De beste kattenbrokken van 2023

De zoektocht naar de perfecte kattenbrokken kan soms aanvoelen als het navigeren door een jungle van merken, ingrediënten en voedingsadviezen. Maar maak je geen zorgen! We hebben het harde werk voor je gedaan en een beknopt overzicht gemaakt van wat je moet weten om de beste kattenbrokken te vinden voor je harige vriend.

Onze top 3

Onze favoriet

Royal Canin Fit 32 is kattenvoer dat is ontworpen voor volwassen katten met een matig tot normaal activiteitsniveau. De voeding bevat specifieke vezels die helpen bij het voorkomen van haarballen, en bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een uitgebalanceerd dieet. Fit 32 ondersteunt een gezond gewicht en gezonde urinewegen.

 • Voedingswaarde
 • Kwaliteit
 • Smaak en textuur

2e beste keuze

Carocroc kat 3-mix is een compleet kattenvoer dat geschikt is voor volwassen katten van alle rassen. Het is een mix van drie verschillende kleuren voeding, waarvan twee met de smaak van gevogelte en één met de smaak van rundvlees. De voeding is samengesteld om te voldoen aan de energiebehoefte van katten met een matig tot normaal activiteitsniveau.

 • Voedingswaarde
 • Kwaliteit
 • Smaak en textuur

3e beste keuze

Felix Countryside Sensations is een 100% uitgebalanceerd kattenvoer met een sensationele combinatie van smaken. Het bevordert een prachtige vacht, sterke spieren, tanden en botten, een goed afweersysteem en gezichtsvermogen. Zonder kunstmatige toevoegingen en met essentiële vetzuren en antioxidanten zoals vitamine A, D & E.

 • Voedingswaarde
 • Kwaliteit
 • Smaak en textuur

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de kattenbrokken getest?

Voedingswaarde: Bij het testen van de voedingswaarde van kattenbrokken worden verschillende voedingsstoffen geanalyseerd, zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, mineralen en vitaminen. Ook wordt er gekeken naar de verteerbaarheid van de voeding en de energiewaarde.

Smakelijkheid: Het is belangrijk dat de kattenbrokken een smaak hebben die katten lekker vinden, zodat ze graag worden gegeten en als beloning kunnen worden gebruikt.

Gezondheid: Het is wenselijk dat kattenbrokken gezonde ingrediënten bevatten die bijdragen aan de gezondheid van katten, zoals vitamines, mineralen en eiwitten.

Vorm en textuur: Katten kunnen kieskeurig zijn als het gaat om de vorm en textuur van hun voedsel. Het is belangrijk dat kattenbrokken een aantrekkelijke vorm en textuur hebben die katten gemakkelijk kunnen eten.

Wat is het beste Kattenvoer voor je kat?

Uit ons onderzoek is gebleken dat Royal Canin Fit 32 - Kattenvoer - 2 x 10+2 kg Bonusbag het beste kattenvoer is.

Ontdek het beste voer voor jouw katachtige vriend! Geef hem het voer dat zijn gezondheid en welzijn het meest bevordert. Maak zijn vacht glanzend, ondersteun zijn spieren en tanden, versterk zijn afweersysteem en laat hem vol vitaliteit en kattenkwaad zijn! Kies voor kwaliteitsvoeding zonder toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen. Geef je kat de ultieme verzorging en geniet van zijn tevreden spinnen terwijl hij smult van zijn favoriete maaltijd.

 

#1
Royal Canin Fit 32 - Kattenvoer - 2 x 10+2 kg Bonusbag

Geef je kat de weerstand die ze verdient met Fit 32 kattenvoer. Speciaal ontwikkeld voor de matig tot normaal actieve kat die zowel binnen als buiten komt. Voorkom haarballen en ondersteun gezonde urinewegen met de specifieke vezels in Fit 32. Bovendien bevat deze uitgebalanceerde voeding alle voedingsstoffen die je kat nodig heeft om fit te blijven en mooi op gewicht te blijven. Geef je kat de beste verzorging met Fit 32 kattenvoer.

 • Voedingswaarde
 • Kwaliteit
 • Smaak en textuur
Klik voor de beste prijs

#2
Carocroc Kat 3-Mix Adult - Gevogelte/Rund - Kattenvoer - 15 kg

Carocroc kat 3-mix is een complete voeding voor volwassen katten en voor alle rassen. Het is een mix van 3 verschillende kleuren voeding. Twee soorten hebben de smaak van gevogelte. De andere smaak is rund.

