vitalcare dieet hypo is speciaal ontwikkeld voor volwassen katten met voedselovergevoeligheid, huid- en vachtproblemen en maagdarmproblemen. Het bevat één dierlijke eiwitbron en is tarweglutenvrij om overgevoeligheidsreacties te verminderen. Met voedingsvezels voor een evenwichtige darmflora en een verlaagd vetgehalte voor katten met overgewicht, is deze voeding veilig en effectief. Omega 3-vetzuren dragen bij aan een gezonde huid en een glanzende vacht.

 • Werkzaamheid
 • Voedingswaarde
 • Verteerbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Royal Canin Veterinary Diet Cat Anallergenic - Kattenvoer - 4 kg

Anallergenic voeding van Royal Canin Veterinary Diet is speciaal ontwikkeld om voedselintoleranties bij katten te verminderen. Met unieke veereiwitten die zorgvuldig zijn verkleind, wordt de kans op een reactie van je kat verminderd. Deze voeding is verpakt onder een gecontroleerde atmosfeer om oxidatieverschijnselen tegen te gaan. Het is geschikt voor katten met voedingsintoleranties, chronische darmziekte (IBD) en voor gebruik in eliminatiediëten. Het is belangrijk om Royal Canin Veterinary Diet alleen in overleg met je dierenarts te geven en regelmatig contact te houden tijdens het voeren van dit voer.

 • Werkzaamheid
 • Voedingswaarde
 • Verteerbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Purina Pro Plan Veterinary Diets CN Convalescence Cat and Dog Voeding 24 x 195 gram

Purina Pro Plan Veterinary Diets is een lijn van speciaal ontwikkelde diëten voor honden en katten met specifieke voedingsbehoeften en gezondheidsproblemen. Deze diëten zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke voedingsbehoeften van huisdieren met verschillende aandoeningen, waaronder urinewegaandoeningen, gastro-intestinale aandoeningen, huidproblemen, allergieën, obesitas en nierziekten. Elk Purina Pro Plan Veterinary Diet is samengesteld uit hoogwaardige ingrediënten die zijn geselecteerd op basis van hun voedingswaarde en hun vermogen om de gezondheid van het huisdier te ondersteunen. Deze diëten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en texturen, zodat huisdieren met verschillende voorkeuren en eetlusten kunnen worden verzorgd.

 • Werkzaamheid
 • Voedingswaarde
 • Verteerbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Premium - Light Dieet - Katten (1-8 jaar) - Droogvoer - 2 x 4kg

Dit volledige diervoer voor volwassen katten is rijk aan kip en rijst en speciaal ontwikkeld voor katten die te zwaar zijn of minder actief. Om de regulering van de bloedsuikerspiegel te ondersteunen, bevat dit dieet een gematigd gehalte aan koolhydraten. Het voer bestaat uit hoogwaardige, optimaal verteerbare grondstoffen en is volledig diervriendelijk getest. Het bevat alle essentiële vitaminen en mineralen in de juiste verhouding en extra supplementen zijn niet nodig. Dit dieetvoer helpt haarballen te voorkomen, ondersteunt een gezonde huid- en vachtconditie, het immuunsysteem en de darmgezondheid. Het kan droog gevoerd worden en draagt bij aan een goede mondhygiëne.

 • Werkzaamheid
 • Voedingswaarde
 • Verteerbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Royal Canin Satiety Weight Management - Kattenvoer - 6 kg

Als jouw kat last heeft van overgewicht, kan dit leiden tot allerlei gezondheidsproblemen, zoals suikerziekte, hartproblemen en gewrichtsproblemen. Het kan een uitdaging zijn om je kat weer op een gezond gewicht te krijgen, vooral als hij gewend is aan te veel eten en weinig beweging. Deze dieetvoeding is samengesteld met ingrediënten die minder calorieën bevatten, waardoor het aantal calorieën dat jouw kat binnenkrijgt wordt verminderd. Bovendien bevat deze voeding een hoger eiwitgehalte om de spiermassa van je kat te behouden, terwijl hij gewicht verliest.

 • Werkzaamheid
 • Voedingswaarde
 • Verteerbaarheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is dieetvoer voor katten

Dieetvoer voor katten is speciaal ontworpen kattenvoer dat is samengesteld om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van katten met bepaalde gezondheidsproblemen. Dit kan onder meer voedselallergieën, urinewegproblemen, obesitas of andere aandoeningen omvatten. Dieetvoer bevat vaak minder calorieën, minder koolhydraten, meer vezels, minder natrium of andere specifieke ingrediënten die gunstig zijn voor de gezondheid van katten. Het is belangrijk om dieetvoer alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door de dierenarts en om de voortgang en gezondheid van je kat te monitoren tijdens het gebruik van dieetvoer.

Waarop moet je letten bij het kopen van dieetvoer voor katten

Bij het kopen van dieetvoer voor katten zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden:

Overleg met de dierenarts: Overleg met de dierenarts van je kat om te bepalen of dieetvoer nodig is en welk type dieetvoer geschikt is voor haar gezondheid en welzijn.

Ingrediënten: Controleer de ingrediënten op de verpakking van het dieetvoer om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de voedingsbehoeften van je kat. Zoek naar hoogwaardige eiwitten, een laag koolhydratengehalte en weinig toegevoegde suikers en vetten.

Type dieetvoer: Er zijn verschillende soorten dieetvoer voor katten beschikbaar, waaronder voedsel voor gewichtsverlies, voedsel voor urinewegproblemen, voedsel voor nierproblemen, voedsel voor diabetes en voedsel voor spijsverteringsproblemen. Zorg ervoor dat je het juiste type dieetvoer kiest dat geschikt is voor de gezondheidsproblemen van je kat.

Merk en kwaliteit: Zoek naar gerenommeerde merken die hoogwaardige ingrediënten gebruiken en dieetvoer aanbieden dat is geformuleerd volgens de aanbevelingen van dierenartsen.

Budget: Dieetvoer kan duurder zijn dan regulier kattenvoer. Overweeg het budget en de frequentie waarmee je het dieetvoer moet kopen voordat je een keuze maakt.

Overgang naar dieetvoer: Houd er rekening mee dat je de overstap naar dieetvoer geleidelijk moet maken om maag- en darmproblemen bij je kat te voorkomen. Overleg met de dierenarts van je kat over het beste overgangsplan.

Waarom dieetvoer voor katten kopen

Er zijn verschillende redenen waarom katteneigenaren dieetvoer kopen voor hun katten. Het kan nodig zijn om de gezondheid van de kat te ondersteunen bij aandoeningen zoals obesitas, diabetes, urinewegproblemen, nierziekte, spijsverteringsproblemen en allergieën. Dieetvoer is speciaal ontworpen om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van katten met deze gezondheidsproblemen en kan helpen bij het bevorderen van een gezond en lang leven. Overleg met de dierenarts van je kat om te bepalen of dieetvoer geschikt is voor haar en welke voedingsbehoeften moeten worden aangepakt.

Verschillende types dieetvoer voor katten

Er zijn verschillende soorten dieetvoer voor katten beschikbaar, afhankelijk van de specifieke gezondheidsproblemen of -behoeften van de kat. Hieronder staan enkele veelvoorkomende soorten:

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar mag een kat wegen?

Er is geen standaard gewicht voor katten omdat het gewicht kan variëren afhankelijk van het ras, de grootte, het geslacht, de leeftijd en de activiteitenniveaus van de kat. Overgewicht kan echter leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes, artritis en hartproblemen, dus het is belangrijk om het gewicht van je kat te monitoren en te zorgen voor een gezond gewicht. Een gezond gewicht voor katten kan het beste worden bepaald door overleg met de dierenarts, die kan helpen bij het bepalen van het ideale gewicht van je kat en aanbevelingen kan doen voor een gezond dieet en lichaamsbeweging.

Hoe laat ik mijn kat afvallen?