 • Voedingswaarde
 • Kwaliteit
 • Smaak en textuur
Klik voor de beste prijs

#3
Felix Countryside Sensations - Katten droogvoer - Rund, Kip & Groenten - 7.5kg

Felix Countryside Sensations - Katten droogvoer - Rund, Kip, Groente - 7.5kg FELIX® Countryside Sensations maaltijden zien, ruiken en smaken natuurlijk heerlijk voor jouw kat. Iedere kleurrijke maaltijd FELIX® Countryside Sensations kattenvoer zit boordevol heerlijke, knapperige vormen en een sensationele combinatie van smaken. FELIX® Countryside Sensations kattenbrokken zijn 100% volledig en uitgebalanceerd. FELIX® Countryside Sensations kan je kat helpen met: Een prachtige vacht – essentiële vetzuren helpen hem glanzen. Sterke spieren, klaar om te spelen door kwalitatief hoogwaardig eiwit. Sterke tanden en botten – met behulp van Vitamine D. Goed natuurlijk afweersysteem. Het geheim is antioxidanten zoals Vitamine E. Goed gezichtsvermogen dankzij Vitamine A. Vol vitaliteit en klaar voor kattenkwaad met een beetje hulp van vitaminen en mineralen. Zonder toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen 100% volledig en gebalanceerd Vitamine A, D & E Essentiële vetzuren

 • Voedingswaarde
 • Kwaliteit
 • Smaak en textuur
Klik voor de beste prijs

#4
Whiskas 1+ Kattenbrokken - Kip - zak 1 x 7 kg

Whiskas® 1+ Droogvoer: Nieuwe verpakking, dezelfde onweerstaanbare smaak! Jouw volwassen kat verdient alleen het beste. Met Whiskas® brokjes geef je haar niet alleen de juiste hoeveelheid energie om een gezond gewicht te behouden, maar ook een onvergetelijke smaakervaring. Elk brokje zit vol natuurlijke ingrediënten en essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde huid en vacht, sterke tanden en een gezond gezichtsvermogen. Bovendien bevorderen de mineralen in de brokjes gezonde urinewegen. Geef jouw kat het genot van heerlijke brokjes zonder kunstmatige smaakstoffen en kies uit verschillende smaken voor de nodige afwisseling.

 • Voedingswaarde
 • Kwaliteit
 • Smaak en textuur
Klik voor de beste prijs

#5
Perfect Fit Adult 1+ Katten Droogvoer - Kip - 7kg

Geef jouw poezelige vriend hoogwaardige voeding voor een gezond en gelukkig leven. Perfect Fit Adult 1+ is speciaal ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en voedingsdeskundigen en voorziet jouw volwassen kat van alle voedingsstoffen die zij nodig heeft. De brokken hebben een heerlijke kipsmaak en zijn geschikt voor katten ouder dan 1 jaar. Met de unieke Total 5-formule pakken de brokken de vijf meest voorkomende gezondheidsbehoeften van katten aan, waaronder een sterk natuurlijk afweersysteem, gezonde urinewegen en een gezonde spijsvertering. Daarnaast bevatten de brokken nog eens 3 extra gezondheidsvoordelen, zoals vitaliteit en beweeglijkheid, gezond tandvlees en tanden en sterke spieren. Perfect Fit zorgt ervoor dat jouw kat alles krijgt wat zij nodig heeft om gezond en gelukkig te zijn. Verkrijgbaar in 1,4 kg, 2,8 kg en 7 kg verpakkingen. Bestel nu Perfect Fit Adult 1+ Kip en geef jouw kat de voeding die zij verdient!

 • Voedingswaarde
 • Kwaliteit
 • Smaak en textuur
Klik voor de beste prijs

Wat zijn kattenbrokken

Kattenbrokken zijn een soort droogvoer dat speciaal is samengesteld om te voorzien in de voedingsbehoeften van katten. Ze zijn gemaakt van een mix van hoogwaardige dierlijke eiwitten, gezonde vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen. Kattenbrokken zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van katten op basis van hun leeftijd, gewicht, activiteitsniveau en eventuele gezondheidsproblemen. Ze zijn een populair en handig voedingsmiddel voor katteneigenaren vanwege hun langere houdbaarheid, gemak en de mogelijkheid om katten gedurende de dag van voedsel te voorzien.

Waarop moet je letten bij het kopen van kattenbrokken

Bij het kiezen van kattenbrokken is het belangrijk om rekening te houden met de voedingswaarde, ingrediënten, essentiële vitaminen en mineralen, de levensfase en gezondheidsbehoeften van je kat, het merk en de kwaliteit van het product en de smakelijkheid. Katten hebben een dieet nodig dat rijk is aan hoogwaardige dierlijke eiwitten, gezonde vetten en beperkte koolhydraten. Het is essentieel om hoogwaardige vlees- of visbronnen te kiezen en goedkopere vleesbijproducten en vulstoffen te vermijden.

Daarnaast moeten kattenbrokken voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van je kat op basis van hun leeftijd, gewicht, activiteitsniveau en eventuele gezondheidsproblemen. Kies voor bekende merken met een goede reputatie en let op de kwaliteitsnormen en productieprocessen. Raadpleeg je dierenarts voor aanbevelingen en lees recensies om een weloverwogen keuze te maken.

Ten slotte is het belangrijk dat je kat de brokken lekker vindt. Probeer verschillende smaken en texturen om te ontdekken wat je kat het liefst eet. Door al deze factoren in overweging te nemen, kun je kattenbrokken kiezen die passen bij de behoeften en voorkeuren van je kat en bijdragen aan hun algehele gezondheid en welzijn.

Houd hier rekening mee

Bij het kopen van kattenbrokken is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de voedingswaarde, ingrediënten, de specifieke behoeften van je kat en de kwaliteit van het merk. Zorg ervoor dat de brokken voldoende hoogwaardige dierlijke eiwitten, gezonde vetten en beperkte koolhydraten bevatten. Let op de ingrediëntenlijst en kies voor kwalitatieve vlees- of visbronnen in plaats van goedkopere vleesbijproducten of vulstoffen.

Het is ook essentieel om rekening te houden met de leeftijd, het gewicht, de activiteit en eventuele gezondheidsproblemen van je kat. Verschillende voedingsbehoeften vereisen aangepaste voedingsformules, zoals speciale voeding voor kittens, volwassen katten of oudere katten. Daarnaast zijn er brokken ontwikkeld voor katten met specifieke gezondheidsproblemen, zoals nieraandoeningen, diabetes of voedselallergieën.

Bij het kiezen van een merk, geef de voorkeur aan bekende merken met een goede reputatie en kwaliteitsnormen. Lees recensies en raadpleeg je dierenarts voor aanbevelingen. Tot slot, houd rekening met de smakelijkheid van de brokken, want je kat moet het voer graag willen eten. Probeer verschillende smaken en texturen om te ontdekken wat je kat het liefst eet. Door al deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je kattenbrokken kiezen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van je geliefde huisdier.

Waarom kattenbrokken kopen

Je koopt kattenbrokken om je kat te voorzien van een voedzaam en uitgebalanceerd dieet dat voldoet aan hun specifieke voedingsbehoeften. Kattenbrokken zijn een populaire keuze voor katteneigenaren omdat ze een handige manier zijn om je kat dagelijks te voeden. Ze bevatten essentiële voedingsstoffen zoals hoogwaardige dierlijke eiwitten, gezonde vetten, vitaminen, mineralen en aminozuren die nodig zijn voor de algehele gezondheid en het welzijn van je kat. Bovendien hebben kattenbrokken een langere houdbaarheid in vergelijking met natvoer, waardoor ze gemakkelijker op te slaan en te gebruiken zijn. Kattenbrokken kunnen ook bijdragen aan een betere tandheelkundige gezondheid, omdat het kauwen op de brokken helpt bij het verwijderen van tandplak en tandsteen.

Verschillende types kattenbrokken

Er zijn verschillende soorten kattenbrokken beschikbaar, ontworpen om tegemoet te komen aan de uiteenlopende voedingsbehoeften en voorkeuren van katten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten:

Op leeftijd gebaseerde brokken: Deze brokken zijn geformuleerd voor specifieke levensfasen van katten, zoals kitten-, volwassen- en seniorenvoeding. Elke levensfase heeft andere voedingsbehoeften, en deze brokken zijn aangepast om aan die behoeften te voldoen.

Dieet- of gewichtsbeheersingsbrokken: Deze brokken zijn ontwikkeld voor katten met overgewicht of obesitas en bevatten minder calorieën en vet, maar toch voldoende voedingsstoffen om de kat gezond te houden.

Brokken voor specifieke gezondheidsproblemen: Deze brokken zijn geformuleerd om te helpen bij het beheersen van bepaalde gezondheidsproblemen zoals nierziekte, urinewegproblemen, diabetes, haarbalcontrole of voedselallergieën.

Graanvrije of beperkte ingrediëntenbrokken: Deze brokken zijn ontworpen voor katten met voedselgevoeligheden of -allergieën en bevatten meestal geen graan, soja of andere bekende allergenen. Ze zijn vaak gemaakt met een beperkt aantal ingrediënten om het risico op allergische reacties te verminderen.

Hoogwaardige of premium kattenbrokken: Dit zijn brokken die zijn gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en een hoger gehalte aan dierlijke eiwitten. Ze bevatten doorgaans geen kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakstoffen en zijn gericht op een optimale voedingswaarde voor je kat.

Natuurlijke of biologische brokken: Deze brokken zijn gemaakt met ingrediënten die afkomstig zijn van natuurlijke bronnen of biologisch geproduceerd zijn. Ze bevatten vaak geen chemische additieven en zijn gericht op het bieden van een gezondere voedingsoptie voor je kat.

Het is belangrijk om de juiste soort kattenbrokken te kiezen op basis van de specifieke behoeften en voorkeuren van je kat. Raadpleeg je dierenarts voor aanbevelingen die het beste passen bij de gezondheid en het welzijn van je huisdier.

Veelgestelde vragen

Kattenbrokken of natvoer?

Het is moeilijk om te zeggen of natvoer of brokken beter zijn voor je kat, omdat beide soorten voedsel hun eigen voor- en nadelen hebben. De beste keuze voor jouw kat hangt af van de individuele behoeften, gezondheidsproblemen en voorkeuren van je kat.

Natvoer heeft over het algemeen een hoger vochtgehalte, wat nuttig kan zijn voor katten die niet genoeg water drinken, en het kan helpen bij het voorkomen van urinewegproblemen. Natvoer bevat meestal meer dierlijke eiwitten en minder koolhydraten dan brokken, wat gunstig kan zijn voor katten die specifieke dieetbehoeften hebben of katten die lijden aan obesitas of diabetes. Bovendien vinden veel katten de smaak en textuur van natvoer aantrekkelijker, wat handig kan zijn voor kieskeurige eters of katten met verminderde eetlust.

Kattenbrokken zijn daarentegen gemakkelijker op te slaan en te gebruiken vanwege hun langere houdbaarheid. Brokken kunnen bijdragen aan een betere tandgezondheid, omdat het kauwen op de brokken helpt om tandplak en tandsteen te verminderen. Brokken zijn ook meestal goedkoper dan natvoer op de lange termijn en kunnen handig zijn voor katteneigenaren die hun huisdieren gedurende de dag van voedsel willen voorzien zonder zorgen over bederf.

In veel gevallen is een combinatie van natvoer en brokken een goede optie om de voordelen van beide soorten voedsel te benutten en een gevarieerd dieet voor je kat te bieden.

Hoeveel brokken mag een kat per dag?

De hoeveelheid brokken die je kat per dag mag, hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, gewicht, activiteitsniveau en eventuele gezondheidsproblemen. Elke kat is uniek, en hun energiebehoeften variëren.

Een algemene richtlijn is om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die op de verpakking van de kattenbrokken staat te volgen. Fabrikanten geven meestal voedingsrichtlijnen op basis van het gewicht van de kat. Houd er echter rekening mee dat dit slechts richtlijnen zijn en dat de specifieke behoeften van jouw kat kunnen variëren.

Kan ik mijn kat hondenbrokken geven?

Nee, hondenbrokken zijn niet geschikt voor katten. Katten hebben specifieke voedingsbehoeften en vereisen meer eiwitten en taurine dan honden. Het voeren van hondenbrokken kan leiden tot voedingstekorten bij je kat.

Welke ingrediënten moeten worden vermeden in kattenbrokken?

Er zijn bepaalde ingrediënten die je beter kunt vermijden bij het kiezen van kattenbrokken, zoals granen, gluten, kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakstoffen, evenals toegevoegde suikers. Kijk dus altijd goed op de ingrediëntenlijst voordat je kattenvoer koopt.

Wat zijn de voordelen van het voeren van kattenbrokken?

Het voeren van kattenbrokken heeft verschillende voordelen voor zowel de kat als de eigenaar. Brokken zijn over het algemeen gemakkelijker en handiger in gebruik dan natvoer, ze hebben een langere houdbaarheid en kunnen helpen bij de gebitsverzorging van de kat door hun schurende werking. Bovendien zijn kattenbrokken in staat om alle voedingsstoffen te bieden die een kat nodig heeft voor een gezond leven en kunnen ze helpen bij het beheersen van het gewicht van de kat.

Onze favoriet

Je kat is gezond, toch? Of zou ze voor haar avonturen buitenshuis wel wat extra weerstand nodig hebben? Fit 32 van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor de kat die regelmatig buiten is. Het helpt bij het ondersteunen van haar natuurlijke weerstand.

Bekijk prijs