Als je kat te zwaar is, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om haar te helpen afvallen:

 • Overleg met de dierenarts: Praat met de dierenarts van je kat om het ideale gewicht van je kat te bepalen en aanbevelingen te krijgen voor het dieet en de lichaamsbeweging die het meest geschikt zijn voor haar.
 • Controleer de porties: Meet de porties van het kattenvoer zorgvuldig af en zorg ervoor dat je kat niet meer eet dan ze nodig heeft. Overvoeding kan bijdragen aan gewichtstoename.
 • Verander het dieet: Schakel over op een caloriearm dieetvoer dat is ontworpen voor gewichtsverlies en gezondheidsondersteuning.
 • Voer kleine porties: Verdeel de maaltijden van je kat over meerdere kleine porties gedurende de dag om te voorkomen dat ze te veel eet in één keer.
 • Geef gezonde snacks: Kies voor gezonde kattensnoepjes of groenten als snack om te voorkomen dat je kat te veel calorieën binnenkrijgt.
 • Stimuleer beweging: Stimuleer je kat om te bewegen door speelgoed en klimbomen aan te bieden en speeltijd in te plannen.
 • Het is belangrijk om geleidelijk aan af te vallen om te voorkomen dat je kat te snel gewicht verliest en gezondheidsproblemen krijgt.

Is Light echt altijd beter voor je kat?

Light voer is niet altijd beter voor katten. Light voer is speciaal ontworpen om minder calorieën te bevatten en kan nuttig zijn voor katten die overgewicht hebben of gevoelig zijn voor gewichtstoename. Maar als je kat een gezond gewicht heeft of juist ondergewicht heeft, dan is light voer mogelijk niet de beste optie.Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat "light" niet per definitie betekent dat het voer altijd beter is. Sommige light voedingsmiddelen kunnen minder calorieën bevatten, maar zijn ook arm aan belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels en vetzuren die essentieel zijn voor een gezonde voeding van katten.

 

Welke ingrediënten zitten er in dieetvoer voor katten en waarom zijn deze ingrediënten belangrijk?

De ingrediënten in dieetvoer voor katten verschillen per soort dieetvoer, maar vaak bevatten ze minder calorieën en meer eiwitten dan normaal kattenvoer. Andere ingrediënten kunnen specifieke voedingsstoffen bevatten om bepaalde aandoeningen of gezondheidsproblemen te behandelen. Bijvoorbeeld, hypoallergeen kattenvoer kan één dierlijke eiwitbron bevatten en voer voor katten met nierproblemen kan minder fosfor bevatten.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van dieetvoer voor katten en hoe kan ik deze bijwerkingen voorkomen?

De mogelijke bijwerkingen van dieetvoer voor katten zijn meestal gerelateerd aan het dieet zelf. Sommige katten hebben bijvoorbeeld moeite om over te schakelen op een nieuw dieet of kunnen diarree of braken krijgen als het nieuwe dieet niet goed wordt verteerd. Om deze bijwerkingen te voorkomen, is het belangrijk om geleidelijk over te schakelen naar het nieuwe dieet en de aanbevelingen van de dierenarts op te volgen.

Hoeveel dieetvoer moet ik mijn kat geven en hoe vaak per dag moet ik het voer geven om ervoor te zorgen dat mijn kat de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt?

De hoeveelheid dieetvoer die je kat nodig heeft, is afhankelijk van zijn gewicht en energiebehoefte. Je dierenarts kan je helpen om de juiste hoeveelheid en frequentie van voeren te bepalen. Over het algemeen is het belangrijk om de hoeveelheid dieetvoer die je kat krijgt te controleren en zijn gewicht regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat hij op een gezonde manier afvalt of op gewicht blijft.

Onze favoriet

Vitalcare dieet hypo is een voeding speciaal geschikt voor de volwassen kat met een voedselovergevoeligheid, huid- en vachtproblemen en/of ter ondersteuning van maagdarmproblemen. Dit voer bevat één dierlijke eiwitbron en is tarweglutenvrij. Dit vermindert de kans op een overgevoeligheidsreactie. Daarnaast zorgen voedingsvezels voor een evenwichtige darmflora. Een verlaagd vetgehalte zorgt ervoor dat de gecastreerde kat of de kat met neiging tot overgewicht minder snel aankomt. Tot slot bevat deze voeding Omega 3-vetzuren, die bijdragen aan een verbeterde conditie van de gevoelige huid en zorgen voor een glanzende vacht.

Beste prijs op BOL.